ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWat te doen in Siem Reap in Cambodja

Wat te doen in Siem Reap in Cambodja

24-2-2024
Alle posts bekijken

In Noord-Cambodja ligt Siem Reap, een fantastische stad vol onvergetelijke belevenissen, schilderachtige natuur, gastvrije mensen en veel activiteiten.

Vaak wordt Siem Reap geassocieerd met het prachtige tempelcomplex Angkor Wat. En hoewel dit gouden wonder een must is bij een bezoek aan Siem Reap heeft de stad en de omgeving nog veel meer te bieden.

Maar wat te doen in Siem Reap?

We hebben 8 gedenkwaardige, leuke en interessante bezienswaardigheden op een rijtje gezet die u kunt bezoeken op uw reis naar Siem Reap.

Afkoelen in de waterval bij de Phnom Kulen-berg

De Phnom Kulen-berg ligt in nationaal park Kulen op ongeveer twee uur rijden van Siem Reap. Het nationale park biedt allerlei unieke natuurbelevenissen die u niet snel zult vergeten.

De berg is de heiligste berg van Cambodja. In het weekend trekken de lokale bewoners naar het gebied om te bidden, te wandelen in de jungle of te genieten van een picknick.

De hoofdattractie van het nationale park is de adembenemende waterval die bovenaan de Kulen-berg ontspringt. Hier kunt u zwemmen of in een van de hangmatten in de schaduw ontspannen, terwijl u geniet van drankjes die bij kraampjes rond de waterval worden verkocht.

Als u in het nationale park bent, mag een tochtje langs de ongelooflijke Preah Ang Thom-pagode niet ontbreken. Hier kunt u een grote, gouden, liggende Boeddha bewonderen.

De vele markten van Siem Reap

In Siem Reap vindt u veel interessante markten met streekproducten en Cambodjaanse mode. Ga op zoek naar het perfecte souvenir of neem een kijkje in het leven van de plaatselijke bevolking.

Enkele van de meest karakteristieke en drukste markten zijn Angkor Night Market, The Old Market (Phsar Chas) en The Upper Marke (Phsar Leu).

  • Angkor Night Market bestaat uit veel bamboekraampjes en heeft een gezellige sfeer. De kraampjes verkopen alles wat u maar kunt bedenken, zoals handwerk dat door de lokale bevolking is gemaakt.
  • The Old Market ligt midden in Siem Reap. Hier kunt u genieten van verse groenten en fruit, kleurrijke lakschalen, geurige kruiden, zijden stoffen of houten voorwerpen gemaakt van kokosnoten. De lokale bevolking gaat ook naar de markt. Het is niet ongebruikelijk dat de chef-koks van goede restaurants hun ingrediënten op The Old Market kopen.
  • De grootste en wellicht meest authentieke markt van Siem Reap is The Upper Market. Hier hangt onder andere vers vlees aan haken aan het plafond en ligt vers gevangen vis op ijs. De lokale bevolking doet hard haar best om de beste deal te sluiten. Naast voedsel kunt u op de markt ook terecht voor elektronica, kappers, souvenirs en huishoudelijke artikelen. Op deze markt zijn de prijzen lager, maar aan de andere kant wordt hier niet veel Engels gesproken.

Dompel uzelf onder in het dorpsleven van Siem Reap

Een bezoek aan een dorp is een unieke manier om inzicht te krijgen in het leven van de lokale bevolking.

Zowel op land als op het water kunt u de authentieke sfeer en de gastvrijheid van de bevolking ervaren. Bezoek bijvoorbeeld een Khmer-dorp net buiten Siem Reap of vaar met een boot door een drijvend dorp in het Tonle Sap-meer.

Beide bezoeken geven u een indruk van hoe de lokale bevolking leeft in Cambodja.

Tijdens een dorpsbezoek neemt u deel aan het dagelijks leven van gezinnen. Misschien helpt u het gezin met dagelijkse klusjes, bijvoorbeeld de oogst, of helpt u ze iets te maken dat ze verkopen om hun brood te verdienen.

Als u naar een ​​drijvend dorp gaat, ziet u van alles van drijvende, kleurrijke en rustieke huizen, inwoners die de boot pakken om elkaar te bezoeken en restaurants op het water tot drijvende scholen, waar de lokale kinderen hun dag doorbrengen.

Leer keramiek maken

Ooit behoorden porselein en keramiek tot de meest gebruikte kunstvormen in Cambodja om jezelf mee uit te drukken.

Tegenwoordig zijn er verschillende plaatsen in en rond Siem Reap waar u zich kunt inschrijven voor een keramiekcursus. Uw creatieve vaardigheden komen tot ontplooiing, terwijl u de technieken en methoden leert.

De lokale bevolking laat u zien hoe u de natte klei op een draaischijf laat draaien, zodat u prachtige creaties kunt maken. De inwoners laten zien hoe u patronen in de keramiek kunt snijden om een uniek kunstwerk te maken.

Uw kunstwerk wordt gebakken, zodat u het meteen mee kunt nemen. Het is een blijvende herinnering aan een boeiende, leerzame ervaring.

Beleef een culinaire dag in de Cambodjaanse keuken

Wat is een betere manier om een ​​land te leren kennen dan via de maag?

In en rond Siem Reap zijn tal van kookscholen en worden veel kookcursussen gehouden.

Maak bijvoorbeeld een uitstapje van een halve dag naar een kookschool op een biologische boerderij.

Op een biologische boerderij ziet u hoe de ingrediënten worden verkregen. Tegelijkertijd oogst u zelf een deel van de lekkere verse groenten die u later gebruikt voor uw culinaire ervaring.

U wordt begeleid door een bekwame chef-kok en u maat kennis met de traditionele Cambodjaanse keuken. Tot slot geniet u van het eten dat u zelf heeft bereid. Dit is gegarandeerd een authentieke ervaring om nooit te vergeten.

Doe kennis op in het Landmijnenmuseum in Cambodja

Ongeveer 28 kilometer buiten het centrum van Siem Reap staat een van de belangrijkste musea van Cambodja.

Hoewel het decennia geleden is dat de Vietnamoorlog en het Rode Khmer-regime Cambodja teisterden, is het gruwelijke verleden nog steeds merkbaar, met name in het Cambodjaanse landschap. Tot op de dag van vandaag liggen er nog steeds miljoenen landmijnen verborgen in de prachtige natuur van Cambodja. Deze vormen ene groot gevaar voor de Cambodjanen.

Dompel uzelf onder in de geschiedenis in het Cambodjaanse Landmijnenmuseum en krijg duidelijkheid over de landmijnen, waar ze vandaan komen, hoe ze werken en hun aanwezigheid en betekenis in het hedendaagse Cambodja.

Naast inzicht in de geschiedenis kunt u ook tot ontploffing gebrachte landmijnen zien. Een bezoek aan dit museum zorgt voor veel respect en begrip voor de lokale bevolking en voor de manier waarop de naweeën van de oorlogen het dagelijks leven van Cambodjanen beïnvloeden.

Ga helemaal los in Pub Street

Knipperende neonlichten, ijverige voedselverkopers, drankjes in emmers en veel muziek zijn slechts enkele dingen die de kleurrijke Pub Street kenmerken.

Na een veelbewogen dag vol indrukken van de ongelooflijke geschiedenis en fantastische cultuur van Siem Reap, is het fijn om even het hoofd leeg te maken nadat alle indrukken zijn verwerkt. Dat kan in Pub Street, wat in groot contrast staat met sommige andere belevenissen in Siem Reap.

In de smalle, levendige straat kunt u terecht voor goedkoop bier en diverse eetkraampjes. Ontspan met een drankje bij een van de vele buitenbars, terwijl u het nachtleven aan u voorbij ziet gaan. Een feestelijke ervaring of goed amusement is gegarandeerd.

Combineer uw bezoek aan met een culinaire ervaring bij de Cambodjaanse eetkraampjes.

Geniet van de zonsondergang tijdens een gondeltocht

Er is niets zo ontspannend als met een verfrissing in de hand van de zonsondergang te genieten nadat u de hele dag Siem Reap heeft verkend.

Met een gondeltocht over de brede gracht die Angkor Thom omringt, sluit u de dag op een prachtige, adembenemende en romantische manier af, terwijl u geniet van de weelderig groene vegetatie aan weerszijden van de rivier.

De gondels zijn unieke, traditionele Khmer-boten die voor een authentieke, historische en onvergetelijke ervaring zorgen. Ontspan u en bewonder de schitterende natuur rond de prachtige tempel.

Let op: het wordt aanbevolen om excursies thuis te bestuderen en boeken om te voorkomen dat de activiteiten waaraan u wilt deelnemen uitverkocht zijn.

TourCompass – Van toerist naar reiziger