ZEKERHEIDSGARANTIE
10 dagen

Hakuna Matata-safari

Dit is een reis voor u als u zich meer wilt verdiepen in Kenia. U beleeft het fantastische dierenleven en de prachtige natuur in de beste en meest gevarieerde nationale parken van Kenia.

Hakuna Matata-safari
Hakuna Matata-safari
10 dagen
HomeAfrikaKeniaHakuna Matata-safari

Hakuna Matata-safari

Dit is een reis voor u als u zich meer wilt verdiepen in Kenia. U beleeft het fantastische dierenleven en de prachtige natuur in de beste en meest gevarieerde nationale parken van Kenia.

HomeAfrikaKeniaHakuna Matata-safari
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in Kenia incl. volpension – maar exclusief diner dag 2 en lunch dag 5
 • Bezoek aan het Girafcentrum en lunch in Karen Coffee Garden
 • Wildreservaat Samburu – kruis de evenaar en speur tijdens een safari naar luipaarden, olifanten en leeuwen
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Transport en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stopcontacten
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

DE REIS IN HET KORT

Deze reis is perfect als u Kenia op een iets diepgaandere wijze wilt leren kennen. U treedt in de voetsporen van de Deense schrijfster Karen Blixen en het zal u al snel duidelijk worden waarom zij zo van deze Oost-Afrikaanse parel hield. De natuur, het dierenleven en de vele mensen die u onderweg ontmoet dragen alle bij aan een echte Afrikaanse belevenis op haar best.

U kruist de evenaar en kunt heel dicht bij het fascinerende en gevarieerde dierenleven in de wildreservaten Samburu en Masai Mara komen. Eerstgenoemde heeft de ‘bijzondere vijf’ en unieke landschappen, en laatstgenoemde de karakteristieke acaciabomen die de dieren van de savanne schaduw geven. U rijdt door de prachtige landschappen bij de 5.000 km lange Grote Riftvallei, die watervallen, vulkaankraters en het meer Lake Naivasha omvat. Dit meer is bekend om de nijlpaarden en het gevarieerde vogelleven. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft Nairobi, Samburu, Great Rift Valley en Masai Mara op één reis
 • U kunt zich verheugen op the Special 5 in Samburu en the Big 5 op de grasvlakten van Masai Mara
 • Voel de spanning als leeuwen, olifanten en giraffen vlak langs de Landcruiser lopen
 • U rijdt tijdens de safari in eigen landcruiser van TourCompass’ met stroom en WI-FI

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Nairobi - Karen Coffee Garden & Girafcentrum

U wordt in de luchthaven door onze lokale gids opgehaald en naar uw hotel gebracht. Na een korte opfrispauze wacht u eerste ontmoeting met een paar van de wilde dieren van Afrika! U bezoekt namelijk ‘The Giraffe Centre’, waar u heel dichtbij de giraffen komt.

De lunch eet u in Karen Coffee Garden – het oude administratiegebouw van de koffieplantage van de auteur.

Als de tijd het toelaat, is er gelegenheid om de nabijgelegen keramiekwerkplaats en sieradenfabriek Kazuri te bezoeken. Hier maken alleenstaande moeders kralen van klei – een zeer bijzonder werkgelegenheidsproject.

Er is vandaag ook nog tijd om wat te relaxen, want morgen begint het avontuur echt!

Dag 3: Nairobi - Wildreservaat Samburu

Na het ontbijt zetten we koers richting het noorden. We kruisen de evenaar in de buurt van Mount Kenya en krijgen het corioliseffect te zien. Dit is het effect van de draaiing van de aarde waardoor de wind op het noordelijk halfrond naar rechts afbuigt en op het zuidelijk halfrond naar links.

Na met het ene been op het noordelijke en het andere been op het zuidelijke halfrond te hebben gestaan, rijdt u naar Samburu. Onderweg rijdt u door meerdere klimaat- en vegetatiezones: zowel hoogvlakte, berggebieden als drogere gebieden. Na het inchecken in de lodge in Samburu, wordt de lunch geserveerd.

Na de lunch maakt u de eerste echte gamedrive van de reis. Samburu kenmerkt zich door de aanwezigheid van een aantal dieren die alleen hier te vinden zijn: de Grévyzebra, de gerenoek, de enorme gemsbok, de Somalische struisvogel en de netgiraf. Tijdens deze safarireis kunt u zelfs drie verschillende giraffen zien: netgiraffen in de Samburu, Rothschildgiraffen bij Lake Naivasha en Masaigiraffen in de Masai Mara.

Dag 4: Wildreservaat Samburu

We gaan de hele dag op gamedrive. We nemen een picknicklunch en misschien ontbijt mee, zodat we meer tijd voor de safari hebben.

U kunt naast de ‘bijzondere vijf’ ook olifanten, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, impala’s en enorm veel vogels in de Samburu spotten. Sommigen menen dat de vogels in Samburu een eigen, specifiek geluid maken. De landschappen zijn zeer gevarieerd. Met een beetje geluk ziet u verwanten van de Masai, de Samburu, en hun karavaan van kamelen.

 

Accommodatie:
Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Na het ontbijt rijden we naar de Grote Riftvallei. Dit is een 5.000 km lange kloof die zich over heel Oost-Afrika uitstrekt en waar veel oude vulkaankraters zijn te vinden. Het vormt een scherp contrast met wildreservaat de Samburu.

Er zijn een paar stops onderweg, o.a. bij Thompson Falls, waar het mogelijk is om een lunch te kopen.

Als het verkeer en de tijd het toelaten, gaat u ‘s middags een boottocht op Lake Naivasha maken. Dit meer ligt op het hoogste punt van de Grote Riftvallei, te weten 1890 meter boven zeeniveau. Het gebied is bekend om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en zijn rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels. U gaat aan land en maakt een wandeling op het eilandje Cresent Island. Hier leven zowel zebra’s, giraffen als gnoes. Ze zijn alle relatief tam, dus u kunt aardig dicht bij ze komen. Als het verkeer nog steeds te druk is en het daardoor niet lukt om vandaag een boottocht te maken, gebeurt dit de volgende dag voordat u richting de Masai Mara vertrekt.

Dag 6: Lake Naivasha - Masai Mara

 

Het staat buiten kijf: de Masai Mara is gewoon het hoogtepunt van elke reis die naar Kenia gaat. En vandaag bent u aan de beurt om met dit beroemde gebied kennis te maken. Vroeg in de ochtend vertrekt u naar het fantastische wildreservaat de Masai Mara. Dit is het Keniaanse gedeelte van het enorme ecosysteem van de Serengeti. In de regentijd is dit het gebied waar absoluut de grootste concentratie wilde dieren ter wereld leeft. U dient er op voorbereid te zijn dat de rit een groot gedeelte van de dag in beslag neemt. Er is daarentegen wifi en stroom beschikbaar in de auto, u kunt dus vakantiefoto’s uploaden. U kunt ook een dutje doen of gewoon van het voorbijtrekkende Kenia genieten. U passeert een aantal dorpjes waar bijna altijd leven in de brouwerij is. U maakt ook een aantal stops onderweg.

Op de grote open vlakten ziet u grote groepen olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren van de leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot en met oktober kunt u hier de grote trek zien van meer dan een miljoen gnoes, duizenden zebra’s en vele Thomsongazellen. Ze overbruggen 1.200 km in hun zoektocht naar water en vers gras. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorm grote nijlkrokodillen.

Veel mensen denken dat het het beste is om Masai Mara tijdens de grote trek te bezoeken, maar u ziet hier het hele jaar door dieren op de grasvlakten.

Dag 7-8: Masai Mara

De volgende dagen gaan we zowel ‘s ochtends als ‘s middags op gamedrive. Op sommige dagen krijgt u zowel ontbijt als lunch in een picknickmand mee, die u kunt nuttigen terwijl u van het fantastische uitzicht geniet. U spreekt dit echter met de gids af. Hij weet alles over de dieren en het weer.

Je krijgt nooit genoeg van de Masai Mara, omdat de savanne nooit hetzelfde is. Het licht, de kleuren, de geuren, de samenstelling van dieren, ja, eigenlijk alles verandert constant.

Wilt u een Masai-dorp bezoeken, dan moet u dat tijdens de safari met de gids afspreken. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai. Het is een trots volk, dat nog net zo leeft als hun voorouders 400 jaar geleden. De Masai meten hun rijkdom in het aantal koeien en vrouwen dat ze hebben. Hoe meer, hoe rijker. De echtgenoten wonen elk in hun eigen hut. Zij mogen het zware werk zoals het bouwen van hutten en brandhout halen uitvoeren. Hun eten bestaat uit melk, vermengd met bloed van de dieren en misschien daarnaast wat maispap. Tijdens een feest wordt er vlees van eigen dieren geserveerd.

Dag 9: Masai Mara - Nairobi

Het is helaas tijd om afscheid te nemen van de savanne. U rijdt terug naar Nairobi en neemt het vliegtuig terug naar Nederland.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

U kunt deze safari combineren met een strandvakantie in Mombasa of op Zanzibar. Als u ook een strandvakantie wilt, kunnen we de volgende reizen aanbevelen:

Hakuna Matata & strandvakantie in Mombasa

Hakuna Matata & strandvakantie op Zanzibar

 

Dag 10: Weer thuis in Nederland

Uw vliegtuig landt aan het einde van de ochtend in Nederland.

Dag Afstand Aantal km is ca.
Dag 3 Nairobi - Samburu, ca. 6 uren 320
Dag 5 Samburu - Lake Naivasha, 6-7 uren 340
Dag 6 Lake Naivasha – Masai Mara, 4-6 uren 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi, 6-7 uren 265
Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Gorilla tracking in Oeganda
4 nachten

U heeft gegarandeerd foto’s gezien van die zachte, harige berggorilla’s in Bwindi Impenetrable nationaal park in Oeganda.

Waarom niet uw reis in Oost-Afrika voltooien en uw vakantie verlengen met een uitstapje naar Oeganda op zoek naar de unieke berggorilla’s?

Om het makkelijk te maken hebben wij deze 5 dagen verlenging voor u, waarbij u naast gorilla-tracking ook op “walking safari”gaat in Lake Mburo nationaal park.

Natuurlijk zijn vlucht, gorillavergunning en halfpension op bijna alle plaatsen inbegrepen.

Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Let op: Deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 personen.

U moet de verlenging uiterlijk 70 dagen voor vertrek boeken.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering