ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe beste markten in Azië

De beste markten in Azië

2-2-2024
Alle posts bekijken

Bootjes op de drijvende markt in Bangkok, Thailand.

Er zijn talloze mooie, grote, drukke en uitnodigende markten in Azië.

Zo zijn er levensmiddelenmarkten, maar ook markten waar van alles te krijgen is. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt er verkocht.

Trek stevige schoenen aan en vertrek op tijd als u de markt op een rustiger moment wilt bezoeken. U krijgt dan misschien ook de gelegenheid om af te dingen.

Tip: Neem niet meer geld mee dan u wilt uitgeven en berg het veilig op.

Chatuchak Weekend Market, Bangkok

Wandelende man op de Chatuchak-weekendmarkt in Bangkok.

Wanneer u de Thaise hoofdstad Bangkok bezoekt, is een wandeling over Chatuchak Weekend Market de moeite waard. Het is een klassieke markt die op zaterdag en zondag open is. Ga op koopjesjacht tussen de meer dan 15.000 kraampjes en koop cadeautjes voor de hele familie.

U vindt er alles van houtsnijwerk, sjaals in allerlei kleuren, rijen vol schoenen en kleding tot tassen en zelfs dieren. Hoewel de markt in afdelingen is verdeeld, kan het toch lastig zijn om uw weg te vinden. Ziet u iets wat u gewoon moet hebben, dan is het wellicht slim om het meteen te kopen. U vindt de kraam misschien niet meer terug.

Volgens zeggen is de markt een van de grootste ter wereld. Een ding is zeker: met zoveel kramen kan het gerust een hele dag duren om de beste aanbieding en precies het juiste ding te vinden. Neem onderweg een welverdiende pauze en zet uw tanden bijv. in snacks die op de markt worden verkocht.

Tianshan Tea City, Sjanghai

Thee, thee en nog eens thee. Tianshan Tea City is het mekka van alles wat met deze warme drank te maken heeft. De thee komt uit heel China. Koop hier wat thee om mee naar huis te nemen en op een koude avond in Nederland van te genieten.

In Tianshan Tea City kunt u onder andere zien hoe u de perfecte kop thee zet, theeserviezen bewonderen, heerlijke thee proeven en leren hoe u de beste theebladeren kunt herkennen. De markt is elke dag open en bij de 150 kraampjes worden duizenden theesoorten verkocht.

Wanneer u een van de 150 kraampjes bezoekt, zult u allerlei smaken kunnen proeven. Grote kans dat uw favoriet er tussen zit. Probeer bijv. oolong-thee. Dat is een zwarte, gefermenteerde thee. Dit zou de eerste Chinese thee, of bloementhee, zijn die zich opent als een bloem wanneer er kokend water op de blaadjes wordt gegoten.

Centrale Markt, Phnom Penh

Overzicht van de Centrale Markt in Phnom Penh, Vietnam

In het hart van Phnom Penh in Cambodja ligt de Centrale Markt. De Khmer noemen de markt Phsar Thmei, wat nieuwe markt betekent. Het gebouw waarin de markt wordt gehouden, is geel. Het is tijdens de Franse koloniale overheersing in art-decostijl gebouwd.

Het gebouw heeft een centrale koepelhal met vier uitstekende vleugels waarin de kraampjes zijn gevestigd. Hier kunt u van alles kopen van eten, bloemen, sjaals, zilverwerk, sieraden, koffers en elektronica. Vergeet niet af te dingen om een goed gevoel te houden over uw aankoop. De plek staat bekend om de te hoge prijzen.

De markt is geopend van ‘s ochtends vroeg tot begin van de avond. Ook als u geen souvenirs wilt kopen, is het de moeite waard om over de markt te lopen en alle indrukken in u op te nemen.

Ubud Art Market, Ubud

Souvenirs op de kunstmarkt van Ubud op Bali

Houdt u van handwerk per strekkende meter, dan is de markt Ubud op Bali misschien wat voor u.

De markt, lokaal bekend als Pasar Seni Ubud, is elke dag geopend van ‘s ochtends tot laat in de middag, en bevindt zich in het centrum van de stad.

U vindt er van alles van fijne, geweven tassen, fraaie manden in allerlei maten en modellen, en kleding in alle maten en kleuren. Ook voor schilderwerk en beelden of een kleine snack kunt u terecht op Ubud Art Market. Er is niets dat deze markt niet heeft en het meeste is met de hand gemaakt door inwoners uit het gebied.

De ochtend is de beste tijd om naar de markt te gaan. De Balinezen menen dat een goede verkoop in de ochtend betekent dat de verkoop de rest van de dag ook goed is. In de ochtend kunt u dus iets voor een mooi prijsje scoren. Deze overtuiging noemen de Balinezen pegarus dagangan.

Toyosu Fish Market, Tokio

De oude vismarkt Tsukiji Fish Market, die o.a. bekend was van de tonijnveilingen, is in het najaar van 2018 omgedoopt tot Toyosu Fish Market. Op de markt staan meer dan zeshonderd marktkooplieden en met een oppervlak van ruim 40 hectare is de markt de grootste ter wereld.

Bij de ongeveer veertig eetkraampjes kunt u allerlei voortreffelijke gerechten proeven. Een van de grootste trekpleisters is de tonijnveiling die ‘s ochtends tussen half zes en half zeven wordt gehouden. De meeste kraampjes gaan pas rond zeven uur open. Wilt u wat vis als ontbijt, dan bent u hier aan het juiste adres. Wilt u deze markt bezoeken, dan moet u er rekening mee houden dat de markt gesloten is op feestdagen, zondag en vaak ook op woensdag.

De vloer van de nieuwe vismarkt is wit, behalve het deel waar de tonijnveilig plaatsvindt. Dat is groen. De reden daarvoor is dat de kwaliteit van de tonijn wordt bepaald aan de hand van het rode vlees van de vis. Door de groene vloer komt de rode kleur beter naar voren en kunnen de kopers beter de kwaliteit en prijs bepalen.

NB: Maak een reservering als u zeker wilt zijn van goede plaatsen bij de tonijnveiling.

Ben Thanh-markt, Ho Chi Minhstad

Ben Thanh Markt in de avond in Ho Chi Minh Stad, Vietnam.

In district 1 in het centrum van Ho Chi Minhstad in Vietnam vindt u de Ben Thanh-markt. Het grote, vierkante gebouw is bijna niet te missen. Dit is een van de oudste monumenten van de stad.

In de vele gangen van het gebouw kunt u allerlei souvenirs en lokaal handwerk kopen. Het gebouw is zo groot, dat u bijna het gevoel krijgt dat u bent verdwaald. Geen paniek. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van de uitgang, krijgt u die.

‘s Avonds verschijnt buiten het gebouw de ene na de andere eetkraam. Hier kunt u verschillende gerechten proeven, bijvoorbeeld het Hanoi-gerecht bun cha of bánh xèo, rijstpannenkoeken uit de Mekongdelta. De markt is een geweldige ervaring en heeft een zeer authentieke uitstraling. 60-70% van de bezoekers is namelijk Vietnamees.

Luang Prabang Night Market, Luang Prabang

Nachtmarkt in Luang Prabang, Laos

Een ding dat u niet mag missen wanneer u in Luang Prabang in Laos bent, is de avondmarkt.

Van zeven tot tien uur ‘s avonds wordt de straat Sisavangvong afgesloten voor voertuigen. Overal verschijnen kraampjes met handwerkkunst zoals keramiek, tapijten, lampen, zijden kleding en nog heel veel meer.

Het centrum van de stad is niet zo groot. De markt is dus haast niet te missen als u ‘s avonds een wandeling door de stad maakt. U zult geen spijt krijgen van een bezoek. Op de markt vindt u namelijk heel veel fraai, traditioneel handwerk dat eenmaal thuis een mooi aandenken aan de reis kan zijn.

Wordt u hongerig van het vele winkelen, dan kunt u onderweg een snack kopen of naar de avondeetmarkt aan de rand van de markt gaan voor een vullende maaltijd.

Hongqiao Pearl Market, Peking

De trekpleister van de Hongqiao Pearl Market is, zoals de naam al aangeeft, de schitterende, indrukwekkende parels. Snoeren met zoetwaterparels liggen hier rijendik. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op de glanzende wonderen. De parels zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, zachtheden en kleuren en de prijzen variëren van enkele euro’s tot duizenden euro’s.

Er worden ook andere producten verkocht op de markt, zoals horloges, zijden sjaals en kleding. De markt heeft ook een visafdeling, waar ze van alles verkopen van garnalen tot zeeoren.

Wanneer u de parelmarkt heeft gezien, doe uzelf dan een plezier en loop verder langs de derde verdieping om te genieten van het uitzicht op de Tempel van de Hemel naast het gebouw. Dat is de kers op de taart van deze fantastische beleving.

De drijvende markten, Bangkok

Beeld van de drijvende markten in Bangkok, Thailand.

Bent u in Bangkok, dan is het eigenlijk een must om naar een van de drijvende markten te gaan. De ene na de andere boot komt aangevaren met onder meer ananas, curry en souvenirs. En u zit zelf ook in een boot!

Terwijl u uw benen wat rust gunt en ontspannen achterover leunt, kunt u de unieke cultuur rond de drijvende markten opsnuiven. Koop wat kleins om mee naar huis te nemen en geniet van een bijzondere, fascinerende ervaring.

Er zijn veel verschillende drijvende markten rond Bangkok. Hoewel ze buiten de stad liggen, zijn ze de rit ernaartoe waard. De ongebruikelijke opzet van de markt wijkt sterk af van traditionele markten. Deze beleving zult u niet vergeten wanneer u weer thuis bent.

De Aziatische markten hebben veel mooie belevingen in het verschiet. Ze geven een fantastische inkijk in de cultuur en u vindt er gegarandeerd mooie cadeaus voor uw familie thuis of voor uzelf.

Twijfelt u nog welk Aziatisch land u wilt bezoeken? Neem dan contact op met onze reisspecialisten die u kunnen helpen de juiste reis te vinden.

TourCompass – Van toerist naar reiziger