ZEKERHEIDSGARANTIE
13 dagen

Karibu Kenia & strandvakantie in Mombasa

Het avontuur en de ontspanning wacht. Eerst heeft u 5 dagen een klassieke Kenia-safari met grote hoogtepunten, gevolgd met een fijne strandvakantie in Mombasa met uitzicht op de Indische Oceaan.

Karibu Kenia & strandvakantie in Mombasa
Karibu Kenia & strandvakantie in Mombasa
13 dagen

Karibu Kenia & strandvakantie in Mombasa

Het avontuur en de ontspanning wacht. Eerst heeft u 5 dagen een klassieke Kenia-safari met grote hoogtepunten, gevolgd met een fijne strandvakantie in Mombasa met uitzicht op de Indische Oceaan.

HomeAfrikaKeniaKaribu Kenia & strandvakantie in Mombasa
Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • 1 overnachting in Kenia incl. ontbijt
 • Bezoek aan nationaal park Amboseli – met spotten van olifanten aan de voet van de Kilimanjaro
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Vervoer en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stroom
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Mombasa incl. transfer
 • 4 overnachtingen in Mombasa in het 5-sterren Leopard Beach Resort & Spa incl. halfpension
 • Mogelijkheid de strandvakantie in Mombasa te verlengen
 • Vlucht van Mombasa naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

DE REIS IN HET KORT

Deze reis biedt zowel avontuur als ontspanning. U gaat op safari in een van de kleinste nationaal park van Kenia, de Amboseli. Hier heeft u een mooi uitzicht op de Kilimanjaro, waarvan de top besneeuwd is. Het park is vooral bekend om de grote groepen olifanten.

In Nairobi kunt u uw eigen stempel op de reis zetten voordat de tocht verder gaat naar het fantastische landschap van de Great Rift Valley en Lake Naivasha – bekend vanwege de nijlpaarden en het gevarieerde vogelleven.

In het wereldberoemde nationale park de Masai Mara heeft u de mogelijkheid dicht bij ‘The Big 5’ en allerlei prooidieren te komen. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning in Mombasa. Hier kunt u van de witte stranden genieten en een duik in de azuurblauwe zee nemen. U kunt op verkenningstocht in Mombasa gaan en door de smalle straatjes slenteren, de geuren van de kruiden opsnuiven en u verdiepen in de fascinerende cultuur en geschiedenis.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Verheugt u zich alvast op de perfecte combinatie van safari en 5-sterren ontspanning in Mombasa
 • Laat u overweldigen door het rijke en gevarieerde dierenleven van Masai Mara – het is adembenemend
 • Ga lekker bij het zwembad luieren, wandel langs het strand of ga de stad in – Mombasa heeft het allemaal
 • U rijdt tijdens de safari in de eigen landcruiser van TourCompass’ met stroom en wifi

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vliegreis naar Kenia

Vandaag vertrekt u naar Kenia met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Nairobi – nationaal park Amboseli

U wordt op de luchthaven opgehaald door uw chauffeur/gids, die u in zuidelijke richting naar nationaal park Amboseli rijdt.

Afhankelijk van het tijdstip waarop u in Nairobi landt, eet u uw lunch onderweg naar Amboseli of bij aankomst in uw lodge in Amboseli. ‘s Middags al gaat u uw allereerste safari maken!

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 3: Nationaal park Amboseli

Nationaal park Amboseli is een van de kleinere nationale parken van Kenia, maar er valt hier veel te beleven. Het park is vooral bekend om de grote groepen olifanten, waarvan vele enorme slagtanden hebben. Het beeld van de olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond is een van de meest iconische beelden van Afrika. De spaarzame begroeiing in de Amboseli maakt het spotten van dieren eenvoudig. Als u vogelliefhebber bent, zal Amboseli u absoluut niet teleurstellen omdat bepaalde delen van het park er bijna het hele jaar bijliggen als moerasgebieden, die vogels aantrekken. U krijgt een lunchpakket mee, zodat u de hele dag in het park kunt doorbrengen.

Accommodatie:
Dag 4: Amboseli – Nairobi

U begint de dag met een laatste gamedrive in Amboseli. Voordat u richting noorden vertrekt, geniet u van een laatste lunch in de lodge. Aan het einde van de dag komt u aan bij Nairobi en als u wilt, kunt u voor deze avond een diner bijboeken in het wereldberoemde restaurant Carnivore.

Dag 5: Belevenissen bij Nairobi – Lake Naivasha

Opnieuw een dag vol belevenissen.

Vanaf de ochtend kunt u uw eigen stempel zetten op de reis en een excursie boeken naar een van de allergrootste bezienswaardigheden van Nairobi. U kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om uit te slapen en te luieren in het hotel. Na het middaguur zetten we koers naar Lake Naivasha. Onderweg nuttigt u de lunch. Hierna rijden we het laatste stuk van de route naar Lake Naivasha, een zoetwatermeer op het hoogste punt van de Great Rift Valley, 1890 meter boven zeeniveau. ‘s Middags maakt u een boottocht op dit meer. Het gebied is vooral bekend om de nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en het rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels.

Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara

De tijd is gekomen om afscheid van Lake Naivasha te nemen en naar de Masai Mara te gaan. Het wordt een lange rit vandaag, maar het geeft u daarentegen een goed beeld van het dagelijkse leven op het Keniaanse platteland. Ga lekker zitten en geniet van de landschappen en dorpen die aan u voorbij trekken. Vergeet niet dat er wifi en stroom is in de auto, zodat u uw vakantiefoto’s kunt delen met het thuisfront.

Eerst passeert u de oude vulkaan Longnot. Hierna rijdt u in westelijke richting het Masai-gebied in. Onderweg ziet u veel in feestelijk rood geklede mannen. De Masai hebben geen traditie voor landbouw. Daarentegen hebben ze hebben vee dat tussen de giraffen, zebra’s en andere planteneters op de savanne graast.

Afhankelijk van de beschikbare tijd en het verkeer maakt u een korte stop in Narok, de hoofdstad van de Masai. U zult geleidelijk steeds minder dorpen zien, maar steeds meer wilde dieren. De Masai Mara ligt dan ook ‘net om de hoek’.

U heeft de mogelijkheid om een Masai-dorp te bezoeken. Dit kunt u afspreken met de gids. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de reis) direct te betalen aan de Masai.

Dag 7: Masai Mara

De hele dag staat in het teken van een gamedrive in wildreservaat Masai Mara. Meestal wordt een lunchpakket meegegeven dat onderweg wordt opgegeten, zodat de tijd optimaal wordt benut. Het is onmogelijk om te zeggen wat u zult zien op uw gamedrive, maar wij durven bijna te garanderen dat u grote kuddes olifanten zult zien, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, gazelles en buffels. En deze prooidieren trekken jagers aan zoals leeuwen, hyena’s, cheeta’s en luipaarden. Maar let ook op de kleinere dieren. Er is hier een rijk vogelleven en kleurrijke hagedissen, die zich in de struiken verstoppen.

De volgende dagen komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot oktober kunt u hier de 1.200 km lange trek beleven van meer dan een miljoen gnoes, honderdduizenden zebra’s en talloze Thomsongazelles. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan de enorm grote nijlkrokodillen.

Dag 8: Masai Mara – Nairobi – Mombasa

Na het ontbijt is helaas de tijd gekomen om de savanne achter u te laten en koers naar Nairobi te zetten. Het eerste gedeelte van de tocht loopt door het nationaal park en daardoor kunt u nog steeds wilde dieren spotten!

Van Nairobi reist u verder naar nieuwe avonturen in Mombasa, de levendige havenstad met witte stranden, groene palmen, azuurblauwe zee, koraalrif en een fascinerende geschiedenis.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te boeken, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Dag 12: Weer naar huis

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden, vanwaar u naar huis vliegt.

Dag 13: Aankomst in Nederland

Uw vliegtuig landt in Nederland aan het einde van de ochtend.

Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
VOORDAT U REIST
Goed om te weten
Afrika
Jude Bommer

Jude is verantwoordelijk voor de verkoop en verwerking van boekingen, van reizen, hotels en vluchten naar Afrika.

Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00
DOE MEE MET HET AVONTUUR
Soortgelijke reizen
WAAROM REIZEN MET TOURCOMPASS?
Waarom klanten voor ons kiezen
 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent
 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring
 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners
 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering