ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe mooiste nationale parken in de wereld

De mooiste nationale parken in de wereld

10-1-2024
Alle posts bekijken

Nationale parken zijn opgericht om de meest diverse ecosystemen, de meest magische landschappen en bijzonderste dieren te beschermen.

Of u nu dicht bij de wilde dieren in Tanzania wilt komen, of Indonesië wilt verkennen op zoek naar de zeldzame Komodovaraan, het avontuur wacht op u.

Lees meer over 15 prachtige nationale parken die u op onze bestemmingen kunt bezoeken.

1) Serengeti Nationaal Park, Tanzania

Jachtluipaard op de savanne in het Serengeti National Park, Tanzania

Het Serengeti National Park in Tanzania is een bestemming die u niet mag missen!

Het park biedt een adembenemend landschap, een grote diversiteit aan wilde dieren en een bijzondere dierentrek die elk jaar plaatsvindt. Stel u voor dat u getuige bent van miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen die over de eindeloze vlaktes galopperen, terwijl leeuwen en andere roofdieren op jacht zijn.

In het Serengeti National Park leven ook een aantal van de meest bedreigde soorten, zoals de zwarte neushoorn en de cheeta. Of u nu een safari liefhebber bent of het park voor de eerste keer bezoekt, het Serengeti National Park zorgt voor een onvergetelijke ervaring die u altijd bij zal blijven.

Bekijk onze reizen met safari in de Serengeti.

2) Uluru- Kata Tjuta National Park, Australië

Zonsondergang bij Kata Tjuta in Australië

Het Uluru-Kata Tjuta National Park, vroeger bekend als Ayers Rock-Mount Olga National Park, is een van de meest iconische nationale parken van Australië en belangrijk cultureel erfgoed. Het ligt in het centrale Australië in Northern Territory en is beroemd om zijn indrukwekkende rode rotsformatie, bekend als Uluru (vroeger Ayers Rock), en het nabijgelegen Kata Tjuta (vroeger The Olgas).

Uluru is een massieve zandstenen rots die oprijst uit het omringende woestijnlandschap. De rots staat bekend om zijn dieprode kleur, die verandert bij verschillend licht in de loop van de dag en bij zonsondergang. Uluru heeft grote culturele betekenis voor de inheemse Anangu en vormt een belangrijk onderdeel van hun droomtijd-verhalen en spiritualiteit.

Het nationale park biedt een scala aan wandelpaden zodat bezoekers zowel Uluru als Kata Tjuta kunnen verkennen. Er zijn ook rondleidingen die inzicht geven in de cultuur en geologie van het gebied.

Vanwege de afgelegen locatie en lage lichtvervuiling is het nationale park een uitstekende plek om naar sterren te kijken; een mooie natuurbelevenis in het park.

U kunt bijvoorbeeld Uluru bezoeken op deze reis.

3) Fuji Hakone Izu National Park, Japan

Uitzicht op Mount Fuji bij Shojiko

Het Fuji-Hakone-Izu National Park is een spectaculair gelegen nationaal park in het zuidelijke deel van Honshu, het grootste eiland van Japan. Dit nationale park staat bekend om zijn bijzondere en gevarieerde natuur, met majestueuze bergen en vulkanen en prachtige meren, warmwaterbronnen en kustgebieden.

Het meest iconische symbool van het nationale park is natuurlijk de Mount Fuji, de hoogste berg van Japan. De symmetrische kegelvorm is een symbool voor het land en een populair motief in de Japanse kunst en cultuur.

Het nationale park heeft diepe culturele betekenis in Japan en heeft eeuwenlang kunstenaars, dichters en schrijvers geïnspireerd. De prachtige natuur en het indrukwekkende landschap vormen het decor voor ontelbare kunstwerken en literaire werken.

Kies het Fuji Hakone Izu National Park erbij op meerdere van onze reizen naar Japan.

4) Okavangodelta, Botswana

Antilopen in de Okavango Delta

De Okavangodelta in Botswana is een van de meest unieke en fascinerende natuurwonderen. Het is geen nationaal park, maar als grootste binnenlandse delta ter wereld mag het niet op deze lijst ontbreken. De Okavangodelta staat bekend om zijn bijzondere biodiversiteit, de fantastische wilde dieren, het weelderige landschap en het unieke ecosysteem.

De Okavangodelta ligt in de droge Kalahari-woestijn, maar elk jaar wordt de delta overstroomd door water dat uit de bergen van Angola helemaal naar de Okavango-rivier stroomt, waarna dit water ongeveer 6 maanden later in het niets uitstroomt en de Okavangodelta vormt. De rivier stroomt de delta binnen en creëert een complex netwerk van kanalen, rivieren, meren en eilanden. Dit unieke waterlandschap trekt een rijke diversiteit aan dieren aan en is een spectaculaire natuurattractie.

De Okavangodelta is een paradijs voor vogelliefhebbers. In dit gebied leven meer dan 500 soorten vogels, waaronder visarenden, Afrikaanse visarenden, aalscholvers, pelikanen, neushoornvogels en nog veel meer.

Bezoek de Okavangodelta op deze reis.

5) Khao Sok National Park, Thailand

Kalksteenbergen bij Cheow Lan Lake in Khao Sok National Park

Het Khao Sok National park is een prachtig natuurparadijs gelegen in de provincie Surat Thani in Zuid-Thailand. Het park staat bekend om zijn bijzondere biodiversiteit, spectaculaire kalksteenrotsen, weelderige regenwouden en prachtige meren. Het is een van de oudste en meest bijzondere natuurgebieden van Thailand.

In het park staan indrukwekkende kalkstenen bergen die zorgen voor een majestueus decor. Deze rotsformaties, soms bedekt met dichte begroeiing, bieden een adembenemende en schilderachtige achtergrond voor excursies in dit gebied.

Midden in het park ligt het Cheow Lan-meer, ook bekend als het Ratchaprapha-meer. Dit prachtige meer wordt omgeven door torenhoge kalksteenrotsen en is een populaire bestemming voor boottochtjes en kajaktochtjes en u kunt hier heerlijk zwemmen. Bezoekers kunnen schilderachtige boottochten maken om het meer en de verborgen baaien te bekijken.

Bezoek Khao Sok National Park op deze reis.

6) Kakadu National Park, Australië

Boottocht op de Yellow Waters in Kakadu National Park, Australië

Het Kakadu National Park is een werkelijk prachtige en cultureel rijke bestemming, gelegen in het noorden van Australië, in een gebied dat bekend staat als Top End in Northern Territory. Het park is niet alleen het grootste nationale park van Australië, maar staat ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Deze lijst eert zowel de natuurlijke schoonheid als het culturele erfgoed van de inheemse bevolking in dit gebied .

Het Kakadu National Park heeft een indrukwekkende diversiteit aan planten en dieren. In dit park leven meer dan 280 soorten vogels, een groot aantal verschillende reptielen, zoals de zoutwaterkrokodil, en veel zoogdieren, van kangoeroes en wallaby’s tot de zeldzame en bedreigde gouldamadine.

Het park staat bekend om zijn prachtige watervallen, rivieren en moerasgebieden, waaronder Yellow Water Billabong. In deze gebieden leven bijzondere wilde dieren en u kunt als bezoeker ook boottochten maken, waarbij u krokodillen, vogels en andere dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien.

U kunt o.a. uw reis verlengen met het Kakadu National Park op deze reis.

7) Kep National Park, Cambodja

Uitzicht op Kep National Park in Cambodja

Het Kep National Park, gelegen in de charmante kustplaats Kep in Cambodja, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers.

Dit nationale park staat bekend om zijn tropische bossen en fascinerende diersoorten. Paden doorkruisen het park en voeren u door schaduwrijke gebieden en langs zonovergoten rotsen, en dit maakt een wandeltocht heel gevarieerd en interessant.

Een van de hoogtepunten die Kep National Park uniek maken, is “Sunset Rock,” waar bezoekers kunnen genieten van een prachtige zonsondergang boven de baai. In het Kep National Park leven ook bijzonder veel vogels en vlinders. Voor natuurliefhebbers is het park een waar paradijs met uitstekende mogelijkheden om zeldzame vogelsoorten te zien en de grote variatie in planten en dieren van dichtbij te bekijken.

Of u nu van wandelen en van vogels kijken houdt of gewoon van de rust van de natuur wilt genieten, het Kep National Park in Cambodja is een must. Het Kep National Park is zonder twijfel een van de verborgen natuurschatten van Cambodja, wachtend om ontdekt te worden.

U kunt o.a. verlengen met een strandvakantie in Kep op deze reis.

8) Kruger National Park, Zuid-Afrika

Leeuwenwelpjes in het Kruger National Park

Een van de meest interessante safaribestemmingen is het Kruger National Park. Het is niet alleen het oudste en grootste nationale park van Zuid-Afrika, hier beleeft u gegarandeerd een safari van wereldklasse. Spot de Big Five van Afrika, maar ook wrattenzwijnen, nijlpaarden, hyena’s, waterbokken, zebra’s, buffels en nog veel meer.

De natuur in Kruger is adembenemend en het landschap is zeer gevarieerd, waardoor veel verschillende soorten dieren hier goed gedijen.

U kunt hier palmbomen zien, cactussen, paraplubomen en de eigenaardige, sprookjesachtige baobabbomen, die wel 1000 jaar oud kunnen worden. Naast prachtige planten zijn er ook veel rivieren en waterpoelen, waar veel dieren elke dag naartoe komen om te drinken.

Bekijk al onze reizen met safari in het Krugerpark.

9) Masai Mara National Reserve, Kenia

Gnoes die springen voor hun leven bij de Mara rivier in Masai Mara

Het Masai Mara National Reserve, gelegen in het zuidwesten van Kenia, is geen nationaal park, maar wel een van de meest iconische en meest diervriendelijke natuurgebieden van Afrika. Het reservaat staat bekend om de bijzondere biodiversiteit, met vooral veel dieren, waaronder “The Big Five” (olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn), en ook om de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en andere dieren.

In Masai Mara leven veel verschillende soorten dieren en het is een van de beste plekken in Afrika voor het observeren van dieren. Naast The Big Five kunnen bezoekers cheeta’s, hyena’s, giraffen, nijlpaarden, krokodillen en veel soorten vogels zien. Het reservaat heeft een bijzonder grote populatie leeuwen, en het is niet ongewoon om ze te zien jagen of ze te zien luieren onder de bomen.

Een populaire manier om Masai Mara te bekijken is met een luchtballonsafari. Het is een onvergetelijke ervaring om bij zonsopgang boven de savanne te zweven en de dieren wakker te zien worden.

U kunt bijvoorbeeld het Masai Mara National Reserve bezoeken op deze reis.

10) Komodo National Park, Indonesië

Komodovaraan op de Komodo-eilanden in Indonesië

Het Komodo National Park is een van de meest fascinerende en unieke natuurgebieden van Indonesië. Het is gelegen in het oostelijke deel van Indonesië rond de kleine eilanden Komodo, Rinca en Padar. Het park staat vooral bekend om de unieke dieren, waaronder de Komodovaraan, die alleen op deze eilanden voorkomt.

De Komodovaraan is een reptiel die bekend staat om zijn indrukwekkende omvang. Het is de grootste levende reptielensoort ter wereld. Deze varaan kan een lengte van wel drie meter bereiken en het zijn indrukwekkende jagers.

Het Komodo National Park staat ook bekend om zijn spectaculaire koraalriffen en het rijke onderwaterleven dat er te vinden is. Duikers en snorkelaars van over de hele wereld bezoeken het park om de kleurrijke koraalriffen te verkennen. Hier leven heel veel verschillende vissoorten, zeeschildpadden en andere zeedieren.

U kunt o.a. uw reis naar de Komodo-eilanden verlengen op deze reis.

11) Yala National Park, Sri Lanka

Luipaard verstopt zich in de wildernis van Yala National Park in Sri Lanka

Het Yala National Park ligt in het zuidoosten van Sri Lanka en is het beroemdste en populairste park van alle nationale parken van het land. Het staat bekend om zijn grote biodiversiteit, een weelderig landschap en indrukwekkende dieren.

Yala is beroemd om zijn rijke diversiteit aan dieren en in het park leven luipaarden, olifanten, Aziatische buffels, wilde zwijnen, sambarherten, krokodillen en een bijzonder veel soorten vogels. Safari in Yala is populair, en het park heeft een van de hoogste concentraties luipaarden ter wereld.

De beste tijd om Yala National Park te bezoeken is normaal gesproken van november tot april, als het droog is en de vegetatie minder dicht zodat het makkelijker is om dieren te spotten. Het park is meestal gesloten in september en oktober vanwege de moessonregens.

U kunt o.a. het Yala National Park bezoeken op deze reis.

12) Victoria Falls National Park, Zambia

Uitzicht op de Victoria watervallen in Zambia

De Victoria Falls is een van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld en staat bekend als het “Grootste gordijn van vallend water ter wereld.” De waterval is ongeveer 1,7 kilometer breed en het water stort met een verbazingwekkende kracht en schoonheid meer dan 100 meter naar beneden in een kloof.

Naast de waterval biedt het park prachtige natuurgebieden langs de Zambezi-rivier met weelderige bossen, wilde dieren en schilderachtige uitzichten. Het gebied rondom de watervallen is een paradijs voor natuurfotografen en natuurliefhebbers.

De Victoria Falls staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst en dit benadrukt nog eens de grote betekenis van dit gebied als natuurlijk erfgoed. Een bezoek aan dit park geeft u de mogelijkheid om deze voor de geschiedenis en voor de natuur zo belangrijke plek te zien.

Het nationale park is een bijzondere bestemming waar veel te beleven valt, van de indrukwekkende natuur bij de watervallen tot spannende avonturen en unieke dierenbelevenissen.

U kunt o.a. de Victoriawatervallen bezoeken op deze reis.

13) Bwindi Impenetrable National Park, Oeganda

Babygorilla in het Bwindi Impenetrable National Park in Oeganda

Het Bwindi Impenetrable National Park staat bekend om zijn belangrijke populatie berggorilla’s. Dit is een van de weinige plaatsen ter wereld waar u de ernstig bedreigde berggorilla kunt zien, en een gorilla-trekking is een van de meest unieke en onvergetelijke ervaringen die het park u te bieden heeft. Dicht bij deze majestueuze dieren komen, in hun natuurlijke habitat, is een zeldzame ervaring die u leven zal veranderen.

Naast de gorilla’s leven er in Bwindi ook veel verschillende dieren, waaronder andere primaten zoals de franjeaap en de blauwaap, en ook veel verschillende soorten vogels en vlinders.

Bwindi Impenetrable National Park staat bekend om zijn dichte regenwoud en dit vormt een prachtig en natuurlijk decor. Het landschap bestaat uit steile heuvels, diepe valleien en weelderige planten, en dit maakt het tot een prachtige plek om te verkennen en te fotograferen.

Bezoek het Bwindi Impenetrable National Park op deze reis.

14) Kilimanjaro National Park, Tanzania

Kilimanjaro bij zonsopgang

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en een iconisch natuurwonder. Het park biedt bijzondere landschap: met sneeuw bedekte toppen, beboste gebieden en alpiene weilanden.

In het park leven veel verschillende soorten dieren zoals olifanten, buffels, luipaarden, apen en diverse vogelsoorten. U kunt ook zeldzame en unieke planten zien die goed gedijen in de verschillende klimaatzones van de Kilimanjaro.

Het beklimmen van de Kilimanjaro is een uitdagende maar toegankelijke trekking voor avontuurlijke reizigers. U kunt kiezen uit verschillende routes met een verschillende moeilijkheidsgraad, en omdat een beklimming van de Kilimanjaro een trekking is, heeft u geen technische klimvaardigheden nodig. Het is een unieke kans om uzelf uit te dagen en een prachtig berglandschap te beleven dat uniek is in de hele wereld.

U kunt het Kilimanjaro National Park beleven op al onze reizen naar de Kilimanjaro.

15) Nam Cat Tien Nationalpark, Vietnam

Uitzicht op het Krokodillenmeer in Nam Cat Tien National Park in Vietnam

Trek naar het hart van Vietnam en ontdek een wereld van onvergetelijke natuurpracht in het Nam Cat Tien National Park. Gelegen in het zuidelijke deel van het land is dit park een levend bewijs van de bijzondere en weelderige natuur van Vietnam.

Het Nam Cat Tien National Park, dat een UNESCO-biosfeerreservaat is, verwelkomt u met dichte regenwouden, weelderige grasvlakten en een overvloed aan wilde wateren. Dit “biologische paradijs” is de thuisbasis voor veel verschillende soorten planten en dieren, waarvan veel bedreigde en zeldzame soorten. Het is een paradijs voor dierenliefhebbers die hier o.a. de gaur, wilde zwijnen en heel veel verschillende vogelsoorten kunnen zien.

Een bijzondere trekpleister van Nam Cat Tien is Crocodile Lake, een natuurlijk meer omgeven door dicht bos. Voor bezoekers is dit een ideale plek voor het observeren van krokodillen, vogels en andere dieren in hun natuurlijke habitat. Daarnaast biedt het park een uitgebreid netwerk van paden en wandelroutes, zodat u de mogelijkheid heeft om het bos te verkennen.

Beleef het Nam Cat Tien National Park op deze reis.