ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar Thailand

Thailand is een droombestemming voor alle leeftijden.

Een rondreis door Thailand voert u naar grote steden, tempels, nationale parken en niet in de laatste plaats naar stranden die uw hart sneller zullen doen slaan.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Thailand.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Thailand
Thailand
HomeAziëThailand

Reizen naar Thailand

Thailand is een droombestemming voor alle leeftijden.

Een rondreis door Thailand voert u naar grote steden, tempels, nationale parken en niet in de laatste plaats naar stranden die uw hart sneller zullen doen slaan.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Thailand.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

HomeAziëThailand

Waarom een reis maken naar Thailand?

Thailand heeft alles!

Interessante bergvolkeren, grote steden vol contrasten, unieke nationale parken, een heerlijke keuken en eindeloze witte zandstranden.

Thailand is een fascinerend land en één van de topbestemmingen in Azië, en of uw voorkeur nu uitgaat naar de grote steden, de natuur of een strandvakantie, een vakantie in Thailand is een belevenis voor het leven.

Onze rondreizen in Thailand

Op een rondreis door Thailand kunt u zich verheugen op de grootste bezienswaardigheden van het land, zoals de bruisende hoofdstad Bangkok, de rijke geschiedenis en weelderige natuur van de rivier de Kwai en de uitzonderlijke stranden in het zuiden.

Lees hieronder meer over een paar hoogtepunten van Thailand.

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Thailand en deze stad kan soms overweldigend overkomen.

Hier ziet u grote, hel verlichte winkelcentra en architectonische wolkenkrabbers meteen naast kleine winkeltjes en fonkelende tempels. De geuren van de straatkeukens vermengen zich met de uitlaatgassen van het drukke verkeer, de kanalen zijn vol met boten, en in de straten van de stad wurmen de in het oranje geklede monniken zich tussen haastige zakenlieden, schoolgaande kinderen en toeristen door.

In Bangkok vindt u veel contrasten tussen het oude en het traditionele enerzijds en het nieuwe en moderne anderzijds, en samen vormt het één prachtig geheel.

Bezoek bijvoorbeeld:

 • Het Koninklijk Paleis Grand Palace, een van de grootste bezienswaardigheden van Bangkok. De bouw van dit paleis werd in 1782 voltooid en was 150 jaar lang de koninklijke residentie. In het paleis vindt u het heiligste Boeddhabeeld van Thailand, gemaakt van één gigantisch groene jade steen.
 • U kunt in Bang Yai, met zijn smalle straten en een ander soort verkeer dan in het centrum, een heel ander Bangkok zien. In Wat Bang Yai kunt u de op een na grootste liggende Boeddha van Bangkok zien (de grootste vindt u in Wat Pho).
 • Het grote net van waterwegen, ook wel ‘klongs’ genoemd. U kunt varen in een traditionele Thaise langstaartboot en Bangkok vanaf het water beleven. U zult bijv. ontdekken dat de huizen met de voorkant naar het water zijn gebouwd, in plaats van naar het land, en dit toont hoe belangrijk de kanalen zijn.
 • Bezoek een van de ontelbare markten van Bangkok, waar u kleding en souvenirs kunt kopen of bij de straatkeukens kunt eten. Bezoek bijvoorbeeld: Chatuchak, een markt met meer dan 15.000 kraampjes en daarmee een van de grootste weekendmarkten ter wereld, of een van de vele drijvende markten, die zich, zoals de naam al zegt, op het water bevinden.
 • Goed verborgen, aan de andere kant van de Chao Phraya rivier, vindt u een van de meest ongerepte plekken van Bangkok, Bang Kra Jao, alleen bereikbaar per boot. Hier ziet u groene, ongetemde natuur met bananenbomen, watervallen en dikke bamboe. Maak een mooie fietstocht door de dorpen, begroet de glimlachende inwoners en vang een glimp op van de skyline van Bangkok op de achtergrond.

Chiang Mai

Chiang Mai is de op een na grootste stad van Thailand en het is, ondanks de grootte, een rustige en zeer charmante stad met een interessante culture geschiedenis.

Van 1296 tot 1768 was Chiang Mai de hoofdstad van het Lanna-rijk, dat zich tot het huidige Laos uitstrekte. Het erfgoed van het Lanna-rijk leeft nog steeds voort, bijvoorbeeld in de plaatselijke keuken.

In en rond Chiang Mai kunt u:

 • De prachtige en zeer heilige Wat Prathat Doi Suthep tempel bekijken, gelegen op een berghelling in Nationaal park Doi Pui. Doi Suthep is een prachtige gouden pagode uit 1383, waarin relikwieën van Boeddha worden bewaard. Vanaf de tempel is er een prachtig uitzicht over Chiang Mai.
 • Een van de vele markten van Chiang Mai bezoeken, bijvoorbeeld de beroemde avondmarkt van Chiang Mai. Hier komen de plaatselijke inwoners en bezoekers om boodschappen te doen of te eten in een van de vele straatkeukens.
 • Doi Inthanon National Park bezoeken, waar u o.a. de hoogste berg van Thailand vindt (2.565 meter boven de zeespiegel). U kunt zich alvast verheugen op de prachtige, wilde natuur tijdens een wandeling, bijvoorbeeld op het Kew Mae Pan-natuurpad, met een van de mooiste panoramische uitzichten van Noord-Thailand.

Strandvakantie in Thailand

In het zuiden van Thailand heeft u de mogelijkheid om uw reis af te sluiten met een strandvakantie aan een van de mooiste stranden van Thailand, hetzij op het vasteland, hetzij op een van de fantastische eilanden.

Bij onze praktische informatie leest u meer over wanneer u het beste de verschillende strandbestemmingen kunt bezoeken.

Strandvakantie aan de Golf van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan)

Ga op strandvakantie aan de Golf van Thailand, aan de oostkant van Thailand, hier vindt u een paar van de populairste vakantie-eilanden van Thailand, zoals Koh Samui of Koh Phangan.

Hier heeft u alles waar u van droomt bij een strandvakantie: prachtige, lange, zandstranden, turquoise water en kokospalmen. Hier kunt u luieren aan de rand van het water, snorkelen tussen felgekleurde vissen en wandelen in de weelderige jungle met watervallen en uitkijkpunten!

Strandvakantie aan de Andamanse Zee (Phuket, Khao Lak, Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Mook)

Aan de westkant van Thailand, aan de Andamanse Zee, vindt u ook unieke strandgebieden.

Hier vindt u het vakantieparadijs Phuket, het grootste eiland van Thailand, dat heel indrukwekkend is met zijn gouden zand en schaduwrijke palmbomen. Geniet van uw vakantie op het strand of maak een uitstapje, bijv. naar de baai van Phang Nga, met zijn indrukwekkende kalksteenrotsen die verticaal uit het smaragdgroene water omhoog steken.

Andere belevenissen in Thailand

Thailand biedt naast bovengenoemde nog veel meer.

In Thailand kunt u bijvoorbeeld ook het volgende beleven:

 • De rivier de Kwai en omgeving, waar u op een ‘flotel’ overnacht. Dit is een hotel gebouwd op een houtvlot in de rivier de Kwai. Bezoek de Dodenspoorlijn, tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd van Thailand naar Myanmar. Het aanleggen van deze 415 km lange spoorlijn duurde 18 maanden en kostte meer dan 100.000 dwangarbeiders het leven. Hellfire Pass was het zwaarste deel op de route om aan te leggen.
 • Ten noorden van Chiang Mai ligt Chiang Rai, dicht bij de grens met Myanmar en Laos. Het gebied wordt de Gouden Driehoek genoemd en was vroeger het centrum van de opiumhandel. Hier vindt u unieke natuur met bergen, dalen en regenwoud, en bovendien interessante dorpen waar etnische bergvolkeren wonen. Bezoek de prachtige, heilige Wat Phra Kaew tempel en maak een boottocht op de Mekong rivier, die de grens met Laos vormt.
 • Het olifantenreservaat Changchill, waar u meer leert over het leven van deze machtige reuzen. Ze leiden hier een rustig leven, en als bezoeker kunt u ze van een afstand bekijken, bijv. als ze modderbaden nemen of met elkaar socializen. Het reservaat werd in 2017 geopend in samenwerking met World Animal Protection.
 • Nationaal park Khao Sok, dat tot de grootste en de mooiste nationale parken van Thailand behoort. Bezoek het eeuwenoude, ongerepte regenwoud, waar u wilde dieren kunt zien, zoals makaken, en maak een boottocht over het grote meer, Cheow Lan Lake, en beleef de prachtige natuur vanaf het water.
 • De historische ruïnestad Ayutthaya, die tussen 1350 en 1767 de hoofdstad was. Het park zelf heeft een aantal indrukwekkende tempels en ruïnes, o.a. de Wat Phra Sri Sanphet, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Maak een boottocht door het historische park en beleef de zonsondergang bij de indrukwekkende Wat Chai Wattanaram, die doet denken aan Angkor Wat in Cambodja.

Meer informatie over onze rondreizen in Thailand

U vindt meer informatie over de verschilldene rondreizen door te klikken op ‘Lees meer’ boven aan de pagina. Hier vindt u meer informatie over de hoogtepunten van de reis, het dagprogramma, de prijzen en nog veel meer.

Heeft u nog vragen?

Lees meer over de praktische aspecten van reizen naar Thailand op onze pagina met praktische informatie.

Als u nog meer vragen heeft over Thailand, onze andere reizen naar Azië, het boeken van een reis of over iets heel anders, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen!

TourCompass – Beleef het van heel dichtbij!

Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering