ZEKERHEIDSGARANTIE
17 dagen

Machame-route, safari & strandvakantie op Zanzibar

Combineer 3 hoogtepunten in Tanzania. Beklim de Kilimanjaro via de Machame-route, ga op safari en beleef het prachtige dierenleven. U sluit af met een verdiende strandvakantie op Zanzibar.

Machame-route, safari & strandvakantie op Zanzibar
Machame-route, safari & strandvakantie op Zanzibar
17 dagen
HomeAfrikaKilimanjaroMachame-route, safari & strandvakantie op Zanzibar

Machame-route, safari & strandvakantie op Zanzibar

Combineer 3 hoogtepunten in Tanzania. Beklim de Kilimanjaro via de Machame-route, ga op safari en beleef het prachtige dierenleven. U sluit af met een verdiende strandvakantie op Zanzibar.

HomeAfrikaKilimanjaroMachame-route, safari & strandvakantie op Zanzibar
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Springlands Hotel in Moshi incl. volpension (een overnachting voor en na de klimtocht)
 • Beklimmen van de Kilimanjaro via de Machame-route (Whiskey-route)
 • Professionele gidsen en dragers tijdens de hele tocht
 • Entreegelden
 • 5 overnachtingen in tenten op de Kilimanjaro incl. volpension
 • Alle maaltijden worden door een lokale kok bereid
 • Fascinerende visuele belevenissen
 • 1 overnachting in Highview Hotel in Karatu incl. volpension
 • Safari in Nationaal Park Lake Manyara
 • Safari in Nationaal Park Tarangire
 • Stoel bij het raam in een 4-wheel drive en een fles water tijdens de safari’s
 • Entreegelden
 • Vlucht van Tanzania naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar, in Spice Island Hotel & Resort **** incl. halfpension
 • Mogelijkheid de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

DE REIS IN HET KORT

Als u van uitdagingen en avontuur houdt, is deze reis u op het lijf geschreven.

Midden in de Tanzaniaanse savanne torent de hoogste berg van Afrika 5.895 meter boven al het andere uit. Het eindpunt is Uhuru Peak. U hoeft geen bergbeklimmer te zijn om deze majestueuze berg te beklimmen. Een gewone goede conditie, de juiste uitrusting en een sterke wil is voldoende. Het vooruitzicht, te kunnen zeggen dat u de hoogste berg van Afrika hebt beklommen, is al een toereikende drijfveer.

U wandelt door verschillende soorten vegetatie, van een weelderig regenwoud, heidelandschap, rotsachtig gebied tot alpien woestijnlandschap. Vanaf het Shira-plateau is er een fenomenaal uitzicht op de gletsjers bij Western Breach en vanaf Stella Point kunt u een knalrode zonsopgang zien. De tocht is zwaar en vermoeiend, maar als u Uhuru Peak heeft bereikt, wordt u beloond met een groots uitzicht vanaf bijna 6 km hoogte en een unieke belevenis voor het leven.

Daarna gaat u op een avontuurlijke safari in de Nationaale Parken Tarangire en Lake Manyara, waar u het iconische en unieke dierenleven van Afrika ziet.

Na de beklimming van de hoogste berg van Afrika en de safaritocht gaat u heerlijk ontspannen op de witte stranden van Zanzibar.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Beleef drie in één: beklim de Kilimanjaro, ga op safari en sluit af op Zanzibar
 • De Machame-route is schilderachtig, zeer populair en heeft een hoog succespercentage
 • De route is technisch eenvoudig, maar relatief moeilijk met lange dagen en inspannende stijgingen
 • U sluit af met een strandvakantie op de witte stranden van Zanzibar

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro

Vlucht vanuit Nederland naar Kilimanjaro, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi

U landt op de internationale luchthaven van Kilimanjaro, waar u wordt opgewacht door uw gids die u naar het Springlands Hotel in het stadje Moshi brengt – een autorit van ca. 1 uur. In Moshi kunt u al een eerste blik werpen op de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Moshi is qua cultuur en sfeer een typisch Afrikaans stadje, en een bezoek aan de lokale markt en kleine winkeltjes is een waar exotisch feest.

In de namiddag is er een welkomstbijeenkomst, waarbij de gids de uitrusting en de tocht naar de top van de volgende dag zal bespreken.

Het is bovendien mogelijk om een boom te planten in samenwerking met Zara Charity. Lees hier meer.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau

Accommodatie:
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Na het ontbijt verlaat u Moshi om naar het dorpje Machame te rijden – een rit van 50 min. Hier ontmoet u uw team van gidsen, koks en dragers, die uw uitrusting klaarmaken en inpakken. Daarna gaat de tocht naar Machame Gate, de zuidwestelijke ingang van het Kilimanjaro Nationaal Park . Hier wordt u ingecheckt en geregistreerd, voordat u begint aan de wandeling door het regenwoud naar de top van de Kilimanjaro. De Kilimanjaro bestaat uit drie gedoofde vulkanen: Kibo met als hoogste punt Uhuru (5.895 m), Mawenzi (5.149 m) en Shira (3.962 m).

Het eerste traject van de tocht op lage hoogte kan nat en modderig zijn. U loopt via mooie paden door het dichte regenwoud, waar u mogelijk dieren ziet als de zeer fraaie en zeldzame zwart-witte colobusapen. De dragers lopen vooruit en zorgen ervoor dat uw tent klaarstaat als u bij het Machame Camp aankomt.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau, Machame Gate: 1.634 m boven zeeniveau, Machame Camp: 2.834 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van Moshi naar camp: 1.919 m

Afstand: 11 km

Duur van de wandeling: 6-7 uur

Dag 4: Machame Camp – Shira 2 Camp

U loopt het laatste stuk door het regenwoud, waarna het heidelandschap zich ontvouwt en de paden rotsachtiger worden. Daarna wandelt u over het Shira-plateau met uitzicht op Kilimanjaro Western Breach, de westelijke kraterrand met de fantastische gletsjer. U bevindt zich nu ten westen van de gedoofde vulkaan Kibo aan de andere kant van de Marangu-route, en na een korte hike in westelijke richting bereikt u het Shira 2 Camp.

Hoogten: Machame Camp: 2.834 m boven zeeniveau, Shira 2 Camp: 3.840 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 1.006 m

Afstand: 5 km

Duur van de wandeling: 4-5 uur

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower – Barranco Camp

Vandaag loopt u in oostelijke richting. Hoe hoger u komt, hoe droger, kaler en rotsachtiger het landschap wordt. Onderweg wordt u beloond met fraaie uitzichten op Kibo en Mt. Meru, die uit de witte wolken achter u omhoogsteken. Na een paar uur lopen bereikt u de beroemde Lava Tower, die ontstaan is door de vroegere vulkanische activiteit van de Kilimanjaro.

Na een lunch aan de voet van de Lava Tower dalen we af naar het Barranco Camp, dat in een dal onder de Great Barranco Wall ligt. Als het weer het toelaat, kunt u vanuit het Barranco Camp genieten van een fantastische zonsondergang, een spectaculair uitzicht op de top van de Kilimanjaro, een mooi kijkje in het dal en de 300 meter hoge Great Barranco Wall verder naar het oosten.

Het terrein en de hoogte tijdens deze dagetappe zullen u op de proef stellen, dus doe het rustig aan en luister goed naar uw lichaam. Ook al sluit u de dag af met slechts +110 hoogtemeters, onderweg zit u bij de Lava Tower maar liefst op +790 hoogtemeters, voordat u afdaalt naar het Barranco Camp.  Veel mensen merken op deze hoogtes de eerste tekenen van hoogteziekte, dus houd de signalen goed in de gaten en stel uw gids op de hoogte.

Hoogten: Shira 2 Camp: 3.840 m boven zeeniveau, Lava Tower: 4.630 m boven zeeniveau, Barranco Camp: 3.950 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 110 m

Afstand: 15 km

Duur van de wandeling: 7 uur

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley – Barafu Camp

Na een nacht onder de indrukwekkende Great Barranco Wall en een stevig ontbijt, beklimt u de beruchte rotswand. Dit is gelukkig minder moeilijk dan het lijkt. Op de top onder de Heim-gletsjer, die als een enorm ijsgordijn boven het massief hangt, zult u getroffen worden door de adembenemende schoonheid van de Kilimanjaro.

De tocht voert naar beneden door de Karanga Valley en valt samen met de Mweka-route, die u de rest van de weg naar de top van de Kilimanjaro zult volgen. Na een uur lopen bereiken we het Barafu Camp. Het Barafu Camp ligt op een onbeschutte bergrug. De bodem is rotsachtig en het waait er vaak hard. Zorg ervoor dat u het terrein rond het kamp goed heeft verkend voordat het donker wordt. Dan bent u goed voorbereid voor de klim naar de top, die kort na middernacht begint.

Zorg er ook voor dat uw uitrusting en warme kleding in orde zijn en bewaar uw drinken in een thermosfles, zodat het niet bevriest. Ga op tijd naar bed om helemaal uitgerust te zijn voor de ultieme uitdaging van de Kilimanjaro.

Hoogten: Barranco Camp: 3.950 m boven zeeniveau, Barafu Camp: 4.600 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 650 m

Afstand: 8 km

Duur van de wandeling: 6-8 uur

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp

Rond middernacht staat u op en krijgt u een snack geserveerd voordat u in het donker begint aan de laatste klim naar de top. Het moeilijke terrein tijdens de ca. 6 uur naar Stella Point is voor de meeste mensen de grootste uitdaging. Het doel is Stella Point kort na zonsopgang te bereiken, zodat u hier kunt genieten van dit roodgloeiende schouwspel. We pauzeren niet lang, omdat het anders bijna onmogelijk wordt om weer op gang te komen als gevolg van de kou en de vermoeidheid. U loopt verder langs de kraterrand, met aan het eind een gelijkmatige stijging. Afhankelijk van het seizoen ligt er mogelijk sneeuw op het laatste traject voor de eindbestemming: de Uhuru Peak, de top van de Kilimanjaro en de top van Afrika. Als u de top heeft bereikt op 5.895 m hoogte, kunt u uzelf een schouderklopje geven, genieten van het fantastische uitzicht en ter herinnering een selfie maken bij het Uhuru Peak-bord.

Vervolgens beginnen we aan de afdaling naar het Barafu Camp, die ca. 3 uur zal duren. Daar nemen we een korte pauze, waarna we via een rotsachtig paadje verder lopen naar het Mweka Camp, waar u zich kunt overgeven aan een welverdiende nachtrust. Het kamp ligt in het hogere gedeelte van het bos, waar het aan het eind van de middag mistig en regenachtig kan zijn. Het voordeel is dat u hier kunt genieten van warm water en een warme maaltijd.

Hoogten: Barafu Camp: 4.600 m boven zeeniveau, Uhuru Peak: 5.895 m boven zeeniveau, Mweka Camp: 3.100 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 1.500 m

Afstand: 5 km omhoog/12 km omlaag

Duur van de wandeling: 6-7 uur omhoog, 7 timer omlaag

Dag 8: Mweka Camp – Moshi

De laatste etappe is een gemakkelijke wandeltocht van 3 uur door het Nationaale Park naar de Mweka Gate. Hier checkt u uit, waarna u wordt teruggereden naar het dorp Moshi. In het hotel wacht u een heerlijke lunch en een – langverwacht – zalig warm bad. Iedereen die de klim heeft volbracht, krijgt een diploma uitgereikt.

Hoogten: Mweka Camp: 3.100 m boven zeeniveau, Mweka Gate: 1.850 m boven zeeniveau, Moshi: 915 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 2.185 m

Afstand: 10 km

Duur van de wandeling: 3-4 uur

Accommodatie:
Dag 9: Nationaal park Tarangire

U wordt bij het hotel opgehaald en naar safari in Tarangire Nationaal Park te gaan. Tarangire Nationaal Park  (2.600 km2) heeft panoramische uitzichten over de enorme landschappen en omvat negen verschillende biomen. Er is een savanne die vol staat met majestueuze baobab-bomen en acaciabomen. De indruk die ze maken doet u bijna de vele dieren vergeten.

Dit landschap wordt doorkruist door de levensader de Tarangire, een rivier die nooit uitdroogt. Hier komen grote groepen olifanten en buffels. U kunt hier een van de grootste concentraties olifanten ter wereld zien. Met een beetje geluk ziet u wel honderd olifanten. Hier zijn ook cheeta’s, luipaarden, leeuwen, hyena’s, boomklimmende pythons en allerlei soorten prooidieren te vinden zoals koedoes, impala’s, gazellen enz.

Accommodatie:
Dag 10: Lake Manyara Nationaal Park – Zanzibar

Na het ontbijt en het uitchecken, vertrekt u richting Lake Manyara National Park. Dit is een van de kleinste nationale parken van Tanzania, met een oppervlakte van 330 km2, waarvan, afhankelijk van het seizoen, het meer zelf ongeveer twee derde uitmaakt.

Het was hier, aan de zuidelijke oever van het meer, dat Ernest Hemingway midden jaren 1930 zijn kamp had, op jacht naar de grootste en mooiste koedoe in het nabijgelegen gebied dat we vandaag kennen als het Tarangire National Park.

Het Lake Manyara National Park werd opgericht in 1960 om het unieke ecosysteem van deze regio te behouden, en in 1981 werd het park onderdeel van het Man and the Biosphere Programme (MAB) van UNESCO.

Het gebied maakt deel uit van de spectaculaire Great Rift Valley die dwars door het Afrikaanse continent loopt van het Midden-Oosten tot Mozambique. Onderzoekers denken dat dit riftsysteem uiteindelijk zal leiden tot het splijten van de Afrikaanse continentale plaat in twee afzonderlijke platen, waardoor een groot deel van het Afrikaanse continent loskomt van de rest.

Het smalle en lange nationale park wordt in het oosten begrensd door het meer zelf, Lake Manyara, en in het westen door de wel 600 meter hoge hellingen van de Rift Valley. Hiertussen liggen open grasvlaktes, jungle-achtig bos, mangroven, warmwaterbronnen en moerassen. De diversiteit is ongeëvenaard en het is indrukwekkend om te zien hoe in een relatief klein gebied de natuur drastisch verandert. Met de vele verschillende habitats komt ook een grote verscheidenheid aan dieren – hoewel de dieren moeilijk te spotten kunnen zijn in al dit weelderige groen.

De grote biodiversiteit van het park trekt ook veel vogels aan – er zijn hier meer dan 400 verschillende vogelsoorten geregistreerd.

Het Lake Manyara zelf is een sodameer en de waterstand varieert sterk, afhankelijk van het regen- en droge seizoen. Langs de oevers van het meer kunt u met een beetje geluk grote groepen flamingo’s zien.

Na deze boeiende natuurbelevenis wordt u naar de luchthaven gebracht, vanwaar u doorvliegt naar het exotische eiland Zanzibar.

Dag 11-15: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar
Dag 16: Weer naar huis

Uw vakantie op Zanzibar zit erop. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 17: Weer thuis in Nederland

Na een fantastische vakantie komt u op de door u gekozen luchthaven aan.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Extra dag voor het acclimatiseren: € 266
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering