ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenReisverslag uit Tanzania: Een belevenis voor het leven

Reisverslag uit Tanzania: Een belevenis voor het leven

28-11-2016
Alle posts bekijken

Onze collega Richard was in 2016 in Tanzania. Hieronder kun je zijn reisverhalen lezen.

Zebras

Wil je een keer op een geweldige safari in Afrika, dan kan ik je de 9 daagse safari naar Tanzania van TourCompass.nl aanraden.

Deze safari bracht me langs Tarangire NP, Serengeti NP, Ngorongoro Crater en Lake Manyara NP en overtrof al mijn verwachtingen.

Een van de meest opwindende dagen tijdens mijn safari was de reisdag van het Highview Hotel naar Ikoma Wild Camp. Op deze dag bezochten we het lokale kindertehuis, wierpen we een blik over de Ngorongoro krater van het uitzichtspunt, brachten we een bezoek aan een Masai dorp en hadden we een korte game drive in Serengeti NP.

De eerste stop van de dag was bij het lokale kindertehuis Shalom, een kindertehuis, waar 68 kinderen wonen in de leeftijd van 8 maanden tot 18 jaar. Het kindertehuis is goed georganiseerd en is gevestigd op een mooi groot stuk grond waar de kinderen veel ruimte hebben om te spelen. Alle kinderen van het kindertehuis gaan naar school en het kindertehuis werkt er aan volledig zelfvoorzienend te zijn (op dit moment verbouwen ze groenten, hebben ze veel kippen en 7 melkkoeien). Het was geweldig om te zien dat er goede kindertehuizen zijn. Als je ooit een reis als ik maak en een bezoek aan een kindertehuis te plant, maak dan aub ook een donatie voor de kinderen. Denk aan kleding, schoenen, snoep, speelgoed, voedsel (zoals melkpoeder) en degelijke. Dit is altijd een geweldig cadeau voor een kindertehuis en de kinderen en kan altijd worden gebruikt.

Masai, safari en leeuwenfamilie met jongen

Masai

Na een kort verblijf gingen we verder naar het uitzichtpunt over de Ngorongoro Krater (een adembenemend uitzicht) en de Masai dorp. Ik was altijd al nieuwsgierig over naar hoe de Masai leven in hun kleine dorp en hutten. Natuurlijk kun je filmpjes vinden online, maar het in eigen persoon meemaken is toch heel indrukwekkend. Het is toch heel speciaal om te zien hoe ze je welkom heten met zang en dans, hoe ze hun hutjes bouwen, hoe deze er van binnen uitzien, hoe ze slapen en ook koken in deze hutten. Natuurlijk moest ik ook een mooie handgemaakte kralenarmband kopen om een herinnering mee naar huis te nemen. Natuurlijk zetten ze de prijs erg hoog en moest ik al mijn onderhandelingstechnieken toepassen om de prijs omlaag te krijgen naar de prijs die ik van te voren in mijn hoofd had vestgesteld. Na wat heen en weer gesteggel, lukte me het om de prijs te betalen die ik voor ogen had. De Masai was ook blij met het onderhandelde bedrag.

Serengeti

Ons bezoek aan het Masai dorpje duurde ongeveer een uur alvorens we onze reis vervolgden naar Serengeti NP voor onze eerste game drive.

Dit was de kers op de taart van deze dag!

Ik had van te voren geen verwachtingen gesteld aangezien we maar een korte game drive van ongeveer 2 uur zouden hebben. Maar WOW! Ik ben nu nog onder de indruk van die 2 uurtjes! Ik denk dat we de hele tijd op het juiste moment op de juiste plek waren. Niet alleen zagen we een leeuwenfamilie met jongen aan de kant van de weg., maar we spotten ook een leopard in een boom, ook dichtbij de weg en dus hadden we een fantastisch uitzicht op deze geweldige dieren en konden we schitterende filmpjes en foto’s maken. De kick die dit mij gaf vergeet ik de rest van mijn leven niet meer en zal ik voor altijd koesteren.

Mijn top 5 op de reizen

luipaard

Na deze dag van complete opwinding, reden we naar het Ikoma Wild Camp, een geweldig Camp, waar we ons konden opladen voor meer fantastische dagen.

Deze safari is zo geweldig. Je kunt nooit voorspellen wat je ziet en wat je moet verwachten. Het gevoel dat ik tijdens deze reis gevoeld heb zijn niet te beschrijven. Ik kan alleen maar zeggen dat je het moet meemaken en dat het een belevenis voor het leven is!

Mijn top 5:

  • Serengeti NP
  • Ngorongoro Crater
  • Tarangire NP
  • Bezoek Masai dorp
  • The Big 5

Richard, TourCompass