ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenZeven belevenissen op Bali

Zeven belevenissen op Bali

26-11-2023
Alle posts bekijken

Ulun Danu Bratan Tempel, eiland Bali
Het prachtige eiland Bali in Indonesië staat bekend om zijn rijke cultuur, prachtige natuur en warme gastvrijheid. Bali is al heel lang een populaire reisbestemming en trekt met zijn charmante diversiteit bezoekers van over de hele wereld.

Maar wat kunt u beleven op Bali? Het eiland biedt veel onvergetelijke reiservaringen. Of u nu geïnteresseerd bent in kunst, avontuur of culinaire belevenissen, Bali heeft voor ieder wat wils.

Hier hebben we zeven belevenissen op dit Aziatische juweeltje op een rij gezet.

1) Ubud: een artistiek hart en creatief centrum

Traditionele legong dans in Ubud, Bali
Ubud is het artistieke middelpunt van Bali, waar schilderkunst en ambacht floreren. Loop door de geplaveide straatjes en bezoek lokale galerieën waar prachtige kunstwerken en uniek handwerk tentoon worden gesteld.

De stad is ook de thuisbasis van traditionele Balinese dans- en muziekuitvoeringen. Bezoekers kunnen kleurrijke dansen zien, zoals de Legong- en Barong-dans, waarbij door middel van danspasjes en muziek oude legendes worden verteld. Deze uitvoeringen geven een dieper inzicht in het culturele erfgoed en de eeuwenoude tradities van Bali.

2) Munduk: het verborgen juweeltje in de bergen van Bali

Man aan de voet van de Red Coral waterval in Munduk, Bali
Munduk, een pittoresk bergdorp in het noorden van Bali, is een perfecte plek om even weg te zijn van het hectische stadsleven. Hier kunt u zich onderdompelen in de ongerepte natuur en cultuur van het eiland. Munduk staat bekend om zijn ongelooflijke natuur, groene rijstvelden, watervallen en rustige sfeer. Er zijn veel goede wandelroutes en fantastische uitkijkpunten.

Een absolute must-see is de indrukwekkende Red Coral-waterval die vanaf een hoogte van 20 meter naar beneden stort. Geniet van de adembenemende omgeving met weelderige planten en neem een duik in het heldere, koele water.

3) De Batur-vulkaan: een prachtige klim naar de top

Balinese zonsopgang op Mount Batur
Voor avonturiers is een wandeling naar de top van de Batur-vulkaan een onvergetelijke ervaring. De Batur is een actieve vulkaan in het noordelijke deel van het eiland. Dit is een van de populairste bestemmingen voor bezoekers die op zoek zijn naar avontuur, mooie uitzichten en een diepe verbinding met Moeder Aarde.

Vanaf de top van de vulkaan kunt u genieten van de spectaculaire zonsopgang. Laat u betoveren door het adembenemende uitzicht over het eiland en het omringende landschap. Het beklimmen van de Batur om de zonsopgang te zien, is een van de populairste activiteiten op Bali. De tocht begint meestal vroeg in de ochtend en wandelaars gaan met zaklampen op pad om de top vóór zonsopgang te bereiken. Wanneer de zon boven de horizon begint te komen, ontstaat een betoverend schouwspel van warme goudtinten. Dit is een ervaring die de ziel beroert.

4) Culinaire belevenissen: een feest voor de smaakpapillen

Student bij leraar tijdens Balinese kookles
Bali staat bekend om zijn voortreffelijke eetcultuur. Hier worden uw smaakpapillen uitgenodigd om authentieke Balinese gerechten, zoals nasi goreng en saté, en tropisch fruit te ontdekken.

Als u uw eigen eten wilt bereiden, kunt u met een kookcursus in de traditionele Balinese keuken duiken. Tijdens de cursus bezoekt u samen met een chef-kok een markt om de ingrediënten te kopen waar u mee gaat koken. Terug op de kookschool leert u eerst wat over de klassieke Balinese bereidingstechnieken, voordat u zelf een aantal heerlijke gerechten tevoorschijn tovert.

5) Paradijselijke stranden en wateractiviteiten op Bali: een onderwateravontuur

Luchtfoto van Sanur Beach
Met zijn gouden zand en kalme water is het strand van Sanur de perfecte plek om te ontspannen en in de Indische Oceaan te zwemmen. Laat de zonnestralen uw huid verwarmen terwijl u luistert naar de golven die over het zand rollen.

Als u onder water op avontuur wilt gaan, biedt het eiland ook spannende snorkel- en duikgebieden die gemakkelijk te bereiken zijn. Hier komt u roggen, schildpadden en prachtige vissen tegen. Bali staat ook wereldwijd bekend om de geweldige surfmogelijkheden. De kust van het eiland biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan golven die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus.

6) De Uluwatu-tempel en Uluwatu Sunset Point: magie bij zonsondergang

Uluwatu tempel bij zonsondergang
Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bali is de Uluwatu-tempel. Deze schat staat hoog op de rotsen en kijkt uit op de Indische Oceaan. De majestueuze tempel staat bekend om zijn spectaculaire locatie, indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis. Daardoor is het een must-see voor elke bezoeker van het eiland.

Op slechts 20 minuten rijden van de tempel ligt Uluwatu Sunset Point. Hier kunt u genieten van een magische zonsondergang, waarbij de lucht geschilderd lijkt in prachtige oranje en roze tinten.

7) Rijstterrassen van Tegalalang: groene mozaïeken met een lange geschiedenis

Tegallalang rijstterras op Bali, Indonesië
De rijstterrassen van Tegalalang maken deel uit van het traditionele Balinese landbouwsysteem dat al eeuwen bestaat. De terrassen zijn lang geleden aangelegd door Balinese boeren die het terrein zo hebben vormgegeven dat het water optimaal van de bron naar de rijstvelden stroomt.

Deze rijstterrassen zijn geen gewone velden. Het zijn levende groene schatten die zich uitstrekken zover het oog reikt en het verhaal vertellen van de rijke landbouwtradities van Bali.

Bali is niet zomaar een eiland. Het is een reis door kleurrijke culturen, schitterende natuurwonderen en onvergetelijke avonturen. Welke beleving u ook kiest, de schoonheid en gastvrijheid van Bali zullen u versteld doen staan. Stel de reis daarom niet langer uit en ga naar dit geweldige eiland dat wacht om ontdekt te worden.

Bekijk hier al onze reizen naar Bali:

TourCompass – Van toerist naar reiziger