ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenInternationale Vrouwendag: Wij eren 3 vrouwen uit de reisbranche

Internationale Vrouwendag: Wij eren 3 vrouwen uit de reisbranche

8-3-2024
Alle posts bekijken

Collage van vrouwen van TourCompass over de hele wereld

Op Internationale Vrouwendag eren we de moed en vastberadenheid van gewone vrouwen die buitengewone dingen doen.

Dit jaar zijn we bijzonder blij dat we drie opmerkelijke vrouwen kunnen eren waarmee we nauw samenwerken bij TourCompass. Helaas is een van deze opmerkelijke vrouwen niet langer onder ons, maar haar nalatenschap blijft vrouwen in de reisbranche inspireren en sterker maken.

Wat is Internationale Vrouwendag en waarom vieren we deze dag?

Internationale Vrouwendag, elk jaar op 8 maart, is de dag waarop we de prestaties van vrouwen op sociaal, economisch, cultureel en politiek gebied erkennen en eren.

Deze dag vindt zijn oorsprong in de arbeidersbewegingen aan het begin van de 20e eeuw in Noord-Amerika en Europa en werd in 1977 door de VN tot een wereldwijde dag van erkenning uitgeroepen.

In 2024 is het thema “Inspireren tot inclusie” (Inspire Inclusion) – een thema dat zich richt op het bevorderen van een inclusieve wereld, waar gelijkheid tussen de seksen niet alleen wordt aangemoedigd, maar een integraal onderdeel is van ons sociale, economische en politieke leven.

Wij eren 3 inspirerende vrouwen uit de reisbranche

Afbeeldingen van de drie vrouwen die we eren op Internationale Vrouwendag 2024

Dit jaar zetten we met trots drie opmerkelijke vrouwen in het zonnetje die hebben bijgedragen aan het vooruit helpen van vrouwen in de reisbranche wereldwijd.

Deze vrouwen hebben niet alleen bijgedragen aan onze organisatie, maar ook de weg geëffend voor gelijkheid en inclusie binnen de reisbranche in hun respectievelijke landen.

Camila Barp – Gondwana Brasil

Camila van Gondwana Brazilië

De eerste vrouw die we willen eren is Camila Barp. Zij is een toonbeeld van vrouwelijk leiderschap en innovatie binnen het ecotoerisme.

Camila is mededirecteur van Gondwana Brasil en zij is een goed voorbeeld van ondernemersgeest en toewijding aan duurzaam en verantwoord toerisme. Met 15 jaar ervaring in het ecotoerisme heeft Camila een belangrijke rol gespeeld in het commerciële succes van Gondwana Brasil door haar strategisch leiderschap als managing partner.

Onder Camila’s leiding heeft Gondwana Brasil niet alleen een opmerkelijke groei doorgemaakt, maar is het ook een plek geworden waar vrouwen meer kansen krijgen in de reisbranche in Brazilië. Haar leiderschap is cruciaal geweest voor het samenstellen van een team met voornamelijk vrouwen en dit bewijst hoe sterk het bedrijf streeft naar het afschaffen van traditionele barrières en het creëren van een ondersteunende sfeer, die de prestaties en leidinggevende rol van vrouwen in het toerisme waardeert en versterkt.

Gondwana Brasil is een uitstekend voorbeeld van hoe inclusiviteit kan leiden tot succes en een belangrijke impact kan hebben in een traditioneel door mannen gedomineerde branche. Camila Barp blijft inspireren en de weg effenen voor toekomstige generaties vrouwen in en buiten het bedrijfsleven door haar visionair leiderschap en betrokkenheid bij emancipatie van vrouwen.

Yvonne Hilgendorf – Manya Africa Tours Limited

Afbeelding van Yvonne van Manya Africa Tours Limited

De tweede vrouw die wij vandaag eren is de Duitse Yvonne Hilgendorf. Haar verhaal is een goed voorbeeld van doorzettingsvermogen en daadkracht binnen de reisbranche.

In 2008 reisde Yvonne naar Oeganda voor onderzoek voor haar scriptie en in die context werkte ze nauw samen met lokale gemeenschappen. Sindsdien heeft Yvonne uitgebreide ervaring opgedaan bij hotels en reisbureaus in Oeganda, zowel op het gebied van verkoop als bedrijfsontwikkeling, en heeft ze deze bedrijven geholpen succesvolle ondernemingen te worden.

Yvonne’s droom om een duurzaam reisbureau op te richten, leidde in januari 2019 tot de oprichting van Manya Africa Tours. Het bedrijf is meer dan alleen een onderneming; het is ook een belofte om de ziel van Oeganda en Oost-Afrika te tonen en de levensomstandigheden van de lokale gemeenschappen te verbeteren, inclusief het ondersteunen van lokale vrouwen, die, hoewel ze ongelooflijk sterk zijn, ook degenen zijn die het meest behoefte hebben aan hulp.

Het feit dat Yvonne een bedrijf heeft opgebouwd vanuit het niets, toont haar onwankelbare vastberadenheid en haar wil om een verschil te maken. Manya Africa Tours is een getuigenis van haar geloof dat toerisme een positieve drijfkracht kan zijn, waarvan alle belanghebbenden kunnen profiteren. Haar werk promoot niet alleen de schoonheid van Oeganda, maar bevordert ook een inclusief en duurzaam toerisme.

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag onderstrepen Yvonne’s resultaten de belangrijke rol die solidariteit en daadkracht spelen bij het streven naar een meer gelijke wereld.

Eileen Yee – Discova (1970 – 2023)

Afbeelding van Eileen van Discova

Bij onze viering van Internationale Vrouwendag richten we onze aandacht op een andere opmerkelijke vrouw, wiens bijdrage een aanzienlijke invloed heeft gehad op vrouwelijk leiderschap en de reisbranche.

We eren de herinnering aan Eileen Yee, General Manager van Discova voor meerdere regio’s en het Educational Travel-team. Helaas is Eileen in 2023 overleden. Haar leiderschap en toewijding om een inclusieve omgeving te bevorderen, hadden grote betekenis voor de reisbranche.

Eileen combineerde empathie en verschillendheid, ze waardeerde de stem van elk teamlid en legde de nadruk op diversiteit. Ze liet samenwerking en groei prevaleren en ze tilde anderen op met haar levendige, innovatieve aard en oprechte enthousiasme.

Eileens erfenis gaat verder dan haar professionele prestaties. Ze was een gepassioneerde pleitbezorgster voor de onafhankelijkheid van vrouwen en streefde ernaar om deuren te openen voor de volgende generatie vrouwelijke leiders. Eileen begreep dat vooruitgang niet alleen voortkomt uit individueel succes, maar uit de capaciteit om mensen om ons heen te inspireren en op te tillen. Bij het herdenken van Eileen worden we eraan herinnerd hoe belangrijk het is om elkaar te ondersteunen en te helpen. Haar bijdragen aan de reisbranche zullen ons blijvend inspireren om te streven naar een meer inclusieve en meer gelijke wereld.

Een toekomst van gelijkheid

Deze verhalen en bijdragen aan de samenleving van vrouwen zoals van Camila, Yvonne en Eileen zijn grote stappen voorwaarts om inclusie en gelijkheid te bevorderen. Hun inzet herinneren ons eraan hoe belangrijk het is om elkaar te ondersteunen en om gelijke kansen te bevorderen in alle aspecten van het leven.

We zijn er trots op dat wij met deze vrouwen samenwerken. Bij TourCompass streven we ernaar om pleitbezorgers te zijn voor gelijkheid en autonomie voor alle vrouwen. Door samen te werken kunnen we een toekomst creëren waarin het potentieel van een ieder volledig erkend en ondersteund wordt.

TourCompass – Van toerist naar reiziger​