ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe mooie stranden van Sri Lanka

De mooie stranden van Sri Lanka

21-1-2024
Alle posts bekijken

Met een kuststrook van maar liefst 1340 km heeft Sri Lanka een heleboel prachtige stranden te bieden.

Wuiven palmbomen, knusse hangmatten, kabbelende golven en een schitterende omgeving wachten u op de Sri Lankaanse stranden.

Of u nu komt voor rust en ontspanning of voor een adrenalinekick en uitdagingen, u vindt het allemaal op de stranden van Sri Lanka.

Hier kunt u meer lezen over de stranden waar onze reizen naar Sri Lanka naartoe voeren.

Negombo Beach

Negombo Beach is een vijf kilometer lang zandstrand aan de westkust van Sri Lanka. Negombo is een mooie badplaats met lange, brede, gouden zandstranden.

Op het strand kunt u verschillende activiteiten doen, zoals kitesurfen en windsurfen. Negombo Beach heeft hele goede windomstandigheden, met name in januari, februari en maart. Het waait dan hard genoeg om over de zee te zoeven. De wind heeft invloed op de zee en u kunt dan ook veel grote golven verwachten.

Trekt een rustige dag aan zee u meer, dan kunt u onder de palmbomen genieten van een ontspannen dagje strand. Zoekt u wat afwisseling, dan kunt u een heerlijke lange wandeling maken, terwijl u de prachtige omgeving in u opneemt. Negombo is een oud vissersdorp en u zult tijdens uw wandeling dan ook lokale vissersboten tegenkomen.

Sluit de dag af met uw voeten in het zand, terwijl u van de schitterende zonsondergang geniet. Wandel daarna heen en weer langs het strand, waar u een uitgebreid aanbod spannende restaurants en gezellige bars vindt.

Bezoek het lange strand van Negombo in de maanden december tot en met april als u veel zonuren, warme temperaturen en weinig regen wilt. In deze periode valt namelijk het droge seizoen aan de westkust van Sri Lanka.

Hikkaduwa

De badplaats Hikkaduwa ligt in het zuidwesten van Sri Lanka. De stranden staan bekend om het witte zand en niet in de laatste plaats om het prachtige en spannende koraalrif waar grote zeeschildpadden zwemmen.

Hikkaduwa is perfect voor wie heel graag het leven onder water wil ontdekken. Bij Hikkaduwa ligt namelijk een groot koraalrif vol leven. Hier kunt u snorkelen of duiken tussen de kleurrijke vissen en schattige zeeschildpadden. Als u duikt, kunt u meerdere scheepswrakken verkennen die buiten de kust van Hikkaduwa liggen.

Hikkaduwa is niet alleen bekend om het prachtige koraalrif. Het is ook een waar surfparadijs en heeft een van de beste stranden van Sri Lanka om te surfen. dankzij de goede, gelijkmatige golven is het strand de perfecte plek voor zowel geoefende surfers als beginners. Voor de echt goede surfgolven moet u er in de periode van mei tot en met september naartoe.

Is een dagje strand zonder al te veel activiteiten meer iets voor u? Dan kunt u ook op het mooie strand terecht. U vindt er gemakkelijk een rustig plekje waar u met een goed boek kunt genieten van de schitterende omgeving.

De optimale periode voor een strandvakantie in Hikkaduwa is van december tot en met april, in het droge seizoen. Dan zijn de voorwaarden voor warme en zonnige dagen op het strand het best.

Mirissa

Mirissa ligt in het zuidwesten van Sri Lanka. In een beschutte, halvemaanvormige baai ligt een juweeltje van een zandstrand dat door velen als het beste strand in het zuiden van Sri Lanka wordt beschouwd.

Net als bij de veel andere stranden van Sri Lanka zijn er vaak golven bij Mirissa. Het strand is daarom perfect voor wie graag wil surfen of met bodyboards het water op wil. Op het strand kunt u verschillende materialen huren om u vervolgens enkele uren op zee te vermaken.

Mirissa is een van de beste plekken van Sri Lanka voor een walvis- en dolfijnsafari. Het beste seizoen daarvoor is van november tot april. Het kan zomaar gebeuren dat u een van ’s werelds grootste walvissen van dichtbij ziet: de blauwe vinvis. Laat u betoveren door de enorme walvissen wanneer ze met hun staarten slaan en door de speelse dolfijnen die uit de zee omhoog springen.

Nadat u een hele dag in de kristalheldere zee heeft gesnorkeld, kunt u uitrusten in een knusse hangmat. Sluit de dag af met prachtig uitzicht op de zonsondergang. In Mirissa kunt u namelijk enkel van de spectaculairste zonsondergangen en zonsopgangen van Sri Lanka zien.

Ga in de periode van december tot april naar het mooie strand van Mirissa. Dit is de beste tijd om de strandbestemmingen in het zuiden aan te doen.

Trincomalee

In het noordelijke deel van de oostkust van Sri Lanka ligt de havenplaats Trincomalee. Bij Trincomalee vindt u meerdere fijne, witte zandstranden, waaronder de stranden Nilaveli en Uppuveli.

In Trincomalee kunt u echt iets anders dan anders beleven, namelijk een spannende walvis- en dolfijnsafari. De beste periode om de fascinerende walvissen te zien is in maart en april. Wilt u graag dolfijnen zien, dan is maart tot september een betere periode.

In de vissers- en havenplaats Trincomalee kunt u een interessante lokale activiteit op het strand aanschouwen. Namelijk de traditionele netvisserij, wanneer de Sri Lankanen eropuit gaan om verse vis et vangen.

Het kristalheldere water aan de kust is ideaal voor snorkelen en duiken. Met name het nationale park Pigeon Island net buiten Nilaveli Beach is een fantastische plek om te duiken. Het nationale park heeft een van de beste koraalriffen van Sri Lanka. Hier wacht een indrukwekkende onderwaterwereld op u.

Kenmerkend voor de noordoostelijke kusten van Sri Lanka is dat het er relatief droog is. Toch is de periode van maart tot augustus de beste tijd voor een strandvakantie naar Trincomalee, omdat dan het droge seizoen is. Trincomalee is daardoor de perfecte plek om in uw zomervakantie naartoe te gaan.

Bekijk hier al onze reizen naar Sri Lanka:

TourCompass – Van toerist naar reiziger