ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar Zambia

Onze reizen naar Zambia laten je de unieke natuur bij de fantastische en alom bewonderde Victoriawatervallen van heel dichtbij beleven.

Onze reizen naar Zambia en de Victoriawatervallen bieden bovendien ongelooflijk veel combinatiemogelijkheden, bijvoorbeeld een safari in Zuid-Afrika of Botswana, een stedentrip naar Kaapstad of een strandvakantie op Mauritius.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Zambia.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Zambia
Zambia

Reizen naar Zambia

Onze reizen naar Zambia laten je de unieke natuur bij de fantastische en alom bewonderde Victoriawatervallen van heel dichtbij beleven.

Onze reizen naar Zambia en de Victoriawatervallen bieden bovendien ongelooflijk veel combinatiemogelijkheden, bijvoorbeeld een safari in Zuid-Afrika of Botswana, een stedentrip naar Kaapstad of een strandvakantie op Mauritius.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Zambia.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Waarom een reis naar Zambia

Zambia ligt in het zuidelijke Afrika en grenst aan o.a. Zimbabwe en Tanzania.

Het land heeft een aantal van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika.

Onze reizen naar Zambia nemen je mee naar de omgeving van de Victoriawatervallen. Je bezoekt hier de waterval, een van de absolute must sees in Zambia. De omgeving van de waterval biedt ook vele andere indrukwekkende belevenissen. Jij kiest wat je graag wilt beleven.

Victoriawatervallen

De indrukwekkende waterval de Victoriawatervallen behoort tot de absolute hoogtepunten van Zambia.

De Victoriawatervallen is een van de grootste watervallen ter wereld. Deze waterval ligt op de grens tussen Zambia en Zimbabwe.

De waterval strekt zich uit over een breedte van 1,7 km en elke seconde stort er 1.000 kubieke meter in de ca. 100 meter lager gelegen kloven. En dat is nog niet alles. Ook de waternevel is in beweging en reikt tot honderden meters boven de watervallen. Soms lijkt het wel rook. De waterval wordt door de lokale bewoners ‘Mosi-oa-Tunya’ genoemd, dat ‘donderende mist’ betekent.

Het is fantastisch om deze majestueuze waterval van heel dichtbij te beleven, bijvoorbeeld aan de hand van een wandeling rondom de watermassa. Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs een helikoptervlucht boven de waterval te maken. Naar onze mening is dit een van de beste wijzen om de waterval te beleven. Van boven bekeken wordt het je duidelijk hoe groot deze indrukwekkende waterval in werkelijkheid is.

Rivier de Zambezi

De Zambezi, de op drie na langste rivier van Afrika, ontspringt in het noorden van Zambia en mondt uit in de Indische Oceaan, en stroomt zodoende over een afstand van 2.700 km door zes landen.

Deze rivier biedt interessante belevenissen. Het is bijvoorbeeld mogelijk een riviersafari op het deel van de Zambezi te maken, dat het dichtst bij de Victoriawatervallen ligt. Deze riviersafari laat je de eilandjes zien die vlak bij de plek liggen waar het water naar beneden stort. Vanaf hier kun je de prachtige regenbogen in de waternevel goed zien. Met een beetje geluk spot je krokodillen en nijlpaarden in het water of olifanten aan de oever.

Als je actief wilt zijn, kun je in een kano op de rivier varen. Dit is een van de beste wijzen om de rivier en het dierenleven te beleven. Je voelt je echt één met de natuur en krijgt een indruk van wat er door David Livingstone heen ging toen hij vanuit zijn kano in 1855 de beroemde waterval ontdekte.

Elephant Café

Niet ver van Livingstone, aan de oever van rivier de Zambezi, vind je Elephant Café.

Hier leven 10 olifanten. Een aantal is uit de handen van stropers gered. De rest is in gevangenschap geboren en daardoor niet in staat zich in de wilde natuur te redden. Ze kunnen in het afgeschermde gebied gaan en staan waar ze willen, maar ze voelen zich sterk met de dierenverzorgers verbonden, zodat ze na een dag rondscharrelen in de bush altijd weer terugkomen. Interactie met de olifanten behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld door ze te voederen. Het is een unieke belevenis die je altijd zal bijblijven.

Er is ook een café. Hier kun je genietend van een lunch over de Zambezi uitkijken.

Combinatiemogelijkheden

Onze reizen naar Zambia zijn met verschillende andere belevenissen te combineren. Lees hieronder een aantal van deze belevenissen.

Belevenissen in Zuid-Afrika

Begin je reis met een bezoek aan het fantastische Zuid-Afrika, dat wat diversiteit betreft niks te wensen overlaat.

Combineer je reis naar Zambia bijvoorbeeld met een safari in het Krugerpark, dat het grootste nationaal park van Zuid-Afrika is, of in het particuliere en malariavrije wildreservaat Kariega Game Reserve.

Als je Zuid-Afrika graag op eigen houtje wilt beleven, kun je je reis beginnen met een fly-drive langs de Tuinroute. Dit is een schitterende route langs de zuidkust van Zuid-Afrika, die zowel prachtige natuur als een interessant dierenleven te bieden heeft.

Last but not least heeft Zuid-Afrika een van de meest interessante steden ter wereld: Kaapstad. Je kunt hier met gemak je dagen vullen, ga bijvoorbeeld straatjes en markten verkennen, musea en de vele fantastische restaurants bezoeken of een van de vele tochten vanuit Kaapstad maken, bijvoorbeeld naar Robbeneiland.

Safari in Botswana

Combineer uw reis naar Zambia met een safari in een van de fantastische natuurgebieden in Botswana.

Een safari in Botswana is een zeer authentieke belevenis. Zelfs in het hoogseizoen ervaar je de safari als betrekkelijk intiem.

In Chobe leeft de grootste concentraties olifanten van heel Afrika. Je hebt dus alle kans om deze majestueuze dieren van heel dichtbij te beleven. Algemeen gezien heeft Chobe een rijk dierenleven. Je kunt hier ook zebra’s, leeuwen, gnoes, giraffen, nijlpaarden, luipaarden en nog veel meer dieren spotten.

De Okavango-delta, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is nog een uniek natuurgebied in Botswana. Okavango is een van de grootste moerasgebieden ter wereld en een grote bron van water, onder meer voor duizenden olifanten. Het is een paradijs voor geïnteresseerde vogelliefhebbers en voor u als u van olifanten houdt. Maar u kunt ook het geluk hebben dat u er een aantal van de meest bedreigde dieren ter wereld tegenkomt, namelijk de cheeta, de witte en zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond.

Strandvakantie op Mauritius

Je kunt ervoor kiezen je reis naar Zambia af te sluiten met een strandvakantie op het exclusieve Mauritius, in de Indische Oceaan gelegen.

Deze eilandenstaat biedt uiteraard fantastische mogelijkheden om heerlijk te ontspannen, of dit nu aan het aangename strand, waar je een schitterend uitzicht over het kristalheldere water hebt, of bij het zwembad van het hotel is. Je kunt ook de fascinerende natuur van Mauritius verkennen. Je vindt hier bergen, weelderige wouden, watervallen en kleine lagunes.

Heb je vragen over Zambia?

Met een reis naar Zambia ben je verzekerd van fantastische belevenissen in de natuur.

Als je vragen hebt over Zambia, de vele combinatiemogelijkheden of misschien iets heel anders, kun je altijd contact opnemen met onze reisspecialisten. Ze zitten voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste reis.

TourCompass – Beleef het van heel dichtbij!

Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering