ZEKERHEIDSGARANTIE
14 dagen

Van Java naar Bali, met strandvakantie

Ontdekt iconische vulkanen, fascinerend landschap, het charmante Yogyakarta en de mooiste tempels ter wereld zoals de Borobudur. Sluit af met een strandvakantie op Bali, het Eiland van de Goden

Van Java naar Bali, met strandvakantie
Van Java naar Bali, met strandvakantie
14 dagen

Van Java naar Bali, met strandvakantie

Ontdekt iconische vulkanen, fascinerend landschap, het charmante Yogyakarta en de mooiste tempels ter wereld zoals de Borobudur. Sluit af met een strandvakantie op Bali, het Eiland van de Goden

HomeAziëIndonesiëVan Java naar Bali, met strandvakantie
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Yogyakarta
 • Vlucht van Denpasar naar Nederland
 • Veerboot van Java naar Bali
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels op Java
 • 4 overnachtingen in 4-sterrenhotel op Bali
 • 11 x ontbijt
 • Lokale Engelssprekende gids bij transfers en excursies
 • Vervoer in trein en auto of minibus met airconditioning
 • Alle genoemde transfers en excursies vinden plaats in internationale groepen van 1-14 personen en alleen met de eigen klanten van TourCompass
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Mogelijkheid om de strandvakantie in Sanur te verlengen
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Uitgebreid excursiepakket:

 • Fietstocht in Candirejo met bezoek aan tempelcomplex Borobudur
 • Tempelcomplex Prambanan
 • Stadsrondleiding in Yogyakarta
 • Stadsrondleiding in Kota Gede
 • Vulkaan de Bromo, kruiden-, koffie- en theeplantages
 • Wandeltocht bij vulkaan de Ijen
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

DE REIS IN HET KORT

Java ligt op de Indonesische `ring van vuur’, een reeks van de meest actieve vulkanen ter wereld. Overal op Java vindt u fascinerend landschap met prachtige, bijna blauwgroene rijstvelden met de iconische vulkanen op de achtergrond. U bezoekt dorpen en steden van honderden jaren oud, sommige met geplaveide straatjes en steegjes, andere verborgen achter dikke, 20 meter hoge bamboe. En daartussen ligt de indrukwekkende Borobudur, een van de grootste en allermooiste boeddhistische heiligdommen ter wereld. Niet ver hier vandaan ligt ook Prambanan, het prachtige hindoeïstische tempelcomplex. U bezoekt de actieve Bromo vulkaan en loopt over de legendarische `zandzee´ naar de vulkaan. Op uw reis op Java ontdekt u kruiden-, koffie- en theeplantages, de contrasten tussen de traditionele en moderne manier van leven en een uiterst vriendelijke inwoners. De kers op de taart zijn een paar relaxte dagen op de prachtige stranden van Sanur op Bali.
Ontdekt iconische vulkanen, fascinerend landschap, het charmante Yogyakarta en de mooiste tempels ter wereld zoals de Borobudur. Sluit af met een strandvakantie op Bali, het Eiland van de Goden

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Fascinerend landschap, iconische vulkanen en de mooiste boeddhistische en hindoeïstische heiligdommen en tempelcomplexen met de Borobudur en Prambanan
 • Geniet van de zonsopgang boven de spectaculaire Bromo vulkaan en daarna het uitzicht op het turquoise kratermeer op de top van de Ijen-berg
 • U bezoekt de beroemde koffie-, kruidnagel- en gummiplantages van Java in de oostelijke hooglanden
 • U sluit de reis af met ontspanning en strandvakantie aan het strand van Sanur op Bali

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht van de gekozen luchthaven

Vertrek vanaf de gekozen luchthaven met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst Java

Na aankomst in Yogyakarta gaat u door de immigratie en haalt u daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht met een TourCompass-bordje en vervolgens naar uw hotel in Yogyakarta gebracht, waar u 4 overnachtingen heeft. Na aankomst kunt u uitrusten en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Het wordt vaak gezegd dat de geschiedenis van Java in Yogyakarta is begonnen en dat de stad daardoor het centrum van de Javaanse beschaving is. De stad ligt inderdaad tussen de Indische Oceaan in het zuiden en de Merapi vulkaan in het noorden. En het klopt ook dat hier, in het hart van het uitgestrekte Indonesië, hele grote en belangrijke tempels zijn neergezet voor verschillende wereldreligies. Het hindoeïsme is vertegenwoordigd door Prambanan, terwijl het aller grootste boeddhistische heiligdom, de Borobudur, zich ook hier bevindt.

Dag 3: Fietstocht bij Candirejo – Bezoek aan de Borobudur tempel

De dag begint met een mooie fietstocht door het prachtige landschap rondom het dorpje Candirejo, waar men nog steeds op traditionele wijze leeft. U fietst ca. 5-6 km op een vlakke en makkelijk begaanbare weg. Vanaf de fiets beleeft u de Javaanse cultuur en het dagelijkse leven op het platteland van dichtbij. Het is heel aangenaam om de wind in uw haren te voelen en de geur van het landschap rondom u op te snuiven. U heeft gelegenheid onderweg te stoppen en een praatje met de plaatselijke inwoners te maken.

Later op de dag gaat u naar het indrukwekkende Borobudur, `het boeddhistische klooster op de heuvel´. U gaat dit grootse tempelcomplex te voet verkennen. Op dit bezoek krijgt u meer te horen over de fascinerende geschiedenis van de tempel en over de duidelijke symboliek die in het steen is verwerkt. U zult ontdekken dat er verborgen hoekjes en beelden in het complex zijn. In de namiddag keert u weer naar het hotel terug.

Dag 4: Fietstocht bij Prambanan – stadsrondleiding in Yogyakarta

Ook vandaag begint u de dag met een interessante fietstocht, waarbij u het grote hindoeïstische tempelcomplex Prambanan gaat verkennen. U fietst 10-12 km op een vlakke weg en wordt de hele tocht vergezeld van een volgauto. U kunt dus naar het hotel worden teruggereden als u geen zin meer heeft om te fietsen.

Het tempelcomplex werd omstreeks het jaar 800 gebouwd en bestond oorspronkelijk uit meer dan 200 grote en kleine tempels. Een groot deel van deze tempels is tijdens een aardbeving in de 16e eeuw ingestort en eeuwenlang was het bestaan van het complex alleen bekend bij de plaatselijke inwoners van het gebied. In 1918 begonnen de Nederlanders met de restauratie van de vernielde tempels. Het hoogtepunt van het tempelcomplex is de 47 meter hoge, aan Shiva gewijde tempel; deze wordt in het algemeen als de meest elegante tempel van Java beschouwd.

Later op de dag krijgt u een stadsrondleiding door Yogyakarta, waarbij u o.a. Kraton Yogyakarta bezoekt, het paleis van de sultan, dat volgens het Javaanse geloof niet alleen de woonplaats van de regent was, maar ook ‘de navel van de wereld’.  Bij het paleis vindt u Taman Sari, de koninklijke tuinen. Hierna gaat u naar de werkplaatsen voor een traditionele ambacht dat zijn oorsprong hier op Java heeft, namelijk batik. U ziet en hoort hoe prachtige patronen worden gemaakt met natuurlijke kleuren en was en daarna kledingstukken worden.

Dag 5: Stadsrondleiding in Kota Gede

Na het ontbijt voert een bezoek aan de voorstad Kota Gede, 5 km ten zuidoosten van Yogyakarta, u terug naar de 16e eeuw. Kota Gede is vooral bekend omdat het sinds de jaren 1930 het centrum van de zilverindustrie van Yogyakarta is. Kota Gede was de eerste hoofdstad van het koninkrijk Mataram, gesticht in de 16e eeuw door Panembahan Senopati. De gids neemt u mee op een boeiende stadsrondleiding, waarbij u erfgoed bezoekt zoals het oude paleis, de koninklijke begraafplaats waar de vroegere koningen van Mataram begraven liggen, en de koninklijke moskee, de oudste moskee van Java gebouwd in een authentiek Javaanse bouwstijl.

De middag is ter vrije besteding en u zelf de stad kunt verkennen of kunt genieten van de faciliteiten van het hotel.

Dag 6: Yogyakarta – Bromo

Vandaag bent u bijna de hele dag onderweg. Na een stevig ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en naar het treinstation gebracht, waar u de trein neemt naar Jombang, een tocht van ca. 3½ uur. In Jombang wordt u door een chauffeur opgewacht en het laatste stuk naar Bromo gereden, ook een rit van ruim 3 uur. Leun achterover en geniet van het landschap en krijg een inkijkje in het plaatselijke leven van Java.

In de loop van de middag komt u in het hotel aan. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt genieten van het spectaculaire uitzicht op de kegelvormige vulkaan.

Accommodatie:
Dag 7: Zonsopgang boven de Bromo vulkaan – Kalibaru

Vandaag staat u vroeg op. Vóór zonsopgang wordt u per jeep opgehaald en naar de actieve vulkaan Mount Bromo gebracht. Dit is de bekendste vulkaan van Java. U zult hier een van de mooiste zonsopgangen zien, misschien wel van uw hele leven. Het is onbeschrijflijk en magisch om in de koele duisternis te staan en te wachten op de zon, die langzaam boven Mount Bromo opstijgt. Naarmate de zon hoger komt, wordt het warmer, en wat eerst door de duisternis van de nacht was verborgen, wordt nu het prachtigste plaatje wat u zich maar kunt voorstellen. Dit is werkelijk iets om naar uit te kijken!

Na deze prachtige belevenis wordt u teruggebracht naar het hotel voor het ontbijt. Hierna checkt u uit en gaat de reis verder richting het oosten, naar Kalibaru. Na aankomst in Kalibaru is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8: Bezoek aan plantage bij Kalibaru – trein naar Banyuwangi

Het hoogland in het oosten van Java leent zich vanwege het gunstige klimaat voor de teelt van koffie, vanille, kruidnagel en andere zeldzame planten. Deze ochtend bezoekt u een van de vele koffie- en kruidnagelplantages, waar Java beroemd om is. U bezoekt ook een rubberplantage, waar u kunt zien hoe rubber wordt gewonnen.

Hierna wordt u naar het treinstation gebracht, vanwaar u een onvergetelijke treinreis naar Banyuwangi maakt. Deze treinreis brengt u dichter bij de plaatselijke inwoners en laat u een andere kant van Java zien. Na ca. 1½ uur komt u aan in Banyuwangi en wordt u opgehaald door een chauffeur opgehaald die u naar het hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 9: Banyuwangi – Wandeltocht bij Mount Ijen – Veerboot naar Bali

Ook vandaag begint uw dag vroeg. U wordt bij het hotel opgehaald en naar het ca. 25 km verderop gelegen Pal Tuding gereden. Hier begint u aan een ca. 3 km lange wandeling naar de top van de Ijen krater. De wandeling naar de top duurt ca. 2 uur en gaat over een grindpad. Aangeraden wordt daarom schoenen met degelijke zolen mee te nemen. De krater ligt op een hoogte van 2.300 meter. U heeft alle tijd om te genieten van het fantastische uitzicht over het prachtige turquoise kratermeer. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, rijdt u terug naar het hotel, checkt uit en laat Java achter u.

U gaat per boot naar Bali en rijdt vervolgens naar het zuidoosten van het eiland – een tocht van in totaal ca. 6 uur. De komende 4 nachten verblijft u in de prachtige badplaats Sanur.

Dag 10-12: Strandvakantie in Sanur

De dagen zijn ter vrije besteding

U kunt genieten van het zwembad van het hotel of tijd doorbrengen aan het heerlijke, brede en goudkleurige strand. Een koraalrif breekt de golven en daardoor is het een zeer kindvriendelijk strand. Langs het strand loopt een boulevard met winkeltjes waar u houten beeldjes, kleding en andere souvenirs kunt kopen. Aan de hoofdstraat van het stadje vindt u veel restaurants en gezellige cafeetjes waar u echte Javaanse koffie kunt drinken. U kunt ook uzelf verwennen in een spa en de fijne Balinese massage proberen. Er is van alles te doen.

Accommodatie:
Dag 13: Weer naar huis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Denpasar gebracht, vanwaar u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 14: Weer thuis

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met stedentrip Singapore
3 nachten

Verleng uw reis uit met een boeiende stedentrip naar Singapore, en laat u omverblazen door deze ultramoderne metropool.

De kleine eilandstaat is met zijn 721,5 km2 het kleinste land van Zuidoost-Azië en in omvang is het misschien niet groot, maar je kunt er veel beleven.

U kunt zich alvast verheugen op de architectonische Marina Bay Sands, slenteren door de groene oase Gardens by the Bay, winkelen op Orchard Road, een Singapore Slings drinken in het Raffles Hotel en een rondje in het 165 meter hoge reuzenrad, de Singapore Flyer, vanwaar u een fenomenaal uitzicht heeft op de futuristische wolkenkrabbers en de haven.

Wat ook geweldig is aan Singapore is dat het een smeltkroes van culturen is, en mensen leven met respect en begrip voor elkaar, met boeddhistische tempels, moskeeën, kerken en hindoetempels naast elkaar. Die diversiteit zult u vooral zien in de charmante wijken Little India, China Town en de Arabische en Maleisische wijk Kampong Glam. Hier kunt u genieten van de sfeer, de leuke kleurrijke huizen en de geuren van kruiden en jasmijn.

De multiculturele samenleving komt ook tot uitdrukking via de vele verfijnde eetbelevenissen in de stad. Houdt u van authentiek streetfood, dan kunt u een van de bekende hawker-centra bezoeken; houdt u meer van exclusieve Michelin-restaurants, ga dan naar de bijzondere ‘voedselstraat’ Keong Saik Road waar u de beste restaurants van Singapore vindt.

Andere populaire en hippe wijken zijn de kleurrijke Haji Lane in Kampong Glam en het Art Deco gebied van Tiong Bahru. Beide wijken staan bekend om hun gezellige cafés, spannende restaurants, winkels en mooie street art.

Een groot contrast met het bruisende stadsleven is het kleine eiland Sentosa Island, dat mooie zandstranden heeft en een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin, zoals Universal Studios en verschillende pretparken.

Klinkt Singapore aantrekkelijk?

De verlenging omvat een verblijf met 3 overnachtingen in een hotel met ontbijt, vlucht naar Singapore en transfers.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Verlenging met strandvakantie op Gili Trawangan
4 nachten

Wilt u de reis afsluiten met een verblijf op een paradijselijk eiland, dan is Gili Trawangan een uitstekende keuze.

Gili Trawangan, ook wel Gili T genoemd, is een van de drie Gili-eilanden en ook het populairste eiland. Gili Trawangan is vooral populair geworden vanwege de goede mogelijkheden om te duiken en te snorkelen in de zee rond het eiland. Hier kunt u zeeschildpadden zien, kleurrijke vissen en misschien zelfs een rifhaai. Het eiland staat ook bekend om de prachtige stranden, die uitnodigen tot pure ontspanning. Plof neer op een ligstoel en geniet van de warme zonnestralen of drink een drankje in een van de vele zitzakken in de schaduw van een kokospalm.

Overdag is de sfeer relaxed en ‘s avonds is de sfeer heel gezellig in de vele restaurantjes en bars. Aan de westkant van het eiland kunt u genieten van de prachtige zonsondergangen boven Bali, en als u geluk heeft en het weer helder is, kunt u zelfs de zon zien ondergaan achter de vulkaan Mt. Agung op Bali. Dat wordt een onvergetelijke belevenis! Er zijn hier geen verharde wegen en auto’s, maar alleen fietsen en paard en wagen.

Met andere woorden, Gili Trawangan heeft alles wat u nodig heeft voor een ontspannende strandvakantie.

De verlenging omvat een strandverblijf van 3 nachten in het resort op Gili Trawangan, 1 nacht in een hotel in Sanur, ontbijt, transfers en speedboot tussen Bali en Gili Trawangan.

Komodo Island en het westelijke Flores
4 nachten

Komodo Island vormt de thuisbasis voor de grote komodovaraan. De komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld. Hij kan wel drie meter worden en 165 kg wegen. Ondanks zijn enorme grootte kan hij een snelheid van 20 km per uur behalen. Het is een agressieve vleeseter met een nogal heftige jachttechniek. Toch staat het zien van de varanen op het verlanglijstje van veel reizigers. Het is niet elke dag dat je ‘s werelds grootste hagedis ziet, die meer dan 10 miljoen jaar heeft overleefd op dit eiland! Naast de komodovaranen kunt u op de Komodo Eilanden ook buffels, wilde zwijnen, reeën, makaken en prachtige vogels zien én een mooie, ruige natuur. In het kristalheldere water rondom de eilanden leven kleurrijke vissen en koralen. Komodo is aangewezen als nationaal park en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De verlenging omvat 3 nachten in een hotel in Flores, 1 nacht in een hotel in Sanur, ontbijt, vluchten tussen Bali en Flores en transfers. Daarnaast zijn inbegrepen: een dagexcursie naar Komodo Island, snorkeltocht bij Pink Beach en Kelor Island, evenals een dagexcursie naar het westen van Flores met de Cunca Rami waterval, de Batu Cermin grot en een bezoekje aan een plaatselijke markt.

Deze verlenging is niet toegestaan voor kinderen jonger dan 7 jaar.

Let op:

Deze verlenging is niet mogelijk in de periode:

8 februari – 12 februari 2024 en 2 april – 17 april 2024

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Uniek voordeel bij groepen vanaf 6 personen – vraag vandaag nog informatie aan.
De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering