ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeBoottocht op de 'klongs' van Bangkok en de tempel van de dageraad, Wat Arun

Boottocht op de 'klongs' van Bangkok en de tempel van de dageraad, Wat Arun


Op deze excursie ziet u vooral het rustige westelijke deel van Bangkok, dat een groot contrast vormt met het levendige oostelijke deel.

U moet zelf naar het startpunt van deze excursie komen, bij het metrostation Sanam Chai Exit 1 (Museum Siam Exit), waar uw gids op u wacht.

Vanaf hier gaat u naar het nabijgelegen interactieve museum, Museum Siam, dat in een mooi oud gebouw in het oosten van Bangkok ligt. De tentoonstellingen geven een uitstekend inkijkje in de identiteit en geschiedenis van het Thaise volk.

Vanaf hier loopt een klein stukje naar beneden, naar de Chao Phraya, de Rivier van de Koningen, waar u aan boord stapt van een langstaartboot. U wordt de wijk Thonburi, in het westen van Bangkok, binnengevaren via een doolhof van kanalen, ook wel ‘klongs’ genoemd. Vroeger vond het grootste deel van de dagelijkse handel in Bangkok plaats op en langs de kanalen, en wel in zo’n omvang dat de vroegere Europese handelsreizigers en andere bezoekers de stad ‘het Venetië van het Oosten’ noemden. De kanalen zijn nog steeds erg belangrijk voor de plaatselijke bevolking en stralen een mooie weelderigheid, rust en charme uit. Langs de kanalen staan huizen op palen, vanwaar kleine trappen naar het water leiden. U kunt hier mensen zien die hun haar aan het wassen zijn of hun kleding uitspoelen. Op de veranda’s ziet u vaak kleine kinderen met hun oma’s, die wachten op de boot van de postbode of van de ijsverkoper. Dit deel van Bangkok vormt een groot contrast met het centrale Bangkok, waar wolkenkrabbers, hoge spoorlijnen en snelwegen het beeld bepalen.

Hierna gaat u met hoge snelheid verder naar de iconische Tempel van de Dageraad, Wat Arun, door velen beschouwd als de mooiste tempel van Thailand vanwege de prachtige architectuur en de mooie versieringen. Deze zeer indrukwekkende tempel is ruim 70 meter hoog en prachtig versierd met kleine stukjes gekleurd glas en Chinees porselein, die mooi schitteren in de zon. Heeft u zin in een uitdaging, dan kunt u via de steile traptreden naar de top lopen, waar u wordt beloond met een fantastisch uitzicht op de kronkelende rivier, het Grand Palace en Wat Pho aan de andere kant.

Tot slot wordt u teruggevaren over de rivier en begeleid naar het metrostation MRT, Sanam Chai Station, waar deze excursie eindigt.

Starttijd: 12.30 uur. Verzameltijd bij Sanam Chai Exit 1 uiterlijk 12.20 uur.

Duur: ca. 4 uur

We raden u aan de excursie tegelijk met de reis te boeken.

Prijs:
Per persoon vanaf:  € 63
Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00