ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar Sri Lanka

Weinig plekken in de wereld bieden zoveel fantastische belevenissen op zo’n klein gebied als Sri Lanka.

Op een reis naar Sri Lanka ziet u prachtige ruïnes, kleurrijke cultuur en prachtige, eindeloze stranden.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Sri Lanka.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Sri Lanka
Sri Lanka
HomeAziëSri Lanka

Reizen naar Sri Lanka

Weinig plekken in de wereld bieden zoveel fantastische belevenissen op zo’n klein gebied als Sri Lanka.

Op een reis naar Sri Lanka ziet u prachtige ruïnes, kleurrijke cultuur en prachtige, eindeloze stranden.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Sri Lanka.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

HomeAziëSri Lanka

Waarom een reis maken naar Sri Lanka?

Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar u zoveel fantastische belevenissen op één plek heeft als in Sri Lanka.

Op dit tropische eiland in de Indische Oceaan in Zuid-Azië vindt u fantastische ruïnesteden, interessante geschiedenis, boeiende religie, kleurrijke cultuur, prachtige natuur en wilde dieren, eindeloze stranden, en vriendelijke inwoners, met altijd een glimlach op de lippen, die u oprecht welkom is in hun prachtige land.

Sri Lanka is echt een up-and-coming vakantiebestemming, die iets te bieden heeft voor alle leeftijden.

Onze rondreizen in Sri Lanka

Hieronder kunt u meer lezen over een aantal hoogtepunten die u op één of meerdere van onze rondreizen kunt beleven.

Sigiriya

Sigiriya, of de Leeuwenrots, staat op de UnESCO werelderfgoedlijst en is de meest bezochte historische plek in Sri Lanka.

Sigiriya is een dramatische rots die 200 meter boven het vlakke, beboste landschap uitsteekt. De rots staat bekend om zijn ruïnes op de top, die terug te voeren zijn tot 477 voor Chr.

Volgens de legende verplaatste koning Kasyapa de hoofdstad (toen Anuradhapura) naar Sigiriya, waar hij op de top van de berg een paleis liet bouwen. Later werd het paleis veranderd in een boeddhistisch klooster, dat tot de 14e eeuw bestond.

Tegenwoordig is Sigiriya een van de mooist gelegen ruïnes ter wereld, met een adembenemend uitzicht op het centrale Sri Lanka.

Op weg naar de top over meer dan 1000 treden, ziet u goed bewaard gebleven muurschilderingen van mooie vrouwen, waarvan wordt gezegd dat ze de vrouwen en concubines van Kasyapa waren. Voordat u helemaal naar de top bent, passeert u de machtige leeuwenpoten, de overblijfselen van een kolossaal beeld van de leeuw, waarnaar de rots is vernoemd.

Kandy

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka, bekend als de stad die zijn vrijheid behield lang nadat de rest van het land onder Portugees en Nederlands koloniaal bewind was gekomen. Tegenwoordig staat de stad op de UNESCO-werelderfgoedlijst en hier kunt u unieke tradities en cultuur beleven via muziek, dans en architectuur.

Kandy is prachtig gelegen aan het kunstmatige meer met dezelfde naam, omgeven door bergen en theeplantages. Sri Lanka is de 4e grootste theeproducent ter wereld en in Kandy kunt u een interessant inkijkje krijgen in het productieproces bij Giramama theefabriek en theeplantage, waar een paar van de best theeën van de wereld worden verbouwd.

In de stad vindt u ook over een aantal van de grootste religieuze heiligdommen van Sri Lanka, waaronder de Tempel van de Tand.

De Tempel van de Tand, Dalada Maligawa, beschermt het belangrijkste boeddhistische relikwie van Sri Lanka, de ene hoektand van de Boeddha, waarvan men zegt dat deze in het haar van een prinses naar Sri Lanka is gesmokkeld.

Safari in Sri Lanka

Ondanks de kleine omvang van het land heeft Sri Lanka fantastische wilde dieren. Verschillende van onze reizen nemen u mee op safari in de werkelijk prachtige nationale parken.

Safari in Yala National Park

Yala National Park is een van de oudste nationale parken van Sri Lanka en misschien ook het beroemdste.

In dit park leven bijna 50 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 200 verschillende vogelsoorten, en het park staat o.a. bekend om zijn olifanten, herten, krokodillen en apen.

Bovendien is Yala een van de beste plekken in Sri Lanka om luipaarden te zien, en men zegt dat dit nationale park een van de grootste populaties van dit prachtige dier heeft.

Safari in Udawalawe National Park

Niet ver van Yala National Park, vindt u Udawalawe National Park – het kleine ‘broertje’ van Yala en minder druk bezocht.

Hier vindt u een van de grootste olifantenpopulaties van Sri Lanka (wel 500!), en het nationale park staat bekend als de beste plek voor een ontmoeting met deze vriendelijke reus.

Naast olifanten kunt u ook waterbuffels, lippenberen, krokodillen, varanen en makaken zien. En dan heeft het nationale park ook iets te bieden voor vogelliefhebbers. U kunt zich alvast verheugen op neushoornvogels, ijsvogels, uilen en arenden.

Safari in Minneriya Nationaal Park

Minneriya Nationaal Park is ook geweldig voor het zien van de wilde olifanten van Sri Lanka, vooral als u het nationale park bezoekt in het droge seizoen.

Van mei-september (het droge seizoen) kunt u ‘the Elephant Gathering’ meemaken, waarbij de olifanten van heinde en verre komen om water te drinken in het grote meer van het nationale park. In sommige periodes verzamelen zich hier enkele honderden olifanten.

Naast olifanten kunt u krokodillen, apen, herten, vogels en een zeldzame beer of luipaard zien.

Safari in Bundala Nationaal Park

Bundala National Park is klein (maar 62 km2) en een nog relatief onbekend nationaal park.

Door de beperkte grootte en het kleine aantal bezoekers kunt u zich hier verheugen op een compleet andere belevenis dan in de andere nationale parken. U bent namelijk vrijwel alleen in het park – de vele, vele vogels die hier leven buiten beschouwing gelaten. Dit kleine nationale park is namelijk de thuisbasis van wel 200 verschillende vogelsoorten.

U kunt ook zoogdieren zien zoals krokodillen, olifanten, jakhalzen en makaken.

Strandvakantie in Sri Lanka

Met een kustlijn van 1.340 km en talloze fantastische stranden is Sri Lanka een geweldige plek om uw rondreis af te sluiten met een strandvakantie.

Bepaalde reizen kunnen worden afgesloten met een strandvakantie. Lees hieronder meer over de verschillende badplaatsen.

Trincomalee

Trincomalee is een werkelijk prachtig kustgebied aan de noordoostkust van Sri Lanka.

Het gebied is vooral bekend om zijn schilderachtige zandstranden, Uppuveli en Nilaveli, en het kleine eiland Pigeon Island. De zee bij Pigeon Island is een van de beste plekken in Sri Lanka om te snorkelen en duiken.

Naast uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden is de kust bij Trincomalee een prachtige plek om walvis- en dolfijnsafari te gaan.

Hikkaduwa

De badplaats Hikkaduwa ligt in het zuidwestelijke deel van Sri Lanka.

Hikkaduwa is een van de eerste vakantieoorden van Sri Lanka en hier vindt u ontelbare restaurants en souvenirwinkels. Houdt u van snorkelen, dan is hier bij Hikkaduwa ook een groot koraalrif, waar veel mooie vissen en schildpadden leven.

Negombo

Negombo ligt aan de westkust van Sri Lanka.

Het is een van de beroemdste badplaatsen van Sri Lanka, bekend om de brede, gouden zandstranden en de gezellige vakantiesfeer.

Mirissa

De kleine badplaats Mirissa ligt aan de zuidkust van Sri Lanka.

Het is een gezellige badplaats met een fantastisch strand met palmbomen.

Mirissa staat bekend als een van de beste plekken voor een walvissafari, waar u dolfijnen en wel 26 verschillende soorten walvissen kunt spotten, waaronder potvissen en blauwe vinvissen.

Andere hoogtepunten van Sri Lanka:

Sri Lanka biedt een groot aantal boeiende belevenissen, en het is de moeite waard om ook dit te vermelden:

 • In Sri Lanka vindt u een aantal van de mooiste ruïnesteden van Azië. De grootste is Anuradhapura, die is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Anuradhapura was de eerste hoofdstad van Sri Lanka en naar verluidt de langst bestaande hoofdstad ter wereld, en tegenwoordig bekend om zijn ruïnes van het oude Sri Lanka. In Anuradhapura kunt u ook een bezoekje brengen aan de oudste, levende boom ter wereld, Sri Maha Bodiya, waar Boeddha zat te mediteren toen hij het Nirwana bereikte.
 • Horton Plains National Park ligt in de centrale hooglanden van Sri Lanka op een hoogte van 2.100-2.300 meter. Hier kunt u ‘World’s End’ beleven, een van de mooiste uitkijkpunten van Sri Lanka. Het park eindigt hier abrupt en kunt u direct in de afgrond kijken, meer dan 1.000 meter diep. Het is geweldig om de oorverdovende stilte te ervaren terwijl u uitkijkt op de prachtige, beboste bergen.
 • Het is een leuke belevenis om met de trein te reizen in Sri Lanka. U komt zo dicht bij de inwoners van het land, terwijl de trein u door de weelderige hooglanden brengt, waar u groene bergen ziet, slaperige dorpjes, watervallen en landarbeiders, in de mooie theeplantages die zo kenmerkend zijn voor het eiland.

Combineren met de Malediven

De Malediven liggen op ongeveer 1,5 uur vliegen van Sri Lanka en daarom kunt u een belevenisvolle rondreis door Sri Lanka uitstekend afsluiten met een reis naar de Malediven.

In de Malediven kunt u:

 • Genieten van volledige ontspanning in een heerlijk strandparadijs met witte zandstranden, wuivende palmbomen en helder, kristalblauw water.
 • Het leven onder water ontdekken. De Malediven zijn gezegend met een prachtig koraalrif vol interessante tropische vissen, waar u uitgebreid op ontdekking kunt gaan.
 • Heerlijk eten in een van de restaurants of lounges van het resort en genieten van het prachtige uitzicht over het water.

Meer informatie

U kunt meer lezen over de afzonderlijke reizen door op ‘Lees meer’ te klikken boven aan de pagina. Op onze reispagina vindt u meer informatie over de hoogtepunten van de reis, de prijzen, het dagprogramma en nog veel meer.

Wilt u meer weten over de praktische kanten van reizen naar Sri Lanka, bijv. over visum, vaccinaties en dergelijke, kijk dan eens op onze pagina met praktische informatie over Sri Lanka.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over Sri Lanka, het boeken van een reis of over onze andere reizen naar Azië, dan kunt u altijd contact opnemen met onze reisadviseurs.

TourCompass – Beleef het van heel dichtbij! 

Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering