ZEKERHEIDSGARANTIE
14 dagen

Hoogtepunten van Japan

U zult de reis van uw leven hebben met grote contrasten tussen het ultramoderne Tokio, de prachtigste tempels en tuinen, de maiko’s in kimono en de traditionele theehuizen in Kyoto, en de samoerai-stad Kanazawa.

Hoogtepunten van Japan
Hoogtepunten van Japan
14 dagen
HomeAziëJapanHoogtepunten van Japan

Hoogtepunten van Japan

U zult de reis van uw leven hebben met grote contrasten tussen het ultramoderne Tokio, de prachtigste tempels en tuinen, de maiko’s in kimono en de traditionele theehuizen in Kyoto, en de samoerai-stad Kanazawa.

HomeAziëJapanHoogtepunten van Japan
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Osaka en vlucht terug van Tokio
 • Begeleiding door gids bij aankomst in Osaka, Hiroshima, Kyoto, Kanazawa en Tokio
 • Informatiebijeenkomst in het hotel in Osaka
 • Kanazawa Loop-buskaart voor een dag
 • Elektronische IC-treinkaart met 4500 JPY voor Osaka, Kyoto en Tokio
 • 14 dagen geldige Japan Rail Pass, 2e klas met stoelreservering
 • 12 overnachtingen in hotels in toeristenklasse incl. ontbijt
 • Lokale Engelssprekende gidsen bij alle excursies
 • Alle genoemde transfers en excursies vinden plaats in internationale groepen van 2-14 personen en alleen met de eigen klanten van TourCompass
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie. De prijs geldt bij min. 2 personen. Informeer naar de prijs als u alleen reist

Uitgebreid excursiepakket:

 • Halve-dagexcursie met gids in Hiroshima naar het Hiroshima Vredespark en Orizuru Tower
 • Halve dagexcursie met gids in Kyoto naar kasteel Nijo, het Gouden Paviljoen Kinkakuji en Kyoto Imperial Park
 • Halve-dagexcursie met gids in Kanazawa, naar het samoerai-huis van Terashima Kurando en de tuin van Kenroku-en
 • Halve-dagexcursie met gids in Tokio naar Shibuya, Takeshita Dori en Tokyo Metropolitan Government Building

DE REIS IN HET KORT

Wilt u Japan ontdekken in al zijn facetten? Dan is deze reis echt iets voor u. Japan en de Japanse cultuur hebben een enorme invloed op de hele wereld. Om maar een paar voorbeelden te noemen: sushi, Toyota, judo, bonsai, kimono en karaoke.  En Japan is absoluut een super-interessant land om te bezoeken.

Uw belevenissen beginnen in Osaka, het culinaire Mekka van Japan. Daarna gaat u naar Hiroshima, waar u het Vredespark en de Atoombomkoepel bezoekt. Het hart van Japan ligt in de voormalige hoofdstad Kyoto en in het machtscentrum van de samoerai, Kanazawa, waar u het historische Japan ziet met de klassieke houten huizen, de heiligdommen, de straatjes met kasseien, de geisha’s en de toeristen gekleed in hun kimono. In Tokyo wordt u in meerdere opzichten naar de huidige tijd teruggehaald. Tokyo is tegenwoordig de hoofdstad en wordt gezien als het “brein” van Japan. Hier is alles ultramodern en trendsettend, er zijn wolkenkrabbers en er is een zeer efficient vervoersysteem. U gaat naar de grote hoogtepunten met de Shinkansen, de hogesnelheidstrein, of de normale intercity. Alleen al het uitproberen van het efficiënte treinvervoer in Japan is bijna een reis waard.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • De geweldige belevenissen volgen elkaar op met het voedselmekka in Osaka, het Hiroshima Vredespark, de prachtigste tempels in Kyoto en het ultramoderne Tokio
 • In de samoerai-stad Kanazawa met het Kenrouku-en park kunt u genieten van de goed bewaard gebleven stad met zijn prachtige houten huizen en een van de mooiste parken van Japan
 • Voel het zoeven van de iconische hogesnelheidstrein – de Shinkansen. Alleen al de treinreis is een hele belevenis
 • Verleng de reis met Nationaal park Hakone en bezoekje aan Mount Fuji

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vertrek vanaf de gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Osaka

Na aankomst gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw chauffeur met een TourCompass-bordje met uw naam erop. De chauffeur brengt u naar uw hotel in het centrum van Osaka.

Bij aankomst in het hotel ontvangt u een welkomstpakket met uw Japan Rail Pass-voucher, Kanazawa Loop-busticket en uw IC-vervoerskaart, een elektronische vervoerskaart voor de trein en de bus met 4500 JPY erop. Het is makkelijk om de kaart op te laden, mocht dat nodig zijn.

Na het inchecken is de dag ter vrije besteding zodat u Osaka kunt verkennen.

Osaka is na Tokyo het belangrijkste economische centrum van Japan en heeft een actieve internationale handel en industrie. Osaka werd vele honderden jaren geleden gesticht. De stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog plat gebombardeerd. Met zijn moderne gebouwen heeft Osaka tegenwoordig de uitstraling van een jonge stad. Er zijn echter plekken waar de geschiedenis nog steeds voelbaar is.

Dag 3: Welkomstbijeenkomst - Osaka zelf verkennen

Vandaag om 8 uur ontmoet u uw gids in de lobby, waar een welkomstbijeenkomst zal worden gehouden. Op de informatiebijeenkomst neemt de gids het programma voor de komende dagen door, geeft uitleg over praktische zaken en beantwoordt uw vragen.

De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u de stad zelf verkennen.

Er is veel te doen in Osaka. Een must is het 170 meter hoge symbool van Osaka, de Umeda Sky Building, ontworpen door Hiroshi Hara, een van de beroemde architecten in Japan. Vanaf het dak heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht op de wolkenkrabbers en de ontelbare bruggen, en bij helder weer kunt u zelfs het eiland Awaji zien. In de kelder van het gebouw vindt u Takimi Koji, dit is een ’gourmet-straat’ versierd met foto’s van het Osaka uit de jaren 1920.

‘s Middags kunt u een kijkje in het levendige en kleurrijke uitgangswijk Dotonbori nemen, dit is een van de meest bezochte plekken van Osaka. Hier kunt u uren doorbrengen met het bekijken van de vele reclame- en neonborden, het bestuderen van het gekrioel van mensen en uw ogen uitkijken in het doolhof van winkels en de beroemde eetstalletjes. Als u zin heeft om lokale gerechten te proberen, raden wij kushi katsu aan, dit is een spies met groenten en vlees, of takoyaki, inktvisballetjes, die lijken op poffertjes, maar zout smaken, met inktvis prei of lente-uitjes er in.

Dag 4: Met de Shinkansen van Shin-Osaka naar Hiroshima - halve dagexcursie in Hiroshima

Vandaag gaat u voor de eerste keer reizen met de Shinkansen, de hogesnelheidstrein. Deze heeft op alle stations een eigen perron en soms zelfs een eigen station, zoals bijv. Shin-Osaka. U zorgt zelf voor vervoer van het hotel naar het treinstation.

De treinreis van Shin-Osaka naar Hiroshima is 342 km en duurt bijna 1½ uur. We raden u aan uw eigen lunch mee te nemen voor de reis. Aan boord kunt u namelijk alleen snacks kopen.

De hogesnelheidstrein bestaat uit 6, 8 of 12 wagons. Sommige treinen hebben 18 wagons. Op de informatieborden op het station kunt u zien uit hoeveel wagons elke trein bestaat. Op de informatieborden wordt beurtelings Japanse en Engelse tekst getoond. Op het perron kunt u aan de markering op het perron zelf precies zien waar uw wagon zal stoppen. Op het perron staan aanduidingen, bijvoorbeeld ‘6 wagons – wagon 5’ of ‘12 wagons – wagon 3’. Als u het systeem eenmaal door heeft, is het heel eenvoudig. Bovendien hebben Japanners goede manieren bij het in- en uitstappen. Er wordt bij de betreffende aanduiding op het perron een keurige rij gevormd en vervolgens stapt men rustig in de trein in de volgorde van de rij, dus zonder dringen of voordringen!

Overal in Japan rijden de treinen precies op tijd en vertragingen van meer dan een paar minuten komen bijna niet voor. Het zou het gesprek van de dag zijn in de trein en zelfs op de landelijke tv en radio.

Bij aankomst in Hiroshima wordt u door de gids opgewacht en naar het hotel begeleid. Vervolgens geeft de gids u een rondleiding in het Hiroshima Peace Memorial Park. Het park ligt in het hart van Hiroshima en dient ter herinnering aan de extreme gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog. De Atoombomkoepel (Atomic Bomb Dome) bevindt zich in het midden van het park. Dit is een iconisch, stalen skelet in de vorm van een koepel, gebouwd op een industrieel gebouw dat na de atoombomexplosie nog overeind stond. Het gebouw en de koepel staan nog steeds overeind als een krachtig symbool van misschien wel de grootste door mensen gecreëerde kracht. Tegelijkertijd zijn ze een krachtig symbool van de hoop dat dit nooit weer zal gebeuren. De Atoombomkoepel werd in 1996 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In het park vindt u ook het Vredesmuseum en het Kindervredesmonument, het zo symbolische standbeeld van het meisje met de kraanvogel van origami. In het Vredesmuseum zijn foto’s en voorwerpen te zien van de dag waarop de atoombom viel, op 6 augustus 1945, en de tijd erna.

Na een bezoek aan het park gaat u naar de Orizuru-toren, van waaruit u op het Hiroshima Peace Memorial Park uitkijkt. Bij helder weer kunt u zelfs de berg Misen op het kleine eiland Miyajima zien.

Hierna kan de gids u naar het hotel begeleiden of uitleggen hoe u zelf naar het Hijiyama-park komt. Het Hijiyama-park is een fijne plek om even uit te rusten na de intense belevenis in het Hiroshima Peace Memorial Park. U kunt hier wandelen en gewoon genieten. In het noordelijke deel van het park staat een museum met hedendaagse kunst en een goede manga-bibliotheek, mocht u in strips zijn geïnteresseerd.

Dag 5: Zelf Hiroshima en Miyajima verkennen

Deze dag is ter vrije besteding.

Wij raden u een dagtocht aan naar Miyajima. Miyajima ligt op nog geen uur van Hiroshima en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Hier vindt u de wereldberoemde, bijna 20 meter hoge, oranjerode poort die in het water staat en bij vloed lijkt te drijven. U komt per veerboot aan op het eiland, dat eigenlijk Itsukushima heet, en u passeert eerst een paar toeristische straatjes met souvenirwinkels, delicatessenwinkels en cafeetjes voordat u de plek bereikt waar u de enorme poort kunt zien. Onderweg zult u ongetwijfeld de tamme sikaherten tegenkomen. Op het eiland ligt de boeddhistische Daisho-in tempel, die toegankelijk is voor bezoekers. Een opmerkelijk detail is dat de Boeddhabeelden hier vaak versierd zijn met sjaaltjes en mutsen. U kunt ook met de kabelbaan naar de top van de Misen berg, vanwaar een prachtig uitzicht heeft over Hiroshima en de binnenzee, met meer dan 3000 eilandjes. Op het eiland zijn ook mooie wandeltochten te maken.

Dag 6: Met de Shinkansen van Hiroshima naar Kyoto

Vandaag rijdt u met de Shinkansen van Hiroshima naar Kyoto, met een overstap in Shin-Osaka. U zorgt zelf voor vervoer van het hotel naar het treinstation. De treinreis is 381 km en duurt een kleine 2 uur.

De gids wacht op u op het perron van het station in Kyoto en begeleidt u naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. In deze stad kunt u gemakkelijk zelf uw weg vinden.

Kyoto was tot 1868 meer dan duizend jaar de hoofdstad van Japan en wordt in veel opzichten gezien als de bakermat van de Japanse cultuur. De stad ontkwam aan de verwoestende bommen tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarom zijn ca. tweeduizend tempels, heiligdommen en keizerlijke gebouwen bewaard gebleven. Er zijn ook ongeveer veertig universiteiten in en rond de stad. Dit zorgt voor een mooie mix van cultuur en onderwijs. Tegenwoordig prijken zeventien gebouwen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In Kyoto is de Japanse cultuur niet alleen erfgoed, maar ook springlevend en de geisha-wijken met de scholen en theehuizen bestaan niet voor de toeristen.

U kunt zich ook altijd in het heel gewone stadsleven begeven in de straten en steegjes. Het aanbod aan etenswaren en delicatessen in de winkels is heel anders dan bij ons. U zult snel ontdekken dat het inpakken heel belangrijk is bij het kopen van dingen.

In het straatbeeld ziet u veel Japanse toeristen gekleed in een traditionele kimono. Dit is iets wat veel mensen graag voor een dag doen, zowel mannen als vrouwen. Het is een kleurrijke traditie en vooral de jongeren hebben het duidelijk naar hun zin.

Kyoto staat bovendien in heel Japan bekend als een culinair paradijs. Daarom zijn hier veel echt goede restaurants en leuke markten te vinden, bijvoorbeeld Nishiki.

Dag 7: Wandeling met gids in Kyoto

Vandaag krijgt u een boeiende rondleiding met gids door Kyoto. U wordt door uw gids opgehaald bij uw hotel en gaat naar het Kasteel Nijo, dat is omgeven door een fantastische siertuin. Het mooie kasteel is omstreeks het jaar 1600 gebouwd en is beroemd vanwege de rijkelijk versierde schuifdeuren en de ‘nachtegaalvloeren’, vloeren die bij het betreden ervan piepen. Op deze wijze konden de samoerai hun shogun beschermen tegen ninja’s. Kasteel Nijo was tot 1867 de woning van de lokale shogun. In dat jaar werd het feodale systeem door keizer Meiji afgeschaft.

Na kasteel Nijo brengt u een bezoek aan het Gouden Paviljoen, Kinkakuji. Het Gouden paviljoen heeft van alle gebouwen in Kyoto de grootste symbolische waarde. Het uit drie lagen bestaande gebouw ligt aan een meertje. Bij daglicht spiegelt het gebouw zich in het water, wat een bijzonder mooi gezicht is. Het Gouden Paviljoen wordt als perfect beschouwd en in de Japanse cultuur is men altijd op zoek naar perfectie.

De tour eindigt in Kyoto Imperial Park dat een heel bijzondere rust uitstraalt. Hier kunt u genieten van de prachtige bloemen en planten van het seizoen, de decoratieve bruggen en rotstuinen. U kunt ook een bezoek brengen aan het historische landhuis Kaninnomiya, een voormalige residentie van hovelingen, en het kleine theehuis Shusuitei dat wordt omgeven door een vijver vol karpers en schildpadden.

Dag 8: Zelf Kyoto verkennen

U kunt de dag zelf invullen. Kyoto heeft zoveel te bieden dat het moeilijk is om te kiezen!

U kunt een fiets huren of de wandelschoenen aantrekken. Hieronder vindt u enkele suggesties voor wat u zou kunnen gaan zien.

Allereerst is Ginkaku-ji, het Zilveren Paviljoen, een bezoekje waard. Deze zen-tempel werd oorspronkelijk gebouwd als de privé-villa voor een shogun en is omgeven door een prachtige tuin. Vooral de rotstuin is iconisch. De weg naar Ginkaku-ji is smal en heel gezellig met veel cafeetjes en kleine winkeltjes. Het is ook mogelijk hier een rit in een riksja te nemen.

Vervolgens bezoekt u het Heian-heiligdom. Dit gebouw werd gebouwd naar aanleiding van het feit dat het 1100 jaar geleden was dat Kyoto als hoofdstad werd uitgeroepen. Het oranjerode Heian-heiligdom is een eerbetoon aan de geesten van de eerste en laatste keizer die de stad regeerden, te weten keizer Kammu en keizer Komei. Een aantal jaren later werd de Torii-poort gebouwd, een bijna 25 meter hoge en 34 meter brede poort als markering van de ingang naar het gebied van het heiligdom.

Bij het Heian-heiligdom ligt de mooie tuin Shin-en, die in 1895 door Ueji VII werd ontworpen en gecreëerd. Kleine, smalle paden voeren u door de tuin en langs de vele mooie bloemen, o.a. blauwe hortensia’s, en de fascinerende visvijvers, die door kleurrijke irissen perfect worden omlijst. Dit is ook de tuin waar u de mooie houten brug Taihei-kaku vindt. Deze brug werd als een keizerlijk geschenk aan het heiligdom gegeven. U kunt op een bankje gaan zitten en van de rust en de bloemenpracht genieten.

Laatste stop op de excursie van vandaag is de tempel Kiyomizudera, die op een heuveltop staat. Dit indrukwekkende houten tempelgebouw bestaat uit drie verdiepingen en is gebouwd zonder spijkers. De tempel heeft een groot terras met een fenomenaal uitzicht op Kyoto.

Als u nog meer bezienswaardigheden wilt zien, kunt u stoppen bij de Kiyomizu-tempel die bovenop een heuvel staat. Dit indrukwekkende houten tempelgebouw bestaat uit drie verdiepingen en is gebouwd zonder spijkers. De tempel heeft een groot terras met een fenomenaal uitzicht op Kyoto. Achter de tempel ligt het Jishu-heiligdom, waar de god van de liefde en het huwelijk resideert. Daarom komen veel jonge Japanners hierheen om te bidden voor geluk in de liefde en een goed huwelijk.

Ten slotte kunt u de dag afsluiten bij het Fushimi Inari-heiligdom. Langs de paden naar dit heiligdom staan oranje poorten die samen een lange pergola lijken te vormen. Deze poorten zijn geschonken door veel verschillende personen en de naam van de gever staat met zwarte tekens op de poort. In totaal staan er bijna tienduizend oranjerode poorten en dit zorgt voor een heel bijzondere sfeer.

Accommodatie:
Dag 9: Treinreis van Kyoto naar Kanazawa, rondleiding met gids in Kanazawa

Vandaag gaat u met de trein naar Kanazawa. U komt zelf naar het Kyoto Station. Hier neemt u de Limited Express Thunderbird naar Kanazawa. De treinreis is ca. 230 km en duurt ca. 2 uur.

Kanazawa was in de tijd van de samoerai de machtigste stad van Japan. De stad is net zoals Kyoto bijzonder goed bewaard gebleven, omdat het ontkwam aan de verwoestende bommen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als u hier door de straten wandelt, merkt u duidelijk het ‘Japan van weleer’.

De gids wacht u op bij het station en begeleidt u naar het hotel. Na het inchecken volgt een halve dagexcursie met de gids naar een aantal hoogtepunten van Kanazawa.

U begint bij het Huis van Terashima Kurando, een schitterend samoerai-huis met een mooie tuin en kunstwerken die door de krijger zelf zijn gemaakt.

Hierna gaat u naar de bijna 400 jaar oude tuin van Kenroku-en, deze wordt gezien als één van de drie mooiste parken van Japan. Daarom is deze tuin zeer populair. De naam Kenroku-en verwijst naar de perfecte esthetische combinatie van veel water, ruimtelijkheid en rust, de elementen voor een prachtige Japanse tuin.

Vanuit Kenroku-en loopt u door de pittoreske steegjes van de stad naar de Higashi Chaya wijk, een van de best bewaarde wijken-met-theehuizen uit de Edo-periode. Hier bezoekt u het traditionele theehuis Kaikaro, dat tot op de dag van vandaag nog steeds dienst doet als theehuis.

Na de excursie is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10: Zelf Kanazawa verkennen

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt zelf Kanazawa en de nabijgelegen omgeving verkennen.

U kunt de drie actieve geisha-wijken en van Kanazawa bezoeken, Higashi Chayagai, Nishi Chayagai en Kazuemachi. Zoals hierboven al genoemd werd Kanazawa tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd en daarom zijn veel van de mooie oude gebouwen bewaard gebleven.  Eet uw lunch in het zakelijke district Owaricho en bezoek de beroemde Omicho-markt, waar de etenswaren sierlijk zijn opgesteld en als kleine kunstwerken zijn uitgestald. Wandel door de oude samoerai-wijk en snuif de zeer bijzondere sfeer van de stad op. In de Hirosaka-straat worden exclusieve schalen verkocht gemaakt van lak, keramiek en kutani-yaki, een speciaal soort porselein.

In het zuiden van de stad ligt een ninja-tempel, die een perfect verdedigingswerk volgens alle regels van de kunst is. In deze tempel zijn verborgen gangen en geheime kamers te ontdekken. Als laatste suggestie voor een activiteit willen we een bezoek aan het Museum van Hedendaagse Kunst noemen. Hier vindt u uitsluitend kunst en werken van na 1980, zowel Japanse als internationale.

Dag 11: Kanazawa – Tokyo met de Shinkansen, halve dagexcursie met gids in Tokyo

Vandaag verlaat u Kanazawa en zet u koers naar Tokyo. U komt zelf naar het Kanazawa Station, waar u de hogesnelheidstrein de Shinkansen neemt. De treinreis is ca. 450 km en duurt ca. 2,5 uur. Wij raden u aan om op het station in Kanawaza een ‘Bento-box’ te kopen, het Japanse antwoord op ons broodtrommeltje. Er zijn allerlei soorten en heel geschikt voor een lunch in de trein.

Bij aankomst in Tokyo wordt u door uw gids op het station opgewacht en naar het hotel begeleid. U gaat met de metro van het station naar het hotel en gebruikt de elektronische kaart die u kreeg in Osaka.

Meteen na het inchecken in het hotel is er een stadsrondleiding met gids door het moderne Tokyo. De rondleiding begint in Shibuya, bekend vanwege: 1) een bruisend winkelgebied voor mode en modeaccessoires, 2) thuisbasis van trendsettende modeontwerpers en het uitgaansleven en niet in de laatste plaats 3) het bekendste en meest fotogenieke kruispunt van Tokyo, waar duizenden voetgangers oversteken als de rest van het verkeer moet stoppen.

Hierna gaat u naar Harajuku, een van de andere modemekka’s van Tokyo. Een van de beroemde straten in de Harajuku-wijk is Takeshita Dori, die samen met de zijstraten het bolwerk van de teenage cultuur vormen. Hier ziet u vooral jonge mensen uitgedost in kleurrijke kleding. Over het algemeen is alles toegelaten, maar ze zijn toch vrij zedig gekleed.

Vervolgens neemt de gids u mee naar Tokyo Metropolitan Government Building in Shinjuku. Dit is een van de hoogste en meest kenmerkende wolkenkrabbers van Tokyo. Het gebouw is 243 meter hoog en heeft twee torens met elk een uitkijkpunt op een hoogte van 202 meter, vanwaar u een fenomenaal uitzicht heeft over de stad. Afhankelijk van het weer is in de verte de berg Fuij te zien, maar ook de dichterbij gelegen gebouwen als Tokyo Skytree, Tokyo Tower, het Meiji-heiligdom en Tokyo Dome zijn vanaf hier te zien.

Accommodatie:
Dag 12-13: Zelf Tokyo verkennen

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Tokyo heeft enorm veel te bieden. Het keizerlijk paleis en de Nijubashi brug over de vestinggracht behoren tot de iconische hoogtepunten van Tokyo. Niet ver van het paleis en het park ligt de Ginza wijk, bekend door de hoogste vierkante meter-prijzen ter wereld en de onconventionele levensstijl van de superrijken. U vindt hier alles op het gebied van cafés, bars, restaurants en shoppingcentra.

Asakusa is het oude stadsdeel van Tokyo. Hier zijn nog steeds een aantal oude gebouwen te vinden en er zijn geen hoge flats. U vindt hier straten en steegjes met een bijzondere sfeer, maar ook de Senso-ji, de belangrijkste bezienswaardigheid. Tegenover de ingang van de tempel ligt de toeristeninformatie. Daar kunt u de lift naar de top van het gebouw nemen en het tempelcomplex van boven bekijken. Sensoji is de oudste tempel van Tokyo en voor veel Japanners heeft het aansteken van wierookstokjes hier een bijzondere betekenis. Nakamise is de lange winkelstraat met souvenirwinkels en eetstalletjes die naar de tempel Senso-ji leidt. Hier is altijd leven in de brouwerij en u ziet hier vrouwen, koppels en soms zelfs hele families gekleed in traditionele kimono’s. Ze zijn op weg om wierookstokjes aan te steken en zich te bewieroken met de heilige rook om niet getroffen te worden door ziekte, gelukkig te worden, een kind te mogen krijgen of nog iets heel anders.

Tokyo heeft veel prachtige musea en galeries, bijv. Tokyo Museum of Comtemporary Art. U kunt hier uw dagen vullen met moderne kunst, kitsch-kunst of manga.

Het Spoorwegmuseum is ook een idee, hier kunt u zich verdiepen in het meest efficiënte vervoersysteem ter wereld.

In de Akihabara-wijk is alles op het gebied van elektronica en elektrische apparatuur verkrijgbaar. Rijen winkels bieden elektronica aan. De laatste jaren staat deze wijk ook bekend als het centrum van de Otaku-cultuur en de manga-fans. Dit is ook de plek waar u een bezoekje kunt brengen aan een ‘maid café’, hier zijn de serveersters gekleed als stripfiguren.

Dag 14: Terugreis van Tokyo naar Nederland

De dag is tot het tijdstip van vertrek naar de luchthaven ter vrije besteding.

De makkelijkste manier om naar de luchthaven te komen is met de trein, de Narita Express (N’EX), die tussen 6.00-20.00 uur elk half uur rijdt. U kunt uw Japan Rail Pass gebruiken, maar u dient wel van tevoren te reserveren. Uw gids zal u hierbij helpen bij uw aankomst op dag 2.

Vanaf de luchthaven van Tokyo vliegt u naar Nederland, met tussenlanding(en) onderweg.

U landt in Nederland na een belevenisvolle vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Frisse lucht en belevenissen in Nationaal Park Hakone
2 nachten

Gun uzelf een pauze van het stadsleven in Tokyo en sluit uw reis af met een verlenging naar het schilderachtige Hakone, dat op 84 km ten zuidwesten van Tokyo ligt en onderdeel is van nationaal park Fuji-Hakone-Izu. Het gebied staat bekend om zijn onsenbaden en niet in het minst om de fantastische natuur en het uitzicht op de 3.776 meter hoge prachtige vulkaan Mt. Fuji.

Inbegrepen in de prijs is een tweedaags excursieticket, de zogenoemde Hakone Freepass, waarmee u onbeperkt toegang heeft tot bus, trein en kabelbanen in Hakone. Ook geeft deze u gratis toegang tot een aantal populairste attracties van Hakone. U heeft hiermee de vrijheid om zelf te beslissen hoe u uw tijd in dit gebied wilt gebruiken. Misschien wilt u met de Hakone kabelbaan en genieten van het uitzicht op de Owakudani-vallei, beter bekend als De Grote Kokende Vallei? Of wat dacht u van een boottocht over het Ashi-kratermeer? U heeft veel mogelijkheden, dus maak er fijn gebruik van.

De avond is perfect voor een onsenbad in het hotel, waar het warme mineraalrijke water, dat wordt verwarmd door de vulkanische activiteiten in dit gebied, uw spieren doet ontspannen en u hernieuwde energie geeft.

Dit is een ontspannende verlenging, die zorgt voor een aantal mooie belevenissen in de indrukwekkende en prachtige natuur van Japan.

De verlenging omvat 1 nacht in een hotel in Hakone met halfpension, 1 nacht in een hotel met ontbijt in Tokyo, trein tussen Tokyo en Hakone, en een 2-daags excursieticket voor gebruik in nationaal park Hakone.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Uniek voordeel bij groepen vanaf 6 personen – vraag vandaag nog informatie aan.
De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering