ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Vietnam: drie parels

Reisverslag uit Vietnam: drie parels

8-11-2023
Alle posts bekijken

In maart 2023 reisde Charlotte, onze Customer Relations Specialist, van het noorden van Vietnam naar het zuiden. Ze sloot de reis af met een strandvakantie op het eiland Phu Quoc.

Lees hieronder wat ze heeft meegemaakt.

De Ha Long-baai

De Ha Long-baai was voor mij een hoogtepunt van de reis.

De kalksteenrotsen die uit het water steken zijn een waar natuurspektakel. Deze maakten de overnachting op de Pelican Cruise in het midden van de baai nog onvergetelijker. Er zijn zelfs verschillende momenten waarop de rotsen van heel dichtbij te zien zijn: tijdens tai chi op het zonnedek, korte wandelingen, een bezoek aan een grot of een kajaktocht door de baai.

Voordat we bij de Ha Long-baai en ons drijvende hotel aankwamen, maakten we een stop bij een oesterkwekerij. Louisa en ik hadden de dag ervoor al geconstateerd dat Hai echt een geweldige gids is en dat werd vandaag weer bevestigd. Terwijl hij over de oesterkwekerij en de werknemers vertelde, sloten steeds meer mensen zich bij onze groep aan om naar Hai te luisteren. Opeens stond er een hele groep mensen om de gids heen, die rustig doorging met vertellen, maar wel met een schalkse glimlach om de lippen.

Het verblijf op de Pelican Cruise was ook een mooie gelegenheid om de andere leden van het reisgezelschap te leren kennen.

Er waren ongeveer 25 gasten aan boord en we waren al snel in gesprek met mensen van over de hele wereld. Zo maakte ik een kanotocht met iemand uit Argentinië en we praatten over van alles en nog wat.

De Mekongdelta

Op dag acht van onze studiereis brachten we met onze gids Lam een bezoek aan het gebied rond de Mekongdelta.

Dat was een hele interessante dag waarop we allerlei indrukken van het lokale leven buiten de miljoenenstad Saigon opdeden. We zagen hoe producten werden gemaakt, zoals rijstpapier, kokossnoep en andere rijstsnacks. Deze kon je ter plekke proeven en kopen.

We voeren met een sampan over een kleinere aftakking van de rivier en leerden de omgeving beter kennen. Daarna gingen we lunchen, waarbij we zelf iets mochten koken. Hoewel onze creatie er niet zo geweldig uitzag als de bedoeling was, smaakte deze nog steeds heerlijk. Onze gids Lam was altijd aan onze zijde om ons dingen uit te leggen.

Als dessert hadden we fruit en ze vulde ons kommetje zelfs aan met iets dat ze zelf had geplukt: een roze vrucht waarvan de vorm en textuur aan een appel deden denken.

Phu Quoc

Het laatste deel van onze reis brachten we door op het eiland Phu Quoc.

We overnachtten in het Green Bay Resort, een paradijselijke plek. Ik kwam er niets tekort en er was van alles te doen, zoals kanoën, suppen, zwemmen, een bezoek aan de spa of fitnessruimte of lekker eten in een van de twee restaurants. Of gewoon ontspannen op het strand met een goed boek.

Het resort zet zich ook in voor duurzaamheid. Zo zag ik bijvoorbeeld dat verpakkingen voor allerlei andere doeleinden werden hergebruikt. Zowel bij het ontbijtbuffet als voor de shampoo in de badkamer van de bungalow. Daarnaast heeft het resort een eigen kruiden- en groentetuin die direct naast een van de twee restaurants ligt. Met wat geluk kunt u zien hoe verse munt wordt geplukt voor de verfrissende meloensap.

Met vriendelijke groet

Charlotte

TourCompass – Van toerist naar reiziger

Bekijk hier al onze reizen naar Vietnam: