ZEKERHEIDSGARANTIE
12 dagen

Hoogtepunten van Australië met Sydney, Uluru en Cairns

De klassieke Australië-reis met stadsbelevenissen in Sydney, bezoek aan Uluru in het rode centrum van Australië en tropisch Cairns met de mogelijkheid om het Great Barrier Reef en het oudste regenwoud ter wereld te beleven.

Hoogtepunten van Australië met Sydney, Uluru en Cairns
Hoogtepunten van Australië met Sydney, Uluru en Cairns
12 dagen
HomeOceaniëAustraliëHoogtepunten van Australië met Sydney, Uluru en Cairns

Hoogtepunten van Australië met Sydney, Uluru en Cairns

De klassieke Australië-reis met stadsbelevenissen in Sydney, bezoek aan Uluru in het rode centrum van Australië en tropisch Cairns met de mogelijkheid om het Great Barrier Reef en het oudste regenwoud ter wereld te beleven.

HomeOceaniëAustraliëHoogtepunten van Australië met Sydney, Uluru en Cairns
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Sydney en terug van Cairns, met tussenlandingen onderweg
 • Binnenlandse vlucht van Sydney naar Uluru/Ayers Rock + Uluru/Ayers Rock naar Cairns
 • Transfers van/naar de luchthavens in Australië
 • 4 overnachtingen in Sydney
 • Halve dagtour stadsrondrit met gids in Sydney
 • 2 overnachtingen bij Ayers Rock
 • Zonsondergang tour bij Uluru, incl. bubbels
 • Zonsopgang tour bij Uluru en wandeling in Kata Tjuta
 • Entree voor Uluru & Kata Tjuta National Park
 • 3 overnachtingen in Cairns
 • Mogelijkheid voor bijboeken van div. Excursies
 • Mogelijkheid de reis te verlengen met een strandvakantie in Port Douglas of met meer natuurbelevenissen in Darwin
 • Individuele rondreis, waarbij alle excursies plaatsvinden in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

*Het is mogelijk om extra nachten toe te voegen in de verschillende steden die je bezoekt, als je bijvoorbeeld meer dagen op je zelf wilt zijn daar. Neem contact op met onze reisadviseur om je specifieke reiswensen te bespreken.

DE REIS IN HET KORT

De naam van deze reis zegt het al.

Op deze reis beleeft u alle absoluut grootste hoogtepunten van Australië. Vanuit Sydney, één van de mooist gelegen steden ter wereld, reist u naar de dorre woestijn met Uluru als (letterlijk) middelpunt. Hier ziet u de zon ondergaan en opkomen boven Uluru en gaat u wandelen bij Kata Tjuta.

U eindigt in het tropische Queensland – de toegangspoort naar een van de oudste regenwouden ter wereld en uiteraard het unieke Great Barrier Reef.

We hebben ervoor gekozen om een aantal dagen ter vrije beschikking te laten voor uw eigen belevenissen. Er zijn zoveel excursies te kiezen dat we vinden dat u zelf invloed moet kunnen hebben op wat u ziet – en wanneer.

U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met een strandvakantie in Port Douglas of, afhankelijk van het seizoen, de “UNESCO-ronde” af te sluiten met een bezoek aan Darwin en Kakadu National Park.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Volop tijd om Sydney te beleven, de misschien wel mooist gelegen stad ter wereld
 • Zonsondergang en zonsopgang boven Uluru in het hart van Australië
 • Cairns: de toegangspoort naar Daintree Rainforest en Great Barrier Reef
 • Mogelijkheid om de reis te verlengen naar Port Douglas of naar Darwin

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanaf de gekozen luchthaven. De reis gaat naar Australië met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Australië

Welkom in Down Under!

U landt in Sydney en vanaf de luchthaven is er vervoer naar uw hotel.

U kunt de dagen zelf invullen, om na de vlucht weer vaste grond onder de voeten te krijgen.

Als uw kamer bij aankomst nog niet klaar is, kunt u uw bagage in bewaring geven en de stad in gaan om de eerste indrukken van Australië op te doen.

De meeste mensen voelen wat jetlag de eerste paar dagen in Australië, en het kan verleidelijk zijn om een lekker lang dutje te doen. Maar de beste remedie tegen jetlag is veel water drinken, frisse lucht en zonlicht!

Misschien wilt u al vandaag naar de beroemde haven van Sydney, waar u inderdaad veel licht en lucht heeft – en het wereldberoemde operagebouw van Utzon, dat vanuit de juiste hoek prachtig wordt omlijst door de grootste stalen boogbrug ter wereld: Sydney Harbour Bridge. Sinds 2007 staat het Opera House op de UNESCO-werelderfgoedlijst, samen met de Taj Mahal en de Chinese Muur, en het gebouw is werkelijk adembenemend.

Sydney is gebouwd rond de grootste natuurlijke haven ter wereld, en het is gezellig druk op het water. Kleine compacte veerboten vervoeren “Sydney-siders” tussen de buitenwijken en de kantoren midden in de stad, watertaxi’s zoeven heen en weer, grote en kleine zeilschepen varen rond met hun witte zeilen, en misschien verschijnt er plotseling een gigantisch cruiseschip.

Ga in een café zitten, bestel een “flat white” (de Australische cappuccino) en laat uw oren wennen aan het lijzige Australische accent. Het kan een voordeel zijn om vertrouwd te raken met een paar van de meest gebruikte uitdrukkingen, want ook al spreken Australiërs Engels, ze hun hebben eigen taal!

Dag 3: Stadsrondrit Sydney

Sydney is levendig vanaf de vroege ochtend. Vanuit de buitenwijken komen mensen massaal naar de stad en hun kantoren. Onderweg ontbijten ze in hun stamcafé. Doe met ze mee en geniet ervan dat uw op vakantie bent.

Vroeg in de ochtend maakt u een stadstour van een halve dag in een van de mooist gelegen steden van de wereld. Met zijn vele hoogtepunten geeft de rondrit u een goed overzicht van de stad, zodat u makkelijk kunt plannen naar welke plekken u terug wilt gaan om die verder te verkennen. Het operagebouw, de Botanische Tuin, de oude wijk The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, Chinatown, enz. staan vandaag allemaal op het programma. Onderweg vertelt de gids over de cultuur en geschiedenis van de stad.

De rest van de dag kunt u zelf invullen. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Sydney, dan kunnen we u een bezoekje aan het Museum of Sydney aanbevelen – een interessant, interactief museum gebouwd op de ruïnes van de eerste gouverneurswoning van Sydney.

Het Australia Museum is ook een geweldig museum! Het is het op vier na oudste natuurhistorische museum ter wereld, en hier kunt u o.a. meer te weten komen over de inheemse bevolking, hun geschiedenis en hun cultuur.

U kunt er ook voor kiezen een rondleiding te doen (tegen betaling), bijv. door het Opera House – of als u overzicht nodig heeft misschien een bridgeclimb op Sydney Harbour Bridge!

Let erop dat u zelf naar het startpunt van deze stadstour moet gaan; u vindt het adres op uw voucher.

Dag 4: Zelf Sydney verkennen

U kun de dag zelf invullen en de stad verkennen

Ga naar het Opera House en loop verder naar Mrs Macquarie’s Chair en door de Botanische Tuin naar Hyde Park Barracks.

Het complex werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw voor het huisvesten van strafgevangenen. Hyde Park Barracks staat, samen met een aantal andere koloniale gebouwen, op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Vergeet niet om langs Queen Victoria Building te lopen – ooit een groente- en fruitmarkt, tegenwoordig een prachtig (en duur) winkelcentrum.

De oude wijk The Rocks is altijd gezellig. Dit is waar de eerste Europeanen zich vestigden toen ze in 1788 in Australië aankwamen. Heeft u zin om wat kilometers verder te lopen, dan kunt u naar Barangaroo Reserve gaan en genieten van het uitzicht over de haven. Dit gebied is een voormalig industriegebied, dat nu is veranderd in een park, en eruit ziet zoals het was vóór de Europeanen hier kwamen.

Barangaroo is ook vernoemd naar een doortastende inheemse vrouw die niet helemaal deed wat Europeanen hadden verwacht. Ze was een tijdje getrouwd met Bennelong – misschien wel de beroemdste Aboriginal uit de begindagen van Sydney. Het stuk grond waarop het Opera House is gebouwd, heet Bennelong Point, vernoemd naar deze Bennelong.

Een paar van de beste restaurants van de stad zijn te vinden in King Street Wharf, dus u kunt hier misschien heen gaan als de duisternis valt.

Wilt u excursies met een gids maken, bekijk dan ons grote aanbod hieronder. Wij raden u aan om de excursies tegelijk met uw reis te boeken, omdat de plaatsen vaak snel weg zijn.

Dag 5: Zelf Sydney verkennen

Heeft u nog geen bezoekje gebracht aan een paar van de vele stranden van Sydney, kan dit vandaag een ideaal uitstapje zijn. Er zijn er meer dan 100, dus er is genoeg om uit te kiezen!

Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar Manly met de lokale veerboot. Zorg ervoor dat u buiten zit – een mooier uitzicht op Opera House en Sydney Harbour Bridge is nauwelijks te vinden. Manly is een gezellige kleine buitenwijk met maar liefst twee stranden, en als u een duik in de golven wilt nemen, dan zijn hier fijne omkleedruimtes.

Sydney heeft vele uren zon en de inwoners brengen het grootste deel van hun vrije tijd buiten door, dus er zijn vaak goede faciliteiten op de stranden en in de plaatselijke parken.

Vergeet niet om uzelf te verwennen met een lunch in een van de gezellige cafeetjes in Manly.

Bondi strand is ook een bezoekje waard. Hier krijgt u een goed beeld van de bijna iconische strandwachten uit het tv-programma “Bondi Rescue”.

Heeft u zin in een flinke wandeling, dan kunnen we de wandeltocht van Coogee Beach naar Bondi Beach van harte aanbevelen. Het is ongeveer 6 km, maar er zijn zoveel stopplekken en prachtige uitkijkpunten dat het al snel de hele dag neemt. Sluit af met fish & chips op het strand – meer Australisch wordt het niet!

Dag 6: Vlucht van Sydney naar Uluru/Ayers Rock, zonsondergang boven Uluru

Er is transfer van het hotel in Sydney naar de luchthaven, vanwaar u naar het rode hart van Australië vliegt. Vanaf de luchthaven is er een gratis pendelbus (reserveren niet nodig) naar het kleine plaatsje Yulara, het toeristische centrum hier in de Australische outback.

Het plaatsje heeft een camping, een paar hotels, een supermarkt, een kunstgalerie en de mogelijkheid van een hele reeks gratis activiteiten. Meerdere keren per dag is er bijv. een gratis didgeridoo “concert”, en u kunt ook meer te weten komen over de Australische bush en hoe de inheemse bevolking hier al duizenden jaren voedsel en medicijnen vindt in de droge, rode woestijn.

Aan het einde van de dag wacht een van de absolute hoogtepunten: de zonsondergang boven Uluru. Het is gewoon magisch om te zien hoe een van grootste monolieten ter wereld van kleur verandert naarmate de zon steeds verder zakt. Van roestrood verandert de rots in bijna feloranje en staat tenslotte als een gigantische, grijze steen – in the middle of nowhere.

Vergeet niet om omhoog te kijken, naar de hemel. De sterren zijn hier helderder dan op veel andere plaatsen op aarde omdat er bijna geen kunstmatige licht is.

Dag 7: Zonsopgang tour bij Ulura en wandeling in Kata Tjuta

U moet vandaag vroeg op! Gisteren zag u de zon ondergaan bij Uluru – vanochtend gaat u de zon weer begroeten.

Als je daar staat in de vroege ochtend, starend in de duisternis, en de langzaam opkomende zonnestralen plotseling de contouren van Uluru onthullen, begrijp je meteen waarom deze plek heilig is voor de inheemse bevolking, de Anangu-stam.

Vanuit Uluru gaat u verder naar de rotsformaties Kata Tjuta, die ongeveer 50 km naar het westen liggen. Kata Tjuta betekent “veel hoofden”, en van een afstand is duidelijk te zien dat de 36 ronde rotsen op kale koppen lijken die uit het landschap omhoog komen.

Ook het gebied rond Kata Tjuta is heilig voor de inheemse bevolking en zijn er plekken die men als toerist nooit mag bezoeken. Gelukkig zijn er ook veel plekken die wél toegankelijk zijn, en een van de meest populaire wandelingen door de prachtige rotsformaties is de wandeling door Walpa Gorge. Onderweg vertelt de gids meer over de geologie en band van de inheemse bevolking met deze wonderbaarlijke plek.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Misschien heef u zin om nog een excursie te doen (tgen betaling)?

Dag 8: Vlucht van Uluru/Ayers Rock naar Cairns

U vertrekt naar het tropische Queensland. De transferbus terug naar de luchthaven is ook gratis en is aangepast aan de vertrektijden van de vluchten. Vraag bij de receptie van het hotel naar de vertrektijden van de bus.

Het contrast kan vandaag bijna niet groter worden. Van de rode woestijn en een meer dan 300 miljoen jaar oude rots, naar het oudste regenwoud en het grootste koraalrif ter wereld. Australië is het land van bijzondere records!

De rest van de dag kunt u zelf invullen om te wennen aan het tropische klimaat. Cairns is een gezellige stad met veel winkels, restaurants en activiteiten. Maak een wandeling naar de kunstmatige lagune, die midden in de stad is aangelegd. Hier zijn geen krokodillen of kwallen, maar wel een mooi aangelegd zandstrand.

Let op: De vlucht bevat vaak een tussenlanding tussen Uluru/Ayers Rock en Cairns. Tegen een toeslag kun je op bepaalde dagen rechtstreeks naar Cairns vliegen. Vraag je reisadviseur naar de prijzen.

Dag 9-10: Zelf Cairns verkennen

U kunt de dagen zelf invullen om het tropische noordelijke Queensland te verkennen. Hieronder ziet u een selectie van onze excursies. We raden u aan om de gewenste excursies tegelijk met uw reis te boeken, zodat u niet teleurgesteld wordt als u eenmaal in Cairns bent en de excursies geen plaats meer hebben.

Ten noorden van de stad vindt u Daintree Rainforest, dat op de UNESCO-lijst voor behoudenswaardige natuur staat. Men veronderstelt dat het regenwoud meer dan 135 miljoen jaar oud is. Ter vergelijking: de Amazone is naar schatting zo’n 10 miljoen jaar oud…

Een ander hoogtepunt dat u vanuit Cairns kunt bezoeken, is natuurlijk het Great Barrier Reef, dat ook op de UNESCO-lijst van behoudenswaardige natuur staat.

Heeft u misschien zin in een adrenalinekick met een rafting tour, of bezoekt u liever het prachtige landschap ten westen van Cairns, waar u watervallen en koffieplantages vindt. Er zijn heel veel mogelijkheden!

Dag 11: Vertrek uit Cairns

De reis naar de hoogtepunten van Australië loopt ten einde. Het is tijd om de laatste souvenirs te kopen voordat u naar de luchthaven gaat, vanwaar u met tussenlandingen terugvliegt naar Nederland.

Dag 12: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke en avontuurlijke reis.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen in nationale parken in het tropische noorden
4 nachten

Ontdek op deze verlenging naar de deelstaat Northern Territory het prachtige Nationaal park Kakadu, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

U heeft vier overnachtingen in Darwin, dat u misschien kent van de film “Australia”?

De eerste dagtour gaat naar Nationaal park Kakadu, waar u gaat varen op rivieren vol krokodillen en alles hoort over de bijzondere band van de inheemse bevolking met deze plek.

Ook bezoekt u het iets minder bekende maar minstens zo mooie Nationaal park Litchfield, waar u de mogelijkheid heeft om te zwemmen in een aantal prachtige watervallen.

Deze verlenging is vooral geschikt in de periode mei-oktober, omdat het dan het droge seizoen is in het noordelijke deel van Australië. Als u de verlenging in het regenseizoen van november-april wilt laten vallen, moet u vóór het boeken contact opnemen met uw reisadviseur. In die periode vinden excursies naar de nationale parken Kakadu en Lichtfield namelijk maar 1-2 keer per week plaats.

Verlenging met stedentrip Singapore
3 nachten

Verleng uw reis uit met een boeiende stedentrip naar Singapore, en laat u omverblazen door deze ultramoderne metropool.

De kleine eilandstaat is met zijn 721,5 km2 het kleinste land van Zuidoost-Azië en in omvang is het misschien niet groot, maar je kunt er veel beleven.

U kunt zich alvast verheugen op de architectonische Marina Bay Sands, slenteren door de groene oase Gardens by the Bay, winkelen op Orchard Road, een Singapore Slings drinken in het Raffles Hotel en een rondje in het 165 meter hoge reuzenrad, de Singapore Flyer, vanwaar u een fenomenaal uitzicht heeft op de futuristische wolkenkrabbers en de haven.

Wat ook geweldig is aan Singapore is dat het een smeltkroes van culturen is, en mensen leven met respect en begrip voor elkaar, met boeddhistische tempels, moskeeën, kerken en hindoetempels naast elkaar. Die diversiteit zult u vooral zien in de charmante wijken Little India, China Town en de Arabische en Maleisische wijk Kampong Glam. Hier kunt u genieten van de sfeer, de leuke kleurrijke huizen en de geuren van kruiden en jasmijn.

De multiculturele samenleving komt ook tot uitdrukking via de vele verfijnde eetbelevenissen in de stad. Houdt u van authentiek streetfood, dan kunt u een van de bekende hawker-centra bezoeken; houdt u meer van exclusieve Michelin-restaurants, ga dan naar de bijzondere ‘voedselstraat’ Keong Saik Road waar u de beste restaurants van Singapore vindt.

Andere populaire en hippe wijken zijn de kleurrijke Haji Lane in Kampong Glam en het Art Deco gebied van Tiong Bahru. Beide wijken staan bekend om hun gezellige cafés, spannende restaurants, winkels en mooie street art.

Een groot contrast met het bruisende stadsleven is het kleine eiland Sentosa Island, dat mooie zandstranden heeft en een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin, zoals Universal Studios en verschillende pretparken.

Klinkt Singapore aantrekkelijk?

De verlenging omvat een verblijf met 3 overnachtingen in een hotel met ontbijt, vlucht naar Singapore en transfers.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Ontspannen in het tropische noordelijke Queensland
3 nachten

Verleng uw reis met een paar dagen ontspanning in het gezellige dorp Port Douglas, ten noorden van Cairns. Hier zijn goede restaurants, veel mogelijkheden voor shopping en er heerst een ontspannen sfeer.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Oceanië
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Oceanië.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering