ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWat is de beste reistijd voor Singapore?

Wat is de beste reistijd voor Singapore?

10-10-2023
Alle posts bekijken

Als u Singapore bezoekt, kunt u een levendige Zuidoost-Aziatische metropool verwachten die een unieke combinatie van cultureel erfgoed, moderne architectuur en indrukwekkende netheid te bieden heeft. De eetcultuur is divers met eetkraampjes en goede restaurants. De groene oases, zoals Gardens by the Bay, zijn prachtige natuurgebieden. Maar wat is de beste reistijd voor Singapore?

Hieronder kunt u meer lezen over het klimaat in Singapore en een idee krijgen van wat voor u de beste tijd is om het mooie, levendige eiland in Zuidoost-Azië te bezoeken.

Let erop dat dit adviezen zijn en dat aanbevelingen kunnen veranderen.

Het klimaat in Singapore

Singapore kan het hele jaar door worden bezocht.

Doordat het land op de evenaar ligt, heeft Singapore een tropisch klimaat dat het hele jaar door voor hoge, stabiele temperaturen en veel regenachtige dagen zorgt.

Normaal gesproken liggen de temperaturen in Singapore het hele jaar door tussen de 23 en 31 graden. Omdat het hier het hele jaar door regent, is er geen droog en regenseizoen zoals in andere Zuidoost-Aziatische landen.

Als u het land wilt bezoeken in de periode met het ‘beste’ weer, komen de maanden juni, juli en augustus het meest in aanmerking. In deze tijd is de luchtvochtigheid lager, waardoor er minder regen valt. Het aantal zonuren is hoger en er zijn minder wolken aan de hemel dan in de overige maanden van het jaar.

Moessonseizoenen in Singapore

In plaats van een droge en een regenperiode kent Singapore twee moessonseizoenen.

Een moesson is een windverschijnsel dat voorkomt in tropische gebieden rond de evenaar. Gedurende enkele maanden komt uit een richting sterke wind, waarna de wind draait en langere tijd uit de andere richting waait.

Tijdens het eerste moessonseizoen in Singapore van november t/m maart komt de wind uit het noordoosten. Tijdens het tweede moessonseizoen van juni t/m september komt de wind uit het zuidwesten.

Vooral in het eerste moessonseizoen kunnen er vroeg in de ochtend onweersbuien en windstoten voorkomen. Beide seizoenen hebben echter met elkaar gemeen dat de regen vroeg in de ochtend begint en in de loop van de middag langzaam afneemt.

In de periode juni t/m december is er ook kans op tropische cyclonen, maar de kans dat het weer uw vakantie beïnvloedt is zeer klein.

Zelfs op regenachtige dagen schijnt de zon in Singapore

De regen in Singapore komt meestal in korte, hevige buien die snel voorbijgaan. Na een hevige regenbui breekt vaak de zon weer door en voelt de lucht schoon en verkoelend. Dit veranderende weer zorgt voor een voortdurend gevoel van vernieuwing in de stad.

Voor reizigers betekent dit dat u, ongeacht wanneer u Singapore bezoekt, een aangename en gastvrije sfeer kunt verwachten.

De regenbuien dragen ook bij aan het behoud van de weelderige groene stadsomgeving en de prachtige tuinen die de stad sieren. Of u nu geniet van een tropische duik of van de zonnestralen, Singapore bezorgt u altijd een onvergetelijke ervaring.

Bekijk onze reizen naar Singapore hieronder:

TourCompass – Van toerist naar reiziger