ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Tanzania: Jachtkoorts in de Serengeti

Reisverslag uit Tanzania: Jachtkoorts in de Serengeti

29-12-2023
Alle posts bekijken

Een aantal leeuwinnen en welpen zien iets in de verte

In mei 2023 bezocht onze reisspecialist Bianca opnieuw het prachtige Tanzania. Ze had het geluk om een troep leeuwen te zien jagen in het Serengeti National Park. Lees hieronder het verslag van haar belevenis. 

We zijn tijdig met onze gids Issa vertrokken naar de Serengeti. Vroeg in de ochtend zagen we al een leeuwenmoeder met jongen. Nu staan we plotseling oog in oog met een grote groep leeuwen (drie volwassen leeuwinnen en vier welpjes) in het hoge steppegras.

Ze lopen langzaam naar onze jeep, strijken ertegen en steken vervolgens de smalle weg over. Onze gids Issa ziet al van verre twee gnoes met een kalfje en keert instinctief de auto om de leeuwen te volgen. Hij vertelt dat de leeuwen de gnoes hebben geroken en ‘klaar zijn voor de jacht’.

De leeuwinnen zien iets in de verte

We volgen de groep van dichtbij en kunnen de gnoes nu goed zien.

Dan staan we stil en houden we gespannen de adem in. Het is net een natuurdocumentaire. De jager en de prooi zijn dicht bij elkaar. Ik voel dat ik partij zou willen kiezen voor de mogelijke prooi. De leeuwen sluipen steeds dichterbij. Plotseling rennen twee jagers met ongelooflijke snelheid op de ogenschijnlijk nietsvermoedende gnoes af!

Maar de gnoes staan in een gunstig positie en rennen letterlijk voor hun leven.

We houden allemaal enkele seconden onze adem in. Dan wordt de stilte verbroken door een kleine jubelkreet. De gnoes en het kalfje zijn ontsnapt!
Ik voel uiteraard mee met de volledig uitgeputte leeuwinnen en hun jongen. Dit keer hadden de gnoes gewoon meer geluk.

Twee leeuwinnen slapend in het gras

We rijden verder over de oneindige Serengeti. Deze spannende, indrukwekkende belevenis heeft ons hart sneller doen kloppen. We hebben veel foto’s gemaakt en zijn een ervaring rijker.

Hakuna matata!

Bianca, TourCompass