ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWaarheen op vakantie in oktober 2024?

Waarheen op vakantie in oktober 2024?

28-1-2024
Alle posts bekijken

Bent u van plan om een reis te maken in oktober 2024?

Het is niet eenvoudig om een droomreis te plannen, of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een beetje van allebei.

Wij hebben 7 bestemmingen op een rijtje gezet die in de kille Nederlandse najaarsmaanden geweldig zijn.

Van welke reisbestemming droomt u?

Bekijk ook waar u heen kunt in november en december.

1. Australië – Geniet Down Under van de voorjaarszon

Bloemen bloeien op Bondi Beach in Sydney, Australië

Oktober betekent in Australië het begin van het voorjaar, met veel zonnige dagen en een natuur die overal tot leven komt.

Van het iconische operahuis in Sydney, de Great Ocean Road bij Melbourne tot aan Brisbane verder omhoog langs de kust. In Australië is heel veel te beleven, en oktober biedt de perfecte mix van avontuur en ontspanning.

Bekijk hier al onze reizen naar Australië:

2. Zuid-Afrika – Spectaculaire safari in het Kruger National Park

Twee olifanten staan bij een waterpoel in het droge seizoen in het Kruger National Park

De jaargetijden in Zuid-Afrika zijn tegenovergesteld aan die van ons, en in oktober is het daar voorjaar.

Het grote hoogtepunt van het land, het Kruger National Park, is droog na een lange periode zonder regen – maar dit is gunstig voor u, omdat dieren de neiging hebben om zich te verzamelen daar waar water is. Combineer uw safari-avontuur met een reis naar Kaapstad, waar het weer aangenaam is en het landschap bedekt is met wilde bloemen, of combineer uw safari met de paradijselijke stranden van Mauritius, voor de ultieme ontspanning.

Bekijk hier onze reizen naar Zuid-Afrika

3. China – Beleef de herfstkleuren in Beijing

Herfstkleuren bij de Grote Muur in Beijing

In oktober is China gehuld in herfstkleuren.

Bezoek de historische bezienswaardigheden van Beijing, zoals bijv. de Verboden Stad en de Chinese Muur, bij aangenaam weer en milde temperaturen. Proef de authentieke Chinese keuken en ontdek waarom deze in de hele wereld zo populair is. Oktober is een prachtige maand om het “Rijk van het Midden” te bezoeken.

Bekijk hier al onze reizen naar China:

4. Japan – Koyo, de herfstvariant van de kersenbloesem

Herfstkleuren bij een tempel in Kyoto, Japan

Waar het voorjaar beroemd is vanwege Sakura, de roze kersenbloesem, brengt oktober in Japan zijn eigen magische verandering mee.

De herfstbladeren schilderen het landschap rood, geel en bruin – een fenomeen dat bekend staat als Koyo. Verken de drukke straten van Tokyo, bezoek de historische tempels van Kyoto en laat u verleiden door de traditionele Japanse keuken.

Bekijk hier al onze reizen naar Japan:

5. Botswana – Magische safari in de Delta

Vrouw varend in een boot in de Okavango Delta in Botswana

Wilt u een unieke safari beleven, ga dan in oktober naar Botswana.

In oktober eindigt het droge seizoen en paradoxaal genoeg is het juist in het droge seizoen dat er het meeste water staat in de Okavangodelta, en de dieren zich hier verzamelen om te drinken. Ontdek de prachtige vogels op een bootsafari en bekijk de spectaculaire natuur die hier te zien is. In oktober heeft u de kans om de ongetemde wildernis van Botswana, die dan op zijn best is, te ontdekken.

Bekijk hier al onze reizen naar Botswana:

6. Singapore – De stadstaat die het hele jaar door indruk maakt

Kleurrijk Little India in Singapore

Dynamisch Singapore is een smeltkroes van culturen, met veel groene gebieden in een verder hypermoderne stad.

In oktober is het weer aangenaam en dus ideaal om de charmante wijken van Singapore te ontdekken, zoals bijv. Chinatown, Little India en Kampong Glam, en andere iconische bezienswaardigheden zoals Gardens by the Bay. Laat u onderdompelen in de multiculturele scene van Singapore, probeer de lokale delicatessen en geniet van de bruisende sfeer die Singapore het hele jaar door tot een echt juweeltje maakt.

Bekijk hier onze reizen naar Singapore

7. Kenia – De grote finale van de Great Migration

Gnoes springen over de Mara rivier in Kenia

In oktober heeft u zo’n beetje de laatste kans in het jaar om de beroemde Great Migration bij de Mara-rivier te zien, op de grens van Kenia en Tanzania. Dit unieke natuurverschijnsel is een must als u in deze periode in Kenia bent.

In oktober eindigt de droge tijd en dit betekent dat de natuur droog is, maar ook dat de dieren zich verzamelen rond de waterpoelen, waardoor het makkelijk is om de prachtige wilde dieren te spotten.

Combineer uw safari in Kenia eventueel met het prachtige Zanzibar, uitstekend geschikt voor een strandvakantie in oktober. U kunt zich alvast verheugen op de prachtige stranden van Zanzibar met het witte zand en het helderste, turquoise water.

Bekijk hier al onze reizen naar Kenia:

Van de historische bezienswaardigheden in China tot de onvergetelijke wilde dieren in Kenia. Welke van onze vele bestemmingen u ook kiest, wij durven te beloven dat u unieke reiservaringen zult opdoen, die u uw hele leven zult koesteren.