ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWat is de beste reistijd voor Cambodja?

Wat is de beste reistijd voor Cambodja?

27-12-2023
Alle posts bekijken


Cambodja is een fantastisch land waar veel te beleven valt.

Het tempelcomplex Angkor Wat, karakteristieke steden zoals het gezellige Siem Reap en bruisende Phnom Penh, weelderige landschappen met bergen en jungles, een geweldige eetcultuur, de Mekong-rivier, rijstvelden, parelwitte stranden en een kristalblauwe zee zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden tijdens een reis naar Cambodja.

Maar wat is de beste reistijd voor Cambodja?

Lees er hier meer over en ontdek wanneer u het beste naar Cambodja kunt gaan.

Het klimaat in Cambodja

Cambodja is het hele jaar door een magische bestemming.

Het land licht in de tropische klimaatzone. Daardoor is het er warm en is de temperatuur het hele jaar ongeveer hetzelfde.

Het klimaat wordt gekenmerkt door tropische moessons die ertoe leiden dat Cambodja een droog seizoen en een regenseizoen heeft.

Het droge seizoen: november t/m april

Het droge seizoen in Cambodja valt in de periode november t/m april.

In die periode wordt Cambodja het meest bezocht en met goede reden.

Het droge seizoen wordt gekenmerkt door lange periodes met zon, behaaglijke, warme temperaturen en warme vind. Het is relatief droog, maar er kan van tijd tot tijd regen vallen. April is gewoonlijk de warmste maand van het jaar.

Er zijn altijd veel interessante dingen te beleven in Cambodja. Voor een strandvakantie naar een van de Cambodjaanse kustplaatsen of tropische eilanden is het droge seizoen echter het meest geschikt.

Het regenseizoen: mei t/m oktober


Het regenseizoen in Cambodja valt in de periode met t/m oktober.

In het regenseizoen valt ongeveer 75 procent van de jaarlijkse neerslag in Cambodja. In de eerste maanden van het regenseizoen regent het minder. In de laatste maanden nemen de buien toe en valt de meeste regen. Het blijft echter warm.

Ook dit seizoen leent zich goed voor een fantastische vakantie waarbij u veel ervaringen kunt opdoen.

Beleef bijv. hoe de natuur groen opbloeit en doe enkele onvergetelijke herinneringen op bij de bezienswaardigheden van Cambodja. In deze periode is het er rustiger.

Bekijk hier al onze reizen naar Cambodja:

Weet u nog niet wanneer u het beste naar Cambodja kunt gaan? Neem dan contact op met onze reisspecialisten die u verder kunnen helpen.

Let op: bovenstaande informatie is indicatief. We raden u aan om voor vertrek de weersvoorspellingen voor uw bestemming te bekijken.

TourCompass – Van toerist naar reiziger