ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar China

Een reis naar China biedt unieke historische steden, culturele schatten, fascinerende natuur en wilde dieren, en talloze door UNESCO beschermde bezienswaardigheden.

Het ‘Middenrijk’ is een van de meest boeiende reisbestemmingen ter wereld.

Bekijk hieronder al onze reizen naar China.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

China
China

Reizen naar China

Een reis naar China biedt unieke historische steden, culturele schatten, fascinerende natuur en wilde dieren, en talloze door UNESCO beschermde bezienswaardigheden.

Het ‘Middenrijk’ is een van de meest boeiende reisbestemmingen ter wereld.

Bekijk hieronder al onze reizen naar China.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Waarom een reis maken naar China?

China is een gigantisch land en de afzonderlijke provincies lijken met hun eigen hoofdsteden en hun eigen geschiedenis, bijna op kleine landen in een groter land.

Net als de geografie van China lijkt het ook alsof China oneindig veel bezienswaardigheden heeft. Met een geschiedenis die meer dan 6.000 jaar teruggaat, is China rijk aan historische steden en culturele schatten van de verschillende dynastieën en beschavingen; aan prachtig landschap en fascinerende wilde dieren, en aan wel vijftig verschillende bezienswaardigheden van de UNESCO-werelderfgoedlijst.

In China is in feite een van de meest boeiende reisbestemmingen ter wereld.

Onze rondreizen in China

Op onze rondreizen krijgt u een goed inzicht in de cultuur, natuur en geschiedenis van China en bezoekt u een aantal van de vele UNESCO-sites van China.

Hieronder kunt u meer lezen over een aantal hoogtepunten die u op onze rondreizen kunt beleven.

Beijing

Beijing is de hoofdstad van China en vertegenwoordigt het moderne China, terwijl u hier tegelijkertijd talloze prachtige en interessante historische bezienswaardigheden vindt, die getuigen van het buitengewone verleden van China.

In Beijing kunt u bijvoorbeeld het volgende zien:

Het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad

Het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen) is een groot plein in het hart van Beijing, en is misschien vooral bekend vanwege de grote demonstraties die daar plaatsvonden in 1989. Vandaag de dag is het plein echter minder dramatisch.

Het plein is zo groot dat er makkelijk plaats is voor 1 miljoen mensen. Elke ochtend en avond verzamelen zich hier mensen om te kijken naar het hijsen en strijken van de Chinese vlag. Op het plein zijn verschillende bezienswaardigheden, u kunt bijv. een bezoek brengen aan het mausoleum van Mao Zedong, waar u het gebalsemde lichaam van Mao kunt zien.

Tegenover het Plein van de Hemelse Vrede ligt het keizerlijke paleis oftewel De Verboden Stad.

Het paleis is een getuigenis van de grootsheid van de Ming- en Qing-dynastieën, toen dynastieke keizers bijna 500 jaar lang over het Middenrijk regeerden vanuit dit unieke bouwwerk, namelijk van 1420-1911, tot de laatste dynastie ten onder ging.

Het paleis was bestemd voor de keizer, zijn familie en zijn ambtenaren, en iedereen die binnen probeerde binnen te komen wachtte de doodstraf. Daarom heette het paleis ‘De Verboden Stad’.

‘De Verboden Stad’ is het best bewaarde en mooiste paleis van China. Er zouden 9.999 kamers zijn. Dat aantal werd zorgvuldig gekozen, namelijk één minder dan in de Hemel, omdat men vreesde dat de goden het land zouden straffen als de keizer hen in pracht en praal probeerde te overtreffen.

De ingang is tegenwoordig versierd met een portret van voorzitter Mao en het paleis zelf is een groot museum waar u de keizerlijke gebouwen, troonzalen en binnenplaatsen kunt zien.

De Chinese Muur

Ten noorden van Beijing, van de Gele Zee in het oosten, over de bergkammen tot de oneindige Gobiwoestijn in het westen ligt de Chinese Muur.

De muur, die eigenlijk uit verschillende muren bestaat, wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende architectonische hoogstandjes in de wereldgeschiedenis, en sinds 1987 staat de muur op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Toen de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, China verenigde in het jaar 221 voor Chr. tijdens de Qin-dynastie, werden eerder bestaande delen van de muur omgebouwd tot een samenhangend verdedigingssysteem tegen invasies van de Mongoolse stammen, of barbaren, uit het noorden. De bouw ging vele eeuwen en verschillende dynastieën door, en tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) werd de muur afgebouwd zoals we die nu kennen.

Tegenwoordig liggen grote delen van de muur in puin, maar er wordt veel tijd en moeite besteed aan de restauratie van bepaalde gedeelten.

Mutianyu is een van de best bewaarde gedeelten. Hier kunt u de muur over de bergkammen zien kronkelen. Of u nu loopt of de kabelbaan neemt, u wordt beloond met een fantastisch uitzicht vanaf de top.

De parken van Beijing

Beijing heeft een paar prachtige parken en recreatiegebieden midden in de drukte en het verkeer van de grote stad.

In het oostelijke deel van Beijing ligt het park van de Tempel van de Hemel. Hier ging de keizer twee keer per jaar heen met zijn enorme entourage, o.a. om in de Tempel van de Hemel offers te brengen voor een goede oogst. Een slechte oogst kon namelijk de val van de dynastie betekenen.

Ten westen van de Verboden Stad ligt Beihai Park, van de vele tuinen van de keizer is dit de best bewaarde. Bovenop een heuvel staat de prachtige witte pagode, die symbool staat voor het park. Het Beihai-meer beslaat een groot deel van het park.

Den noorden van de Verboden Stad ligt het keizerlijke Jingshan Park. Hier vindt u de Coal Hill, een kunstmatige heuvel van waaruit het keizerlijke leger de vijanden uit het noorden in de gaten kon houden. Deze heuvel is het hoogste punt van Beijing en bij helder weer heeft u een geweldig uitzicht over de Verboden Stad.

De parken van Beijing zijn echt een bezoekje waard. Hier ziet u de inwoners Tai-chi doen, zingen, dansen en mahjong spelen. Hier krijgt u een inkijkje in het dagelijks leven, vooral van de oudere generaties in de stad.

Andere belevenissen in Beijing:

Beijing heeft erg veel te bieden en u kunt hier heel veel dagen zoetbrengen. Op onze reizen kunt u de volgende hoogtepunten beleven.

  • Net buiten Beijing ligt het Zomerpaleis, een keizerlijk paleis bij het Kunming-meer, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het hof van de Qing-dynastie bracht hier een groot deel van het jaar door. Hier kunt u de prachtige tempels, tuinen en bruggen zien, en natuurlijk het meer, waarop u kunt lopen als het in de winter bevroren is.
  • Ga per riksja door de hutongs van de stad en beleef de stad vanaf een meer traditionele kant. Een hutong is een oud stadsdeel met smalle straatjes en steegjes. Hoewel veel hutongs de afgelopen jaren zijn verdwenen, zijn sommige gerenoveerd en veranderd in trendy winkelstraten, zoals bijv. Nanluoguxian, waar u veel cafés en bars vindt en kleine winkeltjes met kleding en kunstnijverheid.
  • Beijing biedt ontelbare culinaire belevenissen. Probeer bijvoorbeeld de specialiteit Pekingeend. Deze sappige eend wordt aan tafel gesneden en wordt gegeten met kleine pannenkoeken, lente-ui en een heerlijke saus.

Xi’an

Xian is de hoofdstad van de provincie Shaanxi, een interessante stad in het centrale deel van China. Dit was de hoofdstad van China vanaf ca. 1000 voor Chr. tot ca. 900 na Chr, en opnieuw toen de eerste keizer het land verenigde tijdens de Qin-dynastie in 221 voor Chr. Bovendien was de stad jarenlang het oostelijke eindpunt van de Zijderoute, een belangrijke handelsroute, die de ontwikkeling van de stad heeft beïnvloedt.

Xian heeft talloze historische pagodes en wereldklasse musea, die vertellen over de lange geschiedenis van de stad.

U kunt bijvoorbeeld de stadsmuur zien, die dateert uit de Ming-dynastie, en gebouwd is in het jaar 1370, maar de oorspronkelijke muur uit de Tang-dynastie volgt (618-907). De muur zelf, die het stadscentrum van Xi’an omringt, is 12 meter hoog en 14 km lang, en is samen met de centrale Trommeltoren het icoon van Xi’an. Het is mogelijk om rond de muur te fietsen.

Bezoek ook de Pagode van de Wilde Gans, daterend uit de Tang-dynastie; de grote moskee van Xian, een prachtige mix van Chinese en islamitische architectuur, en de bazaar, waar u van alles kunt kopen, van kleine terracotta krijgers tot t-shirts en nog veel meer.

Het terracotta leger

Het terracotta leger is de belangrijkste bezienswaardigheid van Xi’an. Het behoort tot het UNESCO werelderfgoed en is een van de beroemdste archeologische vondsten ter wereld.

In 1974 deed een plaatselijke boer een unieke vondst tijdens het graven van een put. Onder de grond vond hij delen van wat een enorm leger van manshoge kleibeelden bleek te zijn.

Het terracotta leger bestaat uit duizenden manshoge soldaten, opgesteld in gevechtspositie, en honderden strijdwagens en paarden. Er wordt aangenomen dat de eerste keizer van China dit leger liet maken om zijn graf te beschermen. Een van de unieke dingen aan deze kleibeelden is dat elke figuur uniek is, en hun kleding en gebruiksvoorwerpen geven een fantastisch inkijkje in het leven van meer dan 2000 jaar geleden.

De krijgers zijn inmiddels gerestaureerd en staan daar waar ze oorspronkelijk werden gevonden. Boven de krijgers zijn drie enorme hallen gebouwd, vanwaar u de krijgers van dichtbij kunt zien. Er is ook een museum waar een aantal prachtige en unieke voorwerpen worden getoond die ook in het graf zijn gevonden, zoals bijv. bronzen, gouden en zilveren schatten.

Sjanghai

Sjanghai is met zijn meer dan 24 miljoen inwoners de dichtst bevolkte stad van China. Hier ziet u het moderne China met hoge wolkenkrabbers, knipperende neonlichten en de brede havenboulevard, en het traditionele China met oude gebouwen en oude wijken en alles daartussenin.

Het moderne China ziet u bij De Bund, de waterkant van Sjanghai, een ongeveer anderhalve kilometer lange boulevard vanwaar u de indrukwekkende skyline van Sjanghai kunt zien aan de andere kant van de rivier in de wijk Pudong. Hier vindt u o.a. een van de meest iconische gebouwen van Sjanghai, Oriental Pearl Tower, de 468 meter hoge televisietoren.

Het traditionele China vindt u o.a. in de oude Chinese wijk Shanghai Old Street, waar traditionele huizen uit de Ming- en Qing-dynastieën het stadsbeeld bepalen. Hier kunt u het originele Sjanghai beleven, bijv. in het beroemde Chun Feng De Yi theehuis, dat dateert uit de Qing-dynastie.

In de Franse Concessie vindt u een klein stukje Europa in een van de gezelligste wijken van Sjanghai. Hier kunt u een paar uur zoetbrengen in het labyrint van straten met huizen in de oude Franse stijl en een bezoek brengen aan een van de leuke cafés of restaurants.

Chengdu

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan, gelegen in het zuidwestelijke deel van China. Hier vindt u een paar van de best bewaarde geheimen van China een aantal prachtige hoogtepunten, waaronder door de UNESCO beschermde natuur en wilde dieren.

Daarnaast staat de provincie Sichuan ook bekend om zijn smakelijke gerechten en is het een echte gastronomische bestemming aan het worden.

Chengdu Giant Panda Base

China doet veel moeite om de panda tegen uitsterven te beschermen. Chengdu Panda Base, op ongeveer 10 kilometer ten noorden van de stad Chengdu, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst voor het bijzondere werk dat ze hier doen om de bedreigde berensoort voor uitsterven te behoeden.

De panda’s leefden ooit verspreid over heel China, Myanmar en het noorden van Vietnam, maar zijn tegenwoordig maar in 3 Chinese provincies te vinden. Het schijnt dat 70% van de ongeveer 1.800 panda’s in China in de provincie Sichuan leeft.

Dit centrum is tegelijkertijd een natuurpark en een onderzoekscentrum, en het hele gebied is begroeid met bamboe, de enige voedselbron voor de panda’s.

In Giant Panda Base leven zowel de reuzenpanda als de rode panda. Deze charmante dieren zijn het leukst om ‘s ochtends te gaan zien, als ze worden gevoerd en het meest actief zijn.

Duijiangyan

Het 2.200 jaar oude irrigatiesysteem in Dujiangyan in Sichuan, is het oudste irrigatiesysteem zonder dammen ter wereld. Dit systeem is gemaakt om het waterpeil van de rivieren uit de bergen tot de vlaktes rond Chengdu te reguleren. Dit technische hoogstandje was van grote betekenis voor de ontwikkeling van de irrigatiesystemen in heel China. Het irrigatiesysteem werd in 2000 op de UNESCO-werelderfgoedlijst opgenomen.

Andere hoogtepunten in China

Naast bovenstaande kunt u op onze reizen ook beleven:

  • De grootste stenen Boeddha ter wereld op de berg Leshan ten zuiden van Chengdu. De Boeddha, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, werd uitgehouwen tussen 713 en 803.Het duurde dus in totaal 90 jaar om te voltooien. De Boeddha is uitgehouwen in de rots en is 71 meter hoog, 28 meter breed bij de schouders en zijn grote tenen zijn 8,5 meter lang. De gigantische Boeddha is van kilometers ver te zien en is echt heel indrukwekkend, zowel van ver als van dichtbij.
  • Yangshuo is een schilderachtig natuurgebied in het zuidelijke deel van China. Hier vindt u een indrukwekkend landschap van groen begroeide kalksteenbergen, die zich spiegelen in de Li rivier en schaduwen werpen op de omliggende velden. Beleef de schoonheid van de natuur op een fietstocht rond de vele kalksteenbergen.
  • Longmen Grottoes bestaat uit meer dan 2.300 grotten en nissen, die zijn uitgehouwen uit de kalksteenrotsen van Luoyang. De grotten zijn de mooiste en meest indrukwekkende voorbeelden van boeddhistische grottenkunst in China. In de vele grotten en nissen op de rotswanden vindt u meer dan 100.000 boeddhabeelden, bodhisattva en lotusbloemen uitgehouwen in steen. Deze figuren zijn meer dan duizend jaar oud en werden gemaakt tussen de 5e en 8e eeuw tijdens de Wei- en Tang-dynastieën.

Heeft u vragen over China?

Zoals gezegd biedt China zoveel dat het jaren zou duren om alles te beleven.

U kunt meer praktische informatie vinden over reizen naar China op onze pagina “Praktische informatie over China”. Hier kunt u meer lezen over het klimaat in China, het visum en nog veel meer.

Heeft u vragen over China of over onze andere bestemmingen in Azië, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen.

TourCompass – Van toerist naar reiziger 

Bekijk alle foto's
Foto's
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom onze gasten voor ons kiezen

Jouw tijd is kostbaar. Onze toegewijde reisspecialisten bieden een persoonlijke service om jouw comfort en veiligheid tijdens je reis te garanderen. Vanaf het moment dat je boekt, tot het moment dat je weer thuiskomt, zijn wij er om voor elk detail zorg te dragen.

We bieden een breed scala aan bestemmingen, elk met zijn eigen unieke verhaal, gevormd door de lokale culturen, fascinerende wilde dieren en natuurlijke schoonheid.

Onze rondreizen zijn ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek en ervaringen uit de eerste hand van onze reisspecialisten en experts. Elke tour is gemaakt om het beste te laten zien, wat elke reisbestemming te bieden heeft.

Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wij zijn lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds. Daarnaast zijn wij lid van de Deense ‘Rejsegarantifonden’: dit is de Deense equivalent van de Nederlandse ‘SGR’. Dit betekent dat u als reiziger bij TourCompass.nl onder de geldende Nederlandse garantieregeling valt.