ZEKERHEIDSGARANTIE - Lees meer
020 - 369 07 90
Vandaag geopend 09 - 15 | Openingstijden
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Tanzania: Het eten op safarireis

Reisverslag uit Tanzania: Het eten op safarireis

24-8-2025
Alle posts bekijken

Een overvloed aan wilde dieren, adembenemende landschappen en een kleurrijke cultuur – dat zijn slechts enkele hoogtepunten die u te wachten staan tijdens een reis naar Tanzania. En dan hebben we het nog niet eens over het eten! Voor velen is de lokale keuken een onmisbaar onderdeel van elke reis. Dat geldt zeker voor Liam, onze Guest Relations Specialist. Lees het reisverslag van zijn reis naar Tanzania en Zanzibar in mei 2025 en ontdek wat eten écht voor hem betekent.

Een vrouw en een man genieten van hun ontbijt bij een jeep in Tanzania.

Zoals sommige van mijn collega’s weten, ben ik dol op eten en variatie. Ik probeer graag nieuwe gerechten uit en zorg er altijd voor dat het eten op mijn reis niet zal tegenvallen. Tijdens onze recente reis naar Tanzania en Zanzibar wilde ik graag mijn ervaringen delen over het eten tijdens onze safarireis. Iedereen vraagt zich zeker af naar welke gerechten ze moeten uitkijken wanneer ze een reis boeken!

Ontbijt dat ons wordt geserveerd in Serengeti Safari Lodge.

De Tanzaniaanse keuken biedt een verrassende variatie aan smaken, beïnvloed door de vele verschillende culturen en regio’s van het land. Ons ontbijt werd telkens vroeg geserveerd en bestond uit brood, gebak en eieren. Elke accommodatie had haar eigen keuze aan omeletten om de dag lekker te beginnen voordat we op gamedrive gingen. Vers fruit was er altijd bij, en vooral ananas en watermeloen zagen we elke ochtend terug. Op sommige ochtenden kregen we een ontbijtpakket mee zodat we extra vroeg op pad konden om de schuwe nachtdieren te spotten (ja, nijlpaarden – jullie bedoel ik). Dat ontbijtje aten we boven op de jeep, met uitzicht over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti.

Drie mensen eten hun ontbijt bij een jeep in Tanzania.

Onze lunches werden vaak tijdens de game drives geserveerd en elke dag kregen we een warme lunch die tot in de puntjes was voorbereid door de accommodaties waar we verbleven. Sommige dagen kregen we kip met rijst en groenten, andere dagen lag er een perfect samengesteld lunchpakket voor ons klaar met salades, fruit en broodjes. Over de kwaliteit van het eten hoefde ik me op geen enkel moment zorgen te maken; het smaakte vaak fantastisch. Onze gids legde een kleed over de motorkap van de jeep en we genoten in de buitenlucht van onze lunch, met een schitterend uitzicht over de nationale parken en natuurgebieden die we bezochten.

Heerlijk Tanzaniaans gerecht met rijst en vlees.

Het diner bood altijd keus, of je nu voor de vegetarische optie ging of iets wilde proberen dat typisch Tanzaniaans was. Meestal was het eten op aantrekkelijke wijze gepresenteerd en de smaak was zo goed dat je alleen maar meer wilde! Een van de belangrijkste dingen die ik tijdens onze tijd in Tanzania heb geleerd, is dat al het eten voor ons en onze gasten wordt samengesteld door één executive chef. Deze chef zorgt ervoor dat, waar je ook verblijft – in welk kamp of hotel dan ook – het eten altijd volgens dezelfde hoge standaard wordt bereid, met een consistente mix aan specerijen. Bovendien reist deze chef voortdurend langs alle accommodaties om zelf te zien dat het eten precies voldoet aan zijn én TourCompass’ hoge eisen.

Misschien komt u naar Tanzania voor de natuur, de Big 5 en de unieke cultuurervaring, maar u kunt zich ook verheugen op het ontdekken van Tanzaniaanse en Swahili-invloeden in elke maaltijd (en wellicht met een paar extra kilo’s huiswaarts keren). Maar zoals ze in het Swahili zeggen: Hakuna Matata (maak je geen zorgen!).

Liam,

TourCompass – Van toerist naar reiziger

Bekijk hier al onze reizen naar Tanzania & Zanzibar: