ZEKERHEIDSGARANTIE
14 dagen

Hoogtepunten van Vietnam - van noord naar zuid

De klassieke rondreis van noord naar zuid, met het prachtige Hanoi, een minicruise op de Ha Longbaai, het charmante Hoi An, de metropool Ho Chi Minhstad en de vruchtbare Mekongdelta. Verleng de reis met een strandvakantie.

Hoogtepunten van Vietnam - van noord naar zuid
Hoogtepunten van Vietnam - van noord naar zuid
14 dagen
HomeAziëVietnamHoogtepunten van Vietnam - van noord naar zuid

Hoogtepunten van Vietnam - van noord naar zuid

De klassieke rondreis van noord naar zuid, met het prachtige Hanoi, een minicruise op de Ha Longbaai, het charmante Hoi An, de metropool Ho Chi Minhstad en de vruchtbare Mekongdelta. Verleng de reis met een strandvakantie.

HomeAziëVietnamHoogtepunten van Vietnam - van noord naar zuid
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Hanoi en terug van Ho Chi Minhstad
 • Binnenlandse vlucht in Vietnam van Da Nang naar Ho Chi Minhstad
 • 9 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels
 • 1 overnachting op schip Mila Cruise tijdens 4-sterren minicruise
 • 1 overnachting in slaapcoupé met 4 bedden in de trein van Hanoi naar Da Nang
 • Lokale Engelssprekende gids bij transfers en excursies
 • 11 x ontbijt (dag 3-5, 7-13)
 • 2 x lunch (dag 5, 11)
 • 1 x diner (dag 5)
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Alle genoemde transfers en excursies vinden plaats in internationale groepen van 1-14 personen en alleen met de eigen klanten van TourCompass
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Mogelijkheid de reis te verlengen met een strandvakantie

Uitgebreid excursiepakket:

 • Stadsrondleiding in Hanoi incl. bezoek aan de Tempel van de Literatuur, tocht in een ‘cyclo’ – een traditionele fietstaxi – door het oude stadsdeel en bezoek aan het waterpoppentheater
 • Cruise op de Ha Longbaai met overnachting
 • Stadsrondleiding in Ho Chi Minhstad met Het Oude Postkantoor, de Notre Dame, Dong Khoi, het Operagebouw, het Paleis van de Hereniging, het Oorlogsmuseum, De Keizerlijke Pagode en de Ben Thanh markt
 • Dagtocht naar de Mekongdelta incl. boottocht en bezoek aan kleine ambachtelijke ondernemingen
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

DE REIS IN HET KORT

14 dagen lang nemen deskundige lokale Engelssprekende gidsen u mee naar de klassieke bezienswaardigheden in Vietnam. Onderweg is er vrije tijd ingepland, zodat u ook zelf op ontdekkingstocht kunt gaan.

U begint in het rustige noorden, in de mooie hoofdstad Hanoi, waar de contrasten tussen het moderne en het oude stadsdeel u niet zullen ontgaan. U ontdekt het natuurlijke en culturele erfgoed van UNESCO in de Ha Long-baai en in de oude straten van Hoi An. In de bruisende metropool Ho Chi Minhstad staan de glanzende gevels van wolkenkrabbers gewoon naast de prachtige koloniale gebouwen, en u krijgt inzicht in de geschiedenis van de Vietnam-oorlog in het Herenigingspaleis en het Oorlogsmuseum. U merkt duidelijk dat deze stad de economische motor van Vietnam is. In de Mekongdelta ziet u de ‘weelderige voedselkamer’ van Vietnam, met drijvende markten op het water en groene rijstvelden en boomgaarden op het land.

U kunt de reis verlengen met een strandvakantie van een aantal dagen op de heerlijke stranden van Mui Ne of op het eiland Phu Quoc.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • De klassieke reis door Vietnam met de prachtige hoofdstad Hanoi, UNESCO-werelderfgoed sites in Hoi An en de Ha Long-baai, en ook Ho Chi Minhstad en de Mekongdelta
 • U leert Vietnam kennen en ziet de contrasten van noord naar zuid, met het prachtige Hanoi, het charmante Hoi An en het bruisende Ho Chi Minh City
 • Een minicruise in de Ha Long-baai met natuurbelevenissen van wereldklasse tussen de honderden met groen kalksteen rotsen
 • Verleng uw reis met een strandvakantie in het rustige Mui Ne of op het exotische eiland Phu Quoc

Onze reizen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten (internationaal & binnenlands)
 • Alle overnachtingen
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Dag en nacht bemande telefoon – wij zijn er voor u de gehele reis
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf de gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Na aankomst in Hanoi gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal staat de gids te wachten met een TourCompass-bordje en u wordt vervolgens naar het hotel begeleid, waar u 3 overnachtingen heeft. Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt een wandeling door de smalle, hectische straatjes van de exotische, oude wijken maken en u onderweg laten fascineren door de bezienswaardigheden en de vele voor u onbekende geluiden van de stad. Het meer van Hoan Kiem ligt vlakbij, een wandeling eromheen duurt ongeveer een half uur en is verkoelend door de schaduw van de vele grote bomen.

Dag 3: Sightseeing in Hanoi

Vandaag gaat u een halve dag op een fascinerende sightseeing langs de grootste bezienswaardigheden van Hanoi.

De sightseeing begint bij de Tempel van de Literatuur, in de 12e eeuw door Chinese leerlingen van Confucius gebouwd. Deze 1000-jarige tempel is een van de weinige overgebleven gebouwen met een traditioneel Vietnamese architectuur.

Hierna gaat u naar de Ngoc Son-tempel, die op een klein eiland in het mooie meer van Hoan Kiem ligt. U bereikt de tempel via de Huc-brug. De naam van deze brug betekent letterlijk ‘de plaats die door de stralen van de ochtendzon wordt geraakt’. U krijgt de legende over de keizer, het magische zwaard en de reuzenschildpad te horen en hoort ook hoe het meer aan zijn naam is gekomen.

Daarna wordt u in een traditionele fietstaxi – een cyclo – door een aantal van de 36 charmante straten van het oude stadsdeel gereden. Hier komen de inwoners van Hanoi voor het kopen van allerlei dingen, van noedels tot Boeddhabeelden. De 36 straten van het oude stadsdeel zijn genoemd naar de producten die in de betreffende straat werden verkocht. De Bamboestraat en de Blikstraat doen hun naam nog steeds eer aan.

De sightseeing van vandaag wordt afgerond met een traditioneel waterpoppentheater.

Dag 4: Hanoi

De dag is vrij om Hanoi op eigen gelegenheid te verkennen of een van onze extra excursies te kiezen.

Er is genoeg te doen in deze bruisende hoofdstad. U kunt makkelijk uren doorbrengen in de charmante oude wijk rondom het Hoan Kiem-meer. Hier vindt u oude koloniale gebouwen, een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants, cafés en kunstgalerieën.

Dag 5: Hanoi – minicruise in de Ha Longbaai

Vanaf Hanoi gaat de reis via de weelderige delta van de Rode rivier naar de Ha Longbaai.

De Ha Longbaai is een van de bijzonderste natuurgebieden van Vietnam. In de baai steken honderden groene kalkstenen rotsen bijna loodrecht boven de zee uit. Het water varieert van kleur, soms diep blauw, andere keren jadegroen. Meerdere eilanden in de baai hebben grote grotten. Op het grote eiland Cat Ba liggen meerdere dorpen en op een aantal kleinere eilanden liggen vissersdorpjes. Voor toeristen is de Ha Longbaai een wonderschoon natuurgebied van wereldklasse. Voor Vietnamezen is deze baai ook verbonden met legendes over draken en drama. De Ha Longbaai is ongeveer 1.500 km² groot en werd in 1994 op de UNESCO-werelderfgoedlijst opgenomen.

U gaat een minicruise in de Ha Longbaai maken. Terwijl het schip koers zet naar de afgelegen eilanden in de baai kunt u het prachtige beeld van de zee en de fascinerende rotsen op u laten inwerken. U kunt er ook voor kiezen even helemaal te ontspannen en gewoon van het moment en het uitzicht op de eilanden en de drijvende vissersdorpen te genieten. Een duik nemen in het turquoise water is natuurlijk ook mogelijk. Er wordt een stop gemaakt bij Sung Sot, een van de grootste en mooiste grotten van de baai. ‘s Avonds kunt u kijken naar/meedoen aan een demonstratie van de Vietnamese keuken of u kunt op verse inktvissen gaan vissen. Sluit de dag af op het zonnedek met uitzicht op de prachtige kleuren van de zonsondergang.

NB: De Vietnamese autoriteiten behouden zich het recht voor om bij stormachtig weer de Ha Longbaai vanwege veiligheidsredenen voor scheepsverkeer te sluiten. Dit gebeurt enkele keren per jaar. In dat geval wordt de minicruise vervangen door een hotelverblijf en een excursie in Hanoi.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 6: Ha Longbaai – Hanoi – nachttrein naar Da Nang

Begin de dag met een verfrissende duik in het heldere, warme water van de Ha Longbaai. Of misschien wilt u gewoon genieten van de zonsopgang vanaf het prachtige zonnedek van de boot. U kunt ook meedoen aan de ochtendgymnastiek (vaak tai chi) op het dek. Het ontbijt wordt geserveerd terwijl het schip langzaam naar de haven terugkeert. Onderweg wordt, afhankelijk van het seizoen, een bezoek gebracht aan het eiland Ti Top (in de zomer), waar u kunt zwemmen of wandelen, of aan een parelkwekerij (in de winter). Aan land gekomen, wordt u per auto naar Hanoi teruggereden. Hier heeft u een aantal uren voor uzelf voordat u naar de trein wordt gebracht, die u naar Da Nang brengt.

De nachttrein vertrekt uit Hanoi om 19.00 uur en komt de volgende dag om 11.00 uur aan in Da Nang.

Tegen een toeslag kunt u ook van Hanoi naar Da Nang vliegen in plaats van met de nachttrein. Deze mogelijkheid is inclusief een extra overnachting in Hoi An.

Dag 7: Da Nang – Hoi An

Wanneer de trein langs de kust rijdt, kunt bij het ontwaken van een schitterend uitzicht genieten. U ziet groene bergen en de prachtige blauwe zee.

U komt in de loop van de ochtend in Da Nang aan, waar u wordt u opgewacht door een gids die u naar het hotel in Hoi An brengt. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Verken de stad op eigen houtje of kies tegen een meerprijs één van de optionele excursies.

Hoi An is een enorme belevenis. We kunnen ons niet voorstellen dat u niet verliefd op deze stad wordt. Hoi An is vooral bekend om zijn charmante architectuur, indrukwekkende zijdeproductie, fantastische kleermakers en zijn oude stadsdeel, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen.

De rivier de Thu Bon stroomt dwars door het oude stadsdeel. Dit stadsdeel is een uitstekend voorbeeld van een haven die al sinds de hoogtijdagen van de Europese en Oost-Aziatische handelscompagnieën, in de 16e tot en met de 18e eeuw, een actieve en internationale haven is.

Vlak bij de rivier vindt u een labyrint van gezellige en charmante straatjes. Overal kunt u zien hoe de vroegere koloniale machten elk hun sporen in dit stadsdeel hebben achtergelaten. Het straatbeeld wordt bepaald door kleurrijke lampionnen, Japanse huizen, Chinese tempels en Franse, gele koopmanshuizen. U vint hier een overvloed aan winkeltjes, straatkeukens, cafés en restaurants. Tijdens het wandelen kunt u gebruikmaken van de gratis wifi van dit stadsdeel.

Het feit dat het oude stadsdeel van Hoi An op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen, heeft er uiteraard voor gezorgd dat hier veel toeristen komen. De levendigheid in de straten heeft echter de heerlijke rust, authenticiteit en charme van het stadsdeel niet aangetast. Het stadsdeel is niet toegankelijk voor auto’s, scooters en motoren, wat natuurlijk ook aan de rust bijdraagt.

U verblijft 3 nachten in dit prachtige juweeltje. U heeft dus voldoende tijd om de verschillende stadsdelen te verkennen.

Dag 8-9: Hoi An

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld van het strand en de zee genieten. In de gezellige binnenstad en de oude haven is ook volop te beleven.

Dag 10: Hoi An – Ho Chi Minhstad met rondleiding

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Da Nang gebracht, vanwaar u naar Ho Chi Minhstad vliegt, de grootste stad van Vietnam.

Het is nogal een overgang: van het rustige Hoi An naar deze hectische miljoenenstad, met ongeveer 10 miljoen inwoners en net zoveel scooters en motoren. Gelukkig wordt u beloond met een ongelooflijk spannende en moderne stad. Dat kun je bijv. zien aan de gebouwen in de stad, die goede mix vormen van nieuw en oud. Er staan moderne glazen wolkenkrabbers, maar ook goed bewaard gebleven koloniale gebouwen.

Bij aankomst in de luchthaven van Ho Chi Minhstad wordt u opgewacht door een gids en u gaat richting stad, waar u tijd heeft voor een lunchpauze. Hierna begint de rondleiding en de eerste stop is het Oude Postkantoor, dat door de wereldberoemde Franse architect Gustav Eiffel is ontworpen.

Tegen over het postkantoor ligt de iconische Basiliek van Notre-Dame, die tussen 1863 en 1880 is gebouwd. Wanneer u voor deze kerk staat, heeft u een grijs gebouw achter u. Sommigen herkennen wellicht het gebouw “Pittmann Apartments” aan de 22 Gia Long Street van de foto die op 29 april 1974 door de Nederlandse fotograaf Hubert van Es naar aanleiding van de val van Saigon werd gemaakt. Velen dachten dat het de Amerikaanse ambassade was, maar feitelijk waren de United States Agency for International Development en CIA-officier Conrad LaGueux in het gebouw gehuisvest. De foto laat een helikopter zien die op het dak van het gebouw landt om medewerkers van de Amerikaanse regering uit voorzorg te evacueren, omdat Noord-Vietnamese strijdkrachten Saigon zijn binnengevallen.

Vervolgens wandelt u door de winkelstraat Dong Khoi, die een prominente plaats innam in de roman van Graham Greene ”De stille Amerikaan”, naar de Saigon-rivier. Later komt u langs het mooie gebouw de Opera van Saigon, gebouwd in 1901. De excursie gaat verder naar het Herenigingspaleis, waar de Vietnamoorlog – of de Amerikaanse oorlog, zoals de Vietnamezen deze oorlog noemen – op 30 april 1975 eindigde, toen een Vietnamese tank de poort door reed om de oorlog te beëindigen. De oorlog kostte aan 58.000 Amerikanen en 3 miljoen Vietnamezen het leven. Vervolgens bezoekt u het Oorlogsmuseum, dat meerdere verdiepingen telt. U heeft tijd om zelf door het museum te wandelen en de heftige foto’s van de oorlog te bekijken – een zeer aangrijpende ervaring!

Vervolgens brengt u een bezoekje aan een van de oases in de drukke stad: De sfeervolle Keizerlijke Jaden pagode met een kleine vijver vol met kleine schildpadden. Hier komen plaatselijke inwoners samen om te bidden en kaarsjes en wierookstokjes aan te steken. U sluit de excursie af bij de overdekte Ben Thanh-markt, de grootste en meest authentieke markt van de stad, waar u alles kunt vinden, van fruit en groenten tot kleding, elektronica, souvenirs en eetstalletjes. Vervolgens wordt u teruggebracht naar het hotel voor het inchecken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het hotel ligt in district 1, dat nog steeds Saigon wordt genoemd en als de binnenstad wordt beschouwd, terwijl district 2-11 Ho Chi Minhstad wordt genoemd.

Dag 11: Hele dagexcursie naar de Mekongdelta

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de Mekong gereden, ten zuiden van Ho Chi Minhstad. De Mekong rivier is 4.500 km lang en loopt vanaf de plaats waar hij ontspringt tot aan de delta bij de kust ten zuiden van Ho Chi Minhstad door maar liefst zes landen. De delta staat bekend als de ‘voedselkamer van Vietnam’ en is, zoals de bijnaam al doet vermoeden, een zeer vruchtbaar gebied. De delta beslaat een gebied van bijna 40.000 km², maar hoe veel water er is, hangt af van de hoeveelheid regen en van het seizoen.

Als u nog niet ver van Ho Chi Minhstad bent, begint u al de prachtige, groene rijstvelden te zien. Door het klimaat op deze breedtegraad kunnen de boeren drie keer per jaar planten en oogsten.

Bij aankomst in het kleine, charmante plaatsje Cai Be, gaat u aan boord van een boot die u rondvaart over de weelderige Mekongdelta. Hier ziet u de plaatselijke inwoners met hun boten vol watermeloenen, kokosnoten en ananassen, of ze zitten geduldig te wachten tot ze nog een vis aan de haak slaan. Het gebied stond vroeger bekend om zijn drijvende markten, maar tegenwoordig worden de goederen aan wal verkocht.

U bezoekt vervolgens een familie die verschillende producten van waterhyacinten maakt en verkoopt. U gaat ook langs een fabriekje aan huis dat “pop rice” produceert, een lokale specialiteit in de Mekongdelta.

U stapt nu aan boord van een sampan, een traditionele boot, en vaart door het labyrint van smalle kanalen in de prachtige delta. Hierna kunt u genieten van een late lunch in een mooie oude eetgelegenheid. Hier krijgt u ook een demonstratie in het maken van banh xeo, traditionele Vietnamese koekjes.

Vervolgens vaart u terug naar Cai Be, vanwaar u wordt teruggebracht naar Ho Chi Minhstad.

Dag 12: Ho Chi Minhstad

De dag is ter vrije besteding en u kunt zelf de stad verkennen, op de vele markten snuffelen of een hapje bij de vele heerlijke straatkeukens nemen.

Dag 13: Ho Chi Minhstad – Vertrek uit Vietnam

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. U vliegt van Ho Chi Minhstad naar Nederland met tussenlandingen onderweg. Als u de reis wilt verlengen met een strandvakantie of bezoek aan Cambodja, vliegt u verder naar de gekozen bestemming.

Dag 14: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Mui Ne
3 nachten

Mui Ne is oorspronkelijk een klein vissersdorp, dat is uitgegroeid tot een gezellige en mooie badplaats. Het strand is hier goudkleurig met fijn zand en de zee is heerlijk warm. Langs het strand vindt u kleine lokale eetgelegenheden die smakelijke Vietnamese gerechten serveren.

Mui Ne is ook beroemd om zijn enorme rode en witte zandduinen. Hier kunt u zien hoe de constante zeewind het rode en lichtgele zand tot prachtige Sahara-formaties vormt.

In het zuidelijke deel van Mui Ne, op weg naar Phan Thiet, staan de Po Shanu Cham-torens, gebouwd door de Cham in de 9e eeuw. Naast de torens staat een mooie Chinese tempel. Zowel de torens als de tempel staan op een heuveltop met een prachtig uitzicht over Phan Thiet en de baai.

‘s Avonds kunt u langs de strandweg wandelen, die ongeveer 10 km lang is. Hier liggen gezellige koffiebarretjes, restaurants en winkels.

U kunt ook naar Phan Thiet zelf gaan, waar u de beroemde vissaus van deze stad kunt kopen, die in heel Vietnam bekend is.

De verlenging omvat een strandverblijf van 3 nachten in een hotel met ontbijt en transfers tussen Ho Chi Minhstad en Phan Thiet.

Verlenging met strandvakantie op het eiland Phu Quoc
3 nachten

Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam (zo groot als de Noordoostpolder) en ligt iets ten westen van Vietnam, omringd door het warme water van de baai van Siam. Het eiland heeft prachtige goudkleurige stranden met palmbomen en in het midden van het eiland liggen dichte, groene bossen. Het zeewater is kristalhelder en u kunt hier heerlijk zwemmen in rustig water. Bij de An Thoi-eilanden vindt u goede duik- en snorkelplekken langs prachtige koraalriffen. De beste periode om het eiland te bezoeken is van november tot april.

De verlenging omvat een strandverblijf van 3 nachten in een hotel met ontbijt, vlucht naar Phu Quoc en transfers tussen de luchthaven en het hotel op Phu Quoc.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Uniek voordeel bij groepen vanaf 6 personen – vraag vandaag nog informatie aan.
De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom onze gasten voor ons kiezen

Jouw tijd is kostbaar. Onze toegewijde reisspecialisten bieden een persoonlijke service om jouw comfort en veiligheid tijdens je reis te garanderen. Vanaf het moment dat je boekt, tot het moment dat je weer thuiskomt, zijn wij er om voor elk detail zorg te dragen.

We bieden een breed scala aan bestemmingen, elk met zijn eigen unieke verhaal, gevormd door de lokale culturen, fascinerende wilde dieren en natuurlijke schoonheid.

Onze rondreizen zijn ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek en ervaringen uit de eerste hand van onze reisspecialisten en experts. Elke tour is gemaakt om het beste te laten zien, wat elke reisbestemming te bieden heeft.

Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wij zijn lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds. Daarnaast zijn wij lid van de Deense ‘Rejsegarantifonden’: dit is de Deense equivalent van de Nederlandse ‘SGR’. Dit betekent dat u als reiziger bij TourCompass.nl onder de geldende Nederlandse garantieregeling valt.