ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenBezienswaardigheden in Bangkok

Bezienswaardigheden in Bangkok

11-4-2024
Alle posts bekijken

Bangkok is een grote, drukke en bruisende metropool die elk jaar miljoenen bezoekers trekt uit alle delen van de wereld, door de interessante cultuur van de stad en omdat er zoveel te doen is. Hier gaan het nieuwe en moderne Thailand en de oude boeddhistische tradities hand in hand, wat de stad zijn bijzondere karakter geeft.

Of u nou de indrukwekkende tempels wilt bezichtigen, winkelen op de markten en in de grote winkelcentra of de kleurrijke eetkraampjes wilt bezoeken, Bangkok heeft voor elk wat wils.

Wij hebben hieronder een lijst met 5 bezienswaardigheden samengesteld, die u niet mag missen in Bangkok.

1. Bezoek het koninklijk paleis het Grand Palace

Een van de grootste belevenissen in Bangkok is het weelderige en meer dan 200 jaar oude koninklijke paleis, het Grand Palace. Dit unieke paleis bestaat uit meerdere gebouwen met een dak bedekt met goud en beelden van krijgers en demonen eromheen.

Gedurende 150 jaar was het Grand Palace de thuisbasis van de Thaise koninklijke familie, maar nu wordt het paleis door de koning sporadisch gebruikt voor religieuze ceremoniën en op feestdagen. In het paleis bevindt zich de Wat Phra Kaew tempel, de heiligste plek vanThailand met een wereldberoemd Boeddhabeeld dat gemaakt is uit één gigantisch blok lichtgroene jade.

2. Maak een fietstocht in de jungle van Bangkok

Wat veel mensen niet weten is dat er een jungle is in Bangkok. Maar in feite zijn er in Bangkok diverse groene oases en een weelderige jungle waar u even op adem kunt komen na de drukte van de stad.

Wilt u een bijzonder en leuk dagje weg, maak dan eens een interessant fietstochtje in de jungle van Bangkok. Hier ziet u de stad van een andere kant, die weinig andere toeristen meemaken. De tocht gebeurt in een rustig tempo, op een vlak stuk met kleine weggetjes en paden door dorpen en langs tempels en tuinen.

Onderweg steekt u met de boot een rivier over om in de jungle te komen, waar u een fantastisch landschap staat te wachten met bananenbomen, watervallen en bamboestruiken die zo dik zijn als uw been.

3. Proef de Thaise keuken

Thais eten is een van de grote sensaties in Bangkok. De Thaise keuken bevat namelijk een heel scala aan smakelijke gerechten die u niet persé in een restaurant hoeft te proeven.

Bezoek een van de vele eetkraampjes die u in Bangkok op elke straathoek vindt. Dit is een leuke en ontspannen manier van eten, waarbij u kennis kunt maken met de plaatselijke bevolking, omdat zij zelf vaak op de markt of bij de eetkraampjes op straat eten.

4. Verken de markten in Bangkok

Of u nou wel of niet houdt van winkelen, de drukke markten van Bangkok die u op veel plekken in de stad ziet, zijn een bezoekje waard. Hier kunt u van alles kopen: sieraden, tassen, kleding en heerlijk en betaalbaar Thais eten. De sfeer is er altijd goed en bij veel van de kraampjes kunt u afdingen.

Heeft u op vrijdag, zaterdag of zondag nog niets te doen in Bangkok, bezoek dan de weekendmarkt van Chatuchak. Op de markt vindt u meer dan 15.000 verschillende kraampjes en het is de grootste van heel Azië.

U kunt ook gaan kijken op een van de beroemde drijvende markten van Bangkok, waar de handelswaar vanuit kleine houten kano’s op de rivier wordt verkocht die kriskras door elkaar varen.

5. Vaar op de grachten van Bangkok

Maak Bangkok mee vanaf het water tijdens een boottocht op de klongs, de grachten van Bangkok.

Er vertrekt een expressboot vanaf de gracht dicht bij het koninklijk paleis, die naar de wijk Nontaburi gaat. Deze wijk wordt beschouwd als ‘het oude’ Bangkok, waar u de plaatselijke markt kunt bezoeken.

Vroeger vond het merendeel van de handel in Thailand op en langs de grachten plaats. Dit was de reden dat de eerste Europese zakenreizigers de stad de bijnaam ‘Het Venetië van het Oosten’ gaven.

Vandaag de dag zijn de grachten in Bangkok nog steeds een belangrijk deel van het leven van alledag voor de plaatselijke bevolking. U maakt het leven mee vanaf het water, waar u de postbode en de verkopers langs ziet varen.

Wilt u ook mee naar Bangkok? Neem dan hier een kijkje bij onze reizen naar Thailand!

TourCompass – Van toerist naar reiziger