ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelen10 gratis reis-apps die de vakantie nog leuker maken

10 gratis reis-apps die de vakantie nog leuker maken

15-12-2023
Alle posts bekijken

Apps kunnen uw reis zowel gemakkelijker als leuker maken.

Maar welke reis-apps moet u absoluut downloaden voor uw vakantie?

We hebben overzicht gemaakt van 10 gratis reis-apps die uw vakantie nog leuker maken.

Let op: alle genoemde apps zijn gratis te downloaden (sommige bieden de mogelijkheid op upgrades en aankopen), maar u hebt mogelijk wifi nodig om ze te kunnen gebruiken.

1) PackPoint

Voordat uw reis begint, moet u inpakken. Misschien hebt u al ruim voor vertrekt een inpaklijst klaar liggen.

Maar wellicht vindt u inpakken net als de meesten van ons het minst leuke aan reizen…

Dan is PackPoint een uitkomst.

Met PackPoint beschikt u over een persoonlijke assistent die u bij de klus kan helpen. Voer uw bestemming in, de vertrekdatum, het aantal dagen dat u weg bent en eventueel of u plannen hebt voor speciale activiteiten. PackPoint biedt dan een inpaklijst en checklist aan, zodat u eenvoudig kunt zien wat u moet meenemen.

Als u de pro-versie koopt, kunt u zelfs een inpaklijst op maat maken.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

2) TripAdvisor

De website TripAdvisor is een fantastische hulpmiddel wanneer u moet bepalen waar u uw kostbare reistijd aan wilt besteden.

Op TripAdvisor staan aanbevelingen van reizigers voor talloze bezienswaardigheden en restaurants. Als u een goede lunchplek in Peking zoekt of wilt gaan dineren in Kaapstad, kunt u op een specifieke plek zoeken of een algemene zoekopdracht uitvoeren voor eetgelegenheden in de omgeving.

Op die manier kunt u de beste keuzes maken die geweldige ervaringen opleveren.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

3) Timeshifter

Als u naar een bestemming met een groot tijdverschil reist, lijkt een jetlag onvermijdelijk. De eerste dagen van uw reis zijn dan naar de knoppen.

Maar zo hoeft het niet te gaan.

Met Timeshifter kunt u een (hele erge) jetlag voorkomen.

De app is gebaseerd op onderzoek naar de dagritmes en slaap van mensen. U moet uw vertrekdatum, vlucht, bestemming en wat informatie over uzelf en uw dagritme invoeren. Timeshifter maakt dan een plan voor u, waarmee de kans op een jetlag het kleinst is. Er staat bijvoorbeeld in wanneer u wakker moet blijven of moet slapen.

Lees ook onze beste tips om een jetlag te voorkomen wanneer u naar het oosten of westen reist.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

4) Maps.me

Wanneer u in uw eentje de weg probeert te vinden in een onbekende stad, kan het fijn zijn om wat hulp te hebben.

Met Maps.me kunt u plattegronden van steden en landen downloaden, zodat u altijd de weg terug of naar een van uw bestemmingen kunt vinden. U kunt ze offline gebruiken, waardoor wifi niet nodig is.

Bovendien kan iedereen bezienswaardigheden of aanbevelenswaardige restaurants toevoegen. Zo kunt u de app ook als inspiratiebron gebruiken als u op zoek bent naar boeiende attracties.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

5) Google Translate

Google Translate is onmisbaar op uw buitenlandse reis.

Op veel van onze bestemmingen spreekt de plaatselijke bevolking Engels, maar er zijn genoeg plekken waar de taal een barrière kan vormen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u zich niet in een grote stad bevindt of als u een restaurant hebt gekozen waar de menukaart niet in het Engels is.

Met Google Translate kunt u talen downloaden en zonder internetverbinding vertalen, zodat u altijd een digitale tolk bij u hebt.

Google Translate kan ook borden, menukaarten en andere soorten tekst vertalen als u de camera ervoor houdt. Dan moet de app wel met internet (wifi) zijn verbonden.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

6) Duolingo

Is er een passender moment om zinnetjes in een andere taal te leren dan wanneer u zich in het land bevindt waar die taal wordt gesproken?

In veel landen wordt het op prijs gesteld als u hallo, tot ziens en bedankt in de lokale taal kunt zeggen. Dat getuigt namelijk van interesse en respect voor de cultuur.

Duolingo maakt leren leuk. De app is opgebouwd rond een puntensysteem en verschillende niveaus, zodat u gemotiveerd bent om meer te leren om verder te komen.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

7) XE Currency

Wanneer u in het buitenland reist, moet u altijd goed opletten bij het omrekenen van uw eigen valuta naar de valuta van het land in kwestie.

Dat geldt vooral als u in landen bent waar u met hoge getallen moet delen of vermenigvuldigen.

XE Currency is een app voor het omrekenen van valuta, waarmee u prijzen snel kunt omrekenen naar de door u gewenste valuta. De app is zeer gebruiksvriendelijk, zodat u gemakkelijk de wisselkoersen kunt bijhouden. De app werkt de wisselkoersen bij wanneer u online bent en slaat de laatst bijgewerkte resultaten offline op.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

8) Pocket

Wachten of van de ene naar de andere plek reizen kan vaak eindeloos lijken te duren.

De app Pocket biedt hiervoor de oplossing.

In de app kunt u gemakkelijk van alles opslaan en later offline gebruiken. Dat kunnen bijvoorbeeld artikelen over bezienswaardigheden in Australië zijn, informatie over eten in Japan of zelfs deze tekst over handige apps voor op reis. U hebt dan altijd iets te lezen, of u nu een lange busreis maakt, op een luchthaven zit te wachten, een boottocht maakt of iets heel anders doet.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

9) WhatsApp

Met WhatsApp kunt u berichten en foto’s versturen, bellen en videochatten.

De app is handig voor als u vrienden en familie tijdens uw reis op de hoogte wilt houden. Als u wifi hebt, kunt u de app gratis gebruiken.

WhatsApp is ook ideaal om contact te houden met uw reisgenoten. Bijvoorbeeld als u ervoor kiest om afzonderlijk een tocht te maken of delen van de stad afzonderlijk wilt verkennen.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

10) WeatherPro

WeatherPro is de app voor mensen die graag de wind-, water- en weersomstandigheden volgen.

Met WeatherPro krijgt u gedetailleerde informatie over de weersomstandigheden. U kunt bijvoorbeeld de uv-index en watertemperaturen bekijken. Dat laatste is vooral relevant als u op strandvakantie gaat of graag gaat snorkelen of duiken.

De app biedt ook veel informatie over de windomstandigheden. Dat is handig voor als u van wateractiviteiten houdt of andere sporten waarbij de wind een rol speelt.

Download de app voor Android hier.

Download de app voor iOS hier.

TourCompass – Van toerist naar reiziger