ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe mooiste nationale parken van Azië

De mooiste nationale parken van Azië

19-1-2024
Alle posts bekijken

Azië heeft een overvloed aan mooie nationale parken die elk iets unieks te bieden hebben.

In de Aziatische nationaal parken kunt u een fantastische flora en fauna zien die u elders in de wereld niet vindt.

Hieronder vindt u informatie over enkele van de mooiste nationale parken van Azië.

De beste nationale parken van Aszië

De Komodo-eilanden in Indonesië

De Komodo-eilanden zijn een door de UNESCO beschermd nationaal park in Indonesië.

De eilanden zijn o.a. vanwege het zeer unieke dierenleven als nationaal park aangewezen. Hier leven namelijk de enorm grote komodovaranen, de grootste hagedissen ter wereld. De naam van de eilandengroep is aan dit indrukwekkende dier ontleend.

De komodovaraan kan wel 3 meter worden en 70 kg wegen. Naast komodovaranen leven hier wilde zwijnen, buffels, papegaaien, makaken en nog vele andere spannende dieren.

De Komodo-eilanden hebben een zeer gevarieerde natuur: van tropische regenwouden, savanne met bomen en gras tot prachtige witte stranden. De zee rondom de eilanden is helder, dus het gebied is tevens perfect voor snorkelen en duiken tussen de koralen en kleurrijke vissen.

Wist u dat Komodo en de omliggende eilanden de enige plekken ter wereld zijn waar de komodovaraan in het wild leeft?

Nationaal park Gunung Leuser op Sumatra in Indonesië

Nationaal park Gunung Leuser ligt in het noorden van Sumatra.

Dit nationale park heeft één van de meest diverse ecosystemen ter wereld en herbergt zowel vulkanen, rivieren als meren. Daarnaast leven hier meer dan 700 verschillende dierensoorten: van de zeldzame Sumatraanse tijger tot de Sumatraanse olifant, en vogels met kleurrijke veren, die hoog tussen de boomtoppen in de jungle vliegen.

Gunung Leuser is bovendien één van de beste plekken om de zeldzame, in het wild levende orang-oetans te spotten. Het park herbergt namelijk één van de enige nog levende groepen orang-oetans, de met uitsterven bedreigde Sumatraanse orang-oetans.

Wist u dat de bloem ‘rafflesia’ in de Sumatraanse jungle voorkomt? Deze bloem kan wel 11 kg zwaar worden en heeft geen wortels.

Nationaal park Fuji-Hakone-Izu in Japan

Nationaal park Fuji-Hakone-Izu ligt in de omgeving van het bruisende Tokyo.

Dit nationale park bestaat uit vier gebieden. Het uitzicht op de prachtige Fuji-vulkaan in het park heeft het park beroemd gemaakt.

De Fuji (3.776 meter) is de hoogste berg van Japan en wordt omgeven door unieke natuur met warmwaterbronnen en schitterende meren. Maak een stop bij het meer Kawaguchi-ko, één van de vijf Fuji-meren, en laat u fascineren door het fantastische uitzicht op de Fuji die zich in een van de meren van het park spiegelt.

Hoewel de vulkaan al meer dan 300 jaar geen uitbarsting heeft gehad, is hij nog steeds actief.

Wist u dat u enkele keren per jaar getuige kunt zijn van ‘Diamond Fuji’? Dit is het tijdstip waarop de opgaande of ondergaande zon precies boven de top van Mount Fuji staat.

Nationaal park Khao Sok in Thailand

Nationaal park Khao Sok ligt in het zuiden van Thailand en is een perfecte keuze wanneer u op een strandvakantie in Khao Lak bent.

Dit nationale park bestaat uit regenwoud, watervallen en majestueuze kalksteenrotsen, dus een ongelooflijk schilderachtig en mooi landschap.

Een van de hoogtepunten van het park is het smaragdgroene meer Cheow Larn, dat door kalksteenrotsen wordt omgeven. U kunt dit meer vanaf een traditioneel langstaartbootje beleven.

Het nationale park is ook ideaal voor wandeltochten in de Thaise jungle met zijn gevarieerde flora en fauna. Het park herbergt o.a. bijna 50 verschillende zoogdieren en meer dan 300 verschillende vogelsoorten.

Wist u dat nationaal park Khao Sok één van de oudste, groenblijvende regenwouden ter wereld heeft?

Nationaal park Bromo Tengger Semeru op Java in Indonesië

Nationaal park Bromo Tengger Semeru is één van de hoogtepunten van het Indonesische eiland Java.

Hier vind u een van de uniekste landschappen van Indonesië: een droog, vulkanisch landschap.

De grootste bezienswaardigheid van het nationale park is de Bromo-vulkaan, die nog steeds actief is. Met een hoogte van 2.329 meter is deze niet de hoogste, maar wel de populairste vulkaan van het eiland.

Het park biedt een indrukwekkende, magische belevenis: sta vroeg op en zie vanaf het uitkijkpunt op de 2.770 meter hoge berg Penanjakan de zon boven Mount Bromo opgaan.

Wist u dat het landschap rondom de Bromo door grijs vulkanisch zand is bedekt, dat een schitterend contrast met de groene berg vormt?

Nationaal park Nam Cat Tien in Vietnam

Nationaal park Nam Cat Tien is één van de grootste natuurreservaten van Vietnam en ligt op slechts 160 kilometer van de bruisende Vietnamese wereldstad Ho Chi Minhstad.

Hier leven honderden dierensoorten, o.a. de Aziatische olifant, tijger, luipaard en waterbuffel.

Maak een wandeltocht via een van de vele routes in het park en beleef het fantastische woud van heel dichtbij. Met een beetje geluk spot u gibbons en kleurrijke vogels. Het woud herbergt daarnaast maar liefst 1.610 verschillende plantensoorten. Het is bovendien mogelijk om tijdens een nachtsafari een aantal dieren te spotten, die ‘s nachts actief zijn.

Wist u dat de oudste boom in Nam Cat Tien meer dan 700 jaar oud is en een stam met een diameter van 4 meter heeft?

Nationaal park Yala in Sri Lanka

Nationaal park Yala ligt in het zuidoosten van Sri Lanka en is het oudste en tevens beroemdste park van alle nationale parken in Sri Lanka.

Het is ook de geschiktste plek in Sri Lanka om op safari te gaan.

U kunt hier groepen olifanten zien, die gemoedelijk bij waterpoelen staan om hun dorst te lessen, of misschien de schuwe luipaard, die af en toe zijn kop uit de bosjes opsteekt. Nationaal park Yala is de plek in Sri Lanka, waar de meeste kans is een glimp van de luipaard op te vangen. Daarnaast kun u hier wilde zwijnen, buffels, apen en herten zien. Dit 979 km2 grote gebied herbergt ook 215 verschillende vogelsoorten, waarvan zes uitsluitend in Sri Lanka voorkomen.

Het park is tegenwoordig beschermd, maar was vroeger jachtgebied van de Britse elite, in de tijd dat Sri Lanka een Britse kolonie was.

Wist u dat de tempel Sithulpauwa een populaire bezienswaardigheid in het park is? In deze tempel zouden door de eeuwen heen wel 12.000 monniken hebben gewoond.

Nationaal park Kep in Cambodja

Als u op strandvakantie in de Cambodjaanse stad Kep bent, mag u een bezoek aan het nationale park van de stad niet overslaan.

Nationaal park Kep is bekend om zijn wandelroutes die u langs fantastische uitkijkpunten voeren.

De hoofdingang van het park ligt achter Veranda Natural Resort. De routes zijn duidelijk met gele borden gemarkeerd.

Er loopt een 8 kilometer lange route met een groot aantal zijpaden door het park. Volg bijvoorbeeld de ‘Stairway to Heaven’ de heuvel op. Deze laatstgenoemde route voert u langs een pagode en een nonnenklooster voordat u de top ‘Sunset Rock’ bereikt. Hier heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht over de kust en de groene jungle.

Wist u dat u verschillende dieren in het park kunt zien, o.a. vlinders en apen?

Beleef de fantastische nationaal parken van Azië

De vele nationaal parken van Azië bieden vele verschillende en unieke belevenissen: spannende natuur en fascinerende dieren die uitsluitend in Azië voorkomen.

Droomt u van een reis naar Azië? Neem een kijkje bij onze bestemmingen in Zuidoost-Azië en doe inspiratie op voor uw volgende reis.

TourCompass – Van toerist naar reiziger