ZEKERHEIDSGARANTIE
13 dagen

Victoriawatervallen, Botswana & Kaapstad

Watervallen, safari en de grote stad. Beleef de drie hoogtepunten van zuidelijk Afrika op één reis: de machtige Victoria Falls, Nationaal park Chobe in Botswana en het prachtige Kaapstad.

Victoriawatervallen, Botswana & Kaapstad
Victoriawatervallen, Botswana & Kaapstad
13 dagen
HomeAfrikaBotswanaVictoriawatervallen, Botswana & Kaapstad

Victoriawatervallen, Botswana & Kaapstad

Watervallen, safari en de grote stad. Beleef de drie hoogtepunten van zuidelijk Afrika op één reis: de machtige Victoria Falls, Nationaal park Chobe in Botswana en het prachtige Kaapstad.

HomeAfrikaBotswanaVictoriawatervallen, Botswana & Kaapstad
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Livingstone, Zambia, incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 3 overnachtingen in Livingstone bij de Victoriawatervallen incl. ontbijt
 • Transport van Livingstone in Zambia naar nationaal park Chobe in Botswana
 • 3 overnachtingen bij nationaal park Chobe in Botswana incl. ontbijt en avondeten
 • 2 x Boottocht op rivier de Chobe
 • 2 x Game drive in nationaal park Chobe
 • Vlucht van Kasane, Botswana, naar Kaapstad incl. transfer
 • 4 overnachtingen in Kaapstad incl. ontbijt
 • Vlucht van Kaapstad naar Nederland incl. transfer
 • De reis kan worden verlengd met een strandvakantie op Mauritius
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

DE REIS IN HET KORT

Deze reis combineert drie van de allergrootste hoogtepunten in het zuidelijke Afrika: de machtige Victoriawatervallen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, safari in het fantastische nationaal park Chobe en het levendige, schitterende Kaapstad in Zuid-Afrika. Water, safari en wereldstad – één en dezelfde reis.

Vanuit de lucht kunt u het geluk hebben een glimp van een van de grootste watervallen ter wereld op te vangen. Het lijkt wel een wolk die vanaf de grond opstijgt. En die vergelijking gaat aardig op. Het water van watervallen wordt vaak wel honderden meters de lucht in gespoten. Voordat de reis verder gaat naar Botswana is er volop mogelijkheid het gebied rondom de Victoriawatervallen te verkennen.

U heeft drie overnachtingen in Botswana, net buiten het fantastische nationaal park Chobe. In dit park leeft het grootste aantal olifanten ter wereld. Chobe is een fantastische safaribestemming, deels doordat hier traditionele safari’s in het nationaal park te land kunnen worden gemaakt en deels doordat safari’s te water, te weten op rivier de Chobe, tot de mogelijkheden behoren. U vindt hier zowel een rijk als divers dierenleven.

De reis wordt in het schitterende Kaapstad afgesloten. Hier kunt u tegen meerprijs verschillende soorten excursies bijboeken. De reis kan worden verlengd met een strandvakantie op Mauritius.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft de Victoriawatervallen, nationaal park Chobe en Kaapstad – 3 grote bezienswaardigheden op één reis
 • Zie waar Dr. Livingstone zich begaf in zijn kano en wordt drijfnat bij de watervallen
 • Beleef de grote olifantenkuddes in Chobe en ga op safari op de rivier de Chobe
 • Geniet van Zuidafrika’s prachtige grote stad met een rijke historie, charme, lekker eten en goeie wijn

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u naar Zambia met tussenlanding(en) onderweg. 

Dag 2: Aankomst Victoriawatervallen

Na aankomst in Livingstone in Zambia wordt u in de luchthaven door onze lokale samenwerkingspartner ontvangen en naar uw hotel gereden. U heeft drie overnachtingen aan de oever van rivier de Zambezi.  

Dag 3-4: Belevenissen bij de Victoriawatervallen

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding. We raden u echter aan om thuis al een aantal excursies te boeken. Er is namelijk grote vraag naar en bij sommige excursies is het aantal deelnemers aan een maximum gebonden. 

U mag de kans om een wandeling rond de watervallen te maken natuurlijk niet aan uw neus laten voorbijgaan. Vooral een wandeling over de Knife Edge Bridge kan absoluut worden aanbevolen. Vanaf hier heeft u uniek uitzicht op de watervallen. In het regenseizoen (ca. november-april) kunt u er eigenlijk wel van uitgaan dat u tijdens het wandelen door en door nat wordt. Maar de luchttemperatuur is aangenaam, dus het is helemaal niet erg om de natuurkrachten van zo dichtbij te beleven!  

De omgeving biedt een overvloed aan belevenissen. Het is een waar mekka wat activiteiten betreft.  

Dag 5: Transport van Victoriawatervallen naar nationaal park Chobe in Botswana

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar Botswana gereden. De tocht duurt ca. 2 tot 4 uur, afhankelijk van de wachttijd bij de grensovergang in Kazungula. Kazungula is een klein dorp aan de oever van de Zambezi rivier. Hier komen maar liefst vier landen samen: Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië. Een brug verbindt Zambia en Botswana. Een leuk detail is dat de brug een boog maakt, net langs de grenzen met resp. Namibië en Zimbabwe.

In Kasane – de hoofdstad van Chobe – heeft u drie overnachtingen.

Dag 6: Nationaal park Chobe

Vandaag bezoekt u het nationaal park. De dag bestaat uit een ontspannen boottocht op de rivier, waarbij u heel dicht bij de nijlpaarden kunt komen, en een zeer traditionele gamedrive te land.  

De regering van Botswana streeft naar duurzaam toerisme. Daarom vindt u hier een ongerepte en fascinerende natuur met een fantastisch, rijk dierenleven. In nationaal park Chobe kunt u o.a. buffels, olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden spotten. Er leven ook prachtige vogels, bijvoorbeeld de wonderschone scharrelaar, nationaal symbool van het land. 

‘s Avonds bent u weer terug in de lodge en krijgt u het diner geserveerd.

Dag 7: Nationaal park Chobe

Ook vandaag wachten er weer spannende belevenissen in het nationaal park. De volgorde is omgekeerd ten opzichte van gisteren, dus u haalt hier het maximale uit uw verblijf. Daarom begint u de ochtend met een gamedrive in het park en ‘s middags gaat u een vaartocht maken op de rivier. Natuurlijk is er ook tijd om van het zwembad te genieten en misschien een massage.

Dag 8: Kasane – Kaapstad

U vertrekt vanuit het hotel naar de luchthaven. Deze rit duurt ca. 7 minuten, tenzij er een olifant op de weg staat (wat niet zo ongewoon is in Kasane). 

Vanaf hier vliegt u naar Kaapstad, in Zuid-Afrika. U wordt in de luchthaven door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd. U wordt naar het hotel gereden. U brengt hier de laatste vier nachten van uw Afrikaanse avontuur door. 

Dag 9-11: Kaapstad

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding. Er is genoeg te beleven, u zult zich absoluut niet vervelen. 

Kaapstad ligt aan de voet van de prachtige en beroemde Tafelberg, die uitzicht biedt op Kaap de Goede Hoop, het wijngebied, de donkerblauwe Atlantische Oceaan en Robbeneiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. Een bezoek aan Robbeneiland is echt een must als u in Kaapstad bent.  

Het gebied rondom Waterfront heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers aan Kaapstad. Hier kunt u gemakkelijk een hele dag doorbrengen met het bekijken van winkels en leuke optredens, koffiedrinken, lachen om de logge zeehonden en het eten van ijs. 

Kaapstad heeft ook vele historische bezienswaardigheden spannende gebouwen, interessante musea en een overvloed aan goede restaurants.

Dag 12: Weer naar huis

Uw vakantie in Zuid-Afrika zit erop. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg. 

Dag 13: Weer thuis

U landt in Nederland na een fascinerende en avontuurlijke vakantie. 

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
De wijnlanden van Zuid-Afrika
2 nachten

Heerlijke wijnen, lekker eten, historie en prachtige natuur – dat is wat u kunt verwachten van een bezoek aan de wijnlanden van Zuid-Afrika.

Op een afstand van maar een half uur rijden van Kaapstad vindt u de prachtige wijnlanden. Hier vindt u zachte bergen met weelderige hellingen, hier en daar onderbroken door ruige klippen, gezellige kleine dorpjes met huizen die zijn gebouwd in Kaaps-Hollandse stijl – en natuurlijk wijnvelden en wijngaarden.

De valleien rond Kaapstad zijn ideaal voor het verbouwen van wijn. De bergen zorgen voor water en voor beschutting voor de wind, de grond is goed doorlatend en het klimaat is ongeveer hetzelfde als aan de Middellandse Zee.

De Stellenbosch werd gesticht in 1679 door de gouverneur van de Kaapkolonie en is daarmee de op één na oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika na Kaapstad.

In 1690 brachten Hugenoten de eerste wijnstokken naar de vallei en werd de wijnproductie gestart.

Op deze verlenging naar de wijnlanden verblijft u twee nachten op het 5-sterren Erinvale Hotel & Spa en vanzelfsprekend gaat u op een hele dagexcursie met gids naar Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.

Strandvakantie op Mauritius
5 nachten

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering