ZEKERHEIDSGARANTIE
13 dagen

De kust van Australië van Brisbane naar Sydney & Melbourne

Beleef de 3 grootste steden van Australië: Brisbane, Sydney en Melbourne. Maak uw reis nog leuker reis excursies en kom dicht bij de natuur, cultuur en geschiedenis en geniet van de gemakken van de steden.

De kust van Australië van Brisbane naar Sydney & Melbourne
De kust van Australië van Brisbane naar Sydney & Melbourne
13 dagen
HomeOceaniëAustraliëDe kust van Australië van Brisbane naar Sydney & Melbourne

De kust van Australië van Brisbane naar Sydney & Melbourne

Beleef de 3 grootste steden van Australië: Brisbane, Sydney en Melbourne. Maak uw reis nog leuker reis excursies en kom dicht bij de natuur, cultuur en geschiedenis en geniet van de gemakken van de steden.

HomeOceaniëAustraliëDe kust van Australië van Brisbane naar Sydney & Melbourne
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Brisbane en terug van Melbourne met tussenlandingen onderweg
 • Binnenlandse vlucht van Brisbane naar Sydney + Sydney naar Melbourne
 • Transfers van/naar de luchthavens in Australië
 • 3 overnachtingen in Brisbane incl. ontbijt
 • 4 overnachtingen in Sydney
 • Halve dagtour stadsrondrit met gids in Sydney
 • 3 overnachtingen n Melbourne
 • Halve dagtour wandeling met gids in Melbourne
 • Mogelijkheid voor bijboeken van div. Excursies
 • Mogelijkheid om de reis te verlengen naar het rode hart van Australië
 • Individuele rondreis, waarbij alle excursies plaatsvinden in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

*Het is mogelijk om extra nachten toe te voegen in de verschillende steden die je bezoekt, als je bijvoorbeeld meer dagen op je zelf wilt zijn daar. Neem contact op met onze reisadviseur om je specifieke reiswensen te bespreken.

DE REIS IN HET KORT

De reis gaat naar de drie grootste steden van Australië: Brisbane, Sydney en Melbourne.

U zult zien dat deze steden heel verschillend zijn. Deze steden hebben alle drie goeie restaurants, goeie shoppingmogelijkheden en een breed cultureel aanbod. Alle drie de steden zijn ook uitstekende startpunten voor de beleving van de omliggende gebieden.

We raden u daarom aan om de reis extra leuk te maken met een paar van onze vele excursiemogelijkheden. Deze bieden volop gelegenheid om dicht bij de unieke natuur en wilde dieren van Australië te komen, zodat u een fenomenale reis krijgt met geweldige natuurbelevenissen en culturele ervaringen.

Als u wilt, kunt u ervoor kiezen om de reis te verlengen met een trip naar het rode centrum van Australië.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Beleef de drie grootste steden van Australië: Brisbane, Sydney en Melbourne
 • Geniet van de grote selectie goeie restaurants en een breed cultureel aanbod in deze steden
 • Zet u eigen stempel op de reis met onze vele excursiemogelijkheden
 • Mogelijkheid voor verlenging van de reis naar het rode centrum van Australië met Uluru & Kata Tjuta National park

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u van de gekozen luchthaven. De reis gaat naar Australië met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Australië

Welkom Down Under! U landt in Australië en vanaf de luchthaven is er transfer naar uw hotel.

Als uw kamer bij aankomst nog niet klaar is, kunt u uw bagage in bewaring geven en de stad in gaan.

Het is een lange reis naar Australië en u zult waarschijnlijk last hebben van jetlag op deze eerste dag. De allerbeste remedie is voldoende water drinken – en in de loop van de dag zorgen voor veel frisse lucht en zonlicht. Gelukkig vindt u dit volop in Brisbane!

Brisbane is – met iets meer dan 2 miljoen inwoners – de op twee na grootste stad van Australië en de hoofdstad van de deelstaat Queensland, en het is een heerlijke stad! De stad kan misschien een beetje stil lijken in vergelijking met de twee andere grote metropolen van het land, Sydney en Melbourne, maar laat u niet misleiden, het is een prachtige stad met veel charme.

De South Bank van de rivier is het hipste gebied van de stad. Hier vindt u restaurants, bars en een openbaar strand – zowel overdag als ‘s avonds is het hier erg druk.

Voor meer een sfeer die meer hipster is, gaat u naar West End. Hier is het minder “gepolijst” dan South Bank met leuke street art en gezellige cafeetjes en winkels.

We kunnen ook de Botanische Tuin en Roma Street Parkland ten noorden van het treinstation van harte aanbevelen.

Dag 3-4: Zelf Brisbane verkennen

U kun de dagen zelf invullen en de stad verkennen.

Lone Pine Koala Sanctuary 12 km ten westen van de stad is ook een bezoekje waard. Hier kunt u dicht bij de unieke Australische wilde dieren komen. Hierheen kunt u een rivierboot nemen en tegelijkertijd een riviercruise maken. Er gaan ook bussen die vaak vertrekken in de loop van de dag.

U kunt er ook voor kiezen om dagtours te maken naar het gebied rond Brisbane. De stad is een uitstekend startpunt voor interessante sightseeing mogelijkheden.

Dag 5: Vlucht van Brisbane naar Sydney

Er is vervoer naar de luchthaven, vanwaar u naar Sydney vliegt. Vanaf de luchthaven is er vervoer naar uw hotel. Als uw kamer bij aankomst nog niet klaar is, kunt u uw bagage in bewaring geven en de stad in gaan.

Sydney is de grootste stad van Australië met ruim 5,5 miljoen inwoners en het is naar onze mening een van de mooiste steden ter wereld. De stad is gebouwd met de grootste natuurlijke haven van de wereld als middelpunt, en met toegang tot meer dan 100 verschillende stranden, zijn de inwoners van de stad vaak en veel buiten!

Op deze eerste dag gaan de meeste mensen naar het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Sinds 2007 staat het Sydney Opera House op de UNESCO-werelderfgoedlijst, op gelijke hoogte als de piramides van Egypte en de Chinese Muur. Direct naast het Opera House vindt u de Botanische Tuin. Vanuit hier heeft u uitzicht op de haven met de veerboten die heen en weer gaan tussen de buitenwijken, en de grote zeilschepen die liggen te deinen in de talrijke baaien.

Aan de andere kant van het operagebouw ligt de oude wijk, The Rocks. Dit is waar de eerste Europeanen zich vestigden toen ze in Sydney aankwamen.

Gaat u verder langs de waterkant, komt u bij Barangaroo Reserve. Dit gebied is een voormalig industriegebied, dat nu, met de hulp en adviezen van de inheemse bevolking, is veranderd in een parkgebied, zodat het lijkt op een klein stukje Sydney, zoals dat eruit zag vóór de Europeanen zich hier vestigden. Volg eventueel een rondleiding en hoor alles over de unieke planten van de plek en het culturele erfgoed van de inheemse bevolking.

Sluit de dag af op King Street Wharf, waar u een paar van de beste restaurants van de stad vindt.

Dag 6: Stadsrondrit Sydney

Ga lekker ontbijten in een van de plaatselijke cafeetjes. Vroeg in de ochtend maakt u een stadstour van een halve dag in een van de mooist gelegen steden van de wereld. Met zijn vele hoogtepunten geeft de rondrit u een goed overzicht van de stad, zodat u makkelijk kunt plannen naar welke plekken u terug wilt gaan om die verder te verkennen. Het operagebouw, de Botanische Tuin, de oude wijk The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, Chinatown, enz. staan vandaag allemaal op het programma. Onderweg vertelt de gids over de cultuur en geschiedenis van de stad.

De rest van de dag kunt u zelf de stad verder te verkennen – of u kunt een rondleiding doen door het Opera House (tegen betaling) of – voor de moedigen – een brugbeklimming doen van de Sydney Harbour Bridge (tegen betaling).

Let erop dat u zelf naar het startpunt van deze stadstour moet gaan; u vindt het adres op uw voucher.

Dag 7-8: Zelf Sydney verkennen

Bent u nog niet op een paar van de vele stranden van Sydney geweest, kan dit vandaag een ideaal uitstapje zijn.

Veel mensen maken een uitstapje naar Bondi Beach, maar wij zouden de wandeling van Coogee Beach naar Bondi Beach willen aanraden. Dat is een wandeling met veel prachtige uitkijkpunten, leuke kleine baaitjes en strandwijken.

Bent u avontuurlijk dan kunt u er ook voor kiezen om van Spit Bridge naar Manly te lopen. Een van de dingen die Sydney zo bijzonder maakt, is dat er op veel plaatsen kleine stukjes nationale parken zijn – heel dicht bij het dichtbebouwde stadscentrum. De wandeling van Spit Bridge naar de strandwijk Manly gaat door Sydney Harbour National Park. Hier is het helemaal niet ongewoon om grote hagedissen te zien zonnebaden midden op het wandelpad. Geniet van een heerlijke lunch in Manly – en neem eventueel uw badkleding mee in uw tas. Zoals eerder vermeld, wordt het leven hier in Sydney vooral buiten geleefd, en bijna alle grote stranden hebben mooie omkleedruimtes en douchefaciliteiten voor de badgasten en surfers.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om één of meerdere van onze vele interessante excursies te doen (tegen betaling). We raden u aan deze excursies tegelijk met de reis te boeken, omdat sommige snel uitverkocht zijn.

Dag 9: Vlucht van Sydney naar Melbourne

Vanuit het hotel is er transfer naar de luchthaven, vanwaar u naar de laatste metropool van de reis vliegt: Melbourne. Bij aankomst in Melbourne is er weer vervoer naar het hotel.

Net zoals in de andere twee steden kunt u de bagage in bewaring geven als uw kamer nog niet klaar is bij aankomst.

Net zoals toen u van Brisbane naar Sydney kwam, zult u ook vandaag een groot contrast zien tussen Sydney en Melbourne. Sydney is licht, open, met veel toeristen en heel internationaal. Melbourne is ontspannen, cultureel en biedt geweldige eetbelevenissen!

De rest van de dag kunt u zelf de stad verkennen. Er zijn uitstekende shoppingmogelijkheden voor als u leuke souvenirs mee naar huis wilt nemen. Op Queen Victoria Market kunt u makkelijk een paar uur doorbrengen.

Wilt u de interessante eetcultuur verkennen, kunt u in het noordelijke deel van de stad naar de gebieden rond Fitzroy en Carlton gaan.

Maak eventueel een wandeling langs de rivier Yarra, die door de stad stroomt. Het hele South Bank-gebied zit vol met restaurants, bars en trendy winkels, en hier ligt ook het grote Crown Casino.

Dag 10: Stadswandeling in Melbourne

In de ochtend is er een rondleiding met gids door de verborgen straten en straatjes van Melbourne. U moet zelf naar het startpunt van de stadstour gaan, u vindt deze op uw voucher. De wandeling gaat via de smalle straatjes in de binnenstad. Hier leven ontwerpers en architecten naast leuke cafeetjes. De muren zijn versierd met “street art”, en in de smalle steegjes zijn de verhalen uit de tijd dat het hier niet zo hipster was, nog tastbaar.

Geniet van de vertellingen en kies de plekken waar u naar terug wilt gaan. U kunt de gids altijd vragen naar aanbevelingen voor cafés of restaurants.

De middag kunt u zelf invullen – u kunt nog wat dwalen door de smalle straatjes.

U kunt ook de tram nemen naar de strandwijk St. Kilda. Als u hier in de late namiddag heen gaat, ziet u met een beetje geluk misschien rond zonsondergang de kleine kolonie dwergpinguïns aan land komen.

Dag 11: Zelf Melbourne verkennen

U kun de dag zelf invullen en Melbourne gaan verkennen. De deelstaat Victoria biedt ook veel spannende en interessante bezienswaardigheden, dus als u de stad uit wilt, kunt u een excursie doen (tegen betaling). Wat dacht u bijvoorbeeld van een tocht langs een van de mooiste kustlijnen ter wereld, de Great Ocean Road? Of misschien een tour naar het wijngebied Yarra Valley.

Dag 12: Vertrek uit Melbourne

Het is tijd om de laatste souvenirs te kopen voordat u naar de luchthaven gaat, vanwaar u met tussenlandingen terugvliegt naar Nederland. U kunt er ook voor kiezen om de reis te verlengen met een trip naar het rode hart van Australië en Uluru.

Dag 13: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een fascinerende en avontuurlijke reis.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen in het rode hart van Australië
2 nachten

Het rode hart van Australië, de outback, het rode centrum – er zijn heel veel namen voor, en inderdaad de natuur hier in het midden van Australië is ook absoluut spectaculair!

Zie de zon ondergaan en opkomen boven Uluru en ga wandelen bij Kata Tjuta. Hoor alles over de flora en fauna en over waarom het gebied hier zo belangrijk is voor de inheemse bevolking.

Kijk omhoog en geniet van de aanblik van de enorme sterrenhemel, die minimaal verstoord wordt door kunstlicht.

Adelaide & Kangaroo Island
4 nachten

De naam zegt het al. ”Kangaroo Island” – dan weet u wat er gaat komen! Het eiland is een waar paradijs voor natuur- en dierenliefhebbers.

Maar u komt hier niet alleen kangoeroes tegen. Ongerepte natuur, prachtige landschappen, unieke wilde dieren, en niet al te lange afstanden – Kangaroo Island heeft het allemaal!

U begint met een paar dagen in de “kleine grote stad” Adelaide, de hoofdstad van de deelstaat Zuid-Australië en de toegang tot Kangaroo Island.

Adelaide staat bekend als enorm gezellig.

Het is zo’n soort stad waarvan je denkt: “Hier zou ik wel willen wonen”. Dat de stad ook het startpunt is voor uitstapjes naar de fantastische wijnregio’s Barossa Valley, Claire Valley en McLaren Vale – of naar de unieke natuur rond de stad zoals het kleine eilandparadijs Kangaroo Island – is extra leuk.

Ga mee naar Zuid-Australië!

Verlenging met stedentrip Singapore
3 nachten

Verleng uw reis uit met een boeiende stedentrip naar Singapore, en laat u omverblazen door deze ultramoderne metropool.

De kleine eilandstaat is met zijn 721,5 km2 het kleinste land van Zuidoost-Azië en in omvang is het misschien niet groot, maar je kunt er veel beleven.

U kunt zich alvast verheugen op de architectonische Marina Bay Sands, slenteren door de groene oase Gardens by the Bay, winkelen op Orchard Road, een Singapore Slings drinken in het Raffles Hotel en een rondje in het 165 meter hoge reuzenrad, de Singapore Flyer, vanwaar u een fenomenaal uitzicht heeft op de futuristische wolkenkrabbers en de haven.

Wat ook geweldig is aan Singapore is dat het een smeltkroes van culturen is, en mensen leven met respect en begrip voor elkaar, met boeddhistische tempels, moskeeën, kerken en hindoetempels naast elkaar. Die diversiteit zult u vooral zien in de charmante wijken Little India, China Town en de Arabische en Maleisische wijk Kampong Glam. Hier kunt u genieten van de sfeer, de leuke kleurrijke huizen en de geuren van kruiden en jasmijn.

De multiculturele samenleving komt ook tot uitdrukking via de vele verfijnde eetbelevenissen in de stad. Houdt u van authentiek streetfood, dan kunt u een van de bekende hawker-centra bezoeken; houdt u meer van exclusieve Michelin-restaurants, ga dan naar de bijzondere ‘voedselstraat’ Keong Saik Road waar u de beste restaurants van Singapore vindt.

Andere populaire en hippe wijken zijn de kleurrijke Haji Lane in Kampong Glam en het Art Deco gebied van Tiong Bahru. Beide wijken staan bekend om hun gezellige cafés, spannende restaurants, winkels en mooie street art.

Een groot contrast met het bruisende stadsleven is het kleine eiland Sentosa Island, dat mooie zandstranden heeft en een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin, zoals Universal Studios en verschillende pretparken.

Klinkt Singapore aantrekkelijk?

De verlenging omvat een verblijf met 3 overnachtingen in een hotel met ontbijt, vlucht naar Singapore en transfers.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Oceanië
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Oceanië.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering