ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Zuid-Afrika: Dagexcursie naar Cape Point

Reisverslag uit Zuid-Afrika: Dagexcursie naar Cape Point

10-3-2024
Alle posts bekijken

In november 2023 ging Jude met twee van onze collega’s op safari in Zuid-Afrika, gevolgd door een reis naar Kaapstad. Daar namen ze deel aan een van onze excursies, namelijk de populaire dagtour naar Cape Point, waar u o.a. de meest zuidwestelijke punt van Afrika vindt, Kaap de Goede Hoop.

TourCompass-leden zitten aan de kust bij Kaapstad

Een dag met adembenemende uitzichten en gevoel van vrijheid door de geweldige rit langs de prachtige kust, helemaal naar het uiterste puntje van het schiereiland. Een absolute ‘must do tour’ als je in Kaapstad verblijft.

Alsof je opnieuw een andere wereld instapt: wat heeft Zuid Afrika toch veel te bieden!

Na dagen van mooie ervaringen midden in de natuur tijdens de safari in het Krugerpark; vervolgens door naar Kaapstad: een grote stad met een aangrijpende geschiedenis en veel contrasten; is het aangenaam om even ’adem te halen’ tijdens deze dagtour en de gedachten de vrije loop te laten. En dat lukt zeker terwijl ik langs de schitterende kust gereden wordt.

Onze eerste stop is in Kalk Bay, een voorstad van kaapstad en vernoemd naar de kalk afkomstig uit mosselschelpen die werden verbrand om kalk te maken, gebruikt voor o.a. huizen. Een gezellig klein vissersdorpje waar we bij de haven spraken met wat vissers, hun vangst mochten bewonderen en zelfs wat zeehonden ernaast lagen te luieren.

Mensen kijken naar vis in Kalk Bay

Daarna reden we verder naar Simon’s Town/ Boulders Beach bekend om haar grote penguin koloni. Vanaf het Boulders Visitor Center is er een board walk welke je gratis mag betreden. Vanaf deze board walk zie je al pinguins liggen (ruikt ze ook!) en heb je een prima uitzicht op de koloni als je doorloopt. Als je deze van dichterbij wilt bekijken, dan kost dit omgerekend zo’n €10,- p.p., te betalen bij het Visitor Center. Mijn inziens was dit niet per se nodig; men heeft vrij goed zicht op de groep van een afstand.

Pinguïnkolonie op Boulders Beach bij Kaapstad

We vervolgden de tocht naar Cape Point: gelegen in het Table Mountain National Park en middels een korte wandeling omhoog, kwamen we bij het uitzichtspunt van waar we de wilde zee en ruige kliffen konden zien. Mocht men de tijd ervoor willen nemen, kan men enkele wandelroutes volgen hier. Terwijl we terugreden door het park, zagen we onverwachts struisvogels.

TourCompass leden bij Cape Point

Na de lunch in Scarborough reden we weer omhoog en via de geweldige route ‘Chapman’s Peak drive’ , reden we van Noordhoek met haar grote stranden (fantastisch voor paardrijden of surfen) via een kronkelige route van zo’n 10 kilometer naar Hout Bay. Dit was zonder twijfel mijn meest favoriete deel van de tour en we vergeleken dit deel van de rit dan ook stiekem met de ’Great Ocean Road’ in Australië. Men rijdt heel dicht langs de bergwand en heeft daarbij aan de linkerkant de wilde zee en zanderige baaien en verschillende picknick plekken/uitzichtpunten.

TourCompass lid op Chapman's Peak Drive bij Kaapstad

Het is heel erg de moeite waard om hier ruim de tijd te nemen en te genieten van dit prachtige stukje kust. Het is echt één van de mooiste routes die ik ervaren heb en de dag voelde helemaal compleet: daarom raad ik iedereen aan, om deze excursie te gaan doen bij een verblijf in Kaapstad!

Jude, TourCompass

TourCompass – Van toerist naar reiziger