ZEKERHEIDSGARANTIE

Safari in Botswana

Onze reizen naar Botswana laten je een van de meest exclusieve safaribestemmingen van Afrika beleven.

Botswana heeft ongerepte natuur en een indrukwekkend rijk dierenleven, die je bijvoorbeeld tijdens een safari in nationaal park Chobe kunt zien. Je kunt je reis naar Botswana bovendien combineren met meerdere van onze andere bestemmingen, zodat je op nog meer fantastische belevenissen kunt terugkijken.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Botswana.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Botswana
Botswana
HomeAfrikaBotswana

Safari in Botswana

Onze reizen naar Botswana laten je een van de meest exclusieve safaribestemmingen van Afrika beleven.

Botswana heeft ongerepte natuur en een indrukwekkend rijk dierenleven, die je bijvoorbeeld tijdens een safari in nationaal park Chobe kunt zien. Je kunt je reis naar Botswana bovendien combineren met meerdere van onze andere bestemmingen, zodat je op nog meer fantastische belevenissen kunt terugkijken.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Botswana.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

HomeAfrikaBotswana

Waarom een reis naar Botswana

Onze reizen naar Botswana bieden zeer authentieke belevenissen.

Kies Botswana, omdat dit land de meest ongerepte en minst toeristische nationaal parken van Afrika heeft, waar wél alle bekende Afrikaanse diersoorten voorkomen.

Botswana heeft ongerepte natuur en tevens unieke safarigebieden. Bijna 20% van het land bestaat uit nationale parken en wildreservaten, dus er is volop gelegenheid om kennis te maken met de zeer gevarieerde fauna.

De regering van Botswana heeft veel energie in natuurbehoud gestoken en het aantal bezoekers aan het land beperkt. Daarom wordt Botswana tot de meer exclusieve safaribestemmingen gerekend.

Op safari in de Okavango-delta

De Okavango-delta is met zijn oppervlakte van 14.000 km2 een van de grootste moerasgebieden ter wereld. Het gebied ligt midden in de verder zo droge Kalahari-woestijn, maar komt jaarlijks onder water te staan. Dit komt doordat water uit het hoogland van Angola naar de Okavango-rivier stroomt. Circa 6 maanden later, tijdens het droge seizoen, loopt het water in Botswana uit in het niets en ontstaat de Okavango-delta.

De delta staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een unieke safaribestemming. Naast het feit dat het een van de beste plekken in Afrika is om olifanten te spotten, is de delta ook de thuisbasis van meer dan 500 verschillende soorten vogels en klassieke safaridieren zoals de giraf, het nijlpaard en de zebra. En daarnaast diverse bedreigde diersoorten, waaronder de witte en zwarte neushoorn, de cheeta en de Afrikaanse wilde hond.

Safari in nationaal park Chobe

Nationaal park Chobe ligt ten oosten van de weelderige Okavangodelta. Dit nationaal park is vernoemd naar de majestueuze rivier Chobe River, dat het dierenleven en de plantenwereld in het noordelijke deel van de Kalahari in leven houdt. Deze woestijn beslaat een groot deel van Botswana.

Nationaal park Chobe is een van de beste safariparken van Botswana. Door de inspanningen van de regering om het aantal bezoekers te beperken, zul je, ook als je in het hoogseizoen reist, een safari in het park als intiem beleven.

Dit nationale park heeft de grootste concentratie olifanten in Afrika, naar schatting wel 50.000. Behalve olifanten zijn er grote kuddes buffels, zebra’s, jakhalzen, hyena’s, leeuwen, gnoes, giraffen, nijlpaarden en luipaarden. Er is ook een ongelooflijk vogelleven in Chobe. Er leven meer dan 450 verschillende vogelsoorten. Je kunt hier bijvoorbeeld de wonderschone scharrelaar, nationaal symbool van het land, spotten.

Chobe biedt zowel traditionele safari’s te land als safari’s te water, te weten op rivier de Chobe.

Combinatiemogelijkheden

Er is een overvloed aan combinatiemogelijkheden, die ervoor zorgen dat je na je reis naar Botswana op nog meer belevenissen kunt terugkijken.

Victoriawatervallen in Zambia

Combineer Botswana met een reis naar Zambia, waar je de spectaculaire Victoriawatervallen kunt bewonderen.

De waterval is circa 1.7 kilometer breed en bestaat in totaal uit zeven watervallen, die elke minuut 500 miljoen liter water in de ca. 100 meter diepe kloof storten. Het is een overweldigende belevenis om heel dicht bij de waterval te komen, bijvoorbeeld tijdens een wandeling over de Knife Edge Bridge.

Als je de waterval vanuit een andere hoek wilt bekijken, kun je een helikoptervlucht tegen een meerprijs bijboeken. Vanuit een uniek perspectief ontdekt je hoe groot de waterval in werkelijkheid is. Lees meer over de optionele excursies tijdens de reizen.

Zuid-Afrika

Combineer je reis naar Botswana met Zuid-Afrika. Dit land biedt safari, fly-drives en stedentrips.

In het Krugerpark, het grootste nationaal park van Zuid-Afrika, kun je grote concentraties dieren spotten, bijvoorbeeld de dieren van de Big Five, giraffen, zebra’s, gazellen en alle andere fantastische safaridieren.

Aan de zuidkust van Zuid-Afrika kun je op eigen houtje iets van Zuid-Afrika zien aan de hand van een fly-drive langs de Tuinroute. Het traject biedt een gevarieerde natuur met grote contrasten tussen de natuur aan de kust en in het binnenland.

Bezoek Kaapstad, een van de meest interessante steden ter wereld. Het is een moderne stad vol spannende straten, waar je kleine winkels, markten, musea en gezellige cafeetjes vindt.

Mauritius

Sluit je reis af met een strandvakantie op Mauritius – de fantastische eilandenstaat in de Indische Oceaan.

Mauritius ligt in de Indische Oceaan en biedt volop ontspanningsmogelijkheden, zowel bij het zwembad als aan het schitterende strand. Je kunt ook aan verschillende soorten watersport doen of Mauritius verkennen en bijvoorbeeld de weelderige natuur van dichtbij beleven.

Heb je vragen over Botswana?

Botswana is een fantastische safaribestemming. Je zult na je reis ongetwijfeld op onvergetelijke belevenissen kunnen terugkijken.

Als je vragen hebt over Botswana, de combinatiemogelijkheden of onze andere bestemmingen, kun je altijd contact opnemen met onze reisspecialisten. Ze zitten voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste reis.

TourCompass – Beleef het van heel dichtbij!

Bekijk alle foto's
Foto's
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering