ZEKERHEIDSGARANTIE
13 dagen

Safari in Zuid-Afrika & Kaapstad

U verblijft een paar meter van de gate van het Krugerpark en u komt heel dicht bij the Big 5 op safari in het park. Ga op een spannende bushwalk met een ranger, doe de Panoramaroute en sluit de reis af in het prachtige Kaapstad.

Safari in Zuid-Afrika & Kaapstad
Safari in Zuid-Afrika & Kaapstad
13 dagen
HomeAfrikaZuid-AfrikaSafari in Zuid-Afrika & Kaapstad

Safari in Zuid-Afrika & Kaapstad

U verblijft een paar meter van de gate van het Krugerpark en u komt heel dicht bij the Big 5 op safari in het park. Ga op een spannende bushwalk met een ranger, doe de Panoramaroute en sluit de reis af in het prachtige Kaapstad.

HomeAfrikaZuid-AfrikaSafari in Zuid-Afrika & Kaapstad
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • Engelssprekende reis-coördinator
 • 6 overnachtingen in Kruger Gate Hotel**** incl. halfpension
 • Bushwalk met deskundige gids
 • Night Game Drive in het Krugerpark
 • Volle dag op safari in Krugerpark
 • Volle dag Panoramaroute in de Drakensbergen
 • Halve dag op safari in Krugerpark
 • Entreegelden voor de genoemde Nationaale Parken en wildreservaten
 • Vlucht vanuit Nelspruit naar Kaapstad incl. transfer
 • 4 overnachtingen in Premier Hotel Cape Manor **** incl. ontbijt
 • Mogelijkheid het verblijf in Kaapstad te verlengen
 • Vlucht van Kaapstad naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

DE REIS IN HET KORT

Op deze reis verblijft u een paar meter van de gate naar het Krugerpark. U heeft de mogelijkheid om dicht bij The Big 5 te komen en u leert de signalen van de natuur kennen op een spannende bushwalk met een deskundige ranger.

U ontdekt de hoogste en langste bergketen van Zuid-Afrika, de Drakensbergen. Geniet van het spectaculaire uitzicht over Blyde River Canyon, de op twee na grootste kloof ter wereld, en één van de hoogtepunten van de reis. U ontdekt ook de uitzichtpunten van God’s Window en Bourke’s Luck Potholes, waar de Blyde-rivier en de Treur-rivier diepe, cilindrische formaties in de rotsen hebben gemaakt.

U vliegt verder naar de prachtige kuststad Kaapstad. Hier kunt u ontspannen op de fantastische stranden, genieten van de vele uitzichtpunten, op walvissafari gaan, een bezoekje brengen aan het gevangeniseiland Robbeneiland of de Zuid-Afrikaanse wijnboerderijen.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U heeft de perfecte combinatie van the Big 5 op safari in het Krugerpark én een stadsbezoek
 • Vanaf het zwembad van uw lodge heeft u uitzicht op het geweldige Krugerpark
 • Ontdek de prachtige landschappen en het weidse uitzicht op de Panoramaroute
 • U komt dicht bij de natuur tijdens een bushwalk met een deskundige ranger – en u ziet nachtdieren tijdens een avondlijke game drive

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt ‘s avond met het vliegtuig vanuit Nederland naar Johannesburg met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Zuid-Afrika

Na aankomst in Johannesburg rijdt u door het prachtige Zuid-Afrikaanse landschap naar het 4-sterrenhotel Kruger Gate. Het hotel ligt aan de Sabie-rivier en biedt een kleurrijk panoramisch uitzicht op het Krugerpark. De middag kunt u gebruiken om te genieten van het fantastische uitzicht vanaf het grote gemeenschappelijke terras of vanaf de uitkijktoren – of om te ontspannen bij het zwembad.

Accommodatie:
Dag 3: Bushwalk en Night Game Drive in Krugerpark

Bushwalk

U vertrekt ‘s ochtends vroeg vanuit het hotel. U wordt naar een gebied van het Krugerpark gereden, waar een spannende bushwalk wacht. De gids is speciaal opgeleid voor bushwalks en weet alles van zowel grote als kleine dingen in de natuur. Hij leert u over de signalen van de natuur door te ruiken, luisteren, goed te kijken en te observeren als een echte verkenner. U hoort u over het gedrag van de dieren en hoe u hun sporen kunt herkennen. Tijdens deze wandeling hoort en leert over veel van de kleine dieren en planten die je niet ziet als je in de safariauto zit. Het is een geweldige introductie tot uw dagen in de bush!

Deze bushwalk is niet toegestaan voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Night Game Drive

Na de middag – als de zon is ondergegaan – wacht een fascinerende game drive door het Krugerpark. In het donker komen de nachtdieren tevoorschijn en met behulp van spotlights vanuit de auto bekijkt u de grote en kleine dieren. Is het helder weer dan kunt u de gids ook vragen naar een paar prachtige sterrenbeelden van het zuidelijk halfrond. Vraag bijvoorbeeld naar het Zuiderkruis of de Gordel van Orion.

Night Game Drive is niet toegestaan voor kinderen jonger dan 6 jaar..

Accommodatie:
Dag 4: Volle dag in het Krugerpark

U gaat een hele dag in een open voertuig op safari in het Krugerpark. Dit park is een van de beroemdste Nationaale Parken ter wereld. Het Krugerpark werd al in 1898 opgericht. Het was toen een gewoon wildreservaat. In 1926 werd het als Nationaal Park aangewezen. Het park strekt zich ca. 350 km van het zuiden naar het noorden uit en ca. 65 km van het oosten naar het westen. Het beslaat een gebied van ca. 20.000 km² en is daarmee het grootste Nationaale Park van Zuid-Afrika. Er leven 146 verschillende soorten zoogdieren, ca. 520 vogelsoorten en 120 soorten reptielen. Er leven niet alleen veel soorten, maar ook grote aantallen van elk soort. Naar schatting zijn er bijvoorbeeld ca. 11.000 olifanten, 2.000 leeuwen, 1.000 luipaarden en 35.000 buffels, 35.000 zebra’s en veel meer dan 150.000 antilopen.  De plantenwereld is met 2.000 verschillende soorten vertegenwoordigd, variërend van moerassen, grassoorten, bomen, lianen tot cactussen.

De wilde dieren zijn over het algemeen het meest actief in de vroege ochtend en in de namiddag. Om zoveel mogelijk dieren te zien voordat ze zich verbergen om te rusten, vertrekt u al vroeg vanuit de lodge. Vanwege de vroege start geeft de lodge u een ontbijtpakket mee. U nuttigt uw ontbijt op een geschikte plaats en tijdstip. De lunchpauze wordt in een van de aangewezen gebieden gehouden. Hier is zowel een restaurant als een winkel.

Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge. U zult vast ontelbare foto’s hebben genomen!

Accommodatie:
Dag 5: Halve dag op safari in Krugerpark

De ochtend kunt u zelf invullen. ‘s Middags gaat u met een safariwagen met vierwielaandrijving op gamedrive in het Krugerpark. Het park heeft grote open grasvlakten en gebieden met rotsen, meren en stroompjes. Bij de meren en stroompjes verzamelen de dieren zich in de namiddag om hun dorst te lessen. Misschien heeft u geluk en ziet u badende olifanten. De gids doet zijn best om u tijdens de tocht zo veel mogelijk verschillende dieren te laten zien. Hij zal beslist naar antilopen speuren, want waar antilopen zijn, zijn roofdieren. Met een beetje geluk ziet u de schuwe luipaard.

Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen

Vandaag gaat u een hele dag de Panoramaroute in de adembenemende Drakensbergen volgen. De Drakensbergen zijn rood en vormen een prachtig contrast met de groene bomen en planten. U bezoekt de Blyderivierspoort. Deze is ongeveer 700 m diep en 60 km lang en daarmee de op twee na grootste kloof ter wereld. U stopt bij de drie meest indrukwekkende uitkijkpunten langs de kloof, te weten God’s Window, de Potholes bij Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn drie prachtige en markante rotsformaties die wat uiterlijk betreft doen denken aan de ronde hutten die vroeger veel in de dorpen in het zuiden van Afrika voorkwamen. Er zijn ook veel watervallen langs de Panoramaroute. U stopt bij een ervan. Bijvoorbeeld de Berlijnwatervallen. Het water valt hier in een 150 meter lager gelegen meer. Of misschien de Lissabonwatervallen. Deze ligt op de plek waar de rivier de Blyde zich in tweeën splitst en vervolgens langs bijna een loodrechte rots 92 m naar beneden stort. Er zijn nog veel meer watervallen. De gids bepaalt wanneer er een stop wordt gemaakt. Een van de meest spectaculaire plekken die u vandaag bezoekt, is absoluut de Potholes bij Bourke’s Luck. Gedurende duizenden jaren hebben wind en zand hier cilindrische gaten in de rotsen uitgesleten. Via bruggetjes die over deze bijzondere gaten zijn gebouwd, kunt u heel dicht bij dit natuurfenomeen komen.

Accommodatie:
Dag 8: Vlucht vanuit Nelspruit naar Kaapstad

U wordt bij de lodge opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Kaapstad.

In de aankomsthal wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar uw hotel rijdt, waar u de komende 4 nachten verblijft.

Het hotel is centraal gelegen en daardoor dicht bij een groot aantal bezienswaardigheden. Het is de perfecte basis voor het verkennen van Kaapstad en de vele fascinerende gebieden in en rondom de stad.

Onze samenwerkingspartner komt naar het hotel toe. U kunt vragen stellen of meer informatie over Kaapstad krijgen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 9-11: Ontspanning en belevenissen in Kaapstad

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Kaapstad is een fantastische stad! Het is prachtig aan de voet van de beroemde Tafelberg gelegen. U kunt hier met gemak meerdere dagen doorbrengen aan de hand van wandelingen door de stad en bij de haven, het bezoeken van de vele historische bezienswaardigheden en gebouwen alsmede musea en goede restaurants.

Een uitstapje naar het gebied buiten de stad kan ook van harte worden aanbevolen. Een dagtocht met gids naar Kaap de Goede Hoop is een grote belevenis. Onderweg stopt u bij Boulders Beach, waar u schattige, kleine pinguïns kunt zien. Het uitzicht vanaf Chapman’s Peak Drive maakt indruk op de meesten.

Een tocht naar de top van de Tafelberg is eigenlijk een must als u in Kaapstad verblijft. Neem de kabelbaan en geniet van het unieke uitzicht over de stad en het water. U zult ongetwijfeld een aantal klipdasachtigen zien.

Het wijngebied rondom Kaapstad is wereldberoemd. Een dagtocht naar dit gebied laat u met zowel Stellenbosch, Paarl als Franschoek kennismaken. Uiteraard gaat u wijnen proeven.

En vergeet Robbeneiland niet, waar Nelson Mandela gevangen zat. Voormalig gedetineerden geven rondleidingen. Het is absoluut een bezoek waard.

Dag 12: Weer naar huis

Uw vakantie op Kaapstad zit erop. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 13: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke en fascinerende vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Safaribelevenissen in de Okavangodelta
4 nachten

Verleng uw reis met een safari in een van de meest unieke natuurgebieden ter wereld.

Begin januari regent het in het hoogland van Angola. De regen stroomt van de berghellingen af en zet grote stukken land onder water. Als de grond niet meer water op kan nemen, stroomt het regenwater verder naar het zuiden, weg van de zee. Binnen een paar maanden komt het aan bij de Okavango-rivier en hier herhaalt het hele proces zich nogmaals: als de rivier niet meer water op kan nemen, komen de omringende stukken land onder water te staan en het water stroomt verder door naar het zuiden, richting Botswana. Ongeveer 6 maanden nadat het water als regenwater in het hoogland van Angola is gevallen, bereikt het de Kalahari-woestijn in Botswana. Hier stroomt het uit in het niets. Er is hier namelijk geen zee of rivier, alleen maar een kale woestijn die zonder dit water het grootste gedeelte van het jaar droog en dor zou zijn. Dankzij het regenwater uit Angola wordt dit tijdelijk de grootste binnenlandse delta van Afrika en een van de gebieden met de meeste dieren, en daardoor een fantastische safari-bestemming.

Deze delta is natuurlijk een waar paradijs voor een vogelliefhebber. U vindt hier maar liefst 530 verschillende soorten vogels. U kunt hier ook nijlpaarden, olifanten, giraffen, zebra’s en een heleboel soorten antilopen aantreffen. En door de komst van deze prooidieren komen er ook roofdieren, zodat het niet ongebruikelijk is om hier leeuwen, luipaarden of wilde honden te zien.

U overnacht in een rustiek, maar comfortabel en gezellig tentenkamp. Alle tenten hebben een eigen badkamer en toilet, ingericht op bush-manier. Hiervandaan gaat u op safari in de delta. Het is ook mogelijk om een boottocht in een traditionele kano bij te bestellen, als u alles eens vanaf het water wilt aanschouwen.

Let op: deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 reizigers en is niet geschikt voor kinderen onder de 12.

Upgrademogelijkheid: Je kunt kiezen voor een upgrade naar een permanent tentenkamp met zwembad, zie hieronder. Als je voor een upgrade kiest, vlieg je van Maun naar de delta, heen en terug.

We maken je erop attent dat de tentenkampen in de Okavangodelta in het algemeen slechts enkele kamers (tenten) hebben, die in de regel al maanden van tevoren volgeboekt zijn. Daarom raden we je bij een upgrade aan om ruim op tijd te boeken. We hebben drie tentenkampen geselecteerd, die alle zeer dicht bij elkaar liggen en wat betreft inrichting en stijl zeer op elkaar lijken. We kunnen niet op voorhand zeggen in welk tentenkamp je zult verblijven, maar we doen uiteraard ons best om aan je wens tegemoet te komen!

U moet de verlenging uiterlijk 60 dagen voor vertrek boeken.

De wijnlanden van Zuid-Afrika
2 nachten

Heerlijke wijnen, lekker eten, historie en prachtige natuur – dat is wat u kunt verwachten van een bezoek aan de wijnlanden van Zuid-Afrika.

Op een afstand van maar een half uur rijden van Kaapstad vindt u de prachtige wijnlanden. Hier vindt u zachte bergen met weelderige hellingen, hier en daar onderbroken door ruige klippen, gezellige kleine dorpjes met huizen die zijn gebouwd in Kaaps-Hollandse stijl – en natuurlijk wijnvelden en wijngaarden.

De valleien rond Kaapstad zijn ideaal voor het verbouwen van wijn. De bergen zorgen voor water en voor beschutting voor de wind, de grond is goed doorlatend en het klimaat is ongeveer hetzelfde als aan de Middellandse Zee.

De Stellenbosch werd gesticht in 1679 door de gouverneur van de Kaapkolonie en is daarmee de op één na oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika na Kaapstad.

In 1690 brachten Hugenoten de eerste wijnstokken naar de vallei en werd de wijnproductie gestart.

Op deze verlenging naar de wijnlanden verblijft u twee nachten op het 5-sterren Erinvale Hotel & Spa en vanzelfsprekend gaat u op een hele dagexcursie met gids naar Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.

Olifantenbelevenissen in Chobe nationaal park
3 nachten

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering