ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar Laos

Laos is een vaak over het hoofd geziene Aziatische bestemming, maar hier vindt u weelderige natuur, historische & sprookjesachtige steden en boeddhistische cultuur.

Een reis naar Laos is een reis naar traditioneel en authentiek Azië, met een relaxte en warme sfeer.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Laos
Laos

Reizen naar Laos

Laos is een vaak over het hoofd geziene Aziatische bestemming, maar hier vindt u weelderige natuur, historische & sprookjesachtige steden en boeddhistische cultuur.

Een reis naar Laos is een reis naar traditioneel en authentiek Azië, met een relaxte en warme sfeer.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Waarom een reis maken naar Laos?

Tussen vijf Aziatische bestemmingen, waaronder Thailand en Vietnam, ligt Laos. Laos is het enige land in Zuidoost-Azië dat niet aan de zee grenst. De levensader van het land is de Mekong rivier, die door het hele land stroomt en bijdraagt aan de weelderige natuur van het land.

Laos is één van de meest ongerepte en authentieke landen in Zuidoost-Azië. Hier ontmoet u het traditionele Azië met sprookjesachtig landschap en diverse bevolkingsgroepen, die een eerbiedwaardige rust en warmte uitstralen, die u vrijwel nergens anders ziet.

Onze rondreizen in Laos

Hieronder kunt u meer lezen over een aantal hoogtepunten van onze rondreizen in Laos.

Luang Prabang

In het noorden van Laos langs de Mekong rivier ligt de voormalige koninklijke stad Luang Prabang, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, met een unieke mix van traditionele Laotiaanse architectuur en Franse koloniale charme.

In Luang Prabang ziet u geen moderne gebouwen, maar in plaats daarvan Franse koloniale villa’s en actieve tempels naast elkaar lin de oude straten.

Het ritme van de stad is een hoofdstuk op zich; het leven is hier rustig en de inwoners gedragen zich met een zelden geziene waardigheid. Elke ochtend maken een paar honderd monniken een rustige wandeling door de straten van de stad om aalmoezen te verzamelen. De respectvolle stilte waarmee dit dagelijkse ritueel plaatsvindt, is heel indrukwekkend.

‘s Avonds verandert de hoofdstraat in een grote avondmarkt, waar verschillende bevolkingsgroepen uit de omliggende dorpen hun waren komen verkopen. Hier vindt u een brede keuze aan traditionele handwerk, en de kraampjes liggen overvol met kleurrijke stoffen, keramiek en zelfs Beer Lao t-shirts.

Andere belevenissen in en rond Luang Prabang

 • Bekijk Luang Prabang vanaf de fiets en zie de monniken in hun traditionele oranje kleding, de iconische Wat Xieng Thong tempel en ga naar de top van Mount Phousi, vanwaar u kunt genieten van een geweldig uitzicht op de stad en de rivier.
 • Ten zuiden van Luang Prabang, midden in de jungle, ligt de prachtige Kuang Si waterval. Zwem in de natuurlijk ontstane baden of bezoek het centrum voor de Maleise beer, dat deze zeer bedreigde beer probeert te beschermen.
 • Vaar over de Mekong rivier naar de Kamu Lodge, gelegen in een vallei omringd door rijstvelden, kleine dorpjes en weelderige natuur. Verken de prachtige omgeving of krijg een inkijkje in het plattelandsleven met de Kamu-stam, waar u bijv.kunt meedoen aan het dagelijkse werk.

Combineren met Vietnam en Cambodja

Eén van onze reizen neemt u mee naar het voormalige Indochina en combineert Vietnam, Cambodja en Laos.

Vietnam

Vietnam is een zeer populaire reisbestemming, die veel te bieden heeft, van interessante, historische steden tot indrukwekkende natuur dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Bezoek bijvoorbeeld:

 • Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Dit is een grote stad vol contrasten en met een mix van koloniale geschiedenis en moderne hectiek. Bezoek bijvoorbeeld de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh Complex en de Ngoc Son tempel.
 • De Ha Long baai op een mini-cruise. U beleeft een van de meest bijzondere natuurgebieden van Vietnam van heel dichtbij. De Ha Long baai staat overigens op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
 • De koloniale stad Hoi An, vroeger een van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Bezoek het oude stadsdeel, gekenmerkt door zowel Japanse, Chinese als Indiase invloeden.

Cambodja

Cambodja heeft een aantal van de grootste bezienswaardigheden ter wereld.

Bezoek het roemrijke Angkor complex, opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst en tevens een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Zuidoost-Azië.

Tempelcomplex Angkor Wat, de grootste bezienswaardigheid van Cambodja. Het was de prachtigste tempel in het Khmer-rijk en is een architectonisch meesterwerk. Volgens zeggen waren er voor de bouw ervan 300.000 mannen en 6.000 olifanten 37 jaar bezig.

Wil je meer weten over Laos?

U kunt meer informatie over de praktische aspecten van reizen naar Laos vinden op onze pagina ‘Praktische informatie over Laos’. Hier kunt u meer lezen over het klimaat, de vaccinaties en het visum.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over het boeken van de reis, over onze andere reizen naar Zuidoost-Azië, of over iets heel anders, dan zitten onze reisadviseurs altijd klaar om u te helpen.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen.

TourCompass – Beleef het van heel dichtbij! 

Bekijk alle foto's
Foto's
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering