ZEKERHEIDSGARANTIE
15 dagen

Safari in Tanzania & strandvakantie op Zanzibar

Altijd al op safari gewild? Ga dan naar Tanzania, met haar enorme kuddes wildlife in Serengeti en Ngorongoro. Sluit de avontuurlijke belevenissen af met een 4-sterren strandvakantie op Zanzibar.

Safari in Tanzania & strandvakantie op Zanzibar
Safari in Tanzania & strandvakantie op Zanzibar
15 dagen

Safari in Tanzania & strandvakantie op Zanzibar

Altijd al op safari gewild? Ga dan naar Tanzania, met haar enorme kuddes wildlife in Serengeti en Ngorongoro. Sluit de avontuurlijke belevenissen af met een 4-sterren strandvakantie op Zanzibar.

HomeAfrikaTanzaniaSafari in Tanzania & strandvakantie op Zanzibar
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vluchten van gewenst vliegveld naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 6 overnachtingen in Tanzania incl. volpension
 • Nationaal Park Tarangire – enorme groepen olifanten
 • Nationaal park Serengeti – op zoek naar ”The Big Five”
 • Bezoek aan Masai-dorp
 • Ngorongoro-krater – een paradijs voor 30.000 dieren
 • Nationaal Park Lake Manyara – groepen olifanten en boomklimmende leeuwen
 • Stoel bij het raam in een 4-wheel drive en een fles water tijdens de safari’s
 • Entreegelden
 • Vlucht van Tanzania naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar, in Spice Island **** incl. halfpension.
 • Mogelijkheid de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vluchten met van Zanzibar naar Amsterdam incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort

Wat meteen opvalt op een safari in Tanzania is het grote aantal dieren en het grote aantal verschillende dieren. Het is bijna onmogelijk om je voor te stellen hoeveel dieren er zijn. Voor zo ver het oog reikt, ziet u dieren die u kent van de natuurprogramma’s op tv. Hier leven ze en de volgende 7 dagen bent u bij hen op bezoek.

Op deze reis bezoekt u maar liefst 4 van de iconische nationale parken van Tanzania, die allemaal hun eigen bijzonderheden hebben.

Tarangire biedt majestueuze baobab- en acaciabomen en grote kuddes olifanten. De gevarieerde fauna van de Ngorongoro-krater is overweldigend, omdat het een relatief klein gebied is, terwijl de Serengeti juist enorm groot is. Het is bijna onmogelijk om je voor te stellen hoe groot het is – en hoeveel dieren hier leven. De safari wordt afgesloten in Lake Manyara, waar u kunt genieten van de weelderige natuur en het rijke vogelleven.

U overnacht voornamelijk in tentenkampen, dus u bent zo dicht mogelijk bij de natuur, maar u slaapt in echte bedden en de tenten hebben elektriciteit en een eigen badkamer en toilet met stromend water.

Na onvergetelijke safaribelevenissen reist u door naar het prachtige Zanzibar. Hier kunt u ontspannen op de witte stranden, de historische stad Stone Town verkennen, de specerijen en het exotische fruit van het eiland proeven, een boottocht maken in een traditionele Dhow of op verkenning gaan in nationaal park Jozani Chwaka Bay.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Voel de spanning als leeuwen, olifanten en giraffen vlak langs de Landcruiser lopen en zie de grote kudde gnoes en zebra’s op de savanne
 • Met een bezoek aan maar liefst 4 nationale parken heeft u op deze reis goede kansen om The Big 5 te zien
 • U benut de tijd optimaal met zoveel mogelijk safari in zowel de Serengeti als de Ngorongorokrater
 • U kunt zich er alvast op verheugen dat u de reis afsluit met een 4-sterren strandvakantie op het exotische Zanzibar incl. halfpension

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vliegreis naar Tanzania

Vandaag vertrekt u vanuit de gekozen luchthaven naar Tanzania met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Highview Hotel

U landt op de internationale luchthaven Kilimanjaro. Met een beetje geluk heeft u misschien al een glimp opgevangen van de hoogste berg van Afrika? De Kilimanjaro steekt maar liefst 5,8 km boven de savanne uit en door de sneeuw op de top van deze berg zou u bijna vergeten dat u nu in Afrika bent.

In de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale gids, die u door de douane zal begeleiden. Er wacht u een boeiende sightseeing tour van bijna 200 km naar de plaats Karatu, waar u zult overnachten. Het voordeel van al vandaag naar Karatu rijden is dat u morgen – op uw eerste safari in nationaal park Tarangire – ruim de tijd heeft om het park te zien, omdat het maar 90 km van Karatu ligt.

Ga lekker zitten, geniet van de tocht en laat Afrika op u inwerken. Het is duidelijk dat u nu in Afrika bent. Door het raam ziet u kleine dorpjes met markten, Masai met kuddes vee en vrouwen in kleurrijke jurken.

Het Highview Hotel, waar u overnacht, is mooi gelegen op een heuvel met een kleurrijk, panorama-uitzicht over de groene en weelderige valleien en koffieplantages, waar ’s ochtends en ’s avonds vaak olifanten langskomen.

Als de tijd het toelaat, kunt u ’s middags ontspannen in het hotel of een bezoekje brengen aan de plaats Karatu en de lokale markt.

Dag 3: Nationaal park Tarangire

Vandaag al wacht u een hele dag met spannende safaribelevenissen in Tarangire.

Allereerst raden we u ten zeerste aan om vroeg op te staan. Geniet van de frisse lucht en de ochtendmist, die langzaam optrekt boven de koffievelden.

Na een stevig ontbijt vertrekt u naar nationaal park Tarangire, dat qua grootte in Tanzania op de zevende plaats staat.

De naam van het park is ontleend aan de Tarangire-rivier die het park doorkruist. In de droge seizoenen is de rivier de enige waterbron voor de dieren.

Het landschap en de vegetatie zijn ongelofelijk gevarieerd. Het heuvelachtige landschap omvat negen verschillende groeizones, en u beleeft de savanne met de majestueuze baobab- en acaciabomen, waardoor u bijna vergeet te kijken naar de vele dieren.

De gevarieerde vegetatie maakt het een fijn leefgebied voor een groot aantal wilde dieren. Het park is vooral beroemd vanwege de enorme aantallen olifanten. U vindt hier ook zebra’s en gnoes in grote getale, en niet te vergeten koedoes, impala’s en gazelles. Deze prooidieren trekken weer leeuwen, luipaarden en hyena’s aan. Met een beetje geluk ziet u een Afrikaanse wilde hond.

‘s Middags gaat u terug naar het Highview Hotel om te ontspannen.

Accommodatie:
Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area naar nationaal park Serengeti

U kunt zich verheugen op de tocht van vandaag!

Van Karatu rijdt u door de heuvelachtige hoogvlakte van Ngorongoro, waar de in het rood geklede Masai leven in hun ronde hutten. Hun vee graast op de savanne tussen de zebra’s, gnoes en giraffen. Maar de Masai leven ook in de 21e eeuw en het is bijna onmogelijk om niet te glimlachen als je een Masai tegen zijn herdersstok geleund ziet staan terwijl hij op zijn mobiel kijkt.

Via Nabi Hill Gate buigt de route nu af naar het noordwesten en voert over de eindeloze vlaktes van de Serengeti, waar een overvloed aan dieren te zien is: miljoenen gnoes en zebra’s, duizenden antilopen en buffels, honderden leeuwen, olifanten, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen en duizenden vogels. De Serengeti biedt u de meest fantastische en unieke dieren- en natuurbelevenissen van de wereld.

Onderweg is er tijd om van de meegebrachte lunch te genieten.

De komende twee nachten overnacht u in Ikoma Wild Camp, dat prachtig gelegen is, iets buiten het noordwestelijke deel van nationaal park Serengeti, met een fantastisch uitzicht over de Serengeti-vlakte. Dit is kamperen op de comfortabele manier, maar toch dicht bij de natuur en de dieren. Door de ligging net buiten het nationaal park is er bovendien kans op een aantal unieke ervaringen, die u niet zult beleven in het nationaal park zelf.

Wilt u liever in nationaal park Serengeti zelf overnachten, kunt u kiezen voor Serengeti Wild Camp. U kunt ook uzelf verwennen met een upgrade naar de heerlijke 4-sterren Safari Lodge met zwembad en fijne luxe tenten. Het uitzicht van het restaurant hier is werkelijk fenomenaal!

Dag 5: Safari in nationaal park Serengeti

Vandaag gaat u de hele dag op safari in Serengeti, op zoek naar ‘The Big Five’: leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels. U krijgt een lunchpakket mee en heeft de hele dag om van de dieren en de natuur te genieten in het fantastische nationaal park Serengeti.

Het ecosysteem in het park wordt tot een van de oudste ter wereld gerekend, en terwijl u in de Landcruiser zit en alle indrukken in u opneemt, voelt u zich klein en overweldigd. Buiten de droge periode zijn er hier naast de eerder genoemde dieren ook grote aantallen Thomsongazelles, buffels, lierantilopen, Grantgazelles, elandantilopen, knobbelzwijnen, adelaars, struisvogels, enzovoorts. Vandaag zult u vast ook nijlpaarden zien én ruiken, die zich in de zogenaamde hippo pools wentelen.

Een fantastische dag, die u gewoon over u heen moet laten komen!

Wilt u de dag op een heel bijzondere manier beginnen, dan kunt u een luchtballonsafari tijdens de zonsopgang over de Serengeti bijboeken. Het is echt onbeschrijfelijk om de zon op te zien komen vanuit de mand van de luchtballon. Onder u lopen de dieren te grazen en u kunt contouren zien in het landschap, die u vanaf de grond niet kunt zien. Geniet van de stilte, die alleen wordt doorbroken door de brander van de luchtballon – en misschien door een paar impala’s die onder u staan te snuiven.

Om deel te nemen aan een luchtballonsafari moet u overnachten in het Serengeti Wild Camp in plaats van het Ikoma Wild Camp.

Dag 6: Safari in de Serengeti, bezoek aan een plaatselijke school en belevenissen in een Masai-dorpje in de Ngorongoro

In de Serengeti staat u gelijk op met de zon. Na een stevig ontbijt kunt u zich verheugen op nog een safaritocht op de machtige vlaktes. Misschien heeft u geluk vandaag en ziet u het anders zo schuwe luipaard? Vergeet niet gewoon te genieten van het uitzicht en de frisse ochtendlucht op te snuiven. Dat is het voordeel van genoeg tijd hebben – er is ook tijd om gewoon van het unieke landschap te genieten.

Rond het middaguur eet u uw meegebrachte lunch in de vrije natuur en daarna gaat de tocht verder naar Ngorongoro Conservation Area, waar u de in het rood geklede Masai bezoekt in een plaatselijk dorpje. Hier beleeft u hoe het leven in een Masai-dorpje geleefd wordt en ziet u hun handwerk, dat voornamelijk bestaat uit kralenwerk. Ze willen graag verkopen en de sieraden zijn prachtig, maar vergeet niet om af te dingen! U ziet hoe het landschap nu is veranderd van open vlaktes naar heuvels met bomen, waarachter de giraffen zich verstoppen.

Als u zin en tijd heeft, is het ‘s middags ook mogelijk om een kinderdagverblijf/school te bezoeken in Ngorongoro Conservation Area. TourCompass heeft de school een keukengebouw geschonken en we doneren een maandelijks bedrag voor uniformen, schoolmateriaal en eten. Hier is plaats voor 52 kinderen in de leeftijd 3-6 jaar. ‘s Ochtends helpen de kinderen thuis en rond het middaguur komen ze naar school. De schooldag begint met een stevige maaltijd, zodat ze voldaan zijn en klaar om te leren. Als de kinderen op school beginnen, spreken ze alleen de lokale Masai-taal. Daarom beginnen ze met het leren van Swahili en Engels (de twee officiële talen in Tanzania) voordat ze kunnen beginnen met leren lezen.

Het reisdoel vandaag is Karatu, met de prachtige koffievelden. Het hotel ligt maar ongeveer 20 minuten rijden van de gate naar de Ngorongoro en dit betekent dat u morgen als een van de eerste bezoekers aankomt bij de krater. Ook al is de krater groot en gelden er beperkingen op het aantal bezoekers per dag, toch is het een voordeel om ‘s ochtends vroeg te komen en zo als een van de eersten dieren te kunnen spotten.

Dag 7: Dagsafari in de Ngorongoro-krater

De Ngorongorokrater is de grootste inactieve vulkaankrater ter wereld. De vulkaan barstte 2-3 miljoen jaar geleden uit en stortte daarna in. Zo ontstond een gigantisch gat, waar vandaag de dag 30.000 dieren en 350 verschillende vogelsoorten leven, die hier allemaal het hele jaar rond toegang hebben tot water.

Nadat u de ingang naar de Ngorongoro heeft gepasseerd, rijdt u eerst door een weelderig regenwoudgebied en hierna begint de afdaling langs de binnenkant van de krater. Na een spannende rit komt u aan op de 260 km2 grote kraterbodem. Om u heen torent de kraterrand 600 meter boven u uit. Ook al bevindt u zich nu op de kraterbodem, toch staat u hoog, want de kraterrand ligt 2.200 meter boven zeeniveau.

U brengt de hele dag door in de krater – en er is hier genoeg te zien! Enorme aantallen leeuwen, gazellen, olifanten, gnoes en zebra’s. Met een beetje geluk ziet u de bedreigde zwarte neushoorn, die in heel Afrika bijna is uitgeroeid door stropers. In de Ngorongoro worden de neushoorns beschermd door bewapende rangers.

U eet uw lunch in deze fantastische omgeving op de kraterbodem en aan het einde van de dag wordt u teruggereden naar uw hotel, waar u kunt ontspannen bij het zwembad, een massage kunt boeken of misschien voor de laatste keer de plaatselijke markt kunt bezoeken.

Dag 8: Nationaal park Lake Manyara – Zanzibar

Na het ontbijt en het uitchecken, gaat u naar Lake Manyara. Dit is een van de kleinste nationale parken van Tanzania, met een oppervlakte van 330 km², waarvan het meer 200 km² beslaat.

Het gebied tussen het meer en de 600 meter hoge hellingen van de Rift Valley in het westen bestaat uit open grasvlaktes, jungle-achtig bos en moeras.

Lake Manyara is een eldorado voor grote kuddes olifanten, buffels en bavianen en er zijn hier meer dan 400 vogelsoorten. Met een beetje geluk ziet u de beroemde boomklimmende leeuwen.

Na deze laatste safaribelevenissen wordt u naar de luchthaven gereden, vanwaar u verder vliegt naar het exotische eiland Zanzibar.

Dag 9-13: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (in de volksmond Zanzibar genoemd), Pemba en een aantal kleine eilanden. Het eiland Zanzibar biedt veel natuur én cultuur. U vindt hier witte stranden, azuurblauwe zee en fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat nodigt uit tot ontspanning en strandvakantie.

Arabische sultans, Portugese zeelui, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers hebben een rol gespeeld in de dramatische geschiedenis van dit eiland en allemaal hun sporen achtergelaten. Hier ligt ook één van de spannendste steden van Afrika, vol prachtige Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili keuken en de vriendelijke bevolking.

Dag 14: Weer naar huis

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden, vanwaar u naar huis vliegt.

Dag 15: Weer thuis

Na een fantastische vakantie komt u op de door u gekozen luchthaven aan.

Dag Afstand Aantal km is ca.
Dag 2 Kilimanjaro Airport - Highview Hotel 200
Dag 3 Highview Hotel – Tarangire National Park 80
Dag 4 Highview Hotel via Ngorongoro Conservation Area – Ikoma Wild Camp 250
Dag 5 Safari in Serengeti – gamedrive ---
Dag 6 Via Serengeti naar Ngorongoro Conservation Area en naar Highview Hotel 250
Dag 7 Van Highview Hotel naar Ngorongoro-krater en terug 130
Dag 8 Lake Manyara ca. 25 km en naar Kilimanjaro Airport ca. 170 km 195
Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen in Stone Town
2 nachten

Houdt u van Marrakesh, dan zal u ook van Stone Town houden. Smalle, kronkelende straatjes zonder stoep, met een constant gekrioel van mensen, kinderen, fietsen, ezels en kooplieden, die hun spullen verkopen in kleine winkeltjes die helemaal doorlopen tot de weg. Op de ”barazaer” (ingebouwde banken) van het plein, midden in dit labyrint, zitten mannen te praten bij een kop sterke koffie, terwijl de jongeren voetballen en een poes zich lui uitstrekt in de zon.

De stad ziet er op het eerste gezicht nogal vervallen uit, maar kijk eens naar de deuren!

Er zijn markten en musea, veel excursiemogelijkheden en er is een levendige haven. Overdag wordt de haven drukbezocht door de lokale bevolking, die hier komt wandelen, jongens die hier komen duiken van de kade, en vis- en toeristenboten die vanaf hier aankomen en vertrekken. ’s Avonds is hier een lokale markt.

Stone Town is op veel manieren bijna een zintuigelijke belevenis. Geuren, geluiden, smaken, kleuren, geschiedenis en cultuur – Stone Town heeft het allemaal. Het is niet verwonderlijk dat de stad op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00 Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.