ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWat te doen in Tokio

Wat te doen in Tokio

15-3-2024
Alle posts bekijken

Tokio is de hoofdstad van Japan en de grootste stad ter wereld. In deze metropool wonen meer dan 37 miljoen mensen en de stad zit boordevol spannende contrasten.

Het is een modern mekka met wolkenkrabbers, de nieuwste technologie en luxueuze winkelcentra, maar er is nog altijd ruimte voor tradities. U vindt hier bijvoorbeeld nog steeds veel keizerlijke paleizen, kimono’s en geisha’s.

Het moderne Tokio is een mengeling van allerlei periodes, waar de oeroude Japanse tradities hand in hand gaan met het moderne Japanse stadsleven.

Bekijk onze lijst met 7 bezienswaardigheden in Tokio en bedenk welke dingen u in de grootste stad ter wereld niet wilt missen.

1. Bezoek het wereldberoemde kruispunt in Shibuya

Een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Tokio is het wereldberoemde kruispunt in de wijk Shibuya, dat een van de drukste ter wereld is. Hier wemelt het van de Japanners die de grote straat op alle momenten van de dag oversteken.

Het kruispunt is een interessante bezienswaardigheid in Tokio, omdat u echt merkt dat u in de grootste stad ter wereld bent als u de Shibuya-straat oversteekt. Naast het fotogenieke kruispunt vindt u in deze wijk veel restaurants, winkels en een bruisend uitgaansleven, waarbij u het hypermoderne leven in Tokio van dichtbij meemaakt.

2. Bezichtig de Hamarikyu-tuin

Een andere must die u in Tokio beslist zou moeten bezoeken is de Hamarikyu-tuin, een groen park in het centrum van Tokio. Het park ligt aan een baai en is een van de mooiste bezienswaardigheden van Tokio, waar veel bezoekers even op adem komen na de hectiek van de grote stad.

Als iets zeer bijzonders hebben de meren in het park zout water en doen de getijden de waterspiegel stijgen en zakken. Het park werd rond het jaar 1600 aangelegd. Het contrast tussen het park en de moderne skyline van Tokio is kenmerkend voor het moderne Japan.

3. Bezichtig Sensoji – de oudste tempel van Tokio

In de oude wijk Asakusa krijgt u een interessant kijkje in de oude culturele tradities van de Japanners.

In tegenstelling tot de rest van Tokio, vindt u in de Asakura-wijk vrijwel geen wolkenkrabbers. Hierdoor is de sfeer op straat er bijzonder. U vindt hier ook de oudste tempel van Tokio.

Deze tempel heet Sensoji en is een grote bezienswaardigheid in Tokio, die elke dag veel Japanse bezoekers trekt. Zij bezoeken de tempel om wierook aan te steken en zichzelf de heilige rook toe te wuiven, in de hoop om ziektes te voorkomen, geluk te hebben, een kind te krijgen en dergelijke.

Winkel in de wijk Harajuku

Wilt u de unieke winkelmogelijkheden van Tokio meemaken, dan is de wijk Harajuku hiervoor de aangewezen plek.

Harajuku is een bruisend gebied in Tokio dat wereldberoemd is om zijn straatmode en Japanse popcultuur.

In de straat Omotesando in de wijk Harajuku vindt u de internationale modewinkels zij aan zij. Hier volgt het personeel u tot op straat en buigt, voordat u verder gaat op jacht naar de nieuwste Japanse mode. De diepe buiging is de klassieke Japanse manier om respect uit te drukken.

Hier vindt u ook de wereldberoemde Japanse straatmode. Op de Takeshita Dori straat komt u onvermijdelijk Japanse tieners tegen die kleurrijk gekleed gaan en die zichzelf en hun modieuze kledingstijl graag willen laten zien.

5. Onderga de rust bij het Meiji-heiligdom

Het Meiji-heiligdom is een van de boeiendste dingen die u in Tokio kunt zien.

Het heiligdom ligt in een verstild, groen park en werd ter ere van keizer Meiji gebouwd.

Voordat u bij het heiligdom bent, moet u eerst door de twee grote shintopoorten. Bent u de poorten eenmaal gepasseerd, dan ondergaat u een bijzondere rust, die sterk contrasteert met de hectische drukte van Tokio.

Voor veel Japanners is het Meiji-heiligdom een populaire plek om een traditionele bruiloft te houden en daarom is de kans groot dat u hier shintopriesters, bruidsparen en bruiloftsgasten tegenkomt.

6. Beleef de tonijnveiling op de Toyosu Fish Market

Als je graag de wereldberoemde visveiling in Tokyo wilt meemaken, moet je tegenwoordig op de splinternieuwe markt Toyosu Fish Market zijn.

De oude, authentieke vismarkt Tsukiji Fish Market, in het hart van de stad en vlak bij de rivier gelegen, is nog steeds toegankelijk, maar er vindt geen tonijnveiling meer plaats.

De hoofdattractie van Toyosu Fish Market is de wereldberoemde visveiling en in het bijzonder de tonijnveiling. Als je zeker van plaatsen wilt zijn, moet je een aantal maanden van tevoren en binnen een bepaalde periode plaatsen reserveren. En je moet op de dag zelf vroeg uit de veren als je de veiling van de blauwvintonijn wilt meemaken, aangezien deze al om 5.30 uur begint.

De duurste blauwvintonijn werd tijdens de eerste veiling in 2019 voor het duizelingwekkende bedrag van 2,5 miljoen pond verkocht. De vis woog 278 kg. Maar de grootste tonijn die ooit op een tonijnveiling is verkocht, woog 496 kg. Dit vond in 1986 plaats.

Naast een vismarkt vind je er ook een groente- en fruitmarkt en op een lagere verdieping een aantal restaurants.

7. Vaar op de rivier de Sumida

Wilt u iets leuks en bijzonders doen in Tokio, dan kan het een goed idee zijn om een boottochtje op de rivier de Sumida te maken die door heel Tokio stroomt.

Op die manier ziet u Tokio vanaf het water, terwijl u langs de fraaie gebouwen komt, zoals het hoofdkantoor van Asahi Super Dry en de legendarische 12 bruggen die architectonisch en qua kleur allemaal van elkaar verschillen.

Bezoek Tokyo op een van onze spannende reizen naar Japan.

TourCompass – Van toerist naar reiziger