ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeBangkok streetfood rit in tuktuk

Bangkok streetfood rit in tuktuk


Houdt u ook zo van Thais eten? Dan is deze excursie zeker iets voor u!

U moet zelf naar het startpunt van deze excursie komen, bij het metrostation Hua Lamphong Station Exit 4, waar uw gids op u wacht.

Daar staat een tuktuk te wachten om u door de levendige straten van Bangkok naar een aantal verborgen eetgelegenheden in de stad te rijden.

Onderweg komt u langs de populaire bezienswaardigheden van Bangkok, die ‘s avonds prachtig verlicht zijn. U ziet o.a. het Monument van de Democratie, naar aanleiding van de afschaffing van de absolute monarchie en de invoering van een constitutionele monarchie in Thailand.  Het monument bevindt zich aan de drukke Ratchadamnoen Avenue, niet ver van het Koninklijk Paleis, Grand Palace.

U komt aan bij een populair pad thai-restaurant, die een Bib Gourmand restaurant heeft. De Bib Gourmand is een onderscheiding die de Michelingids toekent aan restaurants die goed bereid eten serveren tegen redelijke prijzen. Hier krijgt u het smakelijke en pittige nationale gerecht geserveerd op bananenbladeren, en u mag ook een kijkje nemen in de keuken om te zien wat daar gebeurt.

Terug in de tuktuk gaat u langs de 27 meter hoge Giant Swing, een historisch en cultureel symbool bij de Wat Suthat Thepwararam-tempel.

De volgende stop is een lokale avondmarkt, waar u tijd heeft om rond te lopen tussen de vele kraampjes. Hier komt u meer te weten over lokale lekkernijen zoals gebraiseerde varkenspoot (khao kha mu), kokospudding en kleefrijst met ei (bua loi khai waan).

De excursie gaat verder naar de grootste bloemenmarkt van Thailand, Pak Klong Talat, die alleen ‘s avonds open is. Hier wandelt u langs de vele bloemenkramen en krijgt u de kans om uw eigen lotusbloem te vouwen, die een belangrijke religieuze betekenis heeft.

De avond eindigt in de relaxte rooftop bar Eagle Nest, gelegen aan de Chao Phraya-rivier met uitzicht op de verlichte tempel Wat Arun. Een mooier uitzicht kan haast niet!

De tuktuk zet u vervolgens af bij het dichtstbijzijnde metrostation, waar u de metro terug naar het hotel kunt nemen – tenzij u nog even wilt blijven rondkijken.

Duur: ca. 4 uur

Op deze excursie gaan ook andere klanten dan die van TourCompass mee.

We raden u aan de excursie tegelijk met de reis te boeken.

Prijs:
Per persoon vanaf:  € 74
Azië
Openingstijden
Maan - Don: 09.00 – 15.00
Vri: 10.00 - 14.00