ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Australië: Down Under Dreams: een reis door de fascinerende diversiteit van Australië

Reisverslag uit Australië: Down Under Dreams: een reis door de fascinerende diversiteit van Australië

31-1-2024
Alle posts bekijken

Beate en haar man nemen een foto voor Uluru in Australië

In november 2023 maakte onze reisspecialist Beate in Australië een betoverende reis door de prachtige landschappen en boeiende steden van Australië en ontmoette ze gastvrije mensen.

We hebben een avontuur meegemaakt dat we ons hele leven zullen koesteren: een reis door het betoverende Australië! Ja, het is ver weg, maar ondanks enkele uitdagingen aan het begin van de lange reis werden we beloond met onvergetelijke belevenissen, boeiende steden en prachtige stranden.

Prachtig gebouw in Melbourne, Australië

Onze reis begon in Melbourne, een ‘hippe’ stad met talloze cafés, gratis (!!!) trams en fraaie street art. We lieten ons gewoon meeslepen en raakten langzaam gewend aan de ‘no worries’-mentaliteit van de Australiërs. Alles is ‘geen probleem’ en men accepteert het gewoon.

We vervolgden

Beate staat voor het Opera House en de Sydney Harbour Bridge in Australiëonze reis naar het bruisende Sydney, waar moderne architectuur de schoonheid van de natuur ontmoet. De aanblik van de Sydney Harbour Bridge en het Opera House is ronduit overweldigend. De stad is vol energie en de mix van culturele diversiteit en stedelijke flair is een feest voor de zintuigen.

Een man neemt een foto van Uluru in Australië

Toen wachtte het volgende hoogtepunt van onze reis: de mysterieuze rotsformatie Uluru, de heilige plaats van de Aboriginals. De imposante aanwezigheid en de veranderende kleuren bij zonsopgang en zonsondergang zijn absoluut magisch. Het was alsof de natuur tot ons sprak. Het was adembenemend mooi!

Beate op een boot bij het Great Barrier Reef in Australië

We vervolgden onze reis naar het tropische noorden naar Queensland. Voor waterratten en avonturiers is het Great Barrier Reef een onvergetelijke ervaring. Snorkelen en duiken in dit onderwaterparadijs is een must. De vele verschillende kleuren en soorten doen de meeste mensen en zelfs ervaren duikers versteld staan. Hier beleef je de natuur in zijn puurste vorm en kun je optimaal genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld. Ik heb hier voor het eerste in mijn leven gesnorkeld. Ik denk dat het mijn nieuwe hobby wordt!

Man staat in het Daintree regenwoud in Australië

In het Daintree-regenwoud wachtte ons een uniek fenomeen: het oudste regenwoud ter wereld dat direct aan het Great Barrier Reef grenst. Twee UNESCO-natuurerfgoedlocaties op één plek. Het is een indrukwekkende verbinding tussen land en zee die je vrijwel alleen in Australië aantreft.

Veel oesters

De culinaire ervaringen in Australië zijn minstens zo indrukwekkend als de landschappen. Een barbecue (of ‘barbie’ zoals de lokale bevolking het noemt) is bijna verplicht. Sappige steaks, verse vis en heerlijke zeevruchten. Een waar feest voor foodies. En voor wijnliefhebbers herbergen de Australische wijnregio’s een schat aan voortreffelijke wijnen. Van de krachtige Shiraz tot de verfrissende Sauvignon Blanc, er is voor elke smaak iets te vinden.

Een kleine tip voor alle bezoekers: in alle cafés en restaurants is water gratis verkrijgbaar. Een klein maar fijn voorbeeld van Australische vriendelijkheid en gastvrijheid.

Deze reis was een onvergetelijk avontuur dankzij de diversiteit van dit fascinerende continent, de warme en open mensen en de spectaculaire bezienswaardigheden.

Beate, Tourcompass