ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWaarheen op vakantie in december 2024?

Waarheen op vakantie in december 2024?

13-3-2024
Alle posts bekijken

Wordt december 2024 de maand voor uw volgende reis?

Veel van onze bestemmingen zijn uniek in deze tijd van het jaar, of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een beetje van allebei.

We hebben 6 bestemmingen op een rijtje gezet die (ook) geweldig zijn in december.

Van welke reisbestemming droomt u?

Zocht u niet naar december? Bekijk ook waar u heen kunt in oktober, november of januari.

1. Thailand – Van tempels naar tropische stranden

Vrouw wandelt in een tempel in Bangkok, Thailand

Voor veel mensen is december een van de beste tijdstippen om naar Thailand te reizen – u heeft dan in het hele land aangenaam weer en heel weinig regen. December is daarom een ideale maand om zowel de bruisende steden als de idyllische stranden van Thailand te verkennen.

In Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand, biedt december een heldere hemel en gematigde temperaturen, perfect om de beroemde stempels Wat Arun en Wat Pho te bezoeken, te winkelen op de levendige markten zoals de Chatuchak Weekend Market, en te genieten van het wereldberoemde streetfood van de stad.

In Chiang Mai, de culturele hoofdstad van Thailand in het noorden, nodigt het weer uit om het omliggende berglandschap te verkennen of een bezoek te brengen aan het olifantenreservaat, Changchill – een vrijplaats voor zes vrolijke vrouwtjes olifanten.

Maak uw reis naar Thailand compleet met een bezoek aan een van de prachtige strandbestemmingen, zoals bijv. het vakantieparadijs Phuket, het grootste eiland van Thailand, dat heel indrukwekkend is met zijn witte zandstranden en boeiende belevenissen biedt. Bezoek bijvoorbeeld het oude stadsdeel, waarop u meteen verliefd zult worden.

Bekijk hier al onze reizen naar Thailand:

2. Oeganda – Op ontdekking in de jungle

Mannelijke gorilla in Bwindi Nationaal Park in Oeganda

Een reis naar Oeganda in december biedt u een unieke kans om de prachtige natuur en het rijke dierenleven te ontdekken in een van de beste periodes van het jaar.

December valt binnen het korte droge seizoen van Oeganda. Deze tijd van het jaar wordt gekenmerkt door minder regen en dus ook minder modderige paden, waardoor het makkelijker is om de zeldzame berggorilla’s tegen te komen in de mistige bossen van het Bwindi Impenetrable National Park.

De nationale parken van Oeganda zijn ook vol leven in december. Bezoekers kunnen heel veel verschillende dieren verwachten, zoals olifanten, leeuwen, giraffen en ontelbare vogelsoorten.

Bekijk hier onze reizen naar Oeganda:

3. Cambodja – Ontdek de rijke geschiedenis van Cambodja

Moeder en dochter bezoeken het Angkor complex in Siem Reap, Cambodja

Cambodja in december biedt u een prachtige kans om de rijke culturele erfenis, indrukwekkende archeologische sites en het bruisende stadsleven te verkennen met zeer aangename weersomstandigheden. December valt namelijk in het droge seizoen van Cambodja en dit seizoen kenmerkt zich door lange periodes van droogte en warm weer.

Bezoek het indrukwekkende Angkor-complex, gelegen in Siem Reap in het noorden van Cambodja, en Phnom Penh, de bruisende hoofdstad van Cambodja in het zuiden, waar u een inkijkje krijgt in de complexe geschiedenis en culturele diversiteit van het land. Ga ook naar de levendige markten van de stad, zoals bijv. de beroemde Russische Markt en het Centrale Markt, waar u van alles en nog wat kunt vinden, van kunsthandwerk tot streetfood.

Als u ervan droomt om het culturele deel van uw reis af te sluiten met een strandvakantie, dan is december een uitstekende tijd om te reizen. U kunt zich verheugen op de prachtige zandstranden van het paradijselijke eiland Koh Rong of van de kustplaats Kep.

Bekijk hier al onze reizen naar Cambodja:

4. Sri Lanka – Verborgen schatten en prachtige zandstranden

Prachtig uitzicht op Sigiriya in Sri Lanka

In december biedt Sri Lanka een fascinerende mix van culturele bezienswaardigheden, schilderachtige landschappen en warm tropisch weer. Aan de zuidelijke en westelijke kusten en in het hoogland is het weer droog en dit maakt talloze fantastische belevenissen mogelijk.

December is een uitstekende tijd om de schoonheid van Sri Lanka te ontdekken. De culturele driehoek, waaronder de oude steden Anuradhapura, Polonnaruwa, en de iconische rotsvesting Sigiriya, biedt een goed inzicht in de rijke geschiedenis en erfgoed van het land. Het luchtige en droge weer is perfect om rond te wandelen tussen deze archeologische wonderen, zonder de hoge luchtvochtigheid zoals in de rest van het jaar.

Als u droomt van zon en strand, dan wacht in december de charme van de kust. De decembermaand is populair voor mensen die op zoek zijn naar zonnige stranden en blauwe zee – ook als u droomt van het combineren van uw reis naar Sri Lanka met de Malediven.

Bekijk hier al onze reizen naar Sri Lanka:

5. Vietnam – Geweldige natuur en culinaire belevenissen

Kraampje met eten op straat in Vietnam

Een reis naar Vietnam in december biedt afwisseling van noord tot zuid en dit op een van de meest aangename tijdstippen van het jaar voor wat het klimaat betreft. In december is het in het hele land het droge seizoen.

In het zuiden van Vietnam kunt u Ho Chi Minhstad bezoeken en de nabijgelegen Mekongdelta. Het is hier warm en zonnig, perfect om de levendige markten, weelderige rijstvelden en de kronkelende rivieren die deze regio kenmerken te verkennen.

Verder naar het noorden, in Hanoi en bij de Halongbaai, liggen de temperaturen iets lager dan in het zuiden (maar het is nog steeds aangenaam warm) en is er kans op mist. De mist geeft een mysterieus tintje aan het landschap, vooral in de Halongbaai, waar duizenden kalksteenrotsen majestueus uit het smaragdgroene water oprijzen. Hanoi heeft, met zijn mix van Franse koloniale architectuur, drukke markten en prachtige meren, en is bijzonder charmant in het koelere seizoen. U kunt dan genieten van de beroemde straatkeukens zonder te zweten zoals tijdens de intense zomerhitte.

Bekijk hier al onze reizen naar Vietnam:

6. Australië – Kerst in de zomerzon

Zonnige dag op Bondi Beach in Sydney, Australië

Heeft u ooit overwogen om de kerstmaand door te brengen in shorts en een T-shirt in plaats van winterkleding? Een reis naar Australië in december is een unieke ervaring, aangezien het dan zomer is op het zuidelijk halfrond. Dit betekent warm weer, zon en de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van leuke activiteiten en evenementen buiten, aangezien het mooi weer is.

Maak bijv. een onvergetelijke autotocht langs de Great Ocean Road, waar u de dramatische kustlijn kunt zien, ontsnap aan de zomerhitte in de Blue Mountains of geniet van de prachtige stranden langs de Australische kust.

Bent u geïnteresseerd in wijn, dan bieden wijnstreken in Australië, zoals Barossa Valley bij Adelaide en Yarra Valley bij Melbourne, wijnproeverijen en rondleidingen van wereldklasse. Deze gebieden hebben ook geweldig lokaal eten dat perfect bij hun wijnen past.

Bekijk hier al onze reizen naar Australië:

Waar u ook graag heen wilt in december 2024, er wachten u leuke avonturen en onvergetelijke reisbelevenissen.

TourCompass – Van toerist naar reiziger​