ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Kenia & Tanzania: Wat wordt er nou eigenlijk gegeten op onze reizen?

Reisverslag uit Kenia & Tanzania: Wat wordt er nou eigenlijk gegeten op onze reizen?

10-12-2021
Alle posts bekijken

In november 2021 was Winnie op reis in Kenia en Tanzania. Veel mensen hebben ons gevraagd wat je eet op onze reizen. Hier volgt Winnie’s verhaal.

visgerecht

Het eten is goed! Maar wat wordt er nou eigenlijk in Oost-Afrika gegeten?

Ja, de lokale bevolking begint de dag meestal met vis- of kippensoep, een beetje chapati (flatbread) en een kopje thee.

Later eten ze yams en ugali – een soort polenta zonder smaak. Als het een goede dag is dan eten ze misschien vis of kip. En piripiri – het Swahili woord voor chili!

Maar geen zorgen. Er is een speciaal mzungu-menu (mzungu is ook een Swahili woord dat zoiets betekent als “buitenlands”) ;-)

ontbijt

Voor het ontbijt is er toast met ei. Omelet, scrambled, gekookt – alle soorten eieren – en volop vers fruit! Bananen, papaja, watermeloen, ananas, mango, passievrucht – sappig, zoet en heerlijk. Thee, koffie en volop sap.

De lunch varieert, afhankelijk van of het een lunchpakket op safari is of een buffet in het strandhotel.

Het avondeten lijkt op elkaar, waar je ook bent.

Soep. Je krijgt ALTIJD soep! Ik heb voor de grap alle verschillende soorten soep genoteerd die ik de afgelopen 5 weken ben tegengekomen.

  • Uiensoep zonder ui maar met pannenkoek in reepjes (beschrijving van de ober – niet van mij…..)
  • Butternutsoep diverse keren
  • Broccolisoep
  • Pompoensoep
  • Spinaziesoep
  • Kippensoep
  • Wortelsoep
  • Preisoep
  • Tomatensoep diverse keren
  • Aardappelsoep diverse keren
  • Groene bananensoep
  • Zoete aardappelsoep
  • Bloemkoolsoep

De eerste keren dat ik in Oost-Afrika was, begreep ik het gewoon niet: hete soep bij 35 graden warmte. Maar nu ben ik eraan gewend geraakt en kan ik bijna niet meer zonder. De soepen zijn altijd smakelijk, hartig en zonder twijfel gemaakt van verse en vermoedelijk biologische ingrediënten.

aardappelen en vlees

Na de soep volgt het hoofdgerecht. Bij een buffet is er meestal de keuze uit gebraden kip, gestoofde, gekookte of gebakken groenten (bijna altijd wortelen, bloemkool, rode uien en broccoli), aardappelen en rijst. Soms heb je het geluk dat je gewokte spinazie met knoflook krijgt en als het echt exotisch is, zijn er gebakken groene bananen die uitstekend smaken! Ik ben zelf geen vegetariër, maar ook vegetariërs gaan absoluut niet hongerig van tafel. Oh ja. Aan de kust krijg je echt heerlijk seafood!

seafood

Er is altijd een toetje, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat de toetjes niet hun specialiteit zijn, dus ik sla ze meestal over

Winnie, TourCompass