ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeDe Wat Pho tempel en koninklijk paleis Grand Palace

De Wat Pho tempel en koninklijk paleis Grand Palace


Deze excursie toont u de beroemdste en belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok en eindigt met een beroemd dessert. Kunt u raden welke?

U moet zelf naar het startpunt van deze excursie komen, bij het metrostation Sanam Chai Exit 1 (Museum Siam Exit), waar uw gids op u wacht.

Vanaf hier gaat u naar de eerste bezienswaardigheid, de werkelijk prachtige Wat Pho tempel, de grootste en oudste van Bangkok. Wat Pho was de eerste openbare universiteit van Thailand en is tevens een van de oudste scholen voor Thaise massage van het land. De tempel bestaat uit een groot complex van verschillende tempelgebouwen en een klooster met 300 monniken. De tempel staat vooral bekend om zijn gigantische liggende gouden Boeddha, die 46 meter lang en 15 meter hoog is. De Boeddha is gemaakt van gips en steen en is daarna bedekt met bladgoud. De tempel heeft ook de grootste collectie Boeddhabeelden.

Zegt u Bangkok dan zegt u het Grand Palace, de volgende bezienswaardigheid van deze excursie. Dit extravagante paleis werd in 1782 gebouwd en is nog steeds onbeschrijflijk mooi. Het is moeilijk te beschrijven, dit moet u gewoon zelf zien. Het paleis bestaat niet uit één gebouw, maar uit meerdere gebouwen, zalen, paviljoens en tempels. Vanuit heel Thailand trekken boeddhistische pelgrims hierheen om hun respect te betuigen aan het heiligste Boeddhabeeld van het land dat hier staat, de Smaragdgroene Boeddha, gemaakt uit één groot stuk jade, hoog op een altaar in het beroemde heiligdom Wat Phra Kaeo. De koninklijke familie woonde tot 1925 in het Grand Palace en het paleis wordt nog steeds gebruikt voor koninklijke ceremonies en staatsbezoeken.

Houd er rekening mee dat er bij het bezoek aan tempels en heiligdommen kledingvoorschriften gelden – knieën en schouders moeten bedekt zijn.

U stapt nu in een tuktuk, die u langs de City Pillar Shrine en het Ministerie van Defensie rijdt, gehuisvest in een prachtig oud gebouw. De tuktuk stopt bij Kor Panich, een populair lokaal restaurant dat bekend staat om het traditionele dessert “mango sticky rice”. Het dessert wordt gemaakt volgens een oud familierecept dat al generaties lang wordt doorgegeven. Probeer het – de Thai zelf zijn er dol op!

Hierna kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of teruggaan naar het hotel. Wat u ook kiest, de gids zal u helpen.

Starttijd: 8.30 uur Verzameltijd bij Sanam Chai Exit 1 uiterlijk 8.20 uur.

Duur: ca. 4 uur.

Op deze excursie gaan ook andere klanten dan die van TourCompass mee.

We raden u aan de excursie tegelijk met de reis te boeken.

Prijs:
Per persoon vanaf:  € 60
Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00