ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar Japan

Japan is een van de grootste oude culturen van het Oosten en heeft tegelijkertijd oog voor moderne oplossingen.

Het is een fantastisch land om in te reizen met hypermoderne miljoenensteden, hogesnelheidstreinen, prachtige steden in de ongerepte bergen en bijzondere historische burchten.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Japan.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Japan
Japan

Reizen naar Japan

Japan is een van de grootste oude culturen van het Oosten en heeft tegelijkertijd oog voor moderne oplossingen.

Het is een fantastisch land om in te reizen met hypermoderne miljoenensteden, hogesnelheidstreinen, prachtige steden in de ongerepte bergen en bijzondere historische burchten.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Japan.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Waarom een reis maken naar Japan?

In Japan vindt u de crème de la crème van Azië. U vindt hier de grootste bezienswaardigheden en heiligdommen van het hele continent; fantastisch en zeer gevarieerd landschap en prachtige tuinen; hightech van topklasse en buitengewone gastronomische belevenissen.

Japan is om vele redenen een unieke reisbestemming. De Japanse cultuur staat heel ver van de Noord-Europese cultuur en daarom zult u veel bijzondere ervaringen opdoen in dit boeiende land dat zo anders is. De ontmoeting met de Japanse bevolking, met hun handige uitvindingen en trotse tradities, gastvrijheid, bescheidenheid en ongekende behulpzaamheid, zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Het contrast tussen enerzijds de eeuwenoude tradities, die nog steeds in ere worden gehouden in de theehuizen, de bijzondere geisha’s, de heilige tempels en de Japanse tuinen, en anderzijds het ultramoderne, hoogtechnologische Japan, waar de snelste treinen van de wereld (Shinkansen) rijden, met de moderne architectuur, is voor de meeste mensen betoverend.

Wat bijna niemand weet is dat u een reis naar Japan kan afsluiten met een exotische strandvakantie op een van de vele duizenden Japanse eilanden in de Stille Oceaan, met palmbomen, de prachtigste stranden en leuke mogelijkheden voor snorkelen en duiken.

Onze rondreizen in Japan

Sommige rondreizen bieden de mogelijkheid om u te verdiepen in een klein geografische gebied in Kyoto en Tokyo, terwijl andere rondreizen de mogelijkheid bieden veel van Japan te zien. Sommige reizen kunnen bovendien met een strandvakantie verlengd worden.

Hieronder kunt u meer lezen over een aantal hoogtepunten die u op één of meerdere van onze rondreizen kunt beleven.

Kyoto

U bevindt zich hier in het hart van Japan, omgeven door het traditionele Japan. Veel straten hebben nog steeds kasseien en overal in de stad ziet u toeristen die voor één dag een traditionele kimono aan hebben.
U gaat hier naar een traditionele theeceremonie. U wandelt door de levendige geisha wijk, waar u ongetwijfeld leerling-geisha’s, maiko’s geheten, in hun glanzende zijden kimono’s door de straten van theehuis naar theehuis ziet lopen. De rond 2000 heiligdommen en andere waardevolle oude gebouwen in Kyoto zorgen voor een bijzondere historische sfeer. Ook ziet u overal mooie tuinen en beekjes.

Tokyo

In Tokyo is alles groot, nieuw en efficiënt. U vindt hier diverse stadsdelen met elk hun eigen functie. In Shinjuku staan enorme wolkenkrabbers van glas en staal, met zo nu en dan een architectonische juweeltje ertussen.

Een super efficiënt openbaar vervoersysteem met gigantische stations, die op zichzelf al een bezoek waard zijn. Tegelijkertijd vindt u historische en culturele plekken, die door de inwoners van de stad nauwlettend in de gaten worden gehouden, zoals bijv. het Keizerlijk Paleis, de prachtige en goed bezochte parken en de Senso-ji tempel.

De wijk Shibuya heeft het grootste en indrukwekkendste kruispunt ter wereld, waar duizenden voetgangers elkaar kruisen als het licht voor hen op groen springt en rood is voor het rijdende verkeer uit alle richtingen. Mis het niet om dit van bovenaf te zien in een van de vele gebouwen op de kruising.

Parken en zentuinen

De Japanse parken en tuinen zijn wereldberoemd en niet zomaar. Deze tuinen vindt u meestal bij heiligdommen en tempels.

Op een wandeling in een van de grote parken in Tokio zoals Uoeno, kunt u het volksfeest meemaken ontstaat tijdens ‘Sakura’, de bloei van de kersenbomen eind maart/april. Japanners worden tijdens Sakura helemaal euforisch. Ze nemen een picknickmand mee en gaan samen met de hele familie in de parken feestvieren als de roze bloemen van de kersenbomen om hun heen neerdwarrelen.

In Kyoto bezoekt u het tempelcomplex Daitoku-ji, bestaande uit meerdere tempels met eigen zentuinen, waarvan één de meeste gefotografeerde ter wereld is: Ryogen-in

Shinkansen

Het is een grote belevenis om een reis te maken met de Shinkansen, een van de snelste treinen ter wereld.

U legt makkelijk meer dan 500 km af in 2 uur. De treinen hebben een mooie gestroomlijnde vorm. De treinen hebben op alle treinstations een eigen perron. Als u op een perron op uw Shinkansen wacht en er zoeft een andere Shinkansen-trein met hoge snelheid langs, dan voelt u het suizen. Als de trein zich in beweging zet, voelt u dit bijna niet. De trein schiet als een pijl door het landschap en dat is echt een fantastisch gevoel.

Onsen

Wilt u zich een echte Japanner voelen, dan moet u absoluut een onsen proberen. Een onsen is een bassin met water uit een warmwaterbron. Het baden in een onsen is een Japanse bezigheid die vele honderden jaren teruggaat in de geschiedenis. Baden in een onsen gaat honderden jaren terug in de Japanse geschiedenis. Tot aan de komst van het westerse toerisme, nog niet zo lang geleden, gebeurde het baden gemengd. Tegenwoordig vindt het baden meestal gescheiden plaats, maar u beleeft nog steeds een uniek deel van de Japanse cultuur.

Er zijn zowel openbare als privé onsen. Het baden in het mineraalrijke water wordt als gezond en genezend beschouwd. De onsen zijn op veel plaatsen te vinden en vaak in een ryokan, een traditionele Japanse overnachtingsplek met futons en een traditioneel Japanse keuken.

Actieve, gezonde en culinaire vakantie

Japan biedt volop mogelijkheden voor een actieve en gezonde vakantie met veel culinaire hoogtepunten. De gemiddelde levensverwachting van Japanners is de hoogste ter wereld, en dit komt vooral door de zeer gezonde voeding met veel verse groenten, vis, tofu en nog veel meer. Japanners hechten ook op het gebied van voeding zeer veel waarde aan kwaliteit. Verse ingrediënten vormen de basis en dit geeft u de mogelijkheid voor allerlei fijne smaakervaringen.

Je kunt de Japanse gastronomie verkennen met alles van misosoep tot yakatori, sukiyaki, noedels, groene thee, sake – en natuurlijk sushi- en Kobe rundvlees. Vis en schaaldieren in alle vormen zijn veruit het favoriete voedsel van de Japanners, maar u kunt ook kip, rundvlees, varkensvlees en zelfs paardenvlees krijgen, dat overal in Japan gegeten wordt.

De meeste Japanners vinden een gezonde en actieve levensstijl, die goed is voor lichaam en geest, heel belangrijk. Ze fietsen en wandelen graag, dus al toerist is het makkelijk om ook actief mee te doen op plekken met veel wandelpaden en fietsroutes.

Wilt u meer weten over onze reizen?

Wilt u meer weten over de afzonderlijke reizen naar Japan, dan kunt u klikken ‘Lees meer’ boven aan de pagina. Hier krijgt u informatie over wat u op de reis kunt verwachten, de prijzen en nog veel meer.

Heeft u nog vragen?

U kunt meer lezen over de praktische zaken rond het reizen naar Japan op onze pagina met praktische informatie.

Heeft u nog andere vragen over Japan, het boeken van een reis of over onze andere reizen naar Azië, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen!

TourCompass – Van toerist naar reiziger 

Bekijk alle foto's
Foto's
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom onze gasten voor ons kiezen

Jouw tijd is kostbaar. Onze toegewijde reisspecialisten bieden een persoonlijke service om jouw comfort en veiligheid tijdens je reis te garanderen. Vanaf het moment dat je boekt, tot het moment dat je weer thuiskomt, zijn wij er om voor elk detail zorg te dragen.

We bieden een breed scala aan bestemmingen, elk met zijn eigen unieke verhaal, gevormd door de lokale culturen, fascinerende wilde dieren en natuurlijke schoonheid.

Onze rondreizen zijn ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek en ervaringen uit de eerste hand van onze reisspecialisten en experts. Elke tour is gemaakt om het beste te laten zien, wat elke reisbestemming te bieden heeft.

Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wij zijn lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds. Daarnaast zijn wij lid van de Deense ‘Rejsegarantifonden’: dit is de Deense equivalent van de Nederlandse ‘SGR’. Dit betekent dat u als reiziger bij TourCompass.nl onder de geldende Nederlandse garantieregeling valt.