ZEKERHEIDSGARANTIE
22 dagen

De grote Australië rondreis

De rondreis voor iedereen die alles in één keer wil beleven! U krijgt heel veel belevenissen – en veel vrijheid om uw eigen stempel op de reis te drukken, zo wordt het precies de reis die u wenst.

De grote Australië rondreis
De grote Australië rondreis
22 dagen

De grote Australië rondreis

De rondreis voor iedereen die alles in één keer wil beleven! U krijgt heel veel belevenissen – en veel vrijheid om uw eigen stempel op de reis te drukken, zo wordt het precies de reis die u wenst.

HomeOceaniëAustraliëDe grote Australië rondreis
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van gekozen luchthaven naar Brisbane en terug van Cairns met tussenlandingen
 • Binnenlandse vlucht van Brisbane naar Sydney, Sydney naar Melbourne, Melbourne naar Adelaide, Adelaide – Uluru/Ayers Rock en Uluru/Ayers Rock – Cairns
 • Transfers van/naar de luchthavens in Australië
 • 3 overnachtingen in Brisbane incl. ontbijt
 • 4 overnachtingen in Sydney
 • Halve dagexcursie stadsrondrit met gids in Sydney
 • 3 overnachtingen n Melbourne
 • Halve dagexcursie wandeling met gids in Melbourne
 • 2 overnachtingen in Adelaide
 • 2-daagse excursie van Adelaide naar Kangaroo Island incl. vervoer van/naar veerboot, overtocht, busvervoer en gids op Kangaroo Island:
  1 overnachting op Kangaroo Island
  1 x ontbijt
  2 x lunch
 • 1 overnachting in Adelaide
 • 2 overnachtingen bij Ayers Rock
 • Zonsondergang tour bij Uluru, incl. bubbels
 • Zonsopgang tour bij Uluru en wandeling in Kata Tjuta
 • Entree voor Uluru & Kata Tjuta National Park
 • 3 overnachtingen in Cairns
 • Mogelijkheid voor bijboeken van div. excursies
 • Mogelijkheid de reis te verlengen met een strandvakantie in Port Douglas of met meer natuurbelevenissen in Darwin
 • Individuele rondreis, waarbij alle excursies plaatsvinden in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

DE REIS IN HET KORT

Het is niet heel Australië – maar wij vinden dat we aardig in de buurt komen.

Van het zonnige en gezellig Brisbane, via de wereldstad Sydney tot het charmante Melbourne.

Van de zonnige oostkust naar de ruige kliffen van Kangaroo Island.

Van de rode woestijn naar het oudste regenwoud ter wereld en het grootste koraalrif ter wereld.

Kangoeroes, koala’s en clownvissen.

Dit is de grote Australië rondreis.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide en Cairns
 • Van het leven in de grote stad tot de natuur en de wilde dieren
 • Van de outback naar het koraalrif
 • Mogelijkheid om de reis te verlengen met een strandvakantie, met bezoeken aan nationale parken of aan grote steden

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanaf de gekozen luchthaven. De reis gaat naar Brisbane, Australië met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Australië

U landt eindelijk in Australië.

Bij aankomst is er transfer naar uw hotel, waar u de komende drie nachten zult doorbrengen. Als uw kamer bij aankomst nog niet klaar is, kunt u uw bagage in bewaring geven en de stad in gaan.

Brisbane is een heerlijk stad om uw grote Australië rondreis te beginnen. Brisbane is – met iets meer dan 2 miljoen inwoners – de op twee na grootste stad van Australië en de hoofdstad van de deelstaat Queensland. De stad kan misschien een beetje stil lijken in vergelijking met de twee andere grote metropolen van het land, Sydney en Melbourne, maar laat u niet misleiden, het is een prachtige stad met veel charme en een goed begin van uw reis.

Dag 3-4: Zelf Brisbane verkennen

U kun de dagen zelf invullen en de stad verkennen.

De South Bank van de rivier is het hipste gebied van de stad. Hier vindt u restaurants, bars en een openbaar strand – zowel overdag als ‘s avonds is het hier erg druk.

Voor meer een sfeer die meer hipster is, gaat u naar West End. Hier is het minder “gepolijst” dan South Bank met leuke street art en gezellige cafeetjes en winkels.

We kunnen ook de Botanische Tuin en Roma Street Parkland ten noorden van het treinstation van harte aanbevelen

Lone Pine Koala Sanctuary 12 km ten westen van de stad is ook een bezoekje waard. Hier kunt u dicht bij de unieke Australische wilde dieren komen. Hierheen kunt u een rivierboot nemen en tegelijkertijd een riviercruise maken. Er gaan ook bussen die vaak vertrekken in de loop van de dag.

U kunt er ook voor kiezen om dagtours te maken naar het gebied rond Brisbane. De stad is een uitstekend startpunt voor interessante sightseeing mogelijkheden.

Dag 5: Vlucht van Brisbane naar Sydney

Er is vervoer naar de luchthaven, vanwaar u naar Sydney vliegt. Vanaf de luchthaven is er vervoer naar uw hotel. Als uw kamer bij aankomst nog niet klaar is, kunt u uw bagage in bewaring geven en de stad in gaan.

Nu bent u echt aangekomen in de grote stad! Sydney heeft ruim 5,5 miljoen inwoners en alles gaat hier gewoon sneller en is gewoon groter dan in Brisbane. En het is – naar onze mening – een van de mooist gelegen steden ter wereld.

De stad is gebouwd met de grootste natuurlijke haven van de wereld als middelpunt, en met toegang tot meer dan 100 verschillende stranden, zijn de inwoners van de stad vaak en veel buiten!

Op deze eerste dag gaan de meeste mensen naar het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Sinds 2007 staat het Sydney Opera House op de UNESCO-werelderfgoedlijst, op gelijke hoogte als de piramides van Egypte en de Chinese Muur. Direct naast het Opera House vindt u de Botanische Tuin. Vanuit hier heeft u uitzicht op de haven met de veerboten die heen en weer gaan tussen de buitenwijken, en de grote zeilschepen die liggen te deinen in de talrijke baaien.

Aan de andere kant van het operagebouw ligt de oude wijk, The Rocks. Dit is waar de eerste Europeanen zich vestigden toen ze in Sydney aankwamen.

Gaat u verder langs de waterkant, komt u bij Barangaroo Reserve. Dit gebied is een voormalig industriegebied, dat nu, met de hulp en adviezen van de inheemse bevolking, is veranderd in een parkgebied, zodat het lijkt op een klein stukje Sydney, zoals dat eruit zag vóór de Europeanen zich hier vestigden. Volg eventueel een rondleiding en hoor alles over de unieke planten van de plek en het culturele erfgoed van de inheemse bevolking.

Sluit de dag af op King Street Wharf, waar u een paar van de beste restaurants van de stad vindt.

Dag 6: Stadsrondrit Sydney

In de ochtend wacht een rondrit door de stad van een halve dag.

Met zijn vele hoogtepunten geeft de rondrit u een goed overzicht van de stad, zodat u makkelijk kunt plannen naar welke plekken u terug wilt gaan om die verder te verkennen.

Het operagebouw, de Botanische Tuin, de oude wijk The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, Chinatown, enz. staan vandaag allemaal op het programma. Onderweg vertelt de gids over de cultuur en geschiedenis van de stad.

De rest van de dag kunt u zelf de stad verder te verkennen – of u kunt een rondleiding doen door het Opera House (tegen betaling) of – voor de moedigen – een brugbeklimming doen van de Sydney Harbour Bridge (tegen betaling).

Dag 7-8: Zelf Sydney verkennen

De komende dagen kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Natuurlijk kunt u ook één of meerdere van onze excursies doen (tegen betaling).

Er is genoeg te beleven! Sydney heeft heel veel prachtige musea en andere interessante activiteiten, maar het is ook verleidelijk om gewoon door de stad te slenteren en misschien een sandwich te eten op een bankje in de Botanische Tuin met uitzicht op het operagebouw.

Geen bezoek aan Sydney is compleet zonder een bezoek aan een van de vele stranden van de stad. Ze liggen allemaal achter elkaar net zoals de buitenwijken en ze hebben allemaal hun eigen sfeer. Het weer is vaak goed in grote delen van Australië en Australiërs brengen over het algemeen veel tijd buiten door. Elk zichzelf respecterend park heeft gratis barbecuefaciliteiten en nergens ter wereld is de picknick-afdeling in de supermarkten zo groot als hier. Dat merk je ook op de stranden, waar je over het algemeen zeer goede omkleedruimtes en douchefaciliteiten vindt. Dus neem uw zwemkleding mee en ga naar een van de meer dan 100 stranden die in Sydney en omgeving te vinden zijn.

Dag 9: Vlucht van Sydney naar Melbourne

Vanuit het hotel is er transfer naar de luchthaven, vanwaar u naar de volgende metropool van de reis vliegt: Melbourne. Bij aankomst in Melbourne is er weer vervoer naar het hotel en zoals altijd kunt u de bagage afgeven als uw kamer niet klaar is bij aankomst.

Opnieuw zult u een groot contrast zien tussen de steden. Sydney is licht, open, met veel toeristen en heel internationaal. Melbourne is ontspannen, cultureel en biedt geweldige eetbelevenissen! Op het eerste gezicht lijkt Melbourne misschien ook een beetje somberder dan Sydney, maar laat u niet misleiden – het is een geweldige stad!

Besteed de rest van de dag aan het begrijpen waarom. Begin eventueel met een wandeling langs de Yarra rivier, die door de stad stroomt. Het hele South Bank-gebied zit vol met restaurants, bars en trendy winkels, en hier ligt ook het grote Crown Casino.

Dag 10: Stadswandeling in Melbourne

In de ochtend is er een rondleiding met gids door de verborgen straten en straatjes van Melbourne. Het vertrek is bij het Time Out Café op Federation Square, waar de gids op u wacht. De wandeling gaat via de smalle straatjes in de binnenstad. Hier leven ontwerpers en architecten naast leuke cafeetjes. De muren zijn versierd met “street art”, en in de smalle steegjes zijn de verhalen uit de tijd dat het hier niet zo hipster was, nog tastbaar.

Geniet van de vertellingen en kies de plekken waar u naar terug wilt gaan. U kunt de gids altijd vragen naar aanbevelingen voor cafés of restaurants.

De middag kunt u zelf invullen – u kunt eventueel nog wat dwalen door de smalle straatjes of over Queen Victoria Market slenteren.

Dag 11: Zelf Melbourne verkennen

U kun de dag zelf invullen en Melbourne gaan verkennen.

De deelstaat Victoria biedt ook veel spannende en interessante bezienswaardigheden, dus als u de stad uit wilt, kunt u een excursie doen (tegen betaling). Wat dacht u bijvoorbeeld van een tocht langs een van de mooiste kustlijnen ter wereld, de Great Ocean Road? Of misschien een tour naar het wijngebied Yarra Valley.

U kunt ook de tram nemen naar de strandwijk St. Kilda. Als u hier in de late namiddag heen gaat, ziet u met een beetje geluk misschien rond zonsondergang de kleine kolonie dwergpinguïns aan land komen.

Dag 12: Vlucht van Melbourne naar Adelaide

U vertrekt van het hotel naar de luchthaven, vanwaar u naar Adelaide vliegt. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar uw hotel in Adelaide gebracht, waar u twee nachten doorbrengt. De rest van de dag kunt u zelf de hoofdstad van Zuid-Australië verkennen.

Dag 13: U kunt de dag zelf invullen in Adelaide

Na Sydney en Melbourne voelt Adelaide luchtig en rustig aan. Het stadscentrum is compact en levendig – omgeven door groen.

Er worden ongelooflijk veel festivals gehouden in Adelaide. Maar liefst 11 keer per jaar is er een kunst- of cultuurfestival in de hoofdstad van South Australia – van gitaarfestival en kinderfestival tot geschiedenis-festival.

U kunt op zoek gaan naar cultuur in de prachtige musea van de stad, en als u even een pauze nodig heeft, kunt u de strandwijk Glenelg bezoeken.

Een bezoekje aan Adelaide Central Market mag u niet overslaan, dit is de perfecte lunchplek.

Buiten Adelaide vindt u een aantal van de beroemdste wijnproducerende gebieden van Australië – een dagexcursie hierheen bevelen we van harte aan.

Dag 14: Adelaide – Kangaroo Island, bezoek aan o.a. Seal Bay en Flinders Chase

U wordt ‘s ochtends bij uw hotel opgehaald en naar Cape Jervis gebracht. Hier gaat u aan boord van de veerboot naar Kangaroo Island – een boottocht van ca. 45 minuten. Bij aankomst op Kangaroo Island wordt u opgewacht door uw gids en de bus, die u de komende dagen op het eiland rond zal rijden.

De eerste stop vandaag is bij Seal Bay, waar u van dichtbij een grote kolonie van de bedreigde Australische zeeleeuw kunt zien.

Na de lunch bezoekt u Flinders Chase National Park, waar u tijd heeft voor een wandeling rond de fascinerende rotsformaties Remarkable Rocks en Admirals Arch. De twee rotsformaties bevinden zich op afzonderlijke punten helemaal op het zuidelijke deel van het eiland. Volgende stop: de Zuidpool. Met de wind in uw haar en de waterdruppeltjes op uw camera is het niet moeilijk voor te stellen hoe wind en weer duizenden jaren lang landschappen hebben kunnen veranderen in de vreemdste formaties.

Aan het einde van de dag bezoekt u Kangaroo Island Wildlife Park, waar u kangoeroes en koala’s kunt zien. U heeft een goede kans om wilde kangoeroes en wilde koala’s te zien op Kangaroo Island, maar met een bezoek aan dit park bent u verzekerd van goede camerabeelden!

Aan het einde van de dag wordt u naar uw hotel gereden. De avond is vrij zodat u een gezellige plek kunt vinden om te dineren en de belevenissen van vandaag te bespreken.

Dag 15: Kangaroo Island - Adelaide

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald – klaar voor wat de dag gaat brengen aan belevenissen.

De eerste stop vandaag is Raptor Domain, waar u dicht bij een aantal grote roofvogels van Australië kunt komen. Dit revalidatiecentrum zorgt voor zieke of gewonde vogels en reptielen, en een van de grootste attracties is de vogelshow “Birds of Prey”. Hier kunt u o.a. de machtige wigstaartarenden zien, de grootste roofvogel van Australië.

U gebruikt de lunch in de Emu Ridge Eucalyptus Distillery, waar ook een rondleiding wacht, die u inzicht geeft in de geheimen van de eucalyptusolie.

Volgende stop is Clifford’s Honey Farm. Kangaroo Island is synoniem met honing – en het eiland is de enige plek ter wereld waar de Ligurische bij voorkomt. Het beroemde honingijs moet u zeker proeven!

Vandaag is er natuurlijk volop gelegenheid om te genieten van de prachtige natuur, en u moet wel enorme pech hebben om geen kangoeroes te zien, ergens in de schaduw van een boom in het gras.

De dag eindigt in stijl: met een wijnproeverij met uitzicht op een paar wijngaarden van het eiland. Het is mogelijk om op eigen kosten te dineren voordat u naar de veerboot wordt gereden voor de terugvaart naar het vasteland. Hier wacht de bus om u naar uw hotel in Adelaide te brengen.

U heeft één overnachting in Adelaide.

Dag 16: Vlucht van Adelaide naar Uluru/Ayers Rock, zonsondergang boven Uluru

Er is vervoer naar de luchthaven, vanwaar u naar het rode hart van Australië vliegt: de Outback. Vanaf de luchthaven is er een gratis pendelbus naar het dorpje Yulara, waar uw hotel ligt.

Heeft u zin en tijd, kunt u ‘s middags deelnemen aan een paar gratis activiteiten in het dorp. Vraag in het hotel wat er gebeurt en wanneer.

Aan het einde van de dag wacht een van de grootste hoogtepunten van de reis, de zonsondergang boven Uluru. Het is magisch om de grote rots van kleur te zien veranderen naarmate de zon steeds verder zakt, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom dit gebied heilig is voor de inheemse bevolking. Geniet van een glas bubbels en van de magie.

Dag 17: Zonsopgang tour bij Uluru en wandeling bij Kata Tjuta

U vertrekt uit Yulara vóór zonsopgang. Gisteren beleefde u een zonsondergang boven Uluru. Vandaag ziet u de zon opkomen boven Uluru. Naar onze mening is dat niet hetzelfde – en beide fenomenen zijn een absolute must op een reis in Australië.

Het is een fascinerende ervaring om midden in de Australische outback te staan en te wachten tot de zon opkomt. Hoewel het hier in de woestijn overdag erg warm kan worden, zijn de nachten vaak koud omdat er niets is om de warmte vast te houden als de zon ondergaat.

Als de zon hoog aan de hemel staat, gaat u verder naar de rotsformaties van Kata Tjuta, ruim 50 km westelijker.

Ook het gebied rond Kata Tjuta is heilig voor de inheemse bevolking en zijn er plekken die men als toerist nooit mag bezoeken. Gelukkig zijn er ook veel plekken die wél toegankelijk zijn, en een van de meest populaire wandelingen door de prachtige rotsformaties is de wandeling door Walpa Gorge. Onderweg vertelt de gids over de geologie van deze prachtige plek. Misschien krijgt u antwoord op de vraag wat “Kata Tjuta” eigenlijk betekent?

U heeft de rest van de dag ter vrije beschikking en u kunt ervoor kiezen om een extra excursie te kopen of een aantal gratis activiteiten te doen in Yulara.

Dag 18: Vlucht van Uluru/Ayers Rock naar Cairns

Het is weer tijd voor een hele grote verandering van decor! Vanaf het hotel neemt u de gratis transfer naar de luchthaven. De vertrektijden zijn aangepast aan de vluchten, vraag in uw hotel wanneer de bus vertrekt.

Als u aankomt in Cairns, zult u waarschijnlijk vinden dat de hitte zwaarder aanvoelt dan in de rode woestijn. Hier in het noorden is het klimaat tropisch, en het verschil is groot als je uit de woestijn komt. Aan de andere kant is het hier weelderig! Hibiscus, Frangipani, Heliconia – u ziet deze exotische planten hier allemaal.

Cairns is een levendige stad. Er zijn hier tal van activiteiten, cafés, restaurants en winkels. Er is hier geen strand – maar om dit te compenseren, is er in het midden van de stad een grote kunstmatige lagune aangelegd, waar u van de zon kunt genieten en kunt zwemmen.

Dag 19-20: Zelf Cairns verkennen

U kunt de dagen zelf invullen. Er zijn zoveel spannende activiteiten met Cairns als uitgangspunt, dat we het aan u overlaten om te kijken waar u zin in heeft.

Wij vinden natuurlijk dat een tocht naar het Great Barrier Reef een must is, als je hier bent. Maar mis ook Daintree Rainforest niet, het oudste regenwoud van de wereld. Dit is ook de enige plek ter wereld waar twee UNESCO-sites naast elkaar liggen. Hier in het noorden ligt het Great Barrier Reef namelijk dicht bij de kust. En omdat het regenwoud helemaal doorloopt tot het strand, ontmoeten de twee sites elkaar als het ware.

De trein naar het kleine dorpje Kuranda in het regenwoud is ook erg charmant – of wat dacht u van een raften op een van de rivieren rond Cairns?

De mogelijkheden zijn legio – kies zelf!

Dag 21: Vertrek uit Cairns

De grote Australië rondreis loopt ten einde. Het is tijd om de laatste souvenirs te kopen voordat u naar de luchthaven gaat, vanwaar u met tussenlanding(en) terugvliegt naar Nederland.

Dag 22: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke en avontuurlijke reis.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen in nationale parken in het tropische noorden
4 nachten

Ontdek op deze verlenging naar de deelstaat Northern Territory het prachtige Nationaal park Kakadu, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

U heeft vier overnachtingen in Darwin, dat u misschien kent van de film “Australia”?

De eerste dagtour gaat naar Nationaal park Kakadu, waar u gaat varen op rivieren vol krokodillen en alles hoort over de bijzondere band van de inheemse bevolking met deze plek.

Ook bezoekt u het iets minder bekende maar minstens zo mooie Nationaal park Litchfield, waar u de mogelijkheid heeft om te zwemmen in een aantal prachtige watervallen.

Deze verlenging is vooral geschikt in de periode mei-oktober, omdat het dan droogteseizoen is hier in het noordelijke deel van Australië.

Ontspannen in het tropische noordelijke Queensland
3 nachten

Verleng uw reis met een paar dagen ontspanning in het gezellige dorp Port Douglas, ten noorden van Cairns. Hier zijn goede restaurants, veel mogelijkheden voor shopping en er heerst een ontspannen sfeer.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Oceanië
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Oceanië.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00 Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.