ZEKERHEIDSGARANTIE

Australisch eten

22-10-2023
Alle posts bekijken

Bord met servet en Australische vlag

Voor veel mensen staat een reiservaring gelijk aan een eetervaring!

Het proeven van lokale gerechten tijdens uw reis kan uw smaakpapillen uitdagen en u een beter inzicht geven in de cultuur. Meestal staat er voor ieder wat wils op de lokale menukaarten en Australië is daarop geen uitzondering!

Bent u dapper genoeg om enkele van de bijzondere specialiteiten te proberen? Bent u een zoetekauw? Of ontdekt u liever de vele fantastische wijnen uit Australië?

Lees hier meer en doe inspiratie op voor wat u gaat eten tijdens uw bezoek down under!

Voor de dappere dodo

Exotisch vlees

gegrild kangoeroevlees

Tijdens een rondreis door Australië zult u vlees tegenkomen dat u thuis ook eet, zoals kip, rundvlees, varkensvlees enzovoort.

Maar in Australië kunt u ook heel andere soorten vlees proeven. Het is bijvoorbeeld heel normaal om krokodillen-, emoe- of kangoeroevlees te eten.

Van kangoeroevlees wordt gezegd dat het enigszins aan rundvlees doet denken, terwijl emoe- en krokodillenvlees vetarm en goede eiwitbronnen zijn!

Vegemite

vegemite

Er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u naar Australië gaat. Eén daarvan is dat Vegemite GEEN nutella is, hoewel de bruine kleur misleidend kan zijn.

Vegemite is een zoute spread, gemaakt van gistextract. En iets Australischer dan dit zult u niet vinden!

De smaak is bijzonder en Vegemite is echt een product dat verdeeldheid zaait. Je houdt ervan of je houdt er niet van!

Probeer het eens. Misschien is het wel iets voor u?

Voor de zoetekauw

lamingtons

Na een dag wandelen in Sydney, Brisbane of Melbourne heeft u misschien behoefte aan een zoete beloning. Australië biedt verschillende lokale opties.

Probeer bijvoorbeeld de populaire Tim Tam, een met chocolade omhuld koekje dat ook makkelijk mee te nemen is voor onderweg.

Als u van kokos houdt, kunt u ook de Australische Lamington proberen. Dit is een vierkant cakeje met chocolade- en frambozensaus bedekt met kokos!

Voor de mensenmens – Australian BBQ

Australisch barbecuevlees op de grill

Een Australische barbecue is een populair fenomeen down under. De Australiërs steken graag de grill aan en nodigen hun vrienden en familie uit voor een etentje.

Veel openbare parken in Australië hebben ook barbecuefaciliteiten waar u gebruik van kunt maken.

Bijna elk gerecht past goed bij een Australische barbecue, verschillende soorten vlees, zeevruchten, fruit, tofu en zelfs pizza!

Voor de dorstige reiziger

Australische wijn

Australische wijngaarden

Ongeacht wanneer u Australië bezoekt, het ligt voor de hand om enkele van de gouden druppels van het land te proeven. Australië is een van de grootste wijnproducenten ter wereld.

Er is een ruime keuze aan fantastische Australische wijnen, zowel wit als rood, en er zijn verschillende soorten wijnen uit verschillende delen van het land, bijvoorbeeld de Barossa Valley bij Adelaide, de Yarra Valley bij Melbourne en de Hunter Valley bij Sydney. Ga proeven en ontdek uw favoriete wijn!

Koffie

flat white

Australiërs zijn ook dol op koffie en velen geloven dat de flat white zijn oorsprong heeft in Australië.

Een flat white bestaat uit een enkele shot espresso, warme, gestoomde melk en een dun laagje melkschuim bovenop.

Geeft u de voorkeur aan zwarte koffie, dan kunt u de Australische versie van een americano proberen, een long black. Die bestaat uit heet water met een shot espresso.

Voor de cultuurliefhebber

Meat pie

meat pie

Volgens sommigen heb je het echte Australië pas ervaren als je een meat pie hebt geproefd, het nationale gerecht van Australië!

Zoals de naam al aangeeft, is een meat pie een bladerdeegtaart met vlees. Er zijn veel varianten, waarbij de vulling kan variëren, zoals kaas, uien, champignons en dergelijke. De eerste vleespasteien werden in de 18e eeuw door de Britten in Australië geïntroduceerd en waren iets eenvoudiger dan de taarten die je vandaag de dag aantreft.

Volgens onderzoek (uit 2017) eten Australiërs elk jaar twaalf meat pies, wat neerkomt op ongeveer 270 miljoen meat pies per jaar!

Bush tucker

witchetty grub

Bush tucker of bush food is het voedsel dat oorspronkelijk werd gegeten door de inheemse bevolking van Australië, de Aboriginals. Veel daarvan wordt tegenwoordig echter ook door veel Australiërs gegeten.

Bush tucker omvat allerlei soorten voedsel die de Aboriginals vonden in de Australische natuur: the bush. Het bestaat daarom uit een grote selectie fruit, noten, planten, kangoeroe- en emoevlees en zelfs insecten.

Een van de bekendste gerechten op het bushtucker-menu is de witchetty grub, een soort larve. Deze kan rauw of gegrild worden gegeten. Durf u het aan?

Bekijk hier al onze reizen naar Australië: