ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenBezienswaardigheden in Chiang Mai

Bezienswaardigheden in Chiang Mai

28-2-2024
Alle posts bekijken

Trap naar Doi Suthep-tempel in Chiang Mai, Thailand

Op uw reis naar Thailand kunt u Chiang Mai bezoeken, dat ook wel bekend staat als de culturele hoofdstad van Noord-Thailand.

Chiang Mai is een stad die een fascinerende mix biedt van historische rijkdom en moderne dynamiek. De stad, vroeger de hoofdstad van het Lanna-koninkrijk, heeft een opmerkelijke cultuur en een rijke geschiedenis.

In deze blogpost gaan we dieper in op 7 bezienswaardigheden die u kunt bezoeken in Chiang Mai.

1. Wat Phra That Doi Suthep

Staande monnik bij Wat Phra That Doi Suthep tempel in Chiang Mai

Chiang Mai telt meer dan 300 boeddhistische tempels, en dit weerspiegelt de diepe spirituele erfenis van de stad. Wat Phra That Doi Suthep is een van de heiligste en meest bezochte tempels in Chiang Mai, en ligt op de top van de Doi Suthep-berg.

De tempel staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en spirituele betekenis binnen het boeddhisme. De tempel werd gebouwd in 1383 en herbergt een botsplinter van Boeddha.

De hoofdingang van de tempel is bereikbaar via een lange trap van 309 treden, geflankeerd door naga-beelden (waterslangen), die geluk en voorspoed brengen. Voor degenen die een makkelijkere ingang verkiezen, is er ook een kabelbaan.

Wat Phra That Doi Suthep biedt prachtig uitzicht over Chiang Mai en is absoluut magisch bij zonsopgang of in de schemering. De tempel is dag en nacht open, hoewel het binnenste deel met de chedi, die het reliek van Boeddha bevat, ‘s avonds gesloten is.

2. Wat Chedi Luang

Wat Chedi Luang tempel in Chiang Mai, Thailand

Gelegen in het hart van de oude stad, is deze tempel beroemd om zijn grote chedi (pagode), die werd gebouwd in 1441 en 86 meter hoog boven de grond uittorent.

In vroegere tijden was Wat Chedi Luang het grootste bouwwerk in het Lanna-koninkrijk. In 1468 werd de beroemde Smaragdgroene Boeddha in de tempel geplaatst, maar na een aardbeving in 1545, die de tempel aanzienlijk beschadigde, werd het Boeddhabeeld verplaatst naar Luang Prabang.

In de jaren 1990 werd de tempel gedeeltelijk gerestaureerd met steun van UNESCO en de Japanse regering. Ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de chedi in 1995 werd een kopie van de Smaragdgroene Boeddha, gemaakt van zwart jade en Phra Yok genoemd, in de tempel geplaatst.

3. Plaatselijke markten

Straateten op de avondmarkt in Chiang Mai, Thailand

Een reis naar Chiang Mai is niet compleet zonder een bezoekje aan de plaatselijke markten. De markten verkopen van alles, van kunsthandwerk tot street food, en ze zijn de perfect plek om het leven hier te proeven.

De markten van Weekend Walking Street vinden elk weekend plaats in de oude stad, en vormen een paradijs voor liefhebbers van souvenirs en liefhebbers van eten. Op zaterdag is er markt op Wualai Road en op zondag op Ratchadamnoen Road. Hier vindt u alles van lokale gerechten tot kunsthandwerk en moderne spullen.

Een andere markt die een bezoekje waard is, is Handicraft Highway. Hier zitten plaatselijke inwoners die echte Thaise dingen maken, en hier kunt u kijken en kopen.

4. Doi Inthanon National Park

Pagode in Doi Inthanon Nationaal Park in Chiang Mai, Thailand

Doi Inthanon National Park, ook bekend als het dak van Thailand, is een fantastische natuurbelevenis in de provincie Chiang Mai. Het park is onderdeel van de Himalaya bergketen. Hier vindt u het hoogste punt van Thailand, de Doi Inthanon berg, met een hoogte van 2.565 meter boven zeeniveau.

Een van de belangrijkste attracties in het park zijn de twee koninklijke pagodes gewijd aan de Thaise koning en koningin, omringd door prachtige bloementuinen. Er zijn ook verschillende watervallen in het park, zoals bijv. Sirithan en Wachirathan. Deze watervallen hebben het hele jaar door een goede waterstroom, maar het beste seizoen voor de watertoevoer is tijdens de regentijd van mei tot oktober.

Het Doi Inthanon National Park is het hele jaar door open, dagelijks van 5:30 tot 18:30 uur, maar het hoofdpad, het Kew Mae Pan-natuurpad, is gesloten voor bezoekers van juni tot oktober vanwege jaarlijkse herstelwerkzaamheden in het bos.

5. Boottocht op de Mae Ping-rivier

Bootje varen op de Mae Ping rivier in Chiang Mai

En boottocht op de Mae Ping-rivier in Chiang Mai biedt een unieke en ontspannende manier om de schoonheid van de stad en het omliggende landschap te ontdekken. De tocht duurt ongeveer twee uur en geeft u de mogelijkheid om het stadsleven vanuit een ander perspectief te bekijken, terwijl u op de rustige rivier vaart.

Wanneer de boot de stad verlaat, ziet u de meer landelijke kant van Chiang Mai. U ziet prachtige teakhouten huizen en weelderige groene gebieden.

Veel boten vertrekken vanaf de steiger bij Wat Chai Mongkol en varen in noordelijke richting de stad uit. Onderweg ziet u de omgeving veranderen, van de drukte van de stad naar rustig landelijk landschap. Deze tocht is een fantastische manier om een andere kant van Chiang Mai te ontdekken.

6. Bua Tong Sticky Waterfalls

Bua Tong kleverige waterval in Chiang Mai

Bua Tong Sticky Waterfalls, gelegen in het Sri Lanna National Park op ongeveer anderhalf uur rijden van Chiang Mai, is een opmerkelijke en unieke natuurbelevenis, populair bij toeristen en ook de plaatselijke inwoners.

De waterval, waarvan het water afkomstig is uit een mineraalrijke bron, heeft crèmekleurige kalksteenformaties waardoor bezoekers direct langs de hellingen van de waterval kunnen klimmen zonder uit te glijden. Daarom wordt deze waterval “sticky” (plakkerig) genoemd.

De waterval is verdeeld in meerdere niveaus, en op alle niveaus zijn er touwen bevestigd om bezoekers te helpen bij het klimmen en afdalen. Dankzij de minerale afzettingen op de rotsen, waardoor je niet uitglijdt, is het mogelijk om de waterval te beklimmen met blote voeten. Dit unieke fenomeen is leuk en prachtig tegelijk!

7. ChangChill

Olifant in ChangChill in Chiang Mai

ChangChill, gelegen op anderhalf uur rijden van Chiang Mai, biedt een unieke ervaring voor iedereen die olifanten wil zien op een ethisch verantwoorde manier.

Dit gebied werd na bijna twee jaar samenwerking met World Animal Protection veranderd in een olifantvriendelijk reservaat en opende haar deuren voor bezoekers in april 2019. ChangChill is het enige olifantenreservaat in Noord-Thailand dat erkend is door deze dierenwelzijnsorganisatie.

Bezoekers krijgen hier de mogelijkheid om olifanten te observeren terwijl ze grazen, badderen en socialiseren in hun natuurlijke omgeving, een duurzame vorm van olifantentoerisme waarbij het welzijn van de dieren voorop staat.

Met deze belevenis, waarbij u de dieren kunt observeren zonder ze aan te raken en zonder dat u met ze in contact komt, benadrukt ChangChill het belang van het op afstand observeren van olifanten, waardoor ze zo natuurlijk en ongestoord mogelijk kunnen leven.

Bekijk reizen met Chiang Mai:

Chiang Mai is een stad die heel veel belevenissen biedt. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, avontuur, eten of ontspanning, Chiang Mai zal u verrassen en bekoren. Plan uw reis vandaag nog en bereid u voor om betoverd te worden door deze prachtige stad in Noord-Thailand.