ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar Cambodja

De recente en oudere geschiedenis van Cambodja wordt weerspiegeld in de bezienswaardigheden, die tot de indrukwekkendste ter wereld behoren.

Op een reis naar Cambodja ziet u legendarische ruïnes en culturele schatten, prachtige gebouwen uit het koloniale tijdperk en ontmoet u een gastvrije bevolking.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Cambodja.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Cambodja
Cambodja
HomeAziëCambodja

Reizen naar Cambodja

De recente en oudere geschiedenis van Cambodja wordt weerspiegeld in de bezienswaardigheden, die tot de indrukwekkendste ter wereld behoren.

Op een reis naar Cambodja ziet u legendarische ruïnes en culturele schatten, prachtige gebouwen uit het koloniale tijdperk en ontmoet u een gastvrije bevolking.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Cambodja.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

HomeAziëCambodja

Waarom een reis maken naar Cambodja?

Cambodja ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan Vietnam, Laos en Thailand. Het is een land met een boeiende geschiedenis en het heeft een paar van de grootste bezienswaardigheden ter wereld. U vindt hier Tonlé Sap, het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, weelderige landschappen langs de Mekong-rivier met rijstvelden, peper- en bananenplantages en natuurlijk de wereldberoemde tempel Angkor Wat.

Cambodja mag dan vooral geassocieerd worden met het Rode Khmer-regime van 1975-1979, maar ondanks dit duistere verleden zult u op deze belevenisvolle reisbestemming met talloze historische en culturele bezienswaardigheden in Cambodja gastvrij worden ontvangen door de bevolking.

Onze rondreizen in Cambodja

Hieronder kunt u meer lezen over een aantal hoogtepunten die u op een van onze rondreizen kunt beleven.

Angkor Thom en Angkor Wat

In het noorden van Cambodja, ten noorden van Siem Reap, vindt u het Angkor complex, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Zuidoost-Azië; dit complex staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst

Het complex bestaat o.a. uit Angkor Thom, dat van de 12e tot de 14e eeuw de hoofdstad was van het Khmer-rijk, een van de grootste rijken uit de geschiedenis. Tijdens de hoogtijdagen strekte het Khmer-rijk zich uit van Vietnam in het oosten tot Myanmar in het westen, en de hoofdstad telde op het hoogtepunt tussen de 750.000 en een miljoen inwoners. In Angkor Thom kunt u bijv. de Bayon tempel zien, die met zijn 216 stenen gezichten de bezoekers bekijkt met een raadselachtige glimlach.

Ten zuiden van Angkor Thom vindt u de grootste toeristische attractie van het complex, Angkor Wat, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cambodja en de meest indrukwekkende van alle tempels van het Khmer-rijk. Het is een 12e-eeuws architectonisch meesterwerk waaraan naar verluidt 300.000 mannen en 6.000 olifanten 37 jaar hebben gewerkt. Angkor Wat is een must-see op uw reis naar Cambodja.

Phnom Penh

Phnom Penh is de bruisende hoofdstad van Cambodja. De stad heeft erg geleden onder het Rode Khmer-regime van 1975-1979, maar tegenwoordig zijn de brede boulevards heel levendig, op de markten bloeit de handel en men heeft de beschadigde gebouwen nieuw leven ingeblazen.

Die periode is echter niet vergeten en sommige bezienswaardigheden van de stad dateren ook uit die tijd. Bezoek bijv. Tuol Sleng, het Genocide Museum dat een martelgevangenis was tijdens het bewind van het regime, en Choeung Ek, ook bekend als de ‘Killing Fields’, waar 17.000 mensen werden vermoord en in massagraven werden gegooid. Hoewel een bezoek aan deze bezienswaardigheden zwaar kan zijn, vormen ze een belangrijk onderdeel van de recente geschiedenis van Cambodja.

Gelukkig heeft Phnom Penh ook een aantal meer ‘positieve’ bezienswaardigheden.

Midden in de stad kunt u het Koninklijk Paleis bezoeken met de beroemde Zilveren Pagode, waarvan de vloer is bedekt met 5000 tegels van puur zilver. Het gebouw herbergt ook een fantastisch gouden Boeddhabeeld bezaaid met meer dan 9.500 diamanten.

Als u tijd over heeft, kunt u een van de lokale markten bezoeken of de Cambodjaanse gerechten proberen in een van de vele straatkeukens, noodleshops of restaurants.

Mekong-dolfijnen in Kratie

De Mekong rivier stroomt ongeveer 4.500 km door 6 landen, waaronder Cambodja.
Aan de Mekong rivier vindt u het kleine stadje Kratie, en de meeste mensen reizen hierheen om een glimp op te vangen van de bedreigde Irrawaddydolfijn, of Mekong-dolfijn, die in dit gebied in de rivier leeft. De Irrawaddydolfijn heeft een zeer karakteristieke bolle kop, en geen lange bek zoals de meeste andere dolfijnen.

Naast dolfijnen vindt u in dit gebied het gezellige eilandje Koh Trong. Het kleine eiland heeft een prachtig landschap met rijstvelden, kleine dorpjes en vriendelijke inwoners. Hier proeft u die echte eilandsfeer, en het verkeer hier bestaat uit fietsen, scooters, tuktuks en ossenkarren.

Strandvakantie in Cambodja

Combineer uw rondreis naar Cambodja met een ontspannen strandvakantie, de perfecte afsluiting van een veelbewogen rondreis. Hier kunt u ontspannen op prachtige zandstranden met wuivende palmbomen en turquoise water.

Strandvakantie op Koh Rong

In de Golf van Thailand, bij Cambodja, ligt het kleine paradijselijke eiland Koh Rong.

Het eiland is maar 78 km2, maar u vindt hier maar liefst 43 kilometer zandstrand. Aan de zuidwestkant van het eiland ligt Sok San Beach, een van de mooiste zandstranden van het eiland.

Naast de prachtige zandstranden bestaat Koh Rong uit weelderige, groene jungle, die u te voet kunt verkennen via kleine paden. Ook is er volop gelegenheid voor diverse wateractiviteiten. U kunt bijv. snorkelen of duiken tussen de kleurrijke, tropische vissen en koralen. Of u kunt een kajak huren en de kust van Koh Rong verkennen vanaf het water.

Strandvakantie in Kep

In het zuidwesten van Cambodja vindt u het charmante kustplaatsje Kep, een van de best bewaarde geheimen van Cambodja.

Tijdens de koloniale tijd was dit een populaire badplaats voor de Franse elite, maar de ontspannen sfeer kwam ten einde toen de Rode Khmer in 1975 de macht in het land overnamen.

Tegenwoordig zit Kep weer in de lift, met het prachtige stand, het Franse erfgoed en de heerlijk relaxte sfeer, en dit charmante kustplaatsje is de ideale plek om uw vakantie af te sluiten.

Andere hoogtepunten in Cambodja

Cambodja heeft veel interessante bezienswaardigheden. Op onze rondreizen kunt u het volgende beleven:

 • In het noordwestelijke deel van Cambodja ligt Siem Reap, de toegangspoort tot de grootste attractie van Cambodja, het Angkor complex. Maar de stad zelf is gezellig en relaxed, met schaduwrijke lanen langs de Siem Reap rivier, leuke markten, het beroemde Phare Circus en de fantastische zonsondergangen bij Phnom Bakheng of Pre Rup.
 • Een bezoek aan een dorpje is een boeiende kennismaking met het dagelijks leven, dat oneindig ver weg lijkt van het leven zoals we dat kennen in Nederland. Tijdens een dorpsbezoek is er volop gelegenheid om de plaatselijke bevolking te ontmoeten door deel te nemen aan de activiteiten in het dorp, maar ook tijdens een smakelijke lunch bij een van de families thuis. Let op: dit is een optionele excursie.
 • Het Tonlé Sap meer is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Elk jaar als het regenseizoen begint, keert de stroming zodat het meer wel 10.000 km2 groot wordt (ruim 3 keer zo groot dan in het droge seizoen). Hier kunt u kleine vissersdorpjes bezoeken, waar de huizen op palen staan vanwege het stijgende waterpeil, dat de straten in verschillende dorpen verandert in kleine kanalen.

Combineren met Vietnam of Laos.

Een van onze reizen combineert Angkor Wat in Cambodja met Vietnam. Daarnaast kunt u op één van onze reizen het voormalige Indochina bezoeken, waar u niet alleen Cambodja maar ook Vietnam en Laos bezoekt.

Vietnam

In Vietnam kunt u een ongeëvenaarde diversiteit ervaren, en hier wachten door UNESCO beschermde natuur & architectuur, moderne steden en prachtige stranden.

U kunt zich o.a. verheugen op:

 • Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, een sfeervolle grote stad vol contrasten. Hier ziet u een mooie mix van prachtige koloniale gebouwen en historische tempels, die gewoon naast moderne gebouwen staan.
 • De Ha Long baai is een van de topattracties van Vietnam en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In deze ongeveer 1.500 km2 grote baai rijzen groen begroeide kalkstenen kliffen verticaal omhoog. Beleef de baai vanuit een traditioneel houten schip.
 • In het centrale deel van Vietnam kunt u de koloniale stad Hoi An bezoeken. De oude binnenstad van Hoi An staat op de UNESCO-werelderfgoed en Hoi An is een van de best bewaarde historische steden in Azië, omdat de stad tijdens de Vietnamoorlog gespaard is gebleven van bombardementen. Hier kunt u in de bouwstijl ook Japanse, Chinese en Indiase invloeden zien.

Laos

In Laos vindt u het traditionele en authentieke Azië, waar een ontspannen sfeer heerst, vol boeddhistische cultuur en tradities.

Luang Prabang is een voormalig koninklijke stad en staat tegenwoordig op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De stad heeft een unieke mix van Franse koloniale charme en traditionele architectuur. Als u vroeg opstaat, kunt u honderden monniken door de straten van de stad zien wandelen om aalmoezen te verzamelen.

Iets buiten Luang Prabang vindt u de prachtige Kuang Si waterval, waar u op sommige plekken kunt zwemmen, of u kunt het centrum voor de Maleise beer bezoeken.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over onze reizen naar Cambodja? Onder elke reis kunt u meer lezen over de hoogtepunten van de reis, het dagprogramma, de prijzen en nog veel meer. T

Heeft u nog vragen?

U kunt meer lezen over Cambodja op onze pagina “Praktische informatie over Cambodja”.

Als u nog meer vragen over Cambodja, onze andere reizen naar Zuidoost-Azië of over iets heel anders, kunt u altijd contact met onze reisadviseurs.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen!

TourCompass – Beleef het van heel dichtbij! 

Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering