ZEKERHEIDSGARANTIE

Reizen naar Tanzania

Een reis naar Tanzania biedt voor iedere bezoeker unieke ervaringen.

Wilt u een spectaculaire safari beleven, de hoogste berg van Afrika beklimmen of ontspannen op de parelwitte zandstranden van Zanzibar? Of een combinatie van alle drie?

Bekijk hieronder onze reizen naar Tanzania.

Heeft u vragen over Tanzania, kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90

Tanzania
Tanzania
HomeTanzania

Reizen naar Tanzania

Een reis naar Tanzania biedt voor iedere bezoeker unieke ervaringen.

Wilt u een spectaculaire safari beleven, de hoogste berg van Afrika beklimmen of ontspannen op de parelwitte zandstranden van Zanzibar? Of een combinatie van alle drie?

Bekijk hieronder onze reizen naar Tanzania.

Heeft u vragen over Tanzania, kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90

HomeTanzania

Waarom een reis naar Tanzania?

Tanzania is niet zomaar een bestemming; het is een ervaring die de ziel raakt.

Met zijn ongerepte natuur, rijke dierenleven en uitnodigende cultuur, biedt Tanzania een unieke kans om dicht bij de natuur te komen. Van de uitgestrekte savannes, waar u de The Great Migration kunt zien, tot de adembenemende uitzichten vanaf de top van Afrika na een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro. En op Zanzibar kunt u uw reis perfect afsluiten met de ultieme strandvakantie aan de kristalheldere Indische Oceaan.

Tanzania is de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers.

Onze rondreizen in Tanzania

Wij bieden drie soorten rondreizen in Tanzania: safari, beklimming van de Kilimanjaro en strandvakantie op Zanzibar – of een combinatie hiervan.

Hieronder kunt u meer lezen over enkele hoogtepunten die u staan te wachten in het Oost-Afrikaanse land. Bekijk hieronder de belevenissen op de verschillende rondreizen.

Safari in Tanzania

Tanzania is synoniem met safari.

Het land heeft de meest iconische nationale parken en reservaten, en de wilde dieren van Tanzania stellen niet teleur. U kunt zich verheugen op The Big Five, giraffen, zebra’s, gazellen, nijlpaarden, prachtige vogels en nog veel veel meer.

Onze rondreizen met safari zijn zo samengesteld dat ze u de beste dierenbelevenissen bieden, met deskundige gidsen die zorgen voor een onvergetelijke reis.

Bekijk onze safarireizen naar Tanzania.

Beklimming van de Kilimanjaro

De Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, biedt een uitdagende maar lonende beklimming.

Wilt u ook kunnen zeggen “dit was de beste ervaring ooit”, zoals een van onze reisspecialisten naar ons schreef toen ze net was afgedaald van de top?

We bieden vijf verschillende routes voor de beklimming van de Kilimanjaro:

 • Machame
 • Marangu
 • Rongai
 • Shira
 • Lemosho

Elke route heeft zijn unieke charme en uitdagingen. Kies de route die het beste past bij uw ervaring en hoe avontuurlijk u bent. Wij helpen u een keuze te maken!

Bekijk onze reizen met een beklimming van de Kilimanjaro.

Strandvakantie op Zanzibar

Na het avontuur op het vasteland kunt u relaxen op de exotische stranden van Zanzibar.

Het eiland staat bekend om zijn parelwitte stranden, turquoise water en het historische Stone Town.

Zanzibar is de perfecte plek om te ontspannen, of u nu uw reis hier begint of eindigt. En als u niet de hele dag bij het zwembad of op het strand wilt liggen, dan is er genoeg te doen. Bijvoorbeeld een bezoek aan Jozani Forest, waar u met een beetje geluk de Zanzibarfranjeaap kunt zien; een kruidenexcursie om de mooie kruiden van het eiland te proeven of een bezoek aan het charmante Stone Town, de oude binnenstad van Zanzibar, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Bekijk onze rondreizen waarbij een reis naar Zanzibar is inbegrepen.

Combineer uw rondreis in Tanzania met …

Uw rondreis in Tanzania kan zo afwisselend zijn als u zelf wenst.

Wij bieden verschillende combinatiemogelijkheden.

Combineer bijv. uw safari met de beklimming van de Kilimanjaro en sluit af met een ontspannende strandvakantie op Zanzibar. Voor de avontuurlijke reizigers bieden we ook een combinatie met gorilla-tracking in Oeganda als extra belevenis. Deze combinatiereizen laat u het beste van Oost-Afrika zien.

Pakketreizen naar Tanzania incl. vlucht

Al onze reizen naar Tanzania zijn pakketreizen.

Dat betekent dat de vlucht (heen en terug/flights to/from UK en binnenlandse vluchten), transfers op de bestemming, accommodaties en geplande safari en andere excursies of de beklimming van de Kilimanjaro in de prijs zijn inbegrepen.

Bij Praktische informatie over Tanzania kunt u lezen waar u zelf voor moet zorgen (bijvoorbeeld visum, vaccinaties en dergelijke)

Veel gestelde vragen over Tanzania

U kunt veel vragen hebben als u voor het eerst naar Tanzania gaat. Daarom proberen we om een aantal vragen die u misschien heeft alvast te beantwoorden.

Waar ligt Tanzania?

Tanzania ligt in Oost-Afrika, aan de Indische Oceaan. Het grenst in het noorden aan Kenia en Oeganda, in het westen aan Rwanda, Burundi en de Democratische Republiek Congo en in het zuiden aan Zambia, Malawi en Mozambique.

De Kilimanjaro ligt dicht bij de Keniaanse grens in het noordelijke deel van Tanzania. Zo is deze berg te zien vanuit het Amboseli National Park in Kenia.

De Zanzibar-archipel ligt ongeveer 35 km ten oosten van de kust van Tanzania in de Indische Oceaan.

Wat kost een rondreis in Tanzania?

De prijs voor een reis naar Tanzania kan variëren, afhankelijk van de duur van de reis, de inhoud van het programma, en vooral de vertrekdatum.

Onze reizen zijn pakketreizen, dus inclusief vlucht, transfers, safari of beklimming van de Kilimanjaro, entreegelden voor nationale parken enz. U kunt onze vanaf-prijzen bekijken voor de verschillende reizen. Het is duurder om te reizen in het hoogseizoen, bijv. in de zomer- en kerstvakantie, en goedkoper buiten het hoogseizoen. Meestal vindt u de goedkoopste reizen naar Tanzania in april en mei.

We raden u aan om een offerte aan te vragen voor de uiteindelijke prijs op basis van uw vertrekdatum, welke luchthaven en eventuele aanpassingen/upgrades.

Hoe is het weer in Tanzania?

Tanzania ligt iets ten zuiden van de evenaar aan de oostkust van Afrika en is daarom voornamelijk tropisch met regionale verschillen afhankelijk van de hoogte – bijvoorbeeld is het klimaat op de top van Kilimanjaro niet tropisch.

Het land heeft een duidelijk regenseizoen en droogseizoen.

Over het algemeen heeft Tanzania twee regenseizoenen:

 • Het lange regenseizoen: maart tot mei
 • Het korte regenseizoen: november tot december

In de regenseizoenen regent het meer, is de luchtvochtigheid hoger en is het weer koeler. In de droge seizoenen (januari-februari en juni-oktober) is het weer droog en warm en is de luchtvochtigheid lager.

Wanneer kunt u het best naar Tanzania reizen?

Tanzania is een bestemming voor het hele jaar, met eminente belevenissen in alle seizoenen.

Veel van onze klanten geven de voorkeur aan reizen in de droge seizoenen (januari-februari en juni-oktober), als het weer warmer en droger is.

Voor uw safari betekent dit dat de dieren mogelijk makkelijker te spotten zijn, omdat ze zich bij de waterpoelen verzamelen – vooral aan het einde van het droge seizoen. Op de Kilimanjaro is de zichtbaarheid vaak beter als er minder regen valt. Het droge seizoen betekent echter niet dat er geen regen valt. En het kan ook gebeuren dat u in het regenseizoen geen regen heeft.

Ongeacht welk tijdstip u ook kiest om naar Tanzania te reizen, u zult terugkomen met fantastische ervaringen.

Hoe lang duurt een rondreis?

Onze kortste rondreis in Tanzania duurt 7 dagen en omvat een safari in de Serengeti en Ngorongoro.

De lengte is afhankelijke van wat u wilt meemaken en we bieden verschillende pakketreizen die passen bij verschillende wensen en interesses.

Is het veilig om naar Tanzania te reizen?

Ja. Het is veilig om naar Tanzania te reizen. Wij kunnen het weten omdat we zelf regelmatig Tanzania bezoeken. En we zouden nooit klanten naar bestemmingen laten gaan die niet als veilig worden beschouwd.

Zoals bij alle reisbestemmingen raden we aan om algemene voorzichtigheid te betrachten en lokale adviezen en richtlijnen op te volgen.

Moet je een visum hebben voor een reis naar Tanzania?

Ja, de meeste mensen hebben een visum nodig voor een reis naar Tanzania.

Voor gedetailleerde informatie over paspoort en visum verwijzen we naar onze praktische informatie-pagina, waar we alle relevante informatie over reizen naar Tanzania bij elkaar hebben gezet.

Moet ik gevaccineerd worden voor een reis naar Tanzania?

U moet waarschijnlijk gevaccineerd worden voordat u naar Tanzania gaat.

We weten veel over reizen, maar we zijn geen artsen en kunnen daarom alleen algemene aanbevelingen doen over welke vaccinaties normaal gesproken worden aanbevolen voor Tanzania – en sommige heeft u misschien al gehad in verband met eerdere reizen. Daarom raden we u aan om contact op te nemen met een specialist, uw huisarts of een erkende vaccinatiekliniek voor advies over welke vaccinaties u nodig heeft (en welke u mogelijk al heeft gehad).

We willen echter wijzen op de regels met betrekking tot gele koorts, vooral als u naar Tanzania reist via een ander land waar gele koorts voorkomt. In sommige landen is het namelijk verplicht om bij aankomst uw vaccinatiebewijs voor gele koorts te tonen.

TIP: Bij TourCompass kunt u bij bepaalde klinieken 10% korting krijgen op vaccinaties. Lees meer op onze pagina met praktische info.

Hoeveel fooi geef je in Tanzania?

Fooi is een belangrijk onderdeel van de cultuur in Tanzania, en hoewel het voor sommigen van ons wat ongemakkelijk en onnatuurlijk kan aanvoelen, is het in veel landen volkomen normaal. In Tanzania is het gebruikelijk om o.a. gidsen, obers en ander dienstverlenend personeel een fooi te geven.

U bepaalt zelf hoeveel fooi u geeft, maar we hebben de volgende richtlijnen opgesteld die u als referentie kunt gebruiken.

Op safari en strandvakantie:

 • 10-15 USD per persoon per dag voor de gids
 • 2 USD voor bagage die de portier voor u draagt
 • 10 % in bars en restaurants
 • 2 USD per dag aan kamermeisjes

Op de Kilimanjaro hebben we de afspraak dat onze klanten een vast bedrag per persoon als fooi geven. Het bedrag hangt af van het aantal dagen dat u op de berg bent.

 • 6 dagen: 250 USD per persoon
 • 7 dagen: 275 USD per persoon
 • 8 dagen: 300 USD per persoon

Dit geld wordt na de beklimming verdeeld tussen gidsen en dragers. Dit vaste bedrag is afgesproken om een gelijke verdeling van de fooien te garanderen.

Heeft u nog vragen?

Het kan overweldigend zijn om voor de eerste keer naar Tanzania te gaan – wij hadden zelf al die vragen die u misschien nu heeft.

Mist u nog het antwoord op uw vraag?

Dan staan wij klaar om u te helpen met al uw vragen, groot of klein –zowel voor, tijdens als na de reis.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen.

TourCompass – Van toerist naar reiziger

Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij TourCompass

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Telefoon
020 - 369 07 90
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
Offerte Aanvragen

Persoonlijke en betrouwbare service van toegewijde reisspecialisten.

We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika en Oceanië.

Telefoon
020 - 369 07 90
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
Offerte Aanvragen

Persoonlijke en betrouwbare service van toegewijde reisspecialisten.

We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika en Oceanië.

WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom onze gasten voor ons kiezen

Jouw tijd is kostbaar. Onze toegewijde reisspecialisten bieden een persoonlijke service om jouw comfort en veiligheid tijdens je reis te garanderen. Vanaf het moment dat je boekt, tot het moment dat je weer thuiskomt, zijn wij er om voor elk detail zorg te dragen.

We bieden een breed scala aan bestemmingen, elk met zijn eigen unieke verhaal, gevormd door de lokale culturen, fascinerende wilde dieren en natuurlijke schoonheid.

Onze rondreizen zijn ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek en ervaringen uit de eerste hand van onze reisspecialisten en experts. Elke tour is gemaakt om het beste te laten zien, wat elke reisbestemming te bieden heeft.

Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wees gerust: je reis is in veilige handen. Wij zijn lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds. Daarnaast zijn wij lid van de Deense ‘Rejsegarantifonden’: dit is de Deense equivalent van de Nederlandse ‘SGR’. Dit betekent dat u als reiziger bij TourCompass.nl onder de geldende Nederlandse garantieregeling valt.