ZEKERHEIDSGARANTIE

Accommodatie: Tanzania

Highview Hotel

Karatu

Het mooie Highview Hotel ligt op een serene heuveltop in een prachtige omgeving. Het hotel ligt op slechts een paar kilometer van de exotische markt in het dorp Karatu en is centraal gelegen tussen de nationaal parken die u gaat bezoeken.

Er zijn 41 kamers, alle met een veranda die uitzicht biedt op een weelderige vallei met koffieplantages die zeer gewild bij olifanten zijn. Het hotel heeft zijn eigen koffieplantage en de koffie kan zowel in het hotel worden gedronken als worden gekocht om mee naar huis te nemen. Het hotel heeft bovendien een biologische fruit- en groentetuin.

Er is een zwembad, spa met eventueel massage, een gezellige buitenbar en open haard waar de avond gezellig rondom het vuur kan worden doorgebracht. Behalve een restaurant is er een grote lounge met open haard en bar. Daarnaast zijn er twee Masai-huizen aan het hotel verbonden. Hier werken lokale Masai-vrouwen die laten zien op welke wijze natuurlijke medicijnen worden gebruikt en Masai-kunst, traditionele kleding en sieraden maken.

Glimlachende en hulpvaardige Masai, gekleed in traditionele kleding, dragen koffers en zijn portier.

U kunt upgraden naar Highview Coffee Lodge.


Highview Coffee Lodge

Karatu

Highview Coffee Lodge maakt onderdeel uit van Highview Hotel en biedt daarom dezelfde faciliteiten als Highview Hotel.

De kamers van Coffee Lodge liggen apart van het hotel, op een afstand van ca. 100 meter. De lodge bestaat uit vier twee-onder-een-kaphuisjes met twee kamers per huisje. Ze liggen tegen een heuvel en iets verschoven ten opzichte van elkaar, dus er is ruimte tussen de huisjes. Alle beschikken over een grote eigen badkamer met toilet, een eigen veranda en voldoende ruimte om een goed boek te kunnen lezen. Bij de kamers hoort een eigen tentruimte waar u het ontbijt en/of avondeten kun nuttigen, terwijl u geniet van het uitzicht over de vallei met de koffieplantages.

U mag uiteraard gebruikmaken van alle faciliteiten van het hotel, dus het zwembad, het restaurant, de spa enz.

De kamers zijn tweepersoonskamers. Het is echter mogelijk om met twee volwassenen en twee kleine kinderen op één kamer te verblijven.

Upgrade prijs van Highview Hotel, per nacht:
Double Room Per persoon vanaf:  € 132
Family Room twee volwassenen / twee kinderen jonger dan 15 jaar Per persoon vanaf:  € 99

Ikoma Wild Camp

Serengeti National Park

Ikoma Wild Camp is ons favoriete wildkamp. Hier krijg je het beste van alles.

Het kamp bevindt zich in een zogenaamd natuurbeheergebied, dat het nationaal park Serengeti verbindt met de twee wildreservaten Grumeti en Ikorongo, ook wel bekend als ‘de westelijke corridor’.

De corridor is de belangrijkste route voor dieren die van de Serengeti migreren naar de Masai Mara. De dieren zwerven vrij rond in het hele gebied, dus er kunnen gemakkelijk olifanten, zebra’s, antilopen, giraffen, buffels en andere herbivoren rechtstreeks vanuit het restaurant van het kamp worden gespot. Het is niet ongewoon dat leeuwen het kamp zelf bezoeken, en natuurlijk zijn er ook cheeta’s en luipaarden die hard proberen om een goed maaltje te vangen van het grote buffet van langskomende dieren. Tijdens het migratieseizoen (juni-juli) is het mogelijk om de wereldberoemde migratie van 1,2 miljoen gnoes te ervaren, net buiten je tent! In grote groepen begeven ze zich over de savanne, op zoek naar vers gras.

Dit natuurbeheergebied dient niet alleen als verbinding tussen het nationale park en de westelijke corridor, maar is ook een bron van inkomsten voor de vijf dorpen in het gebied. Om de migrerende dieren zo min mogelijk te verstoren, gelden er voor de plattelandsdorpen een aantal beperkingen met betrekking tot bijvoorbeeld landbouw en veehouderij. Anderzijds gaat een deel van het inkomen uit toerisme terug naar de lokale bevolking, en is die ook betrokken bij de belangrijke taak om de dieren te beschermen.

Vanwege de locatie buiten het nationale park kan het kamp ervaringen bieden die niet voor je open zouden staan als je in het nationale park zelf zou verblijven.

Zo kun je bijvoorbeeld een ‘walking safari’, sundowner cocktails en niet in de laatste plaats de ‘night game drive’ kopen. Dit zijn absoluut unieke belevenissen die alleen zijn te boeken als je buiten nationaal park Serengeti verblijft, waar de beperkingen minder streng zijn dan in het park. Als je wilt, is het zelfs mogelijk om een ochtend- of avondloop rond het kamp te organiseren. Natuurlijk word je begeleid door bewakers, en de omgeving is absoluut fantastisch!

Deze extra activiteiten maken ook een groot verschil voor de omgeving. Alle rangers komen uit de lokale bevolking en hebben de juiste training gekregen, en de extra ervaringen die het kamp biedt helpen inkomsten te genereren voor hun gezinnen en de dorpen. De rangers spelen ook een belangrijke rol voor het begrip van de lokale bevolking van de natuur en wilde dieren, en met hun uitgebreide kennis van de dieren kunnen ze conflicten voorkomen die kunnen of zouden kunnen ontstaan wanneer wilde dieren en mensen in elkaars nabijheid leven.

Als je in Ikoma Wild Camp verblijft, vinden de safari’s natuurlijk nog steeds plaats in nationaal park Serengeti. Hierdoor moet je wat reistijd tussen het kamp en het nationale park verwachten (ongeveer 30-45 minuten per rit). Maar de extra mogelijkheden die je hebt omdat het kamp niet onderhevig is aan de strenge regels van het nationale park – en de hoge standaarden – maken het de rit zeker waard.

Mogelijkheid om te wijzigen
Als u liever in nationaal park Serengeti verblijft, is dat natuurlijk ook mogelijk. U kunt kiezen uit Serengeti Wild Camp en Serengeti Wildebeest Camp tegen een meerprijs.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.


Serengeti Wild Camp

Serengeti National Park

Serengeti Wild Camp ligt in het gebied Seronera, het centrale deel van nationaal park Serengeti.

Dit kamp is een klassiek Afrikaans safarikamp met rustieke en comfortabele tenten van canvas. De natuur ligt net buiten de deur. Het is niet ongewoon dat er ‘s nachts wilde dieren door het kamp wandelen en u kunt gazellen, antilopen, zebra’s en soms olifanten en hyena’s rondom het kamp zien.

Het kamp bestaat uit 24 tenten met plaats voor twee tot drie personen per tent. De tenten zijn groot en alle voorzien van een douche, toilet, schrijfbureau en grote bedden met klamboe. Elke tent heeft bovendien een klein ‘terras’ buiten de tent met tuinstoelen waarin u kunt ontspannen en van de prachtige omgeving kunt genieten. Verder is er een grote gemeenschappelijke tent, die als eetruimte wordt gebruikt.

Kies Serengeti Wild Camp als u een echte ‘Out of Africa’-belevenis zoekt. U verblijft in het nationaal park zelf en de focus van Serengeti Wild Camp ligt op de klassieke safari. Als u liever in een kamp verblijft waar extra activiteiten worden aangeboden zoals walking safari en gamedrive ‘s avonds, waarbij u de dieren actief bezig ziet, moet u Ikoma Wildcamp kiezen.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.

Prijs:
per persoon per nacht Per persoon vanaf:  € 69
per kind jonger dan 12 jaar, per nacht Per persoon vanaf:  € 48

Serengeti Wildebeest Camp

Serengeti National Park

Serengeti Wildebeest Camp ligt in het gebied Seronera, het centrale deel van nationaal park Serengeti. Het kamp bestaat uit twaalf comfortabele tenten met plaats voor twee personen per tent. Verder is er een grote gemeenschappelijke tent, die als restaurant wordt gebruikt.

De tenten zijn voorzien van douche en toilet, bedden met klamboe en zitplaats zowel binnen als buiten, waar u met een goed boek kunt ontspannen en van de fantastische omgeving kunt genieten.

Het kamp is een klassiek Afrikaans safarikamp, waarbij de natuur op de eerste plaats komt. De wilde dieren komen ‘s nachts vaak op bezoek en u kunt gazellen, antilopen, zebra’s en soms olifanten en hyena’s rondom het kamp zien.

De focus van Serengeti Wildebeest Camp ligt op de klassieke safari. Als u liever in een kamp verblijft waar extra activiteiten worden aangeboden zoals walking safari en gamedrive ‘s avonds, waarbij u de dieren actief bezig ziet, moet u Ikoma Wildcamp kiezen.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.

Prijs:
per persoon per nacht Per persoon vanaf:  € 69
per kind jonger dan 12 jaar, per nacht Per persoon vanaf:  € 48

Serengeti Safari Lodge

Serengeti National Park

Serengeti Safari Lodge is op alle fronten een unieke 4-sterrenaccommodatie, midden in nationaal park Serengeti gelegen.

De lodge bestaat uit 20 individuele luxueuze tenten, gebouwd van een doordachte combinatie van canvas en steen. De zijkanten zijn van canvas, wat voor een echte safarisfeer zorgt doordat u de geluiden en geuren van de natuur buiten meekrijgt. De daken zijn van riet, en de wanden zijn gedeeltelijk van steen, dus ze lijken meer op hotelkamers dan op tenten. Deze luxueuze tenten zijn op stenen palen gebouwd en zweven bijna boven de grond, wat voor een goede ventilatie en tevens een uniek uitzicht zorgt.

De tenten zijn groot en er is volop ruimte tussen de twee kingsize bedden. Vanuit de verblijfsruimte komt u rechtstreeks op een grote, doorlopende, veranda, waar u een fenomenaal uitzicht over Serengeti Plains heeft. Alle tenten hebben een eigen badkamer met toilet en douche. Er is bovendien een ligbad, waar u kunt badderen en direct over het nationaal park kunt uit kijken. Ook is er een douche in de openlucht, waar u ook een fantastisch uitzicht over Serengeti Plains heeft.

Zelfs het zwembad biedt direct uitzicht over de Serengeti. U kunt drijvend in het zwembad dus van het landschap en het mooie uitzicht genieten. Hier kunt u helemaal tot rust komen en na een lange dag met belevenissen een frisse duik nemen.

Het restaurant heeft een panoramisch uitzicht, beter dan hier krijgt u het in de Serengeti niet.

Er is verder een lounge met bar, open haard, vermaak en internet.

Een betere 4-sterren lodge in de Serengeti is er niet.

Upgrade prijs van Ikoma Wild Camp, per nacht:
Double Room Per persoon vanaf:  € 166

Matawi Serengeti Camp

Serengeti National Park

Droomt u van gepolijste vloeren, een badkuip op leeuwenpoten en elegante meubels in een luxe tent midden op de Serengeti, kies dan voor een upgrade naar Matawi Serengeti Camp.

Er zijn hier maar 7 tenten, allemaal op hun eigen verhoogde platform iet boven de grond, met uitzicht op de fantastische natuur rondom. De wanden van canvas zorgen ervoor dat u ‘s nachts de geluiden uit de bush kunt horen, en de ramen bestaan uit muskietengaas, zodat de verkoelende bries naar binnen kan komen.

Alle elektriciteit komt van zonnepanelen en dit betekent dat het water in de douche ‘s avonds het warmst is – maar hier wordt nagedacht over de ecologische voetafdruk.

Maaltijden worden meestal genuttigd in de eettent, tenzij de tafel wordt gedekt in de bush buiten, waar u kunt genieten van de Afrikaanse avondhemel bij het knusse kampvuur.

 

Let op: omdat Matawi maar 7 tenten heeft, is het snel volgeboekt, dus als u hier wilt verblijven, raden we u aan om ruim van tevoren te boeken.

Prijs voor een upgrade van Ikoma Wild Camp, per nacht:
Per persoon vanaf:  € 209

Ngorongoro Safari Lodge

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Safari Lodge ligt in het zuiden van Ngorongoro Conservation Area, aan de buitenzijde van de kraterrand.

De lodge telt 10 luxueuze tenten. Deze bestaan uit een stalen geraamte en wanden van canvas. Er is een hoog plafond en de badkamer, die zich in het verlengde van de kamer bevindt, heeft gemetselde muren. Al deze 10 luxueuze tenten zijn elk op een eigen platform gebouwd en van een groot houten terras voorzien. U heeft hier een prachtig uitzicht op het zoutwatermeer Lake Eyasi.

U bevindt zich hier tevens op bijna gelijke hoogte met de giraffen die vaak tussen de tenten kuieren.

Alle tenten zijn mooi ingericht met een hemelbed met klamboe, bureau, sofa en kroonluchter. In het algemeen is er veel ruimte in de tenten.

Het restaurant biedt een fascinerend uitzicht over het gebied waar de grote migratie plaatsvindt. In de omgeving van het kamp leven bovendien grote groepen van verschillende soorten antilopen, buffels, olifanten, flamingo’s en andere soorten vogels.

De spa van de lodge biedt massage aan. Na een lange safari is het zo gek nog niet hiervan gebruik te maken.

Upgrade prijs van Highview Hotel, per nacht:
Double Room Per persoon vanaf:  € 132

Ngorongoro Wild Camp

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wild Camp ligt mooi in Ngorongoro Conservation Area en heeft een uniek uitzicht over het nabijgelegen zoutwatermeer Lake Eyasi, aan de buitenzijde van de kraterrand, op passende afstand van de krater gelegen.

Ngorongoro Wild Camp bestaat uit 20 grote tenten waarin u rechtop kunt staan.  De tenten hebben een vaste vloer en zijn gebouwd op palen. Dit laatste zorgt ervoor dat u vanaf het terras bij de tent een prachtig uitzicht over het gebied heeft. Alle tenten hebben een eigen grote badkamer met tegels zowel aan de wand als op de vloer. Er is stromend water, een toilet en een douche.

Het is vrij gewoon dat giraffen en zebra’s ‘s nachts in het kamp komen en er tot in de loop van de ochtend blijven. Met een beetje geluk kunt u als u opstaat ‘goedemorgen’ tegen ze zeggen.

Het restaurant biedt een fascinerend uitzicht over het gebied waar de grote migratie plaatsvindt. In de omgeving van het kamp leven bovendien grote groepen van verschillende soorten antilopen, buffels, olifanten, flamingo’s en andere soorten vogels.

De spa van het kamp biedt massage aan. Na een lange safari is het zo gek nog niet hiervan gebruik te maken.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.

Upgrade prijs van Highview Hotel, per nacht:
Double Room Per persoon vanaf:  € 114

Rivertrees Country Inn

Usa River/Arusha

Midden tussen Kilimanjaro luchthaven en Arusha airport vindt u het gezellige Rivertrees Country Inn.

Het pand was oorspronkelijk een koffiefarm en de 38 kamers van verschillende grootte liggen verspreid in verschillende gebouwen op het grote natuurterrein. In de bomen van de grote, groene tuin fluiten de vogels er lustig op los en aan de achterkant van de tuin kabbelt de Usa rivier. In deze charmante Inn heerst gezelligheid en een kalme sfeer. Hier in de tuin vindt u het zwembad, en kleine hoekjes waar u kunt genieten van een goed boek en een lekker kopje koffie.

De kamers zijn allemaal ruim en sfeervol ingericht met houten meubels en oude foto’s aan de muur – en vaak een vers boeket op tafel. Alle kamers hebben een eigen veranda met stoelen en tafels.

Het restaurant is gedeeltelijk overdekt met uitzicht op de tuin – en de pizza-oven is populair bij iedereen. Het restaurant is open voor bezoekers van buiten en dit schept een levendige en gezellige sfeer.

Het is mogelijk om fietsen te huren als u behoefte heeft aan beweging. Lake Duluti ligt ongeveer 10 km van Rivertrees en is een leuk uitstapje.


Villa Maua

Arusha

Dit voelt als thuiskomen.

U komt binnen bij goeie vrienden, ploft neer op de bank en kan ontspannen.

Zo voelt Villa Maua.

Op een paar honderd meter van het centrum van Arusha vindt u dit pareltje van een “hotel”. Hotel tussen aanhalingstekens, omdat het eigenlijk een villa is, zoals de naam al zegt. Het prachtige Kaaps-Hollands geïnspireerde gebouw is oorspronkelijk een woonhuis, dat is omgebouwd tot boetiekhotel.

De 9 ruime kamers zijn allemaal ingericht met lichte, natuurlijke kleuren en hebben een eigen balkon. U heeft hier airconditioning, een kluisje, flatscreen-TV en heerlijke badproducten.

De gezellige woonkamer nodigt uit tot een middag met een goed boek en het overdekte terras is de perfecte plek om te genieten van een kopje koffie en de uitstekende wifi. De kleine tuin heeft een zwembad met ligstoelen, en in de ene “vleugel” van het huis vindt u de goed uitgeruste bar.

Als u honger krijgt, gaat u gewoon naar de eetkamer, waar ontbijt, lunch en diner worden aangeboden in de beste restauranttraditie.

Villa Maua is de perfecte plek om een Tanzania-reis mee te beginnen of af te sluiten!

Upgrade prijs van Rivertrees Country Inn, per nacht:
Double Room Per persoon vanaf:  € 106

Karatu Simba Lodge

Ngorongoro

In de Karatu Simba Lodge, met uitzicht op het bos aan de buitenkant van de Ngorongoro-krater, voelt u zich helemaal midden in de natuur.

In de velden buiten het hek rond de lodge kunt u met een beetje geluk hebben hyena’s, buffels en olifanten zien. De reis hier naar toe gaat over kleine weggetjes door plaatselijk dorpen en dit versterkt het gevoel van rust, kalmte en natuur.

De lodge bestaat uit 23 tenten, die eigenlijk tent en hut tegelijk zijn. Er zijn vaste vloeren en echte badkamers – terwijl delen van de muren van de ‘kamer’ bestaan uit canvas. Alle kamers hebben een eigen veranda met uitzicht op de omgeving, en tussen de tenten zijn er paden en groene gebieden, zodat u altijd het gevoel heeft dat er volop ruimte is.

Geniet na de safari van een verfrissende duik in het kleine zwembad – en ‘s avonds van een drankje bij het kampvuur. U kunt zich alvast verheugen op het diner: het eten komt van de akkers rondom de lodge, en de koffie is natuurlijk lokaal!

Er is wifi in de gemeenschappelijke ruimtes, en u moet weten dat alle stroom in de tenten wordt opgewekt door zonnepanelen, een groot pluspunt op het gebied van duurzaamheid. Dit betekent echter ook dat er ‘s nachts in de tent een stroomtekort kan ontstaan, dus we raden u aan een zaklamp op batterijen mee te nemen voor de nachten.

Upgrade prijs van Highview Hotel, per nacht:
Cottages Per persoon vanaf:  € 150

Acacia Farm Lodge

Karatu

Op een rustige heuveltop dicht bij het bruisende stadscentrum van Karatu ligt Acacia Farm Lodge. Zoals de naam al aangeeft, is het een actieve coffee farm.

Er zijn 32 kamers verdeeld over 16 “hutten”. Alle kamers hebben een eigen grote veranda of terras en zijn allemaal voorzien van airconditioning, minibar, koffie- en theefaciliteiten, tv, kluisje en wifi. De kamers zijn vrij groot en allemaal modern ingericht met een vleugje romantiek en grote ramen, die veel licht binnen laten.

In de gezellige en weelderige tuin vindt u het zwembad van de lodge, waar u kunt ontspannen onder een parasol of kunt genieten van de warme stralen van de zon. U kunt een massage reserveren en zich alvast verheugen op het diner vanavond. De farm heeft een eigen moestuin en de meeste ingrediënten die in de keuken worden gebruikt, komen uit deze tuin. U bent uiteraard welkom om een wandeling te maken in de moestuin, als u wilt!

‘s Avonds wordt er vaak een kampvuur gemaakt in de tuin en voor het diner kunt u, onder het genot van een drankje, reisverhalen uitwisselen met de andere gasten.

Het diner wordt meestal geserveerd in het restaurant, maar als u liever in de tuin of op uw eigen balkon wilt eten, is het natuurlijk geen probleem – u hoeft dit alleen maar even te zeggen tegen uw persoonlijke butler.

Acacia Lodge is onze “klassieke” 5-sterren mogelijkheid voor een upgrade in Karatu.

Prijs voor upgrade van Highview Hotel:
Suite met volpension, 1/6 - 31/10 + 20/12 – 10/01 Per persoon vanaf:  € 292
Suite met volpension, 11/01 – 28/02 Per persoon vanaf:  € 272
Suite met volpension, 01/03 – 31/05 + 01/11 – 19/12 Per persoon vanaf:  € 178

Osiligilai Maasai Lodge

Moshi/Kilimanjaro

Maak de cultuur van de Masai van dichtbij mee in deze charmante en authentieke lodge die midden in de mooie natuur van Masai-land ligt – tussen Mount Meru en Mount Kilimanjaro. De lodge is het eigendom van en wordt gedreven door de Masai. Een verblijf hier is een unieke kans om dit semi-nomadische volk van dichtbij mee te maken.

U vindt hier 11 hutten, die allemaal in traditionele Masai-stijl zijn gebouwd. Ze zijn wel van alle moderne gemakken voorzien, zoals elektriciteit, een wc, stromend water en een douche met warm water.

Alle hutten zijn in Masai-stijl gedecoreerd. Met mooie, kleurrijke en met de hand gemaakte kralen die aan het plafond hangen, manden aan de muur en spreien in prachtige Masai-kleuren. De hutten zijn er in verschillende groottes, dus er is ruimte voor een stel dat hun eigen hut wil of het gezin dat samen in dezelfde hut wil slapen.  Alle hutten zijn zodanig geplaatst, dat u ‘s ochtends vroeg van de zonsopgang boven de Kilimanjaro kunt genieten.

De gezamenlijke ruimtes bestaan onder meer uit een gezellig restaurant met uitzicht op de Kilimanjaro. En een zwembad met ligstoelen, waar u in de zon of schaduw kunt liggen, terwijl u geniet van het uitzicht op de hoogste berg van Afrika. Het eten in het restaurant is biologisch en bijna alle ingrediënten worden lokaal verbouwd.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd bij de lodge, maar u kunt er ook voor kiezen om uw stijve safari- of trekkingspieren te ontspannen in de sauna van de lodge.

In de gemeenschappelijke ruimtes is (meestal) wifi beschikbaar.


Tarangire Simba Lodge

Tarangire nationalpark

De warmte die de hele dag op Tarangire heeft gedrukt, neemt langzaam af. De schaduwen worden langer en zelfs de wind kalmeert. Het zwembad heeft u net afgekoeld na de safari van vandaag, en nu komt de ober met een koud biertje terwijl u zich op het ligbed nestelt. U kijkt naar de bosbokken die op een paar honderd meter van het zwembad de drinkplaats naderen. Daar is weer plaats nu de olifanten hun douche hebben genomen.

Het uitzicht vanaf het verhoogde terras bij Tarangire Simba Lodge is fenomenaal. U hoeft bijna niet op safari. De permanente drinkplaats trekt de hele dag door dieren aan – en allemaal precies voor uw neus – vanaf de eerste rij.

De geur van eten verspreidt zich en u voelt de honger langzaam opkomen. Het kampvuur knettert en de zon kleurt de hemel bijna bloedrood. Het eten is klaar.

Na het eten volgt de bewaker u naar de tent – de lodge is namelijk niet omheind en in het donker zie je niets, zelfs geen olifant.

Vanuit uw bed in de tent hoort u de Afrikaanse nacht. De wind laat het doek lichtjes flapperen. U valt in slaap bij het geluid van twee impala’s die ruzie maken.

De 24 tenten van Simba Lodge zijn allemaal groot, ruim en heel gezellig ingericht. De badkamers zijn groot en er is warm water – zowel in de binnen- als buitendouche. Er is stroom in de tenten, maar omdat het afkomstig is van zonne-energie is, raden we u aan om alleen uw mobiel en camera in de tent op te laden. Grotere dingen kunt naar de receptie brengen om op te laden.

Alle tenten hebben een eigen terras met uitzicht op de prachtige omliggende natuur.

Vanuit het restaurant, de bar en het zwembad is er uitzicht op de drinkplaats – en vaak wordt het avondeten gegeten bij het zwembad, onder de open hemel met uitzicht op miljoenen sterren.


Springlands Hotel

Moshi

Springlands Hotel ligt op de zuidelijke helling van de Kilimanjaro, dicht bij de plaats Moshi, en is het ideale startpunt voor bergwandelingen en safari op de Kilimanjaro. Het hotel biedt een goede service, heeft een modern zwembad, prachtige tuinen, een binnen- en buitenbar en ruime kamers met douche en muggennet.

Springlands Hotel is genoemd naar de nabijgelegen zoetwaterbronnen. De bronnen worden gevormd door regen en gesmolten sneeuw van de Kilimanjaro.


Tentenkamp op de Kilimanjaro

Kilimanjaro

Op de wandeltocht naar de top van de Kilimanjaro overnacht u in een tent in verschillende kampen. U slaapt op dunne matjes in een tweepersoonstent.

Er is een openbaar en primitief gemeenschappelijk toilet in het kamp. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een toilettent bij te boeken.

Prijs voor het bijboeken van een toilettent: 100 USD


Hutten op de Marangu-route

Kilimanjaro

De hutten zijn voorzien van stapelbedden met eenvoudige matrassen. U dient zelf een warme slaapzak mee te nemen. Elke hut biedt plaats aan 6 tot 8 personen.  (Als u zelf geen slaapzak heeft meegenomen, kunt u er een huren bij Springlands Hotel.) U deelt de eetzaal en toiletten met de andere bergbeklimmers.

We attenderen u erop dat de inrichting van deze hutten zeer primitief is. Bij de Mandara-hutten en de Horombo-hutten is stromend water beschikbaar, maar niet bij de Kibo-hutten.

Elk kamp biedt plaats aan ca. 120 gasten per nacht.

Het is niet mogelijk een eigen hut te krijgen.

Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00