ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar Indonesië

Indonesië is een vulkanisch eilandenrijk met 18.000 eilanden en een geschiedenis en cultuur die duizenden jaren teruggaan.

Bezoek Bali, Java en Sumatra op een van onze boeiende reizen naar Indonesië.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Indonesië.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Indonesië
Indonesië
HomeAziëIndonesië

Reizen naar Indonesië

Indonesië is een vulkanisch eilandenrijk met 18.000 eilanden en een geschiedenis en cultuur die duizenden jaren teruggaan.

Bezoek Bali, Java en Sumatra op een van onze boeiende reizen naar Indonesië.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Indonesië.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

HomeAziëIndonesië

Waarom een reis maken naar Indonesië?

Indonesië bestaat uit 18.000 eilanden verspreid over een gebied van het Aziatische vasteland tot Australië. Naast geografische verschillen zijn er in Indonesië ook grote historische en culturele verschillen, die het land tot een boeiende reisbestemming maken.

De Indonesische archipel maakt deel uit van de zogenaamde ‘Ring van Vuur’ in de Grote Oceaan, de benaming voor de keten van vulkanen langs de randen van de Grote of Stille Oceaan.

Op uw reis naar het veelzijdige Indonesië kunt u hemelhoge vulkanen zien, fantastische tempels, prachtige tropische stranden met een paar van de beste koraalriffen ter wereld en interessante wilde dieren.

U zou maanden kunnen reizen in Indonesië. Maar in het hart van dit eilandenrijk liggen vier van de meest interessante eilanden. Elk eiland is uniek, en zelfs na een korte reis van eiland naar eiland, voelt het alsof je aankomt in een heel ander land.

Onze rondreizen in Indonesië

Onze rondreizen in Indonesië nemen een of meer van de meest interessante eilanden als uitgangspunt, bijv. Bali, Java of Sumatra.

Hieronder kunt u meer lezen over wat u kunt beleven op een rondreis langs de verschillende eilanden:

Bali

Bali, of het Eiland van de Goden, is onbetwist een van de hoogtepunten van Indonesië. Het kleine eiland biedt majestueuze natuur, prachtige hindoetempels en witte bounty-stranden, die perfect zijn voor de strandvakantie van uw leven.

Wij hebben verschillende reizen naar Bali, onder andere in combinatie met Java. Op sommige reizen is het ook mogelijk om af te sluiten met een reis naar de Komodo Islands of de Gili-eilanden.

Op Bali kunt u fantastische hoogtepunten beleven:

 • Ubud is het culturele hart van Bali en een must-see tijdens uw reis. Ubud is prachtig gelegen tussen groene bergen en smaragdgroene rijstterrassen. Verken de stad op de fiets of bezoek een paar van de omliggende ambachtelijke dorpen.
 • De mooie hindoetempel kunt u niet missen, er zijn er duizenden. Bezoek bijv. de Besakih tempel, de belangrijkste en heiligste tempel van Bali, of Tanah Lot, prachtig gelegen aan zee en een van de belangrijkste herkenningstekens van Bali.
 • De stranden van Bali zijn heel bijzonder. Sluit uw reis af met een strandvakantie in Sanur, een van de populairste badplaatsen van Bali door het kilometerslange witte zandstrand.

Java

Java is een van de dichtstbevolkte eilanden ter wereld, maar daar merkt u buiten de steden niets van. Java ligt aan de Indonesische ‘Ring van Vuur’, en waar u ook bent, het landschap is fascinerend met prachtige rijstvelden en de kegelvormige vulkanen op de achtergrond.

Op een reis naar Java kunt u o.a. beleven:

 • De ziel van Java in Yogyakarta. De stad heeft verschillende paleizen, zoals het Paleis van de Sultan Kraton Yogyakarta, kleurrijke markten en trotse tradities op het gebied van batik en andere Javaanse kunstnijverheid.
 • Bezoek ten noordwesten van Yogyakarta de indrukwekkende Borobudur tempel, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Borobudur dateert uit de 8e of 9e eeuw en is een van grootste boeddhistische bouwwerken ter wereld.
 • U mag ook de mooie vulkanen van Java niet missen. Ga kijken naar de zonsopgang bij de Bromo vulkaan en doe een trekking naar de top van de kleinere Ijen vulkaan, met het prachtige turquoise kratermeer op een hoogte van ongeveer 2.300 meter.

Sumatra

Sumatra is het grootste eiland van Indonesië en is sprookjesachtig mooi met een uniek landschap, met tropische regenwouden, rivieren en weelderige vulkanische landschappen.

Op een reis naar Java kunt u o.a. beleven:

 • Het Nationaal Park Gunung Leuser is een van de grootste bezienswaardigheden van Sumatra. Het Nationaal Park staat bekend om zijn dichte regenwoud, waar een paar van de laatste populaties van orang-oetans van Sumatra leven. Bekijk dit prachtige dier in zijn natuurlijke omgeving in dit park.
 • Sipiso-piso, een van de hoogste watervallen van Indonesië, die 120 meter hoog is, en het Tobameer, het grootste kratermeer ter wereld.
 • Bezoek aan de plaatselijke etnische bevolkingsgroepen. In de Batak Karo-dorpen ziet u de traditionele longhouses, waar wel twaalf gezinnen kunnen wonen. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend omdat ze karakteristieke bootvormige daken op hun huizen hebben.

Wilt u meer weten over onze reizen naar Indonesië?

Op onze reispagina’s vindt u meer informatie over wat u kunt beleven tijdens de reis, inclusief de hoogtepunten van de reis, het dagprogramma, wat is inbegrepen, de prijzen en nog veel meer.

Heeft u nog vragen?

U kunt meer praktische informatie vinden over reizen in Indonesië op onze pagina met praktische informatie.

Heeft u andere vragen over Indonesië, over het boeken van een reis of over onze andere reizen naar Azië, dan bent u altijd welkom om contact op te nemen met onze reisadviseurs, die heel veel ervaring hebben en veel weten over de bestemmingen.

Wij kijken ernaar uit je de reis van je leven te bezorgen.

TourCompass – Kom heel dichtbij!

Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering