ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Zuid-Afrika: Een onvergetelijke reis

Reisverslag uit Zuid-Afrika: Een onvergetelijke reis

5-12-2016
Alle posts bekijken

Lees het reisverslag van Mette en Martin die in 2016 onze reis ‘Safari in Zuid-Afrika gecombineerd met Kaapstad’ maakten

We zijn nu terug van de vakantie in Zuid-Afrika, maar we voelen de vlinders nog steeds in onze buik. Een reis vol fascinerende belevenissen, die we ons de rest van ons leven zullen herinneren!

Zuid-Afrika

Al bij aankomst in Pestana Kruger Lodge werden we niet alleen door het lieve personeel, maar ook door olifanten, nijlpaarden, impala’s, bavianen en krokodillen warm verwelkomd. We geloofden onze eigen ogen niet. De wilde dieren, die we normaal gesproken alleen in de dierentuin en op tv zien, liepen onder ons balkon vrij rond. Dat bedoelen ze waarschijnlijk met ”A room with a view”!

Al op de eerste dag zagen we de ‘supersterren’ van de safari

Zuid-Afrika

Er volgden een aantal avontuurlijke dagen in de schitterende natuur van Zuid-Afrika. We beleefden alles van heel dicht bij, letterlijk vanaf de eerste rij, zowel toen we te voet leerden dierensporen te ontcijferen als toen we in een speciale jeep crosten. Deze jeep leek wel een amfitheater: allen in de auto hadden een perfect uitzicht.

En wow, wat een uitzicht! Het Krugerpark bleek een paradijs met wilde dieren te zijn. Al op de eerste dag zagen we de ‘supersterren’ van de safari: ‘The Big Five’: de leeuw, het luipaard, de neushoorn, de olifant en de buffel. Onze gids was echt heel kundig in het spotten van dieren. Haar indrukwekkende kennis en aanstekelijke humor maakten de belevenis zowel interessant als vermakelijk!

olifanten

Het meest fascinerende was dat we heel dicht bij de dieren in hun natuurlijke omgeving konden komen. We zagen onder andere een leeuwin die een buitgemaakt wild zwijn onder haar jongen verdeelde. We stopten op enkele meters afstand van twee grazende neushoorns, waardoor we hun kauwen en knabbelen hoorden, en we zagen een grote groep olifanten, waarvan een speels jong olifantje ons aan het lachen maakte. Ons hart sloeg over toen we oog in oog met een grote leeuw kwamen te staan. Hij brulde zo luid dat het kilometers verderop te horen moet zijn geweest!

Al onze dromen van een onvergetelijke reis kwamen uit

Kaapstad

De afsluiting van de reis bestond uit een aantal prachtige dagen in Kaapstad. Zeer terecht wordt deze stad als een van de mooiste wereldsteden beschouwd. We waren zeer onder de indruk van de spectaculaire natuur: majestueuze bergen, schitterende stranden en bloeiende tuinen. We kregen het idee dat Moeder Natuur zeer gul is geweest in deze contreien!

Bovendien was de geschiedenis van de stad een hoofdstuk op zich. We bezochten onder andere Robbeneiland, waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat. We werden door een voormalige gevangene rondgeleid. Zijn persoonlijke verhaal maakte de belevenis nog aangrijpender. Door naar zijn woorden te luisteren was deze plek niet slechts een historische coulisse, maar voelden we hoe het moet zijn geweest om vast te zitten op dit geïsoleerde, woeste, dorre eiland.

We willen alle lieve, toffe, leuke en professionele medewerkers van Afrikareizen enorm bedanken. Ze zorgden ervoor dat al onze dromen van een onvergetelijk reis uitkwamen!

Mette & Martin

TourCompass – Van toerist naar reiziger